не заряджається і не включається телефон після повного розряду

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
deangelis
Member

Повідомлення

телефон POCO M3...вчора розрядився повністю і виключився. я втикнув йогов зарядку - не заряджається взагалі. тримав цілу ніч на зарядці - нічого не допомогло. до цього працював нормально. недавно вже був такий випадок що після повної розрядки він не хотів заряджатися, але черед декілька спроб зарядка пішла знову. зараз вже різні зарядки перепробував - результату нуль.
можна його якось реанімувати??
pelia
Member

Повідомлення

В сервіс зверніться, всі дії які ви могли виконати - ви виконали. Хіба що спробувати почистити гніздо
deangelis
Member

Повідомлення

pelia: 17.10.2024 15:08 В сервіс зверніться, всі дії які ви могли виконати - ви виконали. Хіба що спробувати почистити гніздо
гніздо чисте. а що це таке може бути? його ще реально реанімувати? бо в мене там багато важливої інформації...
Rucha
Member

Повідомлення

Скоріш за вск АКБ вже ніякий, напруга сильно впала, контролер заблокувався. Спробуйте потримати на зарядці довше ніж ніч, також можна спробувати інші зарядки.
fan-zp
Member

Повідомлення

deangelis
пост с 4 пда :
Попал ко мне в ремонт Poco m3 - с диагнозом "глубокий разряд" - "невключайка". Почистил разъём type-c на всякий случай, и с ЛБП напрямую поднял аккумулятор до 30%, после чего зарядил с помощью 18w зарядного до 100%, и решил выключить, в итоге аппарат не включился, и выпал в режим edl (9008). Помогло вылечить: снял клемму аккумулятора и где-то в течении минуты нажимал кнопку питания, после чего аппарат включился, но до следующего выключения. Включаем после обесточивания и прошиваем полной прошивкой для своего аппарата, перед прошивкой обязательно сброс через recovery и после удачной прошивки сброс. Теперь и включается и выключается норм, подозрение на то что предыдущая Обнова криво установилась и несла свои баги с новые обновления. Возможно хватило бы и просто полного сброса, но заметил такой факт что в fastboot аппарат после прошивки стал определяться с приставкой _RU до этого стояла эта же прошивка, но прилетевшая по воздуху и тел определялся не так. Если кому помог: на здоровье. Остальных прошу не пинать, могу удалить пост, если уж напряг, всем добра✌️

https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... y110122796
ПС: там тема брак и ремонт на 300 страниц, еще экран какой то отпаивают, жесть вообще
deangelis
Member

Повідомлення

fan-zp: 17.10.2024 15:58 deangelis
пост с 4 пда :
Попал ко мне в ремонт Poco m3 - с диагнозом "глубокий разряд" - "невключайка". Почистил разъём type-c на всякий случай, и с ЛБП напрямую поднял аккумулятор до 30%, после чего зарядил с помощью 18w зарядного до 100%, и решил выключить, в итоге аппарат не включился, и выпал в режим edl (9008). Помогло вылечить: снял клемму аккумулятора и где-то в течении минуты нажимал кнопку питания, после чего аппарат включился, но до следующего выключения. Включаем после обесточивания и прошиваем полной прошивкой для своего аппарата, перед прошивкой обязательно сброс через recovery и после удачной прошивки сброс. Теперь и включается и выключается норм, подозрение на то что предыдущая Обнова криво установилась и несла свои баги с новые обновления. Возможно хватило бы и просто полного сброса, но заметил такой факт что в fastboot аппарат после прошивки стал определяться с приставкой _RU до этого стояла эта же прошивка, но прилетевшая по воздуху и тел определялся не так. Если кому помог: на здоровье. Остальных прошу не пинать, могу удалить пост, если уж напряг, всем добра✌️

https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... y110122796
ПС: там тема брак и ремонт на 300 страниц, еще экран какой то отпаивают, жесть вообще
мда...я в шоці скільки танців з бубном. а хіба не можна було просто спробувати змінити акумулятор на інший?
я свій смартфон не оновлював новими прошивками.
Alexsandr
Member

