Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації
Если ещё вдвое улучшат, чтобы по при были на уровне 25%, то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
Если ещё вдвое улучшат, чтобы по при были на уровне 25%, то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
-
Inquisitor
Member
Обдручка?в 4K старші моделі GeForce RTX 5080 і RTX 590 демонструють понад 200–300 кадрів.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).erkins007: ↑ 02.09.2026 10:02то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
Последний раз редактировалось Nikolay Yeryomenko 02.09.2026 10:11, всего редактировалось 1 раз.
-
SPEC1AL1ST
Member
не знаю чим це таке головне... Тим паче нвідіа у растрі не гірше.Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg.erkins007: ↑ 02.09.2026 10:02то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
-
hohlid19
Member
>Увеличили в 5 раз
>Включен фреймген на х6
По моему тут что-то не так...
>Включен фреймген на х6
По моему тут что-то не так...
-
Enjthesilence
Member
ні, об'єму більше у варіанті з рт. більше тіней, краща глибина сцени. самі троянди виглядають, як живі рослини а в растрі, як штучніdead_rat: ↑ 02.09.2026 10:11 Забавно, що в прикладі з квітами длсс 5 поверх растра виглядає сильно краще, ніж поверх рей трейсу
Последний раз редактировалось Enjthesilence 02.09.2026 10:16, всего редактировалось 1 раз.
-
MAKKACIN
Member
Ну це потужно...
Я вважаю коректно ці тести порівнювати разом і додадвати тести в нативі без dlss + fg і з цифрами затримки вводу щоб розуміти чи буде в тому сенс, чи буде затримака 50-100мс і буде не іграбильно в шутери.
Я вважаю коректно ці тести порівнювати разом і додадвати тести в нативі без dlss + fg і з цифрами затримки вводу щоб розуміти чи буде в тому сенс, чи буде затримака 50-100мс і буде не іграбильно в шутери.
-
Andrew1313
Member
Типовий фанатизм і нічого більше. До того ж людина не усвідомлює або не хоче усвідомлювати, шо якщо конкуренції не буде, і Nvidia встановлюватиме таку ціну, яку захоче. І йому ж доведеться купувати відеокарти Nvidia ще дорожче. Але найсумніше, що він і тоді знайде виправдання, чому все саме так, і знайде собі нового «ворога».Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).erkins007: ↑ 02.09.2026 10:02то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
-
_Andrik_
Member
Вау , цеж так класно коли монополіст буде продавати за скільки хоче , це буде неймовірне супер досягнення. А як прихмльники нвідіа зрадіїють купуючи умовну 6050 за 1000+ ойро, мммerkins007: ↑ 02.09.2026 10:02 Предлагаю обсудить NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації
-
hohlid19
Member
_Andrik_
Оно и без монополии так стоить будет, нейронки ж Хуанг подпитывает
Оно и без монополии так стоить будет, нейронки ж Хуанг подпитывает
-
_Andrik_
Member
Ви праві, все до того йде , одного не розумію чого деякі екземпляри з цьго радіютьhohlid19: ↑ 02.09.2026 10:32 _Andrik_
Оно и без монополии так стоить будет, нейронки ж Хуанг подпитывает![]()
-
hohlid19
Member
Наши соседушки радуются обстрелам, прекрасно понимая, что по ним потом прилетит. Психика сложная штука_Andrik_: ↑ 02.09.2026 10:34Ви праві, все до того йде , одного не розумію чого деякі екземпляри з цьго радіютьhohlid19: ↑ 02.09.2026 10:32 _Andrik_
![]()
-
Earanak
Member
Я например доволен темпам развития нейронок, потому что я в той позиции когда они меня с одной стороны и не заменят а с другой стороны облегчают некоторые задачи по работе. Че тут не радоваться то_Andrik_: ↑ 02.09.2026 10:34Ви праві, все до того йде , одного не розумію чого деякі екземпляри з цьго радіютьhohlid19: ↑ 02.09.2026 10:32 _Andrik_
![]()
Последний раз редактировалось Earanak 02.09.2026 10:42, всего редактировалось 1 раз.
-
Геральт
Active Member
Ті екземпляри знімають глобальний лок 200 кадрів при тестуванні забавки, яка малює 30 кадрів.
