Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
devais
Member

Повідомлення

qziua: 28.12.2024 12:09
Дякую, шо підтвердили мої сумніви. Перезамовив на 245k+z890+ddr5 6400. Може і нема профіту в іграх, але за рахунок енергоефективності і новизни, думаю, що це чудовий, для любих задач проц, хто б що не казав.
правильно зробив ,все там ок ))нащо купляти завідомо косячний проц де нічого не виправили ,а лише приклали подорожник)) .І платформа актуальна ще буде ,можно потім на ультра 7 поміняти якщо не буде хватити.З 0 немає ніякого сенсу на минулому поколінні збирати комп.
Востаннє редагувалось 28.12.2024 15:36 користувачем devais, всього редагувалось 2 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.12.2024 13:10 Piter Cantrope
наскільки я люблю інтел, наскільки мені сумно дивитися на алі експрес і новини про деградацію останніх поколінь
У проців не буде ніякої деградації якщо з розумом виставити вольтаж
На форумі не трапилось жодної людини з деградацію інтелів
Хоча згоден що рядовий користувач не винен в тому що не може виставити вольтаж
Filabatya
Member

Повідомлення

там 8ядер 16потоків, а коли вийде 10х3д то можна через рік два оновитися на 7800х3д, а зараз всі бабки вбухати в відуху бо в 2к основне навантаження на неї.
а ваша мамка не ремонтується? :gigi:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.12.2024 15:35 там 8ядер 16потоків, а коли вийде 10х3д то можна через рік два оновитися на 7800х3д, а зараз всі бабки вбухати в відуху бо в 2к основне навантаження на неї.
Казки про оновлення на 7800х3д можна залишити
25к+ гривень вартість хоронять цей обгрейд
Хоча можу погодитися з червоними фанатами на данному моменті 7700 + 650+6000 це бестбай
GreenMile
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.12.2024 15:35 там 8ядер 16потоків, а коли вийде 10х3д то можна через рік два оновитися на 7800х3д, а зараз всі бабки вбухати в відуху бо в 2к основне навантаження на неї.
7800х3д треба купляти одразу, ніяких рік-два не буде, бо їх знімуть з виробництва, а на вторинному ринку їх не буде за халявну ціну як це було з АМ4, бо нафіга комусь за рік-два міняти топовий ігровий проц і на шо саме? Навіть зараз профіту від переходу з 7800х3д на 9800х3д не вбачається для 99% геймерів.
Це потім хіба що на аліку ловити, але знову ж таки, вангую, що сильно дешевше не буде, бо проц ходовий і популярний. Халяви не буде.
Melofon
Member

Повідомлення

qziua: 28.12.2024 13:52Але треба розуміти що я роблю перший апгрейд за 7 років.
Але треба розуміти що не факт що це покоління стільки ж витримає як і старе ;)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

devais: 28.12.2024 15:27
qziua: 28.12.2024 12:09
Дякую, шо підтвердили мої сумніви. Перезамовив на 245k+z890+ddr5 6400. Може і нема профіту в іграх, але за рахунок енергоефективності і новизни, думаю, що це чудовий, для любих задач проц, хто б що не казав.
правильно зробив ,все там ок ))нащо купляти завідомо косячний проц де нічого не виправили ,а лише приклали подорожник))
Я б вам дав медаль або грамоту "пк-ентузіаст року". Значить, рекомендуємо Інтел, бо він більш "стабільний" і "надійний", ніж АМД (саме так, і не інакше :yes:), але рекомендуємо нові повільніші core ultra бо Інтел раптори ненадійні і деградують :lol: :beer:

Відправлено через 10 хвилин 48 секунд:
Вже вкотре переконуюсь, що є певна категорія тих, хто завжди бере те, що і так збирався взяти, а сюди пише радше знічев'я. Збирався купити core ultra і вже морально підготувався заплатити гроші, які за нього просять, бо хотів Інтел і шоб нове. Зайшов сюди, спитався що купити, побалакав, і все одно купив core ultra.
qziua
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 28.12.2024 17:04
devais: 28.12.2024 15:27

правильно зробив ,все там ок ))нащо купляти завідомо косячний проц де нічого не виправили ,а лише приклали подорожник))
Я б вам дав медаль або грамоту "пк-ентузіаст року". Значить, рекомендуємо Інтел, бо він більш "стабільний" і "надійний", ніж АМД (саме так, і не інакше :yes:), але рекомендуємо нові повільніші core ultra бо Інтел раптори ненадійні і деградують :lol: :beer:

