Это говорит только про ваш опыт. Я еще помню косяки Асус на 865 чипсете и не только. Все косячат, все хитрят, а дальше кому как повезет.alexeygalas: ↑ 15.11.2024 21:49 От і я для себе залишив тільки Asus і Asrock. Серед усіх плат (навіть biostar) які у мене були - з цими двома не було ніколи проблем
Останні статті і огляди
Новини
MSI прокоментувала вигоряння процесора Ryzen 7 9800X3D на платі MAG X870 Tomahawk WiFi
-
Alexsandr
Member
-
alexeygalas
Member
Alexsandr
Ну мені більше всього в житті гігабайт підсирав. На одній неробочий роз'єм підключення передньої панелі звуку. На другій спухли конденсатори через місяць і сата відпала. На третій через раз відвалювався відео сигнал з встройки через dvi. На amd 970 ігнорились напруги виставлені в біосі. Тому в мене тепер від гігабайтів рвотний рефлекс
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
AssayMAS
Ну так писав же - втикаю цей самий підсилювач по аналогу в asrock b450 itx - мовчанка чиста. Втикаєш назад в юніфай - писк. В мене заземлення немає, а підсилювач живиться від dc брусочка від 24в. Лептоп теж підключав. Чисто.
Ну мені більше всього в житті гігабайт підсирав. На одній неробочий роз'єм підключення передньої панелі звуку. На другій спухли конденсатори через місяць і сата відпала. На третій через раз відвалювався відео сигнал з встройки через dvi. На amd 970 ігнорились напруги виставлені в біосі. Тому в мене тепер від гігабайтів рвотний рефлекс
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
AssayMAS
Ну так писав же - втикаю цей самий підсилювач по аналогу в asrock b450 itx - мовчанка чиста. Втикаєш назад в юніфай - писк. В мене заземлення немає, а підсилювач живиться від dc брусочка від 24в. Лептоп теж підключав. Чисто.
-
spectroid
Junior
Проблема плат на 865 чипсете была по вине самого штеуда.Alexsandr: ↑ 16.11.2024 19:15 Это говорит только про ваш опыт. Я еще помню косяки Асус на 865 чипсете и не только. Все косячат, все хитрят, а дальше кому как повезет.
Вот как раз себе любимому штеуд делал платы как положено, а всем остальным подогнал западло
У меня есть плата от штеуда на 865 чипсете и я даже специально пьезозажигалкой в порт юсб щелкал через плату мыши - материнке это конечно же не понравилось, порт выключился, но после перезагрузки всё заработало как ни в чём не бывало
У асуса буквально 2-3 модели на 865-м не горели.
-
DuckRider
Member
Давно пора для дебилов отрезать один угол текстолита проца и графически мануал прям на крышке сокета рисовать, чтоб было наглядно видно что они делают не такHotty: ↑ 15.11.2024 17:55 Buildzoid вже все пояснив, як не зламати 9800X3D, там два ключа, про другий забули і все зламали
- спойлер
-
Alexsandr
Member
Это интел не распаивал защитный диодик? Кто-то из производителей делал защиту, кто-то нет. Так же можно вспомнить массовые проблемы с конденсаторами. Давно надо изучать не производителя, а модели. Но на новую модель нет отзывов и времени наработки, а потом снимают с производства. В общем как повезет.spectroid: ↑ 17.11.2024 17:23
Проблема плат на 865 чипсете была по вине самого штеуда.
Вот как раз себе любимому штеуд делал платы как положено, а всем остальным подогнал западло
У меня есть плата от штеуда на 865 чипсете и я даже специально пьезозажигалкой в порт юсб щелкал через плату мыши - материнке это конечно же не понравилось, порт выключился, но после перезагрузки всё заработало как ни в чём не бывало
У асуса буквально 2-3 модели на 865-м не горели.
-
Dilfin
Member
Кому як, але і там і там можна накосячити.))waryag: ↑ 16.11.2024 07:00Ніжки на сокеті це краще і більш надійне технічне рішення, ніж на процесорі.Creature4O: ↑ 15.11.2024 14:19Тобто 1718 контактних пластин на сокеті це нормально, а на процесорі погано? Знаєте, якщо руки з дупи ростуть і розуму нема, то можна собі й прутня зламати.
-
waryag
Member
Можна. Але ніжки на сокеті складніше пошкодити і є можливість заміни деталі в цілому.Dilfin: ↑ 18.11.2024 10:33Кому як, але і там і там можна накосячити.))
-
l-m
Member
Це не правда, вони значно ніжніші, достатньо щось упустити в сокет і вже гнуті, а вирівняти в рази складніше ні на процесорі.waryag: ↑ 18.11.2024 13:20 Але ніжки на сокеті складніше пошкодити
-
Quark
Junior
-
Геральт
Member
Quark
using the same mobo and cpu.. not a single issue. temps are insanely low on the 9800x3d
using the same mobo and cpu.. not a single issue. temps are insanely low on the 9800x3d
-
Dilfin
Member
Так, але контакт слабший між ніжками і процесором і більша ймовірність КЗ, хоча здавалося б що таке зараз не можливо, але судячи з того, що горіли процесори на нових сокетах в з'вязку чи то з браком сокета чи з чимось іншим, то таке можливо. Мені особисто подобається коли ніжки в сокеті.waryag: ↑ 18.11.2024 13:20Можна. Але ніжки на сокеті складніше пошкодити і є можливість заміни деталі в цілому.Dilfin: ↑ 18.11.2024 10:33Кому як, але і там і там можна накосячити.))
-
spectroid
Junior
Конечно же амд протупила с таким разъемом, ножки на процессорах всегда были лучше. А чтоб процессор не вытаскивался вместе с кулером, достаточно сделать прижим сверху как в lga. И всё. Для этого даже инженером быть не нужно, чтоб понять, как лучше оно должно бытьDilfin: ↑ 19.11.2024 12:45
Так, але контакт слабший між ніжками і процесором і більша ймовірність КЗ, хоча здавалося б що таке зараз не можливо, але судячи з того, що горіли процесори на нових сокетах в з'вязку чи то з браком сокета чи з чимось іншим, то таке можливо. Мені особисто подобається коли ніжки в сокеті.
А так установщики или даже продавцы оем версий могут залапать контактную площадку процессора и это может служить диэлектриком с дальнейшими проблемами в виде плохих контактов, нагревов и выгораний.
Но как бы там ни было, микрозвезда в любом случае - это гойский прогрев с запланированным устареванием