Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Untegental
Member

Повідомлення

Volodya811
Та я в цілому вже нормально розумію що буду робить, але задачі супер різноманітні. З вказаними кодиками теж іноді доводиться мати справу, але не часто, десь 5% випадків, це 4.2.2 з canon R5.

Що ви маєте на увазі відео докупите пізніше? Сумніваюсь чо на інтегрованій зможу якось існувати.

Тобто на 5 поколінні нвідіа має бути декодування Н.265 4.2.2 аналогічне інтлу? Тоді точно графікою буде 5070ті, і АМД проц
Volodya811
Member

Повідомлення

Untegental: 27.01.2025 23:51
Чи багато я втрачу якщо зекономлю і візьму 7700?
Ні, втратите небагато. Кількість ядер для роботи з відео не така важлива, ІРС 7700 є достатнім. Різниця між процесорами АМД на 12 і 16 ядер у більшості випадків буде непомітною. Питання в тому, що в такому разі Вам буде потрібна дискретна відеокарта з нормальним кодером. Це або Нвідіа або Інтел. У випадку з платформою Інтел часто буде достатньо лише одного вбудованого відеоядра в процесор. Його кодер кодує так швидко, що за ним не поспіє і найтоповіший 16-ти ядерний процесор від АМД. І при цьому, кодер від Інтела споживає мало енергії.

Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
Untegental: 28.01.2025 00:24 Volodya811
Та я в цілому вже нормально розумію що буду робить, але задачі супер різноманітні. З вказаними кодиками теж іноді доводиться мати справу, але не часто, десь 5% випадків, це 4.2.2 з canon R5.

Що ви маєте на увазі відео докупите пізніше? Сумніваюсь чо на інтегрованій зможу якось існувати.

Тобто на 5 поколінні нвідіа має бути декодування Н.265 4.2.2 аналогічне інтлу? Тоді точно графікою буде 5070ті, і АМД проц
Так, має бути аналогічне. Зв'язка восьмиядерний процесор АМД і відеокарта від Нвідіа буде нормальною.
П.С. На інтегрованій відеокарті спокійно можна існувати. Працювати з відео можна і на чотирьохядерному процесорі 10-ти річної давнини впевнено (якщо 1080р). Топові блогери мільйонники часто на ноутбуках сидять і роблять відео в 4К. Я взагалі вважаю, що для більшості блогерів достатньо процесора і5 12400 без дискретної відекарти.
Untegental
Member

Повідомлення

Volodya811
Я не блогер, я фрілансер, тому мої задачі різноманітні і хочу їх масштабувати і розширювати. В м1про закриває більшість задач, але головним ботлнеком зараз для мене є мала кількість ОЗУ і накопичувача, ну і деякі косяки з маком і ФШ теж є особисто для мене. Але ще я геймер, і хочу замінити мак і старий десктоп на 2600 + 1070, на свіжу залізяку, зокрема через це комп буде збиратись одразу з дискреткою.
Volodya811
Member

Повідомлення

Untegental: 28.01.2025 00:42 Volodya811
Я не блогер, я фрілансер, тому мої задачі різноманітні і хочу їх масштабувати і розширювати. В м1про закриває більшість задач, але головним ботлнеком зараз для мене є мала кількість ОЗУ і накопичувача, ну і деякі косяки з маком і ФШ теж є особисто для мене. Але ще я геймер, і хочу замінити мак і старий десктоп на 2600 + 1070, на свіжу залізяку, зокрема через це комп буде збиратись одразу з дискреткою.
Тоді питань немає. Беріть "на виріст можливостей", тим більше, що у Вас професійний фотоапарат від Кенон. Я не прихильник платформи від АМД і її би не брав для роботи (але - це лише моя думка). З іншого боку, платформа від Інтела 14-го покоління "вже застаріла" і гаряча, а 15-те покоління - "експериментальне", і наврядчи на сокеті 1851 буде ще одне покоління процесорів. Тому, можна розглянути і АМД, але, не забувайте, що можуть "вилізати" підводні камені. Починаючи від високих температур процесора (що можна вирішити через Біос) і закінчуючи різними нюансами USB (viewtopic.php?f=3&t=284229) і завмиранням ПК, коли Ви копіюєте десятки гігабайт інформації з диску на диск. Не критично, якісь милиці можна знайти.
Untegental
Member

Повідомлення

Volodya811
Дякую за інформацію, в мене навпаки передвзяте відношення до інтел, а більшість віндових пк були на процах від червоних. Також не подобається енергопотреби та температури на 13\14 поколіннях, і трохи лякає інфа про їх проблемки за останній рік, мені здається все ж у АМД косяків менше.
Lorichic
Member

Повідомлення

Untegental
Бери связку проц амд+видеокарта от нвидии, и поиграть и поработать, никакой интел не нужен, в том же фотошопе 7700 их всех уделывает, так как 5070ти пока ещё не появилась можно просто систему собрать и посидеть некоторое время на встройке, интел это для недалёких, которые живут прошлым
https://www.techspot.com/articles-info/ ... nch/Ps.png
Untegental
Member

Повідомлення

Lorichic
Вже зрозумів що так і буде, залишилось питання який саме АМД
7700, 7700х, 7900, 7900х, 9700х, 9900х
Зараз з того що знайшов не бачу великої різниці в моїх задачах між першим і останнім, чи дійсно так і є?
Бо в ціні різниця дуже велика 7700 тут бачив за 7500, а 9900х коштує майже 20к.
Зараз думаю брати саме 7700 і дивитись яким буде наступне покоління яке вірогідно можна буде на туж мамку вставити.

