Останні статті і огляди
Новини
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
erazel
Member
Не зовсім вірне формулювання. Процесор будує сцени, відеокарта їх розфарбовує. Тут питання скільки сцен в секунду ви хочете отримати в конкретній грі і скільки сцен зможе розфарбувати відеокарта при певних налаштуваннях. Якщо ви хочете вижимати 144 к/с то тут вже треба дивитися що може ваш процесор в ваших іграх і чи відеокарта їх потягне на немінімальних налаштуваннях . А якшо просто стабільні 60фпс то той інтел полюбому їх зможе видати.Despedo: ↑ 11.10.2023 00:01 але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти
-
Mixx
Member
Despedo
А что за память и на каких частотах работает проц?
На сегодня 9700к уже выглядит посредственно, особенно в сравнении с 1700/ам5, но чисто теоретически такой камень на частотах около 5ггц с быстрой памятью все ещё спокойно нагружает 3080, единственное, в тяжёлых сценах или с лучами в новых играх могут быть статтеры и дропы ФПС.
Я бы брал цп с запасом, чтоб упор был в видеокарту, когда нет ограничения со стороны цп/памяти картинка всегда плавнее.
А что за память и на каких частотах работает проц?
На сегодня 9700к уже выглядит посредственно, особенно в сравнении с 1700/ам5, но чисто теоретически такой камень на частотах около 5ггц с быстрой памятью все ещё спокойно нагружает 3080, единственное, в тяжёлых сценах или с лучами в новых играх могут быть статтеры и дропы ФПС.
Я бы брал цп с запасом, чтоб упор был в видеокарту, когда нет ограничения со стороны цп/памяти картинка всегда плавнее.
-
erazel
Member
Воно то так, але при 2К ітак упор в відеокарту буде, хіба ні?
Доречі, промені то хіба якраз не про відеокарту і не вона буде трудитися на повну?
Доречі, промені то хіба якраз не про відеокарту і не вона буде трудитися на повну?
-
Despedo
Member
Память корсар, працює на xmp 3200cl16, проц працює на стандартних частотах, розігнати до 5Ггц можна але я особливо приросту від того не бачив а от кулера починають напрягатись ).
Як би я зараз брав проц, то звісно дивився би на щось більш сучасне. Тут питання в тому, якщо апгрейдити зараз тільки відеокарту, то що краще взяти.
Як би я зараз брав проц, то звісно дивився би на щось більш сучасне. Тут питання в тому, якщо апгрейдити зараз тільки відеокарту, то що краще взяти.
-
Overclick
Junior
Дуже смішно. Я б на таке зеона не поміняв, ви би хоч огляди подивились. В Кіберпанку зливають навіть молодшим зеонам, а що казати за 2696в3 ?..1600аф і 10400 на вторинці, за свою ціну, просто вбивають зіони.
Ще й дорожче коштують, вбивці блін
Ось хоч тут подивіться, хто куди і як зливає:
https://www.youtube.com/watch?v=9U6nh2_OsU0
І це не 2696в3 на чотирьох гГц, а значно повільніший зеон.
Щось цих випадків дедалі більше, подивіться огляди, перед тим як щось казати, всі сучасні проекти націлені на багатопотік.Зайві ядра зараз ніяк не утилізувати, за рідкісними випадками
-
GreenMile
Member
Вистачить, можете не паритись. Тут скоріше питання, чи варто зараз розглядати 3000 серію взагаліDespedo: ↑ 11.10.2023 00:01 Всім привіт, хотів би почути експертну думку з приводу звязки i7 9700kf + RTX3080.
Хочу зробити апгрейд з 1080ti, але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти, чи можливо краще взяти 3070.
Наразі маю монітор 2560*1080 (144hz), можливо потім зроблю апгрейд до 2 чи 4к. Також іноді підключаю до компа Oculus Quest 2.
Відправлено через 13 хвилин 49 секунд:
Я шось не зрозумів, по вашому відео то і5 трохи швидший ніж зіон і жере меньшеOverclick: ↑ 11.10.2023 00:47Ось хоч тут подивіться, хто куди і як зливає:
І це не 2696в3 на чотирьох гГц, а значно повільніший зеон.
