Мобильные инженерники (Coffee / Kaby) Lake : QQLT / QQLS / QNCT / QL2X / QL3X и прочие

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosss_21
Junior

Повідомлення

sumatra
більше 41 не ставиться , а навіть на 41 те ж саме , а з памятю взагалі біда ) хоча порвіняно з 1270v5 все доволі класно за 2000 грн
можливо треба якісь енергозберігайки відключити
sumatra
Member

Повідомлення

ну 41 теж ок для такой материнки.
павер лимит в настройках биоса можна виставлять ?
Kosss_21
Junior

Повідомлення

sumatra
так ніби
sumatra
Member

Повідомлення

Kosss_21
по дефолту в биосе материнка ограничуе TDP=45W
тому частота падае до 3.6
виставить в биосе мах TDP=100W
проц частоту не буде скидувати
буде 4.2 як встановлено вручну в биос.
напряжение на проц вистав вручну =1.25V
з частотою памяти потом розбирайся.
но як я писав материнка не ОК.
Kosss_21
Junior

Повідомлення

sumatra
та ніби все роблю вірно , в іграх частота тримається норм, через intel xtu все крутиться , тільки EDP limit throttling при стрес тестах, і падає до 3.7
sumatra
Member

Повідомлення

а комп для чого щоб стрестести крутити чи для чого....
на материнки питальник слабенький може й здохнуть от нетрадицийной ориентации :gigi:
Kosss_21
Junior

Повідомлення

sumatra
та просто нездорова тяга до циферок :D буду тоді пробувати з памятю комбінувати :beer:

Відправлено через 5 годин 48 хвилин 52 секунди:
нарешті розібрався , MSI b250m pro-vdh + qqlt працюють нормально і стабільно , при в становлені макс тдп 100 ват , і cpu cirrent limit a 130а, процесор тримає 4 гц в стрес тестах 88градусів врм, з intel xtu 4.3 в іграх стабільно (стрестести ребут),память нажаль 2300, бо різносортна , 2 мікрони(2400) окремо беруть 2600, з hynix(2400)вище 2300 не іде, память одноранг , температура не вище 65 градусів (be quite dark rock 4) , за 2000 грн(220zl) по знижці з аліка дуже хороша покупка :super:
Ross93
Junior

Повідомлення

Всім привіт,цікавить питання про мутанти.
Є на руках мат плата gigabyte q170 d3h ,біос вже прошив для мутантів,цікавить чи вистачить живлення для qtj2 на ній,так як фаз там не багато?
sumatra
Member

Повідомлення

Ross93
на проц 1.25-1.20V поставить руками. а якщо пофартить з процем то =1.15V
питальника хватить.
Ross93
Junior

Повідомлення

sumatra: 03.12.2023 19:49 Ross93
на проц 1.25-1.20V поставить руками. а якщо пофартить з процем то =1.15V
питальника хватить.
Зараз на ній стоїть i5 6400 і там по дефолту tdp 65 w і взагалі крутити не має можливості ніякі параметри,типу авто пише і все..Я думаю якщо мутант теж ,,застрягне'' на свому tdp 45 w ,і не ясно який турбо буст в ньому буде,чи хоч до 3.7 буде буститись?
SFitOS
Junior
Звідки: Харьков

Повідомлення

Ross93: 03.12.2023 18:32 Всім привіт,цікавить питання про мутанти.
Є на руках мат плата gigabyte q170 d3h ,біос вже прошив для мутантів,цікавить чи вистачить живлення для qtj2 на ній,так як фаз там не багато?
Вистачить, він в районі 70Вт жере в мене
sumatra
Member

Повідомлення

якщо не будеш грузить все ядра на 100% бенчами и прочими грелками
и напругу на проц поставиш 1.15-1.20В вручную
то 4.0 держать буде. ставиш множитель на проц =40
в игрушках буде все ок 4.0 держать буде по всим ядрам.
игрушки не будуть грузать проц 100%
це максимум для твого мутанта даже на топ материнках.
SFitOS
Junior
Звідки: Харьков

Повідомлення

Ross93: 03.12.2023 20:05
sumatra: 03.12.2023 19:49 Ross93
на проц 1.25-1.20V поставить руками. а якщо пофартить з процем то =1.15V
питальника хватить.
Зараз на ній стоїть i5 6400 і там по дефолту tdp 65 w і взагалі крутити не має можливості ніякі параметри,типу авто пише і все..Я думаю якщо мутант теж ,,застрягне'' на свому tdp 45 w ,і не ясно який турбо буст в ньому буде,чи хоч до 3.7 буде буститись?
В біосі поколупайся, налаштуй там все, я свій десь два роки назад налаштував так щоб було комфортно, 1.120v по ядру, 74Вт в піковій нагрузці, тримає вільно 4000мгц на всі ядра. В мене він по напрузі ще ок, але от з пам'яттю там біда, в мене 4 плашки 1ранг по 8гб, на нормальних компах можуть 3200 з коробки, на моєму 2266 то от прям край.
Ross93
Junior

