Привіт усім. Шукаю якесь рішення по процу 14900KF. В сінебенчі йде у тротлінг після 2 хвилин тай взагалі стає супер гарячий майже зразу 92 градуси kick. Сам проц охолоджує Водянка lian li galahad 2 360 performance в корпус комплектовано 3х 120мм бокові вентилятори на вдув. 2х 140мм знизу на вдув. 1х 120мм заду на видув і 3х 120мм зверху на видув (водянка). Термопаста мх-6.
Я вже і міняв термопасти різних брендів і додавав екстра вентилятори і краще підкручував скручував башню на проці а також використовував всім відому рамку яка взагалі нічого не дає.
Я вже досить довго борюсь з температурою і тротлінгом але не виходить. Моя ціль це добитись стоку на проці без андервольту і на ці базі пройти cinebench без тротлінгу спокійно. Буду вдячний за якісь поради)
Останні статті і огляди
Новини
14900KF Тротлінг Сток
-
TwisterDust
Junior
-
feniks_tm
Member
Ви теж з тієї секти, що гадають, що андервольт знижує продуктивність ? Не придумуйте собі велосипед. Якщо мамка від msi і не хочете ручками гратись в андервольт, то там є плюшка "MSI LIGHT LOAD MODE", пограйтесь з рівнями. Чим менше рівень, тим менше напруги на проц. Десь 4-3 рівні повинні бути стабільними. Якщо інші мамки, то уже ручками крутити андервольт. VCore напругу в Adaptive Mode + Offset, оффсет в мінус і підбирати значення від -0.05 і більше. Десь -0.1 повинно бути стабільно у більшості екземплярів. Але знову ж таки автоматика мамок різних брендів працює по різному і дає різну напругу за замовчуванням, тому офсети можуть кардинально відрізнятись залежно від бренду мамки чи навіть моделі.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 16:32 Моя ціль це добитись стоку на проці без андервольту і на ці базі пройти cinebench без тротлінгу спокійно.
Востаннє редагувалось 22.02.2024 16:40 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 2 разів.
-
AntonyKandaurov
Member
-
TwisterDust
Junior
Мамка gigabyte на z790 чіпсеті. Так я трохи бавився з андервольтингом і також ствив на інлівський power draw в 253w шо правда ріже по продуктивності. А ось андервольт не завжди стабільний виходить і ефективнийfeniks_tm: ↑ 22.02.2024 16:33Ви теж з тієї секти, що гадають, що андервольт знижує продуктивність ? Не придумуйте собі велосипед. Якщо мамка від msi і не хочете ручками гратись в андервольт, то там є плюшка "MSI LIGHT LOAD MODE", пограйтесь з рівнями. Чим менше рівень, тим менше напруги на проц. Десь 4-3 рівні повинні бути стабільними. Якщо інші мамки, то уже ручками крутити андервольт. VCore напругу в Adaptive Mode + Offset, оффсет в мінус і підбирати значення від -0.05 і більше. Десь -0.1 повинно бути стабільно у більшості екземплярів. Але знову ж таки автоматика мамок різних брендів працює по різному і дає різну напругу за замовчуванням, тому офсети можуть кардинально відрізнятись залежно від бренду мамки чи навіть моделі.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 16:32 Моя ціль це добитись стоку на проці без андервольту і на ці базі пройти cinebench без тротлінгу спокійно.
-
GreenMile
Member
І не вийде, бо для цього проца ваш охлад лайно просто іграшковий. 13900к і арктік 420 ледь-ледь вивозить, збирайте кастом воду з нормальним водоблоком, робіть скальп, андервольт, тоді буде діло.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 16:32 Привіт усім. Шукаю якесь рішення по процу 14900KF. В сінебенчі йде у тротлінг після 2 хвилин тай взагалі стає супер гарячий майже зразу 92 градуси kick. Сам проц охолоджує Водянка lian li galahad 2 360 performance в корпус комплектовано 3х 120мм бокові вентилятори на вдув. 2х 140мм знизу на вдув. 1х 120мм заду на видув і 3х 120мм зверху на видув (водянка). Термопаста мх-6.
Я вже і міняв термопасти різних брендів і додавав екстра вентилятори і краще підкручував скручував башню на проці а також використовував всім відому рамку яка взагалі нічого не дає.