Також трохи офтоп, стосовно мамки під ті самі проци, чи є щось заради чого варто переплатити в мамці, і щось на що треба звертати увагу окрім необхідних портів підключення? Зважаючи що розгон не планується, Б650 буде достатньо?
Lorichic
Member

Повідомлення

Untegental
Я бы с али 7700 брал, 7тыс сейчас, с купоном около 6, минус что китайский новый год, отправят не раньше 9 февраля
https://a.aliexpress.com/_mKT9Jux

Отправлено спустя 2 минуты 22 секунды:
Хватит b650, все асрок хвалят, лучше в теме по МП спросить
Vlaad13
Member

Повідомлення

Untegental: 28.01.2025 01:31 Lorichic
Зараз з того що знайшов не бачу великої різниці в моїх задачах між першим і останнім, чи дійсно так і є?
Зараз думаю брати саме 7700 і дивитись яким буде наступне покоління яке вірогідно можна буде на туж мамку вставити.

Також трохи офтоп, стосовно мамки під ті самі проци, чи є щось заради чого варто переплатити в мамці, і щось на що треба звертати увагу окрім необхідних портів підключення? Зважаючи що розгон не планується, Б650 буде достатньо?
якщо гроші не проблема то для Давінчі 285к топ - але якщо проблема беріть 14600к(або 13600к 13700к) для вашої роботи амд так собі і краще не треба
Вкладення
285k.jpg
Untegental
Member

Повідомлення

Vlaad13
Дякую за пораду, але поки зважаючи на відсутність необхідності декодера інтел чіпа, в інших профільних задачах я не бачу істотної переваги інтел в тих тестах що знайшов, а ще такі фактори як: ціна більше ніж х2 менша, енергоефективність\нагрів, тож вирішив таки спробувати зібрати АМД 7700 + нвідіа.
Якщо 7700 не вистачить спробую 9900 або наступне покоління може теж буде на ам5.

На зображенні наскільки я розумію рендер час, але я не планую рендерити процом.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Untegental: 28.01.2025 17:39 Vlaad13
Дякую за пораду, але поки зважаючи на відсутність необхідності декодера інтел чіпа, в інших профільних задачах я не бачу істотної переваги інтел в тих тестах що знайшов, а ще такі фактори як: ціна більше ніж х2 менша, енергоефективність\нагрів, тож вирішив таки спробувати зібрати АМД 7700 + нвідіа.
Якщо 7700 не вистачить спробую 9900 або наступне покоління може теж буде на ам5.

На зображенні наскільки я розумію рендер час, але я не планую рендерити процом.
Почему Intel Quick Sync Video лучше чем NVIDIA и AMD для монтажа в Davinci
Lorichic
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.01.2025 19:56Почему Intel Quick Sync Video лучше чем NVIDIA и AMD для монтажа в Davinci
Почему там нет 5070ти? Или хотя бы 40 серии, этот ролик стоило бы назвать почему встройка 5 летней давности лучше дискретной затычки семилетней давности, околонулевая информативность
https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... J9albDf-xt
daesz
Member

Повідомлення

Lorichic
зараз прийде Володька і пояснить чому ви не праві :D
Untegental
Member

Повідомлення

Vlaad13
Так мова ж про те що Нвідіа нового покоління, з якою я і буду збирати залізяку, буде так само нативно переварювати той самий Quick Sync
Lorichic
Member

Повідомлення

daesz: 28.01.2025 20:15зараз прийде Володька і пояснить чому ви не праві
Ну он подтвердил что в новых нвидиях завезли Н.265 4.2.2, больше аргументов нет, а Untegental ещё и поиграть охота, Володька сам не спешит брать Arc, только агитирует за них, хитрый жук :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Lorichic: 28.01.2025 20:23
daesz: 28.01.2025 20:15зараз прийде Володька і пояснить чому ви не праві
Ну он подтвердил что в новых нвидиях завезли Н.265 4.2.2, больше аргументов нет, а Untegental ещё и поиграть охота, Володька сам не спешит брать Arc, только агитирует за них, хитрый жук :gigi:
Певно, почало по трохи доходити, що бетлмеджі - все ще та ж сама шляпа, яка й була 3 роки тому в лиці алхіміків; але це не точно :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

Untegental: 28.01.2025 20:16 Vlaad13
Так мова ж про те що Нвідіа нового покоління, з якою я і буду збирати залізяку, буде так само нативно переварювати той самий Quick Sync
Ну тоді рано щось радити, треба почекати ще декілька днів
Untegental
Member

Повідомлення

Vlaad13
Ну наче оф канал нвідіа

Але так, трохи тестів не завадить
Vlaad13
Member

Повідомлення

очередной гвоздь в крышку гроба видях от радеонов
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.01.2025 16:11
Untegental: 28.01.2025 01:31 Lorichic

якщо гроші не проблема то для Давінчі 285к топ - але якщо проблема беріть 14600к(або 13600к 13700к) для вашої роботи амд так собі і краще не треба
Ты совсем уже тронулся, говорит что Интел топ в работе при том что на твоих же графиках топовые Интел на уровне погрешности по сравнению с топовым АМД, да на такую разницу даже внимания не стоит обращать, я уже не говорю что во всяких фотошопах АМД сильно впереди, ты хоть и перешёл в красный лагерь в душе так и остался синелобым. :facepalm:
Відповісти