Повідомлення

deangelis: 17.10.2024 15:17 гніздо чисте. а що це таке може бути? його ще реально реанімувати? бо в мене там багато важливої інформації...
По описанию плохо акумулятору. И видать давно плохо. Это замена. Иногда, если держать на зарядке аккумулятор таки по чуть-чуть берет заряд.
А вообще М серия как я понимаю у поко это сплошная экономия ради цены. Интересная начинка, но экономия по полной программе. Минимум как мне кажется F серия пригодна к эксплуатации. Иногда аккумулятор вроде бы и емкость имеет, но при больших токах напряжение быстро падает ниже критического. Тогда, если мало заряда телефон не стартонет даже если с виду заряд набрал.
AccuBattery может косвенно судить про емкость в целом.
deangelis
Member

Повідомлення

Alexsandr: 17.10.2024 16:45
deangelis: 17.10.2024 15:17 гніздо чисте. а що це таке може бути? його ще реально реанімувати? бо в мене там багато важливої інформації...
По описанию плохо акумулятору. И видать давно плохо. Это замена. Иногда, если держать на зарядке аккумулятор таки по чуть-чуть берет заряд.
А вообще М серия как я понимаю у поко это сплошная экономия ради цены. Интересная начинка, но экономия по полной программе. Минимум как мне кажется F серия пригодна к эксплуатации. Иногда аккумулятор вроде бы и емкость имеет, но при больших токах напряжение быстро падает ниже критического. Тогда, если мало заряда телефон не стартонет даже если с виду заряд набрал.
ну я цей смартфон купив ще в січні 2021 року, тобто користувався ним вже майже 4 роки і якихось проблем з ним до цього часу не було. Причому він в мене і падав декілька разів об асфальт і перегрівався... Тобто телефоном був задоволений.
AccuBattery показувало реальну ємність десь коло 5000 з 6000. Але останнім часом я помітив що тел почав швидко розряджатися коли заряд був менше 20%.
Для мене головне щоб дані всі можна було відноовити
st0k
Member

Повідомлення

Замов батарею та заміни, або якщо сам не вмієш, то віддай в сервіс і замінять, і буде й надалі радувать мобіла :super:
Alexsandr
Member

Повідомлення

deangelis: 17.10.2024 16:56
Alexsandr: 17.10.2024 16:45

ну я цей смартфон купив ще в січні 2021 року, тобто користувався ним вже майже 4 роки і якихось проблем з ним до цього часу не було. Причому він в мене і падав декілька разів об асфальт і перегрівався... Тобто телефоном був задоволений.
AccuBattery показувало реальну ємність десь коло 5000 з 6000. Але останнім часом я помітив що тел почав швидко розряджатися коли заряд був менше 20%.
Для мене головне щоб дані всі можна було відноовити
Если просто сел акум, то все данные целые. В "аварийном" режиме не стартует, комп не видит? Попробуйте еще на зарядке подержать. Это бы юсб купить или взять где или в мастерских на виду стоят у некоторых, что бы увидеть идет ли заряд вообще.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Якийсь Поко замість телефону, падає на асфальт, і на цьому є «важливі» дані? Вибачте, але це може значити, що ці дані аж ніяк для вас не важливі.
Avenger80
Member

Повідомлення

У меня так у жены - Redmi Note 5 - подключаешь зарядку, телефон не заряжается, а только в минус идёт, ток зарядки при этом - 100-200mA. Ну думал, поменяем аккумулятор и всё. В мастерской сказали, что это контроллер питания полетел - это полная разборка и они фиг возьмутся, т.к. деталей нет и паять сложно. :)
moonlight49
Member

