Підкажіть може хтось стикався. В описі проблеми назви мат плат відрізняються однією літерою)
Маю дивний qtj2. Як приїхав поставив його на Asus b150i gamming aura. Попрацював 2 тижні і почав глючити, спочатку синій екран а на наступний день навіть в біос почав зависати) а потім перестав взагалі стартувати. Вирішив для перевірки перекинути проци з іншою системою Asus b150 gamming aura на якій давно стояв qnct. На Asus b150 gamming aura+ qtj2 запустився без проблем, а от Asus b150i gamming aura+qnct стартанула тільки після заміни чипу біоса. Після цих маніпуляцій обидві системи працювали стабільно біля 2 місяців.
Вчора Asus b150 gamming aura+ qtj2 заглючив з такими самими симптомами як описав вище. Спробував замінити чип біоса, не допомогло, правда шив юзані чипи.
Може хтось має якісь думки в чому проблема?
Останні статті і огляди
Новини
Мобильные инженерники (Coffee / Kaby) Lake : QQLT / QQLS / QNCT / QL2X / QL3X и прочие
-
mitia
Junior
-
olexandrden
Junior
Ага, разница в одной букве, смешно. Ну если посмотреть на систему питания проца то тут вопросов не должно быть. Она по отзывам с i5-6600k уже пыхтит, а Вы ей шестиядерник с HT. Там напряжения гуляют как попало от такой нагрузки.mitia: ↑ 22.04.2025 18:51 Підкажіть може хтось стикався. В описі проблеми назви мат плат відрізняються однією літерою)
Маю дивний qtj2. Як приїхав поставив його на Asus b150i gamming aura. Попрацював 2 тижні і почав глючити, спочатку синій екран а на наступний день навіть в біос почав зависати) а потім перестав взагалі стартувати. Вирішив для перевірки перекинути проци з іншою системою Asus b150 gamming aura на якій давно стояв qnct. На Asus b150 gamming aura+ qtj2 запустився без проблем, а от Asus b150i gamming aura+qnct стартанула тільки після заміни чипу біоса. Після цих маніпуляцій обидві системи працювали стабільно біля 2 місяців.
Вчора Asus b150 gamming aura+ qtj2 заглючив з такими самими симптомами як описав вище. Спробував замінити чип біоса, не допомогло, правда шив юзані чипи.
Може хтось має якісь думки в чому проблема?
-
Sanyoook92
Junior
Paladin07: ↑ 29.04.2025 12:18 Шукаю та хочу придбати процессор QTJ0 (8C/16T , unlocked)
А для чого тобі такий проц? Вони зараз вже не настільки круті. Сам являюсь власником qtj1 (голий кристал...) і плата z170 pro gaming Asus. Так він мене вже замахав, перед цим був qqlt все було +- норм. А цей вишмалюється. Взяв пам'ять однорангову більше 2800 не працює. Кристал попався не айс 4.4 бере при напрузі 1.32 і споживанні під 180 ват. Мат плата в шоці)
Отправлено спустя 5 минут 2 секунды:
На алі їх зараз нема. На таобао 450 юанів (2500 гривень). Ризик + доставка. Дорого вийде. Може краще взяти або крутішого мутанта на 1700 сокет, або по знижці і5 14600кф. Новий на алі під час розродажу можна за 140 баксів взяти. А він потужніший за i9 9900k на 120%. Причому уе все буде без шоловної болі
-
Paladin07
Member
В цілому, в твої словах є сенс.Sanyoook92: ↑ 30.04.2025 21:18 А для чого тобі такий проц? Вони зараз вже не настільки круті. Сам являюсь власником qtj1 (голий кристал...) і плата z170 pro gaming Asus. Так він мене вже замахав, перед цим був qqlt все було +- норм. А цей вишмалюється. Взяв пам'ять однорангову більше 2800 не працює. Кристал попався не айс 4.4 бере при напрузі 1.32 і споживанні під 180 ват. Мат плата в шоці)
На алі їх зараз нема. На таобао 450 юанів (2500 гривень). Ризик + доставка. Дорого вийде. Може краще взяти або крутішого мутанта на 1700 сокет, або по знижці і5 14600кф. Новий на алі під час розродажу можна за 140 баксів взяти. А він потужніший за i9 9900k на 120%. Причому уе все буде без шоловної болі

Згоден, що для звичайного користувача твоя пропозиція найкраща.

