Nvidia відзначила 25-річчя з дня виходу GeForce 256 — першого у світі GPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
S
Member

Повідомлення

den888: 13.10.2024 19:28 До речі не в курсі зараз є якісь періодичні видання паперові? Щось я шукав, не знайшов. Мабуть нерентабельно
Из бытового думаю вряд ли всё в цифру ушло. Какие то научные наверняка еще выдаются малыми тиражами, но выдается ли что то в Украине не знаю.
botva
Member

Повідомлення

Sashr: 13.10.2024 10:35 - voodoo малює картинку, розрахунки для якої зробив хтось інший (cpu, наприклад)
- geforce256 вмів сам все обчислити і намалювати.
це все доволі умовно, будь який адаптер використовує cpu в тій чи інший мірі, й ступінь утилізації ресурсу вельми складно вирахувати. й voodoo деякі обчислення робив "власноруч", й geforce скидав на cpu деякі обчислення. до того ж, й про посередника (драйвер) не варто забувати. так, звісно, з розвитком gpu вони ставали все більш самостійними, аж доки не стали використовуватися для майнінгу, але межа тут доволі умовна.
ALT-F13
Member

Повідомлення

radeon5870
radeon5870: 13.10.2024 21:171997 рік
nVidia RIVA 128
Tomb Raider 2
...
Автори статті видно ще тоді під стіл ходили, якщо відлік від GeForce 256 починають
Коментатори видно читати не вміють, якщо RIVA 128 намагаються зарахувати до GPU...

Щоб щось пафосно писати - спочатку треба знати матчастину.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
botva
У поняття GPU була чітка межа визначення - блок T&L.
vdemeshko
Member

Повідомлення

den888: 12.10.2024 10:27 Пропоную обговорити Nvidia відзначила 25-річчя з дня виходу GeForce 256 — першого у світі GPU

о колись була моя мрія, яка реалізувалася вже в GeForce 2 mx на 32mb, 128bm SDRAM та Pentium 3 800 Mhz в виконанні slot1, після того я дізнався що таке квака 3 на максималках )))
в универе на (3 курсе что ли) помню стоял и смотрел на стенд с ней (GeForce 256) когда вышла NFS: Porsche Unleashed - весной 2000 вроде... у меня тогда был iPMMX@266MHz и Riva 128 вроде :) хотя через год уже комп сменился на Athlon 1200 + Geforce 2 Ti... хотя 256 форс я так и не купил но помню как хотелось его :)
talex
Junior

Повідомлення

S: 13.10.2024 18:12 Угу и газетка глянцевая Computer world что ли.
я у них мышку выиграл и ездил за ней в Киев, тогда еще призы надо было лично забирать)))
S
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.10.2024 11:20хотя через год уже комп сменился на Athlon 1200 + Geforce 2 Ti... хотя 256 форс я так и не купил но помню как хотелось его :)
Тогда графика улучшалась весьма заметно с каждой новой видяхой за каждый год два. А потом как начали сопли жевать так до сих пор и жуют.
botva
Member

Повідомлення

ну я ж й пишу, що межа доволі умовна. пізніше додались інші апаратні блоки, але ж ніхто вже не ставив під сумнів gpu-шність попередніх моделей. обробка верхівних шейдерів, трасування променів, тощо.
Buldozer.
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 12.10.2024 11:06
den888: 12.10.2024 10:27 о колись була моя мрія, яка реалізувалася вже в GeForce 2 mx на 32mb, 128bm SDRAM та Pentium 3 800 Mhz в виконанні slot1, після того я дізнався що таке квака 3 на максималках )))
Pentium 3? Вони ж дорогущі були. У мене в той час був Athlon 750. Там можна було олівцем замалювати доріжки і розблокувати множник. Розганявся до 1066.
М, а я перемычками баловался :D
vdemeshko
Member

Повідомлення

S: 15.10.2024 18:11
vdemeshko: 15.10.2024 11:20хотя через год уже комп сменился на Athlon 1200 + Geforce 2 Ti... хотя 256 форс я так и не купил но помню как хотелось его :)
Тогда графика улучшалась весьма заметно с каждой новой видяхой за каждый год два. А потом как начали сопли жевать так до сих пор и жуют.
вспомнили деды молодость :gigi:
S
Member

Повідомлення

vdemeshko: 16.10.2024 10:32 вспомнили деды молодость :gigi:
пытаешься что то возразить внучек? :gigi:
Wahoo
Member

Повідомлення

ОООО я в те временя был нищим студентом шараги (это значиn, что был вроде и уже не школьником, но всё еще сильно мелким, чтобы заработать на видяшку) и до 2002 года дожил на пне 133 + S2 virge (которая не 3Д карта).
А у друга тем временем был П3-600 + Voodo3
У двоюродных братьев была Riva TNT2 с каким-то там селероном
У пары одногрупников было всякое. Но вообще, компы были редки в домах.
А у отца в офисе, бам были великие и ужасные Thoroughbred 1700+, с видяхами Matrox G400
Зависть!!!
А в (2002-2003) произошло чудо, в наш дом пришел 2600+ бартон, да с радиком 9600xt на великой и могучей бракованной EPOX EP8RDA3+, которая была заменена на эпическую Abit NF7S. Чистое, незамутненное счастье!
ALT-F13
Member

Повідомлення

botva: 16.10.2024 10:00
ну я ж й пишу, що межа доволі умовна. пізніше додались інші апаратні блоки, але ж ніхто вже не ставив під сумнів gpu-шність попередніх моделей. обробка верхівних шейдерів, трасування променів, тощо.
Умовність ця виключно у вас в голові, галузь мала тоді чітке визначення. Те, щоз часом додалися ще блоки - не робить ретроспективно попередні покоління "не-GPU".
denizen
Member

Повідомлення

https://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_processing_unit

Блок T&L не є покажчиком GPU.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Wahoo: 16.10.2024 14:45 ОООО я в те временя был нищим студентом шараги (это значиn, что был вроде и уже не школьником, но всё еще сильно мелким, чтобы заработать на видяшку) и до 2002 года дожил на пне 133 + S2 virge (которая не 3Д карта).
А у друга тем временем был П3-600 + Voodo3
У двоюродных братьев была Riva TNT2 с каким-то там селероном
У пары одногрупников было всякое. Но вообще, компы были редки в домах.
А у отца в офисе, бам были великие и ужасные Thoroughbred 1700+, с видяхами Matrox G400
Зависть!!!
А в (2002-2003) произошло чудо, в наш дом пришел 2600+ бартон, да с радиком 9600xt на великой и могучей бракованной EPOX EP8RDA3+, которая была заменена на эпическую Abit NF7S. Чистое, незамутненное счастье!
Та тоже был студентом 3 чи 4 курса тогда , но заработал денег на продаже компов и установке с настройкой :) первую 1К уе заработанную естественно на апгрейд компа потратил )) это те времена когда комп с моником и видяхой можно было купить по цене 1 предтоповой видяхи сейчас ))))
DEVES
Member

Повідомлення

botva: 16.10.2024 10:00
Фига се "умовна".
На Savage4 в тех же Operation Flashpoint/Need for Speed: Hot Pursuit 2/Driver 3 на экране была сплошная мешанина из артефактов вместо текстур. Какие-то игры в принципе не могли запускаться. И только появление доступного обрубка в виде GeForce 2 MX400 позволило приобщиться к РС геймингу даже бедным студентам.
Відповісти