Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

hzpon
15 про :up:
Blockader
Junior

Повідомлення

Васильович: 29.07.2023 13:57
Hum: 29.07.2023 11:55Почему нужно держаться за lighting когда есть более эффективный type-c?
Виражу непопулярну думку: мені Lighting більше подобається чисто своєю конструкцією. Він простіший - є просто штекер і гніздо, без стирчачих платок по середині гнізда, як в того ж Type C.
Коли я ставлю iPhone на зарядку - штекер втикається в гніздо з невеличким зусиллям і тримається там як влитий. І це мій основний телефон, який заряджаю де факто щодня (майже 4 роки).
В мене є ще 4 Android телефони для тестування всякого по роботі. Ними користуюся час від часу, але в КОЖНОМУ штекер "сидить" з люфтом :rolleyes:
Дрібниці, а неприємно.
Дуже жаль, що Apple упорота компанія і відкритим стандартом Lighting ніколи не зробить.
Тому, як справжні ССЗБ, тепер вимушені переходити і самі на конструктивно гірший Type C :-/
Не бачу що Type C конструктивно гірший за Lightning, оскільки показники показують зовсім все по іншому. Не завжди зручність під'єднання кабелю до смартфону перемогає, є також такі параметри як швидкість передачи данних с пристрою на пристрій і тут все залежить саме від кабелю і типу адаптера. Тут конструктивно перемагає саме Type C, також він має непогану конструкцію і теж на смартфонах тримається доволі добре. Це не micro usb котрий дійсно такий собі вибір, но і його вже ніде не знайдеш, окрім якихось девайсів для комп'ютера або ще десь він присутній.

І до речі якщо вже берете наприклад якийсь то айфон, до 15 моделі, то шнури в них не дуже і це факт, зазвичай дивлячись на сам дріт можна побачити що він міняє колір на жовтий в деяких місцях і іноді він там пропалюється з незрозумілих причин. Щоб не зломати свій айфон, я придбав новий кабель (oneLounge 1Power MFi USB-C to Lightning) одразу ж як тільки купив смартфон. Як мінімум він буде кращий за той кабель що йде з коробки, він плетений і підсилений. Переплатити і купити новий кабель це недорого я ось обирав середній по ціні і мені було норм. Моя модель до речі по якості не схожа на ту якість що пропонує епл вже в нових моделях Айпад і Макбуках, можливо бачили там теж плетений дріт, але там якість трошки інша, на моєму кабелі вона трошки жорсткіша, в епл м'якіша, не знаю чи це плюс чи мінус, на смак здається вже йде.
Востаннє редагувалось 10.04.2024 00:30 користувачем Blockader, всього редагувалось 1 раз.
7mindfields
Member

Повідомлення

Blockader: 10.04.2024 00:11
Васильович: 29.07.2023 13:57
Виражу непопулярну думку: мені Lighting більше подобається чисто своєю конструкцією. Він простіший - є просто штекер і гніздо, без стирчачих платок по середині гнізда, як в того ж Type C.
Коли я ставлю iPhone на зарядку - штекер втикається в гніздо з невеличким зусиллям і тримається там як влитий. І це мій основний телефон, який заряджаю де факто щодня (майже 4 роки).
В мене є ще 4 Android телефони для тестування всякого по роботі. Ними користуюся час від часу, але в КОЖНОМУ штекер "сидить" з люфтом :rolleyes:
Дрібниці, а неприємно.
Дуже жаль, що Apple упорота компанія і відкритим стандартом Lighting ніколи не зробить.
Тому, як справжні ССЗБ, тепер вимушені переходити і самі на конструктивно гірший Type C :-/
Не бачу що Type C конструктивно гірший за Lightning, оскільки показники показують зовсім все по іншому. Не завжди зручність під'єднання кабелю до смартфону перемогає, є також такі параметри як швидкість передачи данних с пристрою на пристрій і тут все залежить саме від кабелю і типу адаптера. Тут конструктивно перемагає саме Type C, також він має непогану конструкцію і теж на смартфонах тримається доволі добре. Це не micro usb котрий дійсно такий собі вибір, но і його вже ніде не знайдеш, окрім якихось девайсів для комп'ютера або ще десь він присутній.

