Последние статьи и обзоры
Новости
AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го
-
kalakawa
Member
Пропоную обговорити AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го
Добаввляти ядра до цп та гп при тому що енергоефективність не була поліпшена відносно попередника - сумнівна ідея
80wh може попирхнутись
Але все ще має бути краще ніж Z1 на 40-50wh, тому побачимо
Та й такипристрій вже можна замість пекарні з док станцією використовувати
Добаввляти ядра до цп та гп при тому що енергоефективність не була поліпшена відносно попередника - сумнівна ідея
80wh може попирхнутись
-
pelia
Member
у мене так сестра використовує деку, покриває всі її задачіkalakawa: ↑ 07.09.2024 13:45 Пропоную обговорити AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го
80wh може попирхнутись
-
kalakawa
Member
більшості дійсно вистачить, я мав на увазі більш вимогливого користувачаpelia: ↑ 07.09.2024 14:08у мене так сестра використовує деку, покриває всі її задачіkalakawa: ↑ 07.09.2024 13:45 Пропоную обговорити AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го
80wh може попирхнутись
-
Piter Cantrope
Member
Шо ж так довго. На AM5 коли?
-
l-m
Member
kalakawa: ↑ 07.09.2024 13:45 енергоефективність не була поліпшена відносно попередника
https://www.phoronix.com/review/amd-ryz ... -hx-370/13
https://www.phoronix.com/review/amd-rad ... m-rdna35/2
(Ryzen Z1 Extreme = Ryzen 7 7840U)
-
AFU_power
Member
Ніхто на фултдп не грає, мені на z1 extreme вистачало 10вт щоб комфортно грати Halo master chief collection в мід-хай 1080p і 13вт щоб грати Yakuza Like a Dragon Infinite Wealthkalakawa: ↑ 07.09.2024 13:45 Пропоную обговорити AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го
80wh може попирхнутись
-
yurius_r
Member
Якщо просто візьмуть без переробки який небудь 380-й без переробки просто відберуть кращі кристали - то буде фейл. Я за 6 Zen5c ядер і iGPU на 20-24-CU, для портативних консолей цього буде за очі
-
ender
Member
вот именно.AFU_power: ↑ 07.09.2024 17:35Ніхто на фултдп не грає
Отсюда и вопрос: на кой чёрт 12 ядер, если когда вы их загрузите они упадут по частоте до минимумов чтобы влезть в ТДП и батарейку не высадить за час.
Стоило делать 6 ядер Zen 5c, но здесь, очевидно, тупо берут имеющийся дизайн процессора для ноутбуков.
Название меняют и только.
Маркетологи сделали процессор - хавайте!
-
AFU_power
Member
Розумію, що більшість буде на вінді, але на лінуксі можна буде повимикати непотрібні ядра, вимкнути smt, перелаштувати Energy Preference на сторону iGPU, а проц хай трохи поголодає.ender: ↑ 07.09.2024 21:06вот именно.AFU_power: ↑ 07.09.2024 17:35Ніхто на фултдп не грає
Отсюда и вопрос: на кой чёрт 12 ядер, если когда вы их загрузите они упадут по частоте до минимумов чтобы влезть в ТДП и батарейку не высадить за час.
Стоило делать 6 ядер Zen 5c, но здесь, очевидно, тупо берут имеющийся дизайн процессора для ноутбуков.
-
Scoffer
Member
ender
Відповідь проста: на той що чіп робиться універсальним під покриття максимальної кількості ринків. Жеріть що дають (ц).
AFU_power
Вінда сама паркує невикористані ядра, робити руками нічого не треба. Лінукс, здається, теж вміє автоматом, але це не точно.
Відповідь проста: на той що чіп робиться універсальним під покриття максимальної кількості ринків. Жеріть що дають (ц).
AFU_power
Вінда сама паркує невикористані ядра, робити руками нічого не треба. Лінукс, здається, теж вміє автоматом, але це не точно.
-
AFU_power
Member
А я не кажу про традиційний лінукс, я кажу про ChimeraOS/Bazzite/SteamFork, які матимуть геймпадний інтерфейс та прив'язку конкретного тдп профіля до конкретної гри. Наприклад в Hades я матиму 10вт, 4 ядра, а в кіберпанку всі ядра, 25вт тдп. Я зараз використовую Bazzite для ROG Ally і Ayaneo Geek, зручна штука на базі FedoraScoffer: ↑ 07.09.2024 21:38 ender
AFU_power
-
TyRo
Junior
Эх дэку би другу ... але мені вистачає поки звічайного. Більш того він в мене як комп працює. Також памьять підняв на 6400 та тайми доопроцював. Юзаю на 12 вт+ вінда 11 дуалбут.
-
waryag
Member
АМД не хочет продавать хорошую интеграшку дёшево, поэтому, в их предоставлении, она должна подкрепляться достаточным количеством ядер.ender: ↑ 07.09.2024 21:06вот именно.
-
Scoffer
Member
AFU_power
Power Control Panel V2 в допомогу.
Power Control Panel V2 в допомогу.
-
Matumba92
Member
Олед экран и батарея от 60ват часов и даже с 12 ядрами автономность будет отличной. Увы только свич и дэк ставят олед экраны.ender: ↑ 07.09.2024 21:06вот именно.AFU_power: ↑ 07.09.2024 17:35Ніхто на фултдп не грає
-
AFU_power
Member
Це не буде зручним рішенням на портативній консолі. Там вже є Handheld Daemon
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Scoffer
Я погуглив, автор кинув проект і для вінди є більш зручний Handheld Companion
-
unique-neon
Member
Я б не сказав, що олед економніший. Лише на темних кольорах. На світлих навпаки більше від рк споживає.Matumba92: ↑ 08.09.2024 13:47Олед экран и батарея от 60ват часов и даже с 12 ядрами автономность будет отличной
-
ender
Member
практически не влияет на автономность - диагональ мала.Matumba92: ↑ 08.09.2024 13:47Олед экран
проблема не в автономности 12 ядер, а в том что это бесполезные ядра половину из которых можно было бы смело выпиливать.Matumba92: ↑ 08.09.2024 13:47даже с 12 ядрами автономность будет отличной
На примере Steam Deck видно что много процессорных ядер не требуется.
-
AFU_power
Member
Та ні, якраз видно що їх не вистачає, особливо в портованих Соні екзах та кібері.ender: ↑ 09.09.2024 04:37практически не влияет на автономность - диагональ мала.Matumba92: ↑ 08.09.2024 13:47Олед экранпроблема не в автономности 12 ядер, а в том что это бесполезные ядра половину из которых можно было бы смело выпиливать.Matumba92: ↑ 08.09.2024 13:47даже с 12 ядрами автономность будет отличной
На примере Steam Deck видно что много процессорных ядер не требуется.
-
ender
Member
ну так та 4 ядра Zen2AFU_power: ↑ 09.09.2024 10:18Та ні, якраз видно що їх не вистачає, особливо в портованих Соні екзах та кібері.
Консоль досить давно випущена.
Я ж кажу не зробити як у Steam Deck - 4 штуки, а половину від того що нам пропонують.
6 свіжих ядер ZEN5 було б цілком достатньо, а може навіть і 2+4 ZEN5+ZEN5c - це вже треба тестувати.