-
erazel
Member
Подивився. По середньому +- всі, а от по мінімальному Зеон програє, інколи і не на пару фпс, а більше. ІМХО мінімальний фпс більш важливий, бо середній один хрін кожен процесор дає 100+. А мінімальний фпс буде впливати на плавність гри, на розкид фпс.Overclick: ↑ 11.10.2023 00:47 Ось хоч тут подивіться, хто куди і як зливає:
Коротше, все буде вирішувати ціна системи загальна(мамка, проц, память, охолодження). Якщо зіон получиться сильно дешевший то це буде хороший варіант. Якщо ж ціна +- та сама то вже краще брати щось новіше. Як мінімум потім можна буде проц купити потужніший, коли подешевіють.
-
Melofon
Member
Вот именно что уже на таких процессорах у вас не везде уже может быть стабильные 60фпс, есть уже много процессорозависимых игр где у недостаточно мощных по однопотоку процов будут просадки ниже этих заветных 60-ти фпс.Overclick: ↑ 10.10.2023 21:57Под словом достаточную, я имею ввиду 60+ фпс.
-
Ostin
Member
Це не критично і зазвичай юзер мало реагує на таке, якщо граєш на моніторі 60Гц і взагалі 60 фпс влаштовує. За умови, що середній фпс 60+ у 90% ігрового часу.Melofon: ↑ 11.10.2023 10:32у недостаточно мощных по однопотоку процов будут просадки ниже этих заветных 60-ти фпс
Так-то я проти оцих серверників в якості ігрових пк. Але свідків "тверді 60 фпс і ні фпс менше" я теж не розумію) Ну просіло то й просіло. Якщо я не кібер-гравець, то граю собі далі й навіть уваги не звертаю.
-
Artem_K
Member
Ostin
Так, на більш менш сучасних моніторах "тверді 60" сенсу не мають, а ось вихід за 49 (різноманітні sync) робить ігровий процес неприємним. В цьому плані мінімальний фпс значення має. Я коли переходив з 4/4 на 6/12 (при незмінній карті) різниці по середньому фпс майже не було, а ось по мінімальному дуже й грати стали в рази приємніше. На початку року трохи проапгрейдився на 8/16 бо почалися нюанси вже й на 6/12.
Так, на більш менш сучасних моніторах "тверді 60" сенсу не мають, а ось вихід за 49 (різноманітні sync) робить ігровий процес неприємним. В цьому плані мінімальний фпс значення має. Я коли переходив з 4/4 на 6/12 (при незмінній карті) різниці по середньому фпс майже не було, а ось по мінімальному дуже й грати стали в рази приємніше. На початку року трохи проапгрейдився на 8/16 бо почалися нюанси вже й на 6/12.
-
Ostin
Member
Artem_K
То що зіграло важливішу роль - кількість ядер чи якість однопотоку? Бо якщо говорити про кількість, то в людей є ще на руках різні 1700\2700. Вони зароляють?
То що зіграло важливішу роль - кількість ядер чи якість однопотоку? Бо якщо говорити про кількість, то в людей є ще на руках різні 1700\2700. Вони зароляють?
-
Melofon
Member
Развалятся брендовые материнки которые 24/7 пахали, да даже если и не в таком жёстком режиме если матери уже с десяток или около того лет это не значит что она ещё столько же отработает, а серверные процы имеют довольно частые отвалы кэша Л3 что не удивительно после стольких часов работы под нагрузкой, в общем это дёшево но так же и не надёжно, поэтому лучше взять новое с гарантией пусть и ядер поменьше.Overclick: ↑ 10.10.2023 21:57Напомню, что зеоны -- это серверные процы, рассчитанные на работу 24/7 в суровых условиях, так что нет, не развалятся, все живы-здоровы по сей день.
-
erazel
Member
Питання не в 60ФПС як таких, а в стабільності часу кадру. Щоб не було джитерів і лагів. Ніби й 60фпс, а гра дьоргана якась, не плавна. Дивишся на час створення кадру, а він сильно плаває.Ostin: ↑ 11.10.2023 10:40 Але свідків "тверді 60 фпс і ні фпс менше" я теж не розумію) Ну просіло то й просіло. Якщо я не кібер-гравець, то граю собі далі й навіть уваги не звертаю.