І до речі якщо вже берете наприклад якийсь то айфон, до 15 моделі, то шнури в них не дуже і це факт, зазвичай дивлячись на сам дріт можна побачити що він міняє колір на жовтий в деяких місцях і іноді він там пропалюється з незрозумілих причин. Щоб не зломати свій айфон, я придбав новий кабель (oneLounge 1Power MFi USB-C to Lightning) одразу ж як тільки купив смартфон. Як мінімум він буде кращий за той кабель що йде з коробки, він плетений і підсилений. Переплатити і купити новий кабель це недорого https://ilounge.ua/ua/catalog/usb-kabel ... kupit-kiev я ось обирав середній по ціні і мені було норм. Моя модель до речі по якості не схожа на ту якість що пропонує епл вже в нових моделях Айпад і Макбуках, можливо бачили там теж плетений дріт, але там якість трошки інша, на моєму кабелі вона трошки жорсткіша, в епл м'якіша, не знаю чи це плюс чи мінус, на смак здається вже йде.
Саме в конструктивному, а не в технічному сенсі, лайтнінг має краще виконання. Ну а купити якийсь нонейм кабель, хоч і з сертифікацією mfi, по ціні перевіреного anker це взагалі топ :laugh:
Blockader
Junior

Повідомлення

7mindfields: 10.04.2024 00:19
Blockader: 10.04.2024 00:11

І до речі якщо вже берете наприклад якийсь то айфон, до 15 моделі, то шнури в них не дуже і це факт, зазвичай дивлячись на сам дріт можна побачити що він міняє колір на жовтий в деяких місцях і іноді він там пропалюється з незрозумілих причин. Щоб не зломати свій айфон, я придбав новий кабель (oneLounge 1Power MFi USB-C to Lightning) одразу ж як тільки купив смартфон. Як мінімум він буде кращий за той кабель що йде з коробки, він плетений і підсилений. Переплатити і купити новий кабель це недорого, я ось обирав середній по ціні і мені було норм. Моя модель до речі по якості не схожа на ту якість що пропонує епл вже в нових моделях Айпад і Макбуках, можливо бачили там теж плетений дріт, але там якість трошки інша, на моєму кабелі вона трошки жорсткіша, в епл м'якіша, не знаю чи це плюс чи мінус, на смак здається вже йде.
Саме в конструктивному, а не в технічному сенсі, лайтнінг має краще виконання. Ну а купити якийсь нонейм кабель, хоч і з сертифікацією mfi, по ціні перевіреного anker це взагалі топ :laugh:
В мене зараз лайтнінг на айфоні, але питання в тому що в батька Type-C, по конструкції що той, що той впринципі себе однаково показують. Єдине питання що на андроїдах виконання самого роз'єму на телефонах страждає сильно, на айфонах не так і все нормально тримається без люфтів.
heidfeld
Member

Повідомлення

hzpon: 08.04.2024 22:08 Всім привіт.
Що зараз актуально взяти в районі 30-40тис грн.?

Пул який для мене мастхев : 120гц,хороша автономність.
https://hotline.ua/mobile-mobilnye-tele ... aki-green/
Васильович
Member

Повідомлення

Blockader: 10.04.2024 00:11Не бачу що Type C конструктивно гірший за Lightning
Можливо, варто тоді відкрити очі :rolleyes:
Я ж чітко дав зрозуміти, що мова саме за фізичну конструкцію, а не сукупний набір характеристик.
Blockader: 10.04.2024 00:11оскільки показники показують зовсім все по іншому
Ці показники - вони зараз з нами в кімнаті? :gigi:
Blockader: 10.04.2024 00:11І до речі якщо вже берете наприклад якийсь то айфон, до 15 моделі, то шнури в них не дуже і це факт, зазвичай дивлячись на сам дріт можна побачити що він міняє колір на жовтий в деяких місцях і іноді він там пропалюється з незрозумілих причин.
Це, м'ягко кажучи, неправда.
В минулому коментарі писав про 4 роки, так от - вже майже 5 років використовую щодня оригінальний кабель від Apple. Єдине, що з ним сталося за цей час - він трошки посірів від "всюдисущого" пилу.

