У застосунок Nvidia RTX додано налаштування DLSS, Smooth Motion та інші функції

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити У застосунок Nvidia RTX додано налаштування DLSS, Smooth Motion та інші функції какая жалость опять божественные 4080 лишили новой технологии. Некак заговор не иначе :gigi: :gigi: :gigi:
kairo
Member

Kullerok: 31.01.2025 15:17 Пропоную обговорити У застосунок Nvidia RTX додано налаштування DLSS, Smooth Motion та інші функції какая жалость опять божественные 4080 лишили новой технологии. Некак заговор не иначе :gigi: :gigi: :gigi:
Аби пукнути в калюжу...

Взагалі здивований тим, що Нвідія так розщедрилась, що дозволила використовувати DLSS4 на старих картах. Коли почув про нову версію, був певен, що Жупан обмежить все під RTX50.
masikpasik
Member

працює дуже посередньо, в деяких іграх не дає активувати, а в деяких баги и пропадає взагалі налаштування dlss - наприклад індіана, після активації в настройках гри взагалі пропали настройки dlss
Entar
Member

Так я не зовсім зрозумів, це длсс можна додавати в ігри де його немає чи як?
kairo
Member

Entar: 31.01.2025 15:50 Так я не зовсім зрозумів, це длсс можна додавати в ігри де його немає чи як?
Це можна оновити DLSS в тих іграх, де були попередні версії.
VolandInferno
Member

Вголос :lol:
Изображение
kairo
Member

masikpasik: 31.01.2025 15:48 працює дуже посередньо, в деяких іграх не дає активувати, а в деяких баги и пропадає взагалі налаштування dlss - наприклад індіана, після активації в настройках гри взагалі пропали настройки dlss
Є таке, DLSS Swapper в поміч.
VolandInferno
Member

kairo: 31.01.2025 15:52Це можна оновити DLSS в тих іграх, де були попередні версії.
Тут, доречі це не так працює, у випадку з NVAPP нічого не перезаписується, самі файли ДЛСС в самій грі залишаються такими, якими й були, це сам драйвер "перехоплює" і робить вже обробку через нову DLSS модель. Це можна по оверлею побачити, ось для прикладу

Ось через NVAPP
Изображение

А ось я міняв файли в самій директорії гри і потім форсив пресет через Profile Inspector

Изображение

Я до того, що якщо робиш оверрайд в NVAPP, то ніяких замін робити не треба.
Ну це просто до відома, вчора було цікаво, то перевірив.

В мене поки, в тих іграх що є, де дало зробити Оверрайд, то все гуд.

Відправлено через 5 хвилин 23 секунди:
Але бездумно заміняти в іграх, яких немає в NVAPP і потім форсити нові пресети я б не рекомендував, бо "нє всє йогурти одніково полєзни". В частині ігор все заламалось і ловив одразу краші
https://forum.overclockers.ua/viewtopi ... 8#p3924438
Ну тобто треба тестувати в кожному окремому випадку.
nikolaiii
Member

Вибачте за оффтоп, але є вже новина що Тести виявили нестабільність NVIDIA RTX 5080 FE з PCIe 5.0 — причиною може бути конструкція відеокарти. Пояснює Der8auer.
спойлер
item2
Member

nikolaiii
Не тільки в 5080 FE. Такі самі проблеми виявили в деяких екземплярах 5090 FE.
stoned
Member

kairo: 31.01.2025 15:46здивований
Чому ж? Не здивуюсь, якщо зліплять MFG х2 для Ади кустарно рано чи пізно. ;)
unique-neon
Member

Раз нова модель така просунута, може і арскейлер чи dlaa можна додати в ігри без супорту, нехай і гірший результат без motion vectors?
erkins007
Member

item2: 31.01.2025 17:46 nikolaiii
Не тільки в 5080 FE. Такі самі проблеми виявили в деяких екземплярах 5090 FE.
Тошо клепать карты потреблением в 600 ват из трех маленьких платок на шлейфах это верх идиотизма. Благо нерефы такой проблемой не страдают
Rhizone
Member

stoned: 31.01.2025 18:27Не здивуюсь, якщо зліплять MFG х2 для Ади кустарно рано чи пізно.
Від учора працює. МFG 2x це і є тепер звичайний FG, який доступний на картах 4 серії.
kairo
Member

VolandInferno: 31.01.2025 16:04
kairo: 31.01.2025 15:52Це можна оновити DLSS в тих іграх, де були попередні версії.
Тут, доречі це не так працює, у випадку з NVAPP нічого не перезаписується, самі файли ДЛСС в самій грі залишаються такими, якими й були, це сам драйвер "перехоплює" і робить вже обробку через нову DLSS модель. Це можна по оверлею побачити, ось для прикладу
Ось через NVAPP
Изображение
А ось я міняв файли в самій директорії гри і потім форсив пресет через Profile Inspector
Изображение
Я до того, що якщо робиш оверрайд в NVAPP, то ніяких замін робити не треба.
Ну це просто до відома, вчора було цікаво, то перевірив.
В мене поки, в тих іграх що є, де дало зробити Оверрайд, то все гуд.
Відправлено через 5 хвилин 23 секунди:
Але бездумно заміняти в іграх, яких немає в NVAPP і потім форсити нові пресети я б не рекомендував, бо "нє всє йогурти одніково полєзни". В частині ігор все заламалось і ловив одразу краші
https://forum.overclockers.ua/viewtopi ... 8#p3924438
Ну тобто треба тестувати в кожному окремому випадку.
В мене після оновлення драйвера та аппки почались проблеми із продуктивністю в деяких іграх, все вирішилось чистою переустановкою драйвера.
VolandInferno
Member

kairo
Я через NVCleanInstall ставив
Kassatka
Member

Чому в порівняльному відео відтінки кольорів в усіх чотирьох варіантах різні, особливо кидаються в очі відтінки помаранчевого, а найбільш подібна за кольорами до оригіналу древня DLSS 2?
Я через це банально не можу вже звертати уваги на якісь інші відмінності.
waryag
Member

Kullerok: 31.01.2025 15:17какая жалость опять божественные 4080 лишили новой технологии. Некак заговор не иначе :gigi: :gigi: :gigi:
Лишили рисовалки фпс, которая адекватно работает только там, где и старый фреймген давал уверенно за 120 фпс, что более, чем достаточно, для синглов.
А в соревновательном мультиплеере, где востребован сверхвысокий фпс, неприемлемы связанные с ним дополнительные задержки.
kairo
Member

NVIDIA Smooth Motion Will Be Available On GeForce RTX 40 GPUs Soon
lividum
Member

У меня от этих манипуляций только крашится начало то, что до этого работало. Удалил вообще это апп. :-/
Ответить