Останні статті і огляди
Новини
Відтворення відео в Ryzen та Coffee - порівняння
-
odessitmws
Member
MATPOC
8к120фпс типа х2 легко осилила 1060...
там правой кнопкой по видео и нажать статистика там есть количество дропнутых кадров
8к120фпс типа х2 легко осилила 1060...
там правой кнопкой по видео и нажать статистика там есть количество дропнутых кадров
-
_nic
Member
"8к Перу",в диспетчере задач карта грузится на 85%, но при этом не греется.
-
Kashtan
Member
[/quote]
откуда такие выводы, если загрузка проца на скрине примерно под 100%?[/quote]
откуда такие выводы, если загрузка проца на скрине примерно под 100%?[/quote]
- спойлер
-
Kashtan
Member
Перечитав вкотре тему, жодна відеокарта від АМД не брала декодування 8К60 на себе, не зважаючи на всі настройки, я правильно розумію?
Чи є хоч один власник відеокарти від АМД, де б вона відтворювала відео 8К60 з ютюб?
Чи є хоч один власник відеокарти від АМД, де б вона відтворювала відео 8К60 з ютюб?
-
Kashtan
Member
Зрозуміло, востаннє я рекомендував брати відеокарти амд, такого не очікував.
-
Nouriel
Member
ну хрен что не поддерживается vp9, все равно пока 4к или 8к станет популярным уже будет другой кодек AV1
AV1 від початку розвивається як вільний від відрахувань формат кодування відео, заснований на технологіях, патентах і інтелектуальній власності учасників альянсу AOMedia, які передали користувачам AV1 ліцензію на безоплатне використання своїх патентів. Наприклад, в число учасників AOMedia входять такі компанії, як Google, Microsoft, Apple, Mozilla, Facebook, Amazon, Intel, IBM, AMD, ARM, Samsung, Adobe, Broadcom, Realtek, Vimeo, Cisco, NVIDIA, Netflix і Hulu
AV1 від початку розвивається як вільний від відрахувань формат кодування відео, заснований на технологіях, патентах і інтелектуальній власності учасників альянсу AOMedia, які передали користувачам AV1 ліцензію на безоплатне використання своїх патентів. Наприклад, в число учасників AOMedia входять такі компанії, як Google, Microsoft, Apple, Mozilla, Facebook, Amazon, Intel, IBM, AMD, ARM, Samsung, Adobe, Broadcom, Realtek, Vimeo, Cisco, NVIDIA, Netflix і Hulu
-
Fulkrum
Member
Дело в том что новый блок VCN с поддержкой VP9 10 bit появился только в веге. Полярис запускает воспроизведение видео такого формата в гибридном режиме, часть работы забирая на себя часть на проц. Например 4К/60к.сек 2200G тащит на встройке с загрузкой проца 5-10%.Kashtan:Зрозуміло, востаннє я рекомендував брати відеокарти амд, такого не очікував.
Отправлено спустя 18 минут 49 секунд:
Проверил с картой RX 470 и процом 2200ж- при работе с 8к система не тянет видео. 4K или 5K HDR без проблем все летает. Но все равно проблема высосана из пальца. Попробовал скачать видео в 8к нашел только одну раздачу на рутрекере. В ближайщие лет 5 8к будет слабо востребованным.. Да и 95% до сих пор смотрят в 1080р.
-
Kashtan
Member
Наша робоча станція із RX580 із 2500К не витягує 5к60, саме по причині недовантаження відеокарти, що цікаво ми віддали 1050ti, а натомість взяли поларіс, і як виявляється це був мій гандж, бо Паскаль тягнув би зараз ці 5к60, хоча формально нижча та бюджетніша лінійка.
Тому відчуття фрустрації присутнє.
У нас 5к профільний монітор, ще є 4к котрий теж буде за мінятись на 5к, так що 4к це вчора, 5к та 6к це сьогодні, 8к це теж сьогодні, просто дороге.
Тому відчуття фрустрації присутнє.
У нас 5к профільний монітор, ще є 4к котрий теж буде за мінятись на 5к, так що 4к це вчора, 5к та 6к це сьогодні, 8к це теж сьогодні, просто дороге.
-
Kauil
Member
-
Anchoret
HWBOT OC Team
Це зрозуміло, що основними тягачами такого відео мають бути OS та GPU. Але й від налаштувань системи користувачем теж багато чого залежить.Kashtan:Чи є хоч один власник відеокарти від АМД, де б вона відтворювала відео 8К60 з ютюб?