А взагалі, нема вже про що спорити - Type C переміг і в моєму наступному телефоні всеодно буде він :dontknow:
viperest1
Member

Повідомлення

В коробці 15-го кабель нормас і якісно зроблений . Правда собі купив на 2 м, щоб в ліжку було зручно фільми дивитись, бо в нас тут тв немає.. і не буде .
Dmytro1511
Member

Повідомлення

Васильович: 10.04.2024 16:26
Blockader: 10.04.2024 00:11Не бачу що Type C конструктивно гірший за Lightning
Можливо, варто тоді відкрити очі :rolleyes:
Я ж чітко дав зрозуміти, що мова саме за фізичну конструкцію, а не сукупний набір характеристик.
А в чому lightning краще за usb c в фізичному плані? Контакти на кабелі швидше окисляються від зовнішніх факторів, бо вони повністю відкриті. Підпружинені пині знаходяться в самому роз'ємі, що набагато сильніше ускладнює чистку, бо ті піни можна вирвати. Ще й ця перевірка MFI.

В мене було багато смартфонів з type c. Навіть на найбільш затасканих екземплярах роз'єм лише потребував чистки, яку можна легко зробити за допомогою пінцету без особливого ризику пошкодження пінів(пластмаску посередині зламати майже неможливо, тільки якщо туди викрутку забити). Єдиний смарт, у якого роз'єм потребував заміни - це razer phone, але це їх болячка.
Wahoo
Member

Повідомлення

Dmytro1511
Они когда говорят про физические свойства, имеют в виду метафизические. В спорах ойфон против ведра всегда очень много метафизики и всевозможных сферических коней. Из обоих лагерей.
Павло
Member

Повідомлення

Wahoo: 12.04.2024 17:04 Dmytro1511
Они когда говорят про физические свойства, имеют в виду метафизические. В спорах ойфон против ведра всегда очень много метафизики и всевозможных сферических коней. Из обоих лагерей.
О це ви точно підмітили по типу в самсунга є ДЕКСП яким я навіть не знаю хто користується? Но коли стає потреба у накидуванні плюсів самсунгу то цей "пк режим" один із перших у списку)
Васильович
Member

Повідомлення

Dmytro1511: 12.04.2024 16:56А в чому lightning краще за usb c в фізичному плані?
Писав про це в своєму старому повідомленні.
Filabatya
Member

Повідомлення

hzpon
самс на снепі беріть теж сірий, на снепі в нас тільки ультра)
DimaNeroda
Member

Повідомлення

Павло: 12.04.2024 20:31 О це ви точно підмітили по типу в самсунга є ДЕКСП яким я навіть не знаю хто користується?
Те, що ви не знаєте хто користується, не означає, що Dex режимом ніхто не користується.
Павло
Member

Повідомлення

DimaNeroda: 13.04.2024 10:07
Павло: 12.04.2024 20:31 О це ви точно підмітили по типу в самсунга є ДЕКСП яким я навіть не знаю хто користується?
Те, що ви не знаєте хто користується, не означає, що Dex режимом ніхто не користується.
Ви ним користуєтесь?
DimaNeroda
Member

Повідомлення

Павло
Так.
Але як це відноситься до того, що я написав? У багатьох і Wi-Fi 6 роутера немає вдома, так що, тепер не записувати до переваг його наявність в смартфоні?
Павло
Member

Повідомлення

DimaNeroda: 13.04.2024 12:36 Павло
Так.
Але як це відноситься до того, що я написав? У багатьох і Wi-Fi 6 роутера немає вдома, так що, тепер не записувати до переваг його наявність в смартфоні?
А до чого ви його підключаєте і що робите?
DimaNeroda
Member

Повідомлення

Павло
Підключаю до ноута. Граю у деякі ігри.
Павло
Member

Повідомлення

DimaNeroda: 13.04.2024 19:27 Павло
Тобто ви підключаєте телефон, щоб грати ігри на ноутбуці? А Ви естет!
Donate
Member

Повідомлення

Павло: 13.04.2024 20:59
DimaNeroda: 13.04.2024 19:27 Павло
Тобто ви підключаєте телефон, щоб грати ігри на ноутбуці? А Ви естет!
Ну якщо ноутбук повне дно то там нiчого не зробиш. А якщо нi то тут питання, так як эмулятори iснують :laugh:
odessitmws
Member

Повідомлення

Donate
Эмуляторы то костыль+ их детектят в соревновательных играх
Відповісти