Не завжди раціо перемагає )
По темі: ще в 5разів покращать, і мабуть можна вже буде юзати
- спойлер
- На 5090, при апскейлі з HDReady
-
-falconer-
Member
Насправді, технологія DLSS5 дуже крута. Тут справа не в фанатизмі. Той же процесор 9800X3D обирають не через фанатизм, а тому, що він кращий за конкурента. Об'єктивно у Nvidia зараз саме програмна частина і підтримка її технологій іншими розробниками значно краще ніж у AMD (відеокарти). Тому самі по собі відеокарти у AMD (як залізо) дуже непогані і конкурентні, якщо говорити про ігри. Але якщо не тільки ігри, то тут ситуація вже сильно на боці Nvidia. Взяти той же ComfyUI. Нейронки переважно працюють з CUDA. На деяких запуск можливий і на AMD і на Intel (з додатковими налаштуваннями), але дуже багато таких, які працюють виключно з відеокартами Nvidia. Тому тут точно справа не в фанатизмі, а холодний розрахунок і кожен обирає під свої конкретні задачі.Andrew1313: ↑ 02.09.2026 10:20Типовий фанатизм і нічого більше. До того ж людина не усвідомлює або не хоче усвідомлювати, шо якщо конкуренції не буде, і Nvidia встановлюватиме таку ціну, яку захоче. І йому ж доведеться купувати відеокарти Nvidia ще дорожче. Але найсумніше, що він і тоді знайде виправдання, чому все саме так, і знайде собі нового «ворога».Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06
За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).![]()
-
Sashr
Member
Особисто я не люблю AMD за нікчемність і їх нездатність створити хоч якусь конкуренцію монополісту.Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).erkins007: ↑ 02.09.2026 10:02то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля
-
Enjthesilence
Member
ситуація лайно, це правда. що пропонуєте? купляти менш продуктивні карти компанії, яка вже 10 років тільки копіює технології конкурента з великим відставанням? це допоможе? я наприклад люблю ретрейсинг, длсс4, реконструкцію променів і мені подобається ідея длсс5, то мені тепер відмовитись тому що бідний радеон втратить ринок? червоні його з 2011 року втратили аж до 6% на ринку гпу, вже зрозуміло, що їм просто нецікавий цей ринок в них консолі є. їм норм стояти в позиції наздогоняйки просто намагаючись копіювати технології нвідії з великим відставанням і сьогодні масмаркет дивлячись відосіки на ютубі з длсс5 обиратиме наступною картою нвідія, повір мені. то треба саме радеону раздуплятись, якщо їм потрібна конкуренція, треба витрачати бабки, нові технології коштують грошенят, але хочеш прикол? це не зробить карти нвідії дешевшими, це зробить карти радеон дорожчими_Andrik_: ↑ 02.09.2026 10:31Вау , цеж так класно коли монополіст буде продавати за скільки хоче , це буде неймовірне супер досягнення. А як прихмльники нвідіа зрадіїють купуючи умовну 6050 за 1000+ ойро, мммerkins007: ↑ 02.09.2026 10:02 Предлагаю обсудить NVIDIA покращила продуктивність DLSS 5 у п’ять разів з моменту першої демонстрації
Если ещё вдвое улучшат, чтобы по при были на уровне 25%, то это загонит долю продаж АМД с 5% до ноля![]()
-
erkins007
Member
я не люблю радеон, а не амд, за отсутсвие иноваций и конкуренции.Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06За що ти так не любиш AMD
Чего только стоит их семилетнее отрицание тензоров. Щас радеон это пародия на конкурента Нвидиа и им нужно это менять
-
hohlid19
Member
А какой смысл им бороться прямо здесь и сейчас? UDNA давно разрабатывается, ещё неизвестно, будет ли это 10ххх или 11ххх линейка. Основной их рынок это процы и APUшки, им торопиться некуда.Sashr: ↑ 02.09.2026 10:47Особисто я не люблю AMD за нікчемність і їх нездатність створити хоч якусь конкуренцію монополісту.Nikolay Yeryomenko: ↑ 02.09.2026 10:06
За що ти так не любиш AMD? Вони продають відеокарти дешевше за NVidia, а головне продуктивність у растрі, а не ray tracing, path tracing та mfg (хоча mfg у AMD дещо кульгає).
Райзены появились тоже не сразу, хоть и ситуация с компанией была плачевной ещё со времён 775 сокета, когда конкурент немножечко "давал денежки" производителям ноутов и готовых пк