Відправлено через 10 хвилин 48 секунд:
Вже вкотре переконуюсь, що є певна категорія тих, хто завжди бере те, що і так збирався взяти, а сюди пише радше знічев'я. Збирався купити core ultra і вже морально підготувався заплатити гроші, які за нього просять, бо хотів Інтел і шоб нове. Зайшов сюди, спитався що купити, побалакав, і все одно купив core ultra.
Так і є, впевнитися у виборі, що намітив і послухати інші думки. Переконливих аргументів на користь збору старої платформи з 0, не почув. Плюсів від переходу на amd також.
Востаннє редагувалось 28.12.2024 17:32 користувачем qziua, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.12.2024 15:33На форумі не трапилось жодної людини з деградацію інтелів
Да что вы говорите :lol:

Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
Vlaad13: 28.12.2024 15:40Хоча можу погодитися з червоними фанатами на данному моменті 7700 + 650+6000 це бестбай
И снова нет, бест-бай это 7500+650+6000 ;)
FxBoy
Member

Повідомлення

Деградація Intel це все наклеп від АМД та Лізи Су, а гроші на це дав її родич Дженсен Хуанг.
Це всі давно знають, навіть у інтернетах написано, мені це ще пів року тому бабка у підїзді казала, так що це 100% точна інфа.
Melofon
Member

Повідомлення

FxBoy

Слишком толсто :gigi:
Lorichic
Member

Повідомлення

FxBoy: 28.12.2024 17:39Деградація Intel це все наклеп
Интел вполне адекватно ответил на данные слухи, увеличив гарантию на 2 года, это говорит о том что корпорация уверенна в надежности своей продукции снабдив ее расширенной гарантией, только пятилетняя гарантия касается 13 и 14 поколений, остальные походу менее надежны
Melofon
Member

Повідомлення

Lorichic

Это чтобы можно было менять деграданты на новые в случае отказа и это нормальная практика в случае частых отказов партии, но это же не значит что они стали надёжней :learn:
Lorichic
Member

Повідомлення

Melofon: 28.12.2024 18:09но это же не значит что они стали надёжней
Вышенаписаное это не стёб и не мои мысли, это аргумент одного синего фаната на то почему интел увеличила гарантию, может он таким способом протролил, а может действительно новости не читает
Yaroslav
Member

Повідомлення

Vlaad13: На форумі не трапилось жодної людини з деградацію інтелів
Хоча згоден що рядовий користувач не винен в тому що не може виставити вольтаж
Було, 13700 на TUF H770.
Підозрюю, що через активний IA CEP та стару прошивку плата подавала нокаутуючі напруги, температурний ліміт по-дефолту 100C, ліміти потужності 4096W :gigi: А юзер в "блаженном неведении"
Ось камінець і відмучався.
Lorichic
Member

Повідомлення

Yaroslav: 28.12.2024 18:44А юзер в "блаженном неведении"
Ось камінець і відмучався.
Этот IA CEP не везде можно то и крутить, на некоторых b760 и 14 поколении можно, а остальным что делать с завышенными напругами?
Yaroslav
Member

Повідомлення

Lorichic: Этот IA CEP не везде можно то и крутить, на некоторых b760 и 14 поколении можно, а остальным что делать с завышенными напругами?
Есть еще андервольт через старый микрокод, но в моем случае B760/13700K (второй ПК) оно глюкавое (даже при небольшом снижении синьки) :insane: Остается только слегка андервольтнуть пока CEP не начинает явно резать такты процессора, и просто ограничить макс VID, мощность, и температуру. Вместе с VID, как ты понимаешь, обрезаются и макс частоты по V/F curve :down:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Melofon: 28.12.2024 17:35
Vlaad13: 28.12.2024 15:40Хоча можу погодитися з червоними фанатами на данному моменті 7700 + 650+6000 це бестбай
И снова нет, бест-бай это 7500+650+6000 ;)
7500 это шестиядерник
7700 покупаешь и забываешь о нужности абгрейда так как 7800х3д нам не нужен ибо в 1440 они одинаковы :learn:
и доплачивать 16к гривен чтоб увидеть +0 фпс это нужно быть сверхразумом :lol:
devais
Member

Повідомлення

Lorichic: 28.12.2024 18:00
FxBoy: 28.12.2024 17:39Деградація Intel це все наклеп
Интел вполне адекватно ответил на данные слухи, увеличив гарантию на 2 года, это говорит о том что корпорация уверенна в надежности своей продукции снабдив ее расширенной гарантией, только пятилетняя гарантия касается 13 и 14 поколений, остальные походу менее надежны
наверное посчитали что проще по тихому поменять проц чем погрузиться в судебные тяжбы ,как с финансовой точки зрения так и репутациаонной.
Srt
Junior

Повідомлення

Всем доброго вечера!
Пришло и моё желание проапгрейдится с профильного железа (4670K+Z87-G43+32Gb) на что-то более актуальное. Выбор пал на i5-14600KF+
MSI PRO Z790-S (Видеокарта откладывается на потом). Что подскажите или посоветуете? (В основном использование это иногда поиграть + интернет).
Хотелось бы как и с профильным, купить и забыть лет на 10. Заранее спасибо! :beer:
Відповісти