У мене 8k60 відео програється в браузері плавно (при завантаженні CPU ~50% + GPU ~70%) за виключенням декількох епізодів (такі, як на початку "місток з рейками" та загальний план "гірських копанок-огородів"), де воно посмикується. В статистиці на скріні нижче можна бачити кількість пропущених кадрів. Але це при одночасному навантаженні двох відкритих браузерів ToRBrowser.v.9.0a2 + MozillaFirefoxDE.v.67.0b7 (550 відкритих вкладок).
Система: CPU Ryzen™ 7 1800X + GPU R7 250 1024MB + HDD + Win7х64
- Peru 8K HDR 60FPS (FUHD)
Але ж у мене і відеокарта 2013р та лише з 1Гб пам'яті.
Та все ж моя система, не дивлячись на конфігурацію, таки справляється з відтворенням 8k60 (якщо прибрати навантаження браузерів).
А от чому система з Win10 (можливо, ssd) та відеокартою 2017р (4-8Гб пам'яті) не справляється з програванням того ж 8k60 відео, то вже питання до користувача тієї системи...
-
Kashtan
Member
Anchoret
Користувач не я, але налаштовував.
Вимкнене все, окрім вікна хрома із відео на ютюбі Перу 8к60.
Система не витягує 8к60 не тому, що впирається в 100% десь, а тому що відеокарта навантажена на 20-40%, і далі відмовляється.
Які можливі варіанти змусити RX580 запрацювати на всі сто відсотків? Всі ті поради що були в темі, я виконав.
Користувач не я, але налаштовував.
Вимкнене все, окрім вікна хрома із відео на ютюбі Перу 8к60.
Система не витягує 8к60 не тому, що впирається в 100% десь, а тому що відеокарта навантажена на 20-40%, і далі відмовляється.
Які можливі варіанти змусити RX580 запрацювати на всі сто відсотків? Всі ті поради що були в темі, я виконав.
-
anatolikostis
Member
Kashtan
Win10 build 1903?
Win10 build 1903?

-
Anchoret
HWBOT OC Team
Kashtan
Ну, не знаю... Хіба сучасна відеокарта обов'язково повинна бути навантажена на 100% при відтворенні відео, навіть, 8k60?
Це вже коли вона не справляється, то, напевно, буде таким чином перевантажена.
Єдине, що Я можу ще додати з того, що варто було мені вказати про конфігурацію, це версія відеодрайверу:
Пе.еС.
Хоча.., виникла думка, що, можливо, ти гвалтуєш систему однопотоковим продуктом Адобі лайк Флеш-плеєр, який якраз і полюбляє знущатися з процесора? (У нас, на форумі, є навіть окрема секта поціновувачів міряти все однопотоковим софтом Адобі, з яким успішно може впоратися лише 100500ГГц одноядерний процесор Адобі Голден Семпл.)
Та ні, маячня якась! Його ж усі браузери депрекнули. На вряд чи ти став шукати варіанти встановлення флеша.
Тому впевнений, що переглядаєш відео на ютюбі через HTML5.
Отже, лишається тільки OS - дистрибутив, версія, оновлення, налаштування тощо...
Ну, не знаю... Хіба сучасна відеокарта обов'язково повинна бути навантажена на 100% при відтворенні відео, навіть, 8k60?
Єдине, що Я можу ще додати з того, що варто було мені вказати про конфігурацію, це версія відеодрайверу:
- Radeon Driver
Пе.еС.
Хоча.., виникла думка, що, можливо, ти гвалтуєш систему однопотоковим продуктом Адобі лайк Флеш-плеєр, який якраз і полюбляє знущатися з процесора? (У нас, на форумі, є навіть окрема секта поціновувачів міряти все однопотоковим софтом Адобі, з яким успішно може впоратися лише 100500ГГц одноядерний процесор Адобі Голден Семпл.)
Та ні, маячня якась! Його ж усі браузери депрекнули. На вряд чи ти став шукати варіанти встановлення флеша.
Отже, лишається тільки OS - дистрибутив, версія, оновлення, налаштування тощо...
-
Kashtan
Member
На роботi запустив 3900х iз 1080ti - 8к60 вiдтворюэться - але не зовciм плавно.
Ноутбук з 4-хядерним коффiлейк з вбудованим вiдеоядром - те ж саме геть навiть без 25% напруження без жодних затримок - просто плавно.
Виходить причина у iнтегрованому вiдеоядрi у ЦПУ поколiння Кебi Лейк та пiзнiших - нативна пiдтримка якихось кодекiв..
