Після налаштування fsb cpu на 221 віндовс не запускається

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Denispipis
Junior

Повідомлення

При розгоні athlon 64 x2 fsb cpu на 221 вінда вилітає, але якщо його знизити до 220 або менше віндовс буде запускатися.
Мені треба розігнати cpu до 3.0 ghz (fsb cpu freq 231, материнка msi k9n neo v2)
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Denispipis
Вольтажі піднімалися?
Denispipis
Junior

Повідомлення

LVladislavchik: 29.09.2023 23:01 Denispipis
Вольтажі піднімалися?
Я зрозумів в чому полягає проблема, щоб збільшити cpu fsb на 221-230 треба збільшити и вольтаж до 1,425 вольта, але в біосі доступно тільки 1,400 вольта, як я зрозумів 2,8 ГГц це максимум який можна вижати з цього проца з цією материнкою. Але може ви знаєте чи є якась версія біоса для цієї материнки де можна поставити більше вольтажу?
Alexsandr
Member

Повідомлення

Помнится для Старых атлонов был софт (сторонний, не изготовителя материнок) который из винды регулировал напряжение, множитель (переключение простой/нагрузка), может найдете, а несколько лет назад пользовался т.к. был дефект в кристалле или крышка кривая и я делал руками профиль при котором не будет перезагружаться, но я не помню уже всех возможностей софта того.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

Denispipis
На жаль, не знаю :(
Denispipis
Junior

Повідомлення

LVladislavchik: 29.09.2023 23:46 Denispipis
На жаль, не знаю :(
Все рівно дякую за допомогу ;)

Відправлено через 9 хвилин 9 секунд:
Alexsandr: 29.09.2023 23:20 Помнится для Старых атлонов был софт (сторонний, не изготовителя материнок) который из винды регулировал напряжение, множитель (переключение простой/нагрузка), может найдете, а несколько лет назад пользовался т.к. был дефект в кристалле или крышка кривая и я делал руками профиль при котором не будет перезагружаться, но я не помню уже всех возможностей софта того.
Знайшов тільки програму brazostweaker, але його використовують не тільки для aтлонів, та виглядає він сумнівно, дехто пише що brazostweaker просто замінює показники в gpu z, а процесор не розганяється, або ви говорили не про brazostweaker

Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
Може setFSB?
Alexsandr
Member

Повідомлення

Denispipis: 30.09.2023 00:08 Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
Може setFSB?
Не оно, там другой интерфейс был. Вплоть до составления руками цепочки множитель-напряжение и т.п.
setFSB выглядит много проще.
mklm
Member

Повідомлення

ntune можливо? aod точно не працює на новідео чіпсетах
Відповісти