Проте :
1. Я овер. Хоч і колишній, але ж.
Мені чікавіше розганяти, ніж купувати вже готове з коробки переплачуючи за це.
2. Не шукаю легких шляхів.
Або іншими словами, "цікаво фігнею постраждати".
3. QTJ0 мені потрібен, щоб під голим кристалом на водянкою взяти 5Ггц. Ну просто кругленьке число і дуже хочеться )))
Якщо вийде, то при 5ГГц цей проц досить нормальної продуктивності.
4. Я фанат пошуку оптимальних рішень по відношеню якості/швидкості до ціни.
Така збірка буде мати гарні показники.
5. Якщо збирати на 1700, то це переплата за проц (хоч і швидший), переплата за плату, переплата до оперу ДДР5 (немає сенсу ставити ддр4, якщо вже брати 1700).
І тут мене чекає вихід за рамки умовного бюджету.
6. Щось я там чув, що 14000 проци та 13000 проци дохнуть.
Вибач за лінощі, проте поки не розберусь, ризикувати не хочеться.
Тим паче з аліка без гарантії.
7. Якщо вийде з проектом QTJ0, то далі хочеться спробувати ще один проект, за схожою схемою.
Дуже далекі плани, але заготовка до них, це QTJ0.
8. Потрібна вбудована графіка. Є намір спробувати майнінгові карти в якості відяхи.
Звісно, якщо не знайду QTJ0 і набридне чекати, то можливо візьму 5600G, 5500, 5600X.
Приблизно така ж ціна за проц та плату, але без танців зі стародавнім бубном ))
-
Sanyoook92
Junior
Найважливіша порада. Не бери процесор з голим кристалом. Бери з кришкою. Якщо її не треба, можеш скальпувати під жм, або зняти і використовувати з охолодженням. З кришкою проци ідуть новішої ревізії(китайські перепайки) , на пузі є конденсатори, інфа 100 такі проци більші беруть значення по пам'яті, меншої потребують напруги для стабільної частоти.Якщо ти хочеш бавитися з мутантами то вони є 13 покоління. І7 та і9. Там є свої нюанси, і я б на них переходив, але щось сильно мене вимахали 1151 мутанти, хочеться трішки стабільності. І якщо що на 1700 сокеті є багато мат плат з ддр4 і пам'ять дуже гарно гониться, через пам'ять різниця в продуктивності 5-10%. І на такій платі буде краще працювати "королівський мутант" та і5 14600кф. Щодо того що дохнуть. Дохнуть від високих напруг, які неадекватно давала плата, як ти в цьому шариш проблем пофіксити 0) Стосовно гарантії алі, якщо проц робочий, ти його хіба овервольтом уб'єш, якщо ні знімаєш відкриваєш диспут гроші повертають. Проблем 0. Але мутант агалог i7 13700k за 7к з алішки під ддр4 пам'ять виглядає дуже смачно. Причому то повний аналог без нюансів (з ддр5 є нюанси).Всеж подумай)Paladin07: ↑ 02.05.2025 13:41В цілому, в твої словах є сенс.Sanyoook92: ↑ 30.04.2025 21:18 А для чого тобі такий проц? Вони зараз вже не настільки круті. Сам являюсь власником qtj1 (голий кристал...) і плата z170 pro gaming Asus. Так він мене вже замахав, перед цим був qqlt все було +- норм. А цей вишмалюється. Взяв пам'ять однорангову більше 2800 не працює. Кристал попався не айс 4.4 бере при напрузі 1.32 і споживанні під 180 ват. Мат плата в шоці)
На алі їх зараз нема. На таобао 450 юанів (2500 гривень). Ризик + доставка. Дорого вийде. Може краще взяти або крутішого мутанта на 1700 сокет, або по знижці і5 14600кф. Новий на алі під час розродажу можна за 140 баксів взяти. А він потужніший за i9 9900k на 120%. Причому уе все буде без шоловної болі![]()
Згоден, що для звичайного користувача твоя пропозиція найкраща.![]()
Проте :
3. QTJ0 мені потрібен, щоб під голим кристалом на водянкою взяти 5Ггц. Ну просто кругленьке число і дуже хочеться )))
5. Якщо збирати на 1700, то це переплата за проц (хоч і швидший), переплата за плату, переплата до оперу ДДР5 (немає сенсу ставити ддр4, якщо вже брати 1700).
7. Якщо вийде з проектом QTJ0, то далі хочеться спробувати ще один проект, за схожою схемою.
8. Потрібна вбудована графіка. Є намір спробувати майнінгові карти в якості відяхи.
Звісно, якщо не знайду QTJ0 і набридне чекати, то можливо візьму 5600G, 5500, 5600X.
Приблизно така ж ціна за проц та плату, але без танців зі стародавнім бубном ))

-
olexandrden
Junior
Правильно. Проц з голим кристалом брати не варто. Тільки з кришкою, а далі вже експериментувати чи жм під кришку чи водянку на кристал.Sanyoook92: ↑ 03.05.2025 00:39Найважливіша порада. Не бери процесор з голим кристалом. Бери з кришкою. Якщо її не треба, можеш скальпувати під жм, або зняти і використовувати з охолодженням. З кришкою проци ідуть новішої ревізії(китайські перепайки) , на пузі є конденсатори, інфа 100 такі проци більші беруть значення по пам'яті, меншої потребують напруги для стабільної частоти.Якщо ти хочеш бавитися з мутантами то вони є 13 покоління. І7 та і9. Там є свої нюанси, і я б на них переходив, але щось сильно мене вимахали 1151 мутанти, хочеться трішки стабільності. І якщо що на 1700 сокеті є багато мат плат з ддр4 і пам'ять дуже гарно гониться, через пам'ять різниця в продуктивності 5-10%. І на такій платі буде краще працювати "королівський мутант" та і5 14600кф. Щодо того що дохнуть. Дохнуть від високих напруг, які неадекватно давала плата, як ти в цьому шариш проблем пофіксити 0) Стосовно гарантії алі, якщо проц робочий, ти його хіба овервольтом уб'єш, якщо ні знімаєш відкриваєш диспут гроші повертають. Проблем 0. Але мутант агалог i7 13700k за 7к з алішки під ддр4 пам'ять виглядає дуже смачно. Причому то повний аналог без нюансів (з ддр5 є нюанси).Всеж подумай)Paladin07: ↑ 02.05.2025 13:41
В цілому, в твої словах є сенс.![]()
Згоден, що для звичайного користувача твоя пропозиція найкраща.![]()
Проте :
Приблизно така ж ціна за проц та плату, але без танців зі стародавнім бубном ))![]()
OTJ0 пропали з аліка, але якщо брати під розгін то різниці з QTJ1 немає ніякої. Він так само бере без проблем 5,0 ГГц.
Сам взяв такий і горя не