Вiндовс в обох однаковий - остання десятка.
Ноутбук з 4-хядерним коффiлейк з вбудованим вiдеоядром - те ж саме геть навiть без 25% напруження без жодних затримок - просто плавно.
Виходить причина у iнтегрованому вiдеоядрi у ЦПУ поколiння Кебi Лейк та пiзнiших - нативна пiдтримка якихось кодекiв..
Вiндовс в обох однаковий - остання десятка.
-
Neover
Member
Kashtan
Интересно а вывод изображения был на один и тот же монитор ?
Интересно а вывод изображения был на один и тот же монитор ?
-
Klon
CG graphikos fan
- спойлер
- Kashtan
Neover
давно известно, что монтажка очень любит встройку Интела - а именно берет на себя декод входных файлов для таймлайна\рендера в нужный формат.
В новых процах интела встройку еще больше нагрузили возможностями декода - завезли декод HEVC, H.265 и даже VP9 (про 10 не знаю). И будет работать еще лучше.
Но надо смотреть на софт - в Адоб софте норм встроена в процесс.
п.с. - на ноутах еще надо смотреть настройки, т.к. народ говорит, что в Эпл машинах автоматом создаются прокси нужного монтажного формата - а там уже их любое железо переварит
Востаннє редагувалось 24.04.2020 00:55 користувачем Klon, всього редагувалось 1 раз.
-
Klon
CG graphikos fan
Donate
да я темой ошибся так что офф ) спать надо идти )))
да я темой ошибся так что офф ) спать надо идти )))
-
Donate
Member
Тут вообще как понимать нагрузку. В видеокарте есть свои блоки которые занимается кодированием и декодированием видео, причём блоки вообще самого прямого назначения, грубо говоря условные асики но не для крипты а для видео декодинга ( https://ru.wikipedia.org/wiki/IP-cores ). Понять что его дёргают легко пользователям десятки которых не обделили свежими дровами.Anchoret:Kashtan
Єдине, що Я можу ще додати з того, що варто було мені вказати про конфігурацію, це версія відеодрайверу:Та в будь-якому разі, мені важко давати поради, враховуючи, що у нас різні OS (а, можливо, відповіддю і є якраз ця відмінність?..).
- Radeon Driver
- screenshot.1562591913.jpg
Пе.еС.
- 2070S спокойно переваривает 8к видео, температуры на чипе приступно низкие, проц тоже спит, все счастливы
Т.е. с 10-й линейки можно средствами видеокарты легко смотреть 8к видео.The eighth generation of PureVideo HD, introduced with the GeForce GTX 1080, GTX 1070, GTX 1060, GTX 1050 Ti & GTX 1050, GT 1030, a Pascal (microarchitecture) GPU, adds full hardware-decode of HEVC Version 2 Main 12 profile, and increases the resolution for VP9 and HEVC decoding to 8K, including 8K UHDTV and up to 8K fulldome 8192x8192.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video
У интуля ещё с каблука к примеру вообще подерживается декодинг. А вот кодирование только с 10-го поколения.
У амд как всегда всё через Ж и в поколении raven ridge и NAVI у нас тип уже VCN, а он единственный кто поддерживает vp9, что вообще прям оллрайт

https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Core_Next
Все чипы что ниже сидят на UFD+VCE и в зависимости от поколения ( Повтыкать можно тут ищем строчку Video decoding ASIC или просто Video decoding и в зависимости от версии получаем что умеет наша видеокарта)
https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder
https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Coding_Engine
Ну и ещё ясен фиг всё зависит от кривости дров, вот вроде в самых последних дровах у амд vp9 декодинг ведёт себя странно. А вот за 26.02.20 которые прислал недавно вендор ноутбука, ничего подозрительно не лагает... На это к слову мало кто обращает внимание и взяв какой нить корч на амуде с улосвным A4/A6 можно пососать большую такую бибу на ютубе ибо плакала ваша автономность vp9 декодера у вас нет

P.S: Забавно что ни АМД ни Интел особо не пишут про разрешение ибо в вики на этот счёт особо информации нет, зато у nvidia относительно ясно видно что добавили в каждом поколении

-
Devijack
Member
Через едж 5700xt тянет абсолютно любой контент Ютуба без единого подписания.Kashtan:Перечитав вкотре тему, жодна відеокарта від АМД не брала декодування 8К60 на себе, не зважаючи на всі настройки, я правильно розумію?