Повідомлення

Для Poco є запчастини, це не питання
https://a.aliexpress.com/_EJkNwr7
https://a.aliexpress.com/_EQaYTNF
https://a.aliexpress.com/_ExnO085

Оригінал
https://a.aliexpress.com/_Ey4l6qD
Єдине - треба розбирати пристрій, дивитися яка сама плата зарядки, там можуть бути різні ревізії плати, з мікросхемою та без чи інші дрібниці.
deangelis
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 17.10.2024 18:15 Якийсь Поко замість телефону, падає на асфальт, і на цьому є «важливі» дані? Вибачте, але це може значити, що ці дані аж ніяк для вас не важливі.
щось не зрозумів вашого коментаря. Я ж кажу що телефоном користуюся вже майже чотири роки, він мене у всьому влаштовує - працює швидко, всі потрібні мені функції є.. за винятком хіба що відсутності індикатору пропущених повідомлень і викликів, а також ще деяких дрібниць. Проблем з ним за стільки часу не було. То в чому ваш сарказм? Важливі дані назбиралися на ньому за чотири роки.

Тепер стосовно проблеми. Відніс вчора в сервіс, вони спробували його "завести" потужною зарядкою, нічого не вийшло, тоді сказали що треба залишати і розбирати і дивитися, що напевно проблема або з батереєю, або з контролером зарядки, або з обома. Приблизної ціни ремонту не назвали, тому я тел не залишав а сказав що ще подумаю. На ніч вирішив тел більше не тримати на зарядці. А зранку встав, знову втикнув в зарядку і вуаля - тел раптом почав заряджатися :beer: зарядився до 100% і працює норм, тому поки що в сервіс не буду здавати, просто буду уникати повного розряду батареї.
KingpinUA
Member

Повідомлення

deangelis: 18.10.2024 14:09На ніч вирішив тел більше не тримати на зарядці. А зранку встав, знову втикнув в зарядку і вуаля - тел раптом почав заряджатися зарядився до 100% і працює норм, тому поки що в сервіс не буду здавати, просто буду уникати повного розряду батареї.
В мене була іноді така проблема на zte, знайшов лікування - під'єднував до ноута і там на мінімальних токах він приходив в себе.
Donate
Member

Повідомлення

deangelis: 17.10.2024 15:06 телефон POCO M3...вчора розрядився повністю і виключився. я втикнув йогов зарядку - не заряджається взагалі. тримав цілу ніч на зарядці - нічого не допомогло. до цього працював нормально. недавно вже був такий випадок що після повної розрядки він не хотів заряджатися, але черед декілька спроб зарядка пішла знову. зараз вже різні зарядки перепробував - результату нуль.
До ПК підєднайте. Якщо знайде пристрій, то апарат в EDL, це дуже розповсюджена проблема саме цих плат. Там потрібно робити деякі маніпуляції з платою після котрої апарат буде без проблем працювати :D Усі більш менш гарні ремонтники знають в чому проблема ;)
spitzer
Junior

Повідомлення

deangelis: 17.10.2024 15:06 телефон POCO M3...вчора розрядився повністю і виключився. я втикнув йогов зарядку - не заряджається взагалі. тримав цілу ніч на зарядці - нічого не допомогло. до цього працював нормально. недавно вже був такий випадок що після повної розрядки він не хотів заряджатися, але черед декілька спроб зарядка пішла знову. зараз вже різні зарядки перепробував - результату нуль.
Попробуй продиагностировать у мастера штекер питания, скорее всего отошёл какой-то контакт у разъёма typeС внутри.
Недавно менял себе такой на петровке за 400 грн, результатом доволен, снова всё как раньше, до того тоже были танцы с бубном как его зарядить через раз, на деле бли отломаны 6 контактов. Щас всё ок.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Это же у POCO M3 отвал чипа, флешки и еще чего-то не помню, сразу три чипа катать надо. Не загрузка для него тоже типична.
Відповісти