Я вже досить довго борюсь з температурою і тротлінгом але не виходить. Моя ціль це добитись стоку на проці без андервольту і на ці базі пройти cinebench без тротлінгу спокійно. Буду вдячний за якісь поради)
-
feniks_tm
Member
Все впирається в тестування. Ефективний він завжди, якщо підібрані коректні значення. Банальне обмеження PL звісно різатиме продуктивність, але в температурах при цьому ви сильно не виграєте, оскільки курва частот до вольтажу при цьому ніяк не змінюється.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 16:53 А ось андервольт не завжди стабільний виходить і ефективний
-
TwisterDust
Junior
По ваші пораді андервольтинга вище все таки є позитивні результати. Поперше виставив calibration load lane vcore в режимі Low. Почав виходити в глибокі мінуси які колись не міг через не стабільність. На даний момент офсет -0.110 і не тротлить. Максимальнав температура 93 градуси. Температурний kick вже 84 градуси. Продуктивність як при стокуfeniks_tm: ↑ 22.02.2024 16:55Все впирається в тестування. Ефективний він завжди, якщо підібрані коректні значення. Банальне обмеження PL звісно різатиме продуктивність, але в температурах при цьому ви сильно не виграєте, оскільки курва частот до вольтажу при цьому ніяк не змінюється.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 16:53 А ось андервольт не завжди стабільний виходить і ефективний
Але у мене є питання чи здорова така маніпуляція з процом. Я не мав досвіду з андервольтингом але розумію шо таке оверклокінг. Якшо при овеклокінгу ми більшуєм напругу і це потім призводить до деградації кристалу то як пододиться кристал при адервольтингу?
-
feniks_tm
Member
Щонайменше негативного впливу немає, якщо не порушуються рамки стабільності. Сказав би, що навпаки відтягує процес деградації, але практичного доведення цієї тези я не маю, всього лиш здогадка.TwisterDust: ↑ 22.02.2024 18:37По ваші пораді андервольтинга вище все таки є позитивні результати. Поперше виставив calibration load lane vcore в режимі Low. Почав виходити в глибокі мінуси які колись не міг через не стабільність. На даний момент офсет -0.110 і не тротлить. Максимальнав температура 93 градуси. Температурний kick вже 84 градуси. Продуктивність як при стокуfeniks_tm: ↑ 22.02.2024 16:55
Все впирається в тестування. Ефективний він завжди, якщо підібрані коректні значення. Банальне обмеження PL звісно різатиме продуктивність, але в температурах при цьому ви сильно не виграєте, оскільки курва частот до вольтажу при цьому ніяк не змінюється.
Але у мене є питання чи здорова така маніпуляція з процом. Я не мав досвіду з андервольтингом але розумію шо таке оверклокінг. Якшо при овеклокінгу ми більшуєм напругу і це потім призводить до деградації кристалу то як пододиться кристал при адервольтингу?
-
Artem_K
Member
TwisterDust, feniks_tm
Менше напруга - менше споживання - менше температура. Хімія каже (Вант-Гоффа щодо температури та швидкості хімічних реакцій, та Арреніус щодо температури та дифузії твердих тіл), що зменшення температури сповільнює хімічні реакції та дифузію матеріалів один у одний, тому довше прослужить.
Менше напруга - менше споживання - менше температура. Хімія каже (Вант-Гоффа щодо температури та швидкості хімічних реакцій, та Арреніус щодо температури та дифузії твердих тіл), що зменшення температури сповільнює хімічні реакції та дифузію матеріалів один у одний, тому довше прослужить.
-
0kie
Member
TwisterDust
Поставь задний вентилятор на вдув. Водянка и зона vrm получит дополнительный приток холодного воздуха.
Поставь задний вентилятор на вдув. Водянка и зона vrm получит дополнительный приток холодного воздуха.
-
dext
Member
в BIOS:
- MCE Off / Enforce All Limits
- IccMax = 307A
- множники AllCore P=56 E=44
- VRM/DC LoadLine = 1.1mOhm (це рівень 3 на ASUS, не знаю, як у інших)
- AC LoadLine для початку встановити на 0.5mOhm і поступово знижувати на 0.03, тестуючи стабільність в LinPack/CB15/CB23
Майже всі біоси виставляють неадекватні множники/VRM|AC LoadLine тому потрібно дивитись саме на них
- MCE Off / Enforce All Limits
- IccMax = 307A
- множники AllCore P=56 E=44
- VRM/DC LoadLine = 1.1mOhm (це рівень 3 на ASUS, не знаю, як у інших)
- AC LoadLine для початку встановити на 0.5mOhm і поступово знижувати на 0.03, тестуючи стабільність в LinPack/CB15/CB23
Майже всі біоси виставляють неадекватні множники/VRM|AC LoadLine тому потрібно дивитись саме на них
-
maxn
Member
TwisterDust
Вы как типичный продукт маркетинга, накупили комлектухи, запустили синебенч - а оно не работает.
Понижаем напряжение Vcore пока не найдём стабильно рабочее значение, уровень llc ставить чуть выше среднего скажем на 6-7 из 10.
Если в каких-то сценариях будет краш то увеличиваем напряжение с шагом 0,05 пока не обретём счастье.
Для дальнейших манипуляций читаем мануал по разгону в частности офсет для avx инструкций.
А если вы не планируете играть в синибенч пусть работает в стоке.
Вы как типичный продукт маркетинга, накупили комлектухи, запустили синебенч - а оно не работает.
Понижаем напряжение Vcore пока не найдём стабильно рабочее значение, уровень llc ставить чуть выше среднего скажем на 6-7 из 10.
Если в каких-то сценариях будет краш то увеличиваем напряжение с шагом 0,05 пока не обретём счастье.
Для дальнейших манипуляций читаем мануал по разгону в частности офсет для avx инструкций.
А если вы не планируете играть в синибенч пусть работает в стоке.