-
Artem_K
Member
Ostin
Питання складне. Перехід був 10400-->11700. У досить добре паралелящомуся Кіберпанку (а в версії 2.0 так взагалі ідеально) це виглядало як 12 потоків завантажених до 75% на 16 потоків 50%.
Змінилася кількість ядер, приросла їх якість й частота на 10%. Але виходячи з того, що знайомі з 11600К також мають питання по продуктивності у С2077, то кількість ядер мабуть цікавіше. Але до певного рівня. Наскільки пам'ятаю 10900 (10 ядер) в іграх вже відставав від 11 покоління (8 ядер), хоча с тієї пори вже пройшов деякий час й тести оновити би.
Щодо старих багатоядерників, там можуть бути інші фактори. Інколи я бачу ситуацію, коли при фпс нижче вертикальної синхронизації недовантажені ні проц ні карта, тобто пам'ять теж має значення й, наприклад, старі зіони з ddr3 то вже спірне рішення.
Питання складне. Перехід був 10400-->11700. У досить добре паралелящомуся Кіберпанку (а в версії 2.0 так взагалі ідеально) це виглядало як 12 потоків завантажених до 75% на 16 потоків 50%.
Змінилася кількість ядер, приросла їх якість й частота на 10%. Але виходячи з того, що знайомі з 11600К також мають питання по продуктивності у С2077, то кількість ядер мабуть цікавіше. Але до певного рівня. Наскільки пам'ятаю 10900 (10 ядер) в іграх вже відставав від 11 покоління (8 ядер), хоча с тієї пори вже пройшов деякий час й тести оновити би.
Щодо старих багатоядерників, там можуть бути інші фактори. Інколи я бачу ситуацію, коли при фпс нижче вертикальної синхронизації недовантажені ні проц ні карта, тобто пам'ять теж має значення й, наприклад, старі зіони з ddr3 то вже спірне рішення.
-
Melofon
Member
Конечно если юзер привык к этим падениям, а когда фпс стабильный и плавный с ровным временем кадра то это уже совсем другой геймплей.Ostin: ↑ 11.10.2023 10:40Це не критично і зазвичай юзер мало реагує на таке
-
manbearboar
Member
Despedo: ↑ 11.10.2023 00:01чи можливо краще взяти 3070.
Наразі маю монітор 2560*1080 (144hz), можливо потім зроблю апгрейд до 2 чи 4к.
3070 это сейчас чисто фхд видеокарта.
-
Despedo
Member
А чому ні? 2000 серія вже не актуальна, 4000 поки ціна космос а 3000 на вторинному ринку виглядає привабливоGreenMile: ↑ 11.10.2023 09:54 Вистачить, можете не паритись. Тут скоріше питання, чи варто зараз розглядати 3000 серію взагалі
-
lewerlin
Member
Якщо немає робочих завдань, для нвідії і не планується в найближчий рік заміна платформи, то краще буде б/у 6800. "Промені" - впруться в 9700 і толку від Нвідії не буде.Despedo: ↑ 11.10.2023 00:01але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти, чи можливо краще взяти 3070.
Наразі маю монітор 2560*1080 (144hz), можливо потім зроблю апгрейд до 2 чи 4к. Також іноді підключаю до компа Oculus Quest 2.
А ще краще лишитись на 1080ті до зміни платформи. Якщо десь карта впреться і не дасть свої 144, то 9700 там впреться тим більше.
-
Despedo
Member
Я зараз у MFS2020 маю дуже великі просадки, хочеться більш комфортного геймінгу з можливістю апгрейду до 4к. А яке відношення має проц до променів?lewerlin: ↑ 11.10.2023 12:59Якщо немає робочих завдань, для нвідії і не планується в найближчий рік заміна платформи, то краще буде б/у 6800. "Промені" - впруться в 9700 і толку від Нвідії не буде.Despedo: ↑ 11.10.2023 00:01але щось є сумніви чи вистачить проца для цієї карти, чи можливо краще взяти 3070.
А ще краще лишитись на 1080ті до зміни платформи. Якщо десь карта впреться і не дасть свої 144, то 9700 там впреться тим більше.