асус цілить саме на вонабі-трошки-ентузіастів, як їх описати більш влучно не знаю. тобто людей, які аж ніяк не готові заглиблюватись і розбиратися в усьому клавіатурному різноманітті, усій варіативності білдів, плейтів, фоамів, матеріалів, констнукцій, маунтів, світчів, модів і т.д і т.п., але теж хочуть бути трохи в двіжусі і дотичними до світу умовно клавіатур-конструкторів, які можна якось змінювати і модифікувати під себе.
7mindfields: ↑
06.12.2024 03:52Та й сенсу брати якийсь асус рог азот для подальшого модингу така собі ідея, коли в цей прайс вже можна зібрати той же сайкл7, наприклад
тут ситуація така, що з асусом людина в першу чергу купує пребілд, який з коробки норм. зібраний, змащений, і готовий до вживання. нейтрально звучить і відчувається, нічого не дратує, нічого не потребує допрацювання. мені складно уявити юзера, якому адресований azoth і якому би щось прям несподобалось в цій клавіатурі з коробки, і це важливо для ЦА.
але при цьому юзер, на якого таргетується асус, також хоче мати можливість в перпективі (колись, не прямо зараз) щось апгрейднути, як оці всі ваші клавіатурні блогери, не відставати від прогресу і трендів, в своєму розумінні. наприклад, замінити світчі, і спробувати, що воно таке ці тактильні перемикачі або сайлент перемикачі. і azoth це також дозволяє. не факт, що юзер це зробить взагалі, ніхто не купує сабж під 100% запланований модінг, люди з таким підходом не розглядають пребілди. але користувачі готові заплатити за те, щоб цей функціонал був присутній, про запас. а там може скористаються, може ні, може спробують разок і повернуться до того, що було з коробки.
сайкл7 це зовсім інша історія, для інших юзерів з іншим підходом. якщо абсолютному нубу в клавіатурах сказати: ось купуй сайкл7, якийсь популярний світч та якісь кейкапи, збирай це все і буде топчік за свої гроші, то не факт, що коли він це все збере йому в підсумку весь ікпірієнс і результат сподобається так, як би сподобався azoth, який він купив би і от одразу вже все, маєш приємну клаву і по звуку і тактильно і функціонально, бери користуйся. для багатьох навіть змастити стаби так, щоб вони не дратували це вже проблема і виклик. тим паче в сайклі немає підсвітки, органів для керування гучністю, дисплейчику. є люди, яким дійсно краще, коли на клавіатурі все це присутнє і вони готові відмовитись від фул алю корпусу чи кращого звучання клавіатури чи ще чогось заради цього.
коротше, тут кому що, люди різні, не всім в принципі потрібно збирати і модифікувати клавіатури, тому ринок пребілдів був, є і буде, а там вже кожен обиратиме на ньому своє, в залежності від уподобань і прихильності до тих чи інших виробників, розумінні своїх запитів і тд.
я трохи вписують за асус тому, що я на практиці знайомий з різними по ціні пропозиціями на клавіатурному ринку і також добре уявляю процес заглиблення у тонкощі збірки клавіатур, коли все купується окремо. і от асус azoth на цьому тлі це, на мою думку, адекватна пропозиція - якісний нормальний продукт, який залишить покупця задоволеним. імхо, з урахуванням того, що це асус, тобто відомий розкручений бренд з гарантією і досить непоганою репутацією, яка зароблялась роками і яка не може не додавати до ціни, він більш-менш ок коштує, особливо по знижках які нерідко трапляються. асус не конкурує з TKD або іншими брендами, які з'явились минулого чи позаминулого року, у них немає такої мети. їхні конкуренти це разер, логітек, тощо. і тут у пацанів все в порядку, мені серед А брендів на цьому ринку їхні пропоозиції подобаються найбільше.