Повідомлення

SFitOS: 03.12.2023 20:59
Ross93: 03.12.2023 20:05
Зараз на ній стоїть i5 6400 і там по дефолту tdp 65 w і взагалі крутити не має можливості ніякі параметри,типу авто пише і все..Я думаю якщо мутант теж ,,застрягне'' на свому tdp 45 w ,і не ясно який турбо буст в ньому буде,чи хоч до 3.7 буде буститись?
В біосі поколупайся, налаштуй там все, я свій десь два роки назад налаштував так щоб було комфортно, 1.120v по ядру, 74Вт в піковій нагрузці, тримає вільно 4000мгц на всі ядра. В мене він по напрузі ще ок, але от з пам'яттю там біда, в мене 4 плашки 1ранг по 8гб, на нормальних компах можуть 3200 з коробки, на моєму 2266 то от прям край.
Моя материнка на чіпсеті Q170 там як я розумію немає можливості щось регулювати,що стосується вольтажу цп чи розгону ОЗП.Я прошив біос під мутанти,але з можливістю встановити і серійники 8-9 поколінь.Вже думав замовити на аліку qtj2 бо в нас ціни на olx дещо вищі,але порившись в неті бачу що проблем з ним вистачає.
Як варік можна взяти серійника і5 8400 або і5 8600 ,вони дешевші дещо плюс частоти вроді норм,і tdp 65..
SFitOS
Junior
Звідки: Харьков

Повідомлення

Ross93: 03.12.2023 22:47
SFitOS: 03.12.2023 20:59

В біосі поколупайся, налаштуй там все, я свій десь два роки назад налаштував так щоб було комфортно, 1.120v по ядру, 74Вт в піковій нагрузці, тримає вільно 4000мгц на всі ядра. В мене він по напрузі ще ок, але от з пам'яттю там біда, в мене 4 плашки 1ранг по 8гб, на нормальних компах можуть 3200 з коробки, на моєму 2266 то от прям край.
Моя материнка на чіпсеті Q170 там як я розумію немає можливості щось регулювати,що стосується вольтажу цп чи розгону ОЗП.Я прошив біос під мутанти,але з можливістю встановити і серійники 8-9 поколінь.Вже думав замовити на аліку qtj2 бо в нас ціни на olx дещо вищі,але порившись в неті бачу що проблем з ним вистачає.
Як варік можна взяти серійника і5 8400 або і5 8600 ,вони дешевші дещо плюс частоти вроді норм,і tdp 65..
Тоді вже міняй платформу, бо то міняти шило на мило. Зараз як на мене 6/12 оптимальний варіант, нижче якого нема сенсу щось брати. Але якщо тебе відштовхнули невеликі складнощі з мутантами, то то не твоє, або бери xeon e2186m, з ним мороки поменьше.
6t9
Junior

Повідомлення

Kosss_21: 30.11.2023 21:31 доброго вечора ) msi b250m pro vdh+ qqlt , все працює але в дефолті проц просідає до 3600, що в біосі не включаю виключаю не допомагає , рам так взагалі більше 2200 не бере , ні при якиз таймінгах ні при вольтажу , пробував і 2 і 4 плашки , плашки 2400 , можливо я щось не докрутив , чи не довідключав, будь ласка знаючі люди допоможіть , я нуб в таких справах ....
Доброго, зіштовхнувся з аналогічною проблемою тиждень тому. Щоб коротко причина всьому, поганий прижим кулера :rotate: , банально не вистарчає менше міліметра. Дав проставки на бекплейт кріплення, з заді материнки, допомогло.
Можеш це елементарно провірити по кількості термопасти на кристалі, при демонтажі постарайся зняти максимально без зміщень, щоб не розтерти термопасту.
Проблема не очевидно, том, що у мому випадку по температурах цього не видно, просто автоматом скидало множник, в простої температури були в районі 40.
На рахунок оперативки є така проблема. Не знаю спицифіки MSI, у мому випадку щоб взяти 2800 потрібно виставляти 3200 + XMP профіль, мануально множник фактично не працює, що на z170,що на z370, але біоси гіги це окрема історія.
Kosss_21
Junior

Повідомлення

6t9
мені допомогла інтел xtu , там ампери накрутив до 125, і тдп поставив 120 , і все працює , правда гнати не став, приросту в іграх між 4 та 4.5 майже не замітив ,да і мосфети трішки гріються , вцілому задоволений , з озу так і не розібрався , 2 хюнікса більше 2300 не беруть , дивно але мікрони 2666 спокійно , всі разом на 2230 працюють , спробую купити самсунги на b-die , але сумніваюсь що побачу профіт з rx 6600
факт фактом але за 2000 грн зі знижкою це друге життя для 1151, працює стабільно
6t9
Junior

Повідомлення

Kosss_21
Гріх сперечатись) :beer: , якщо таки будуть апдети по оперативці, чи візьме більшне на B-die, напишіть сюди в чат.
Ross93
Junior

Повідомлення

Хто підкаже новачку,після прошивки біоса і відключення ME для роботи з мутантами(там наскільки я пригадую треба ставити версію Cor і відключати його)в Aida 64 повинно відображатись та версія яку виставляли в Cofeetime?
Kosss_21
Junior

Повідомлення

6t9
купив зеленки на бідай , 2133, 2600 якщо просто виставити в біос тримають , вже не погано, все вище не грузить , а далі як розганяти не шарю , волтаж тільки dram крутив , може є шарящі люди то допоможіть , хоча б 2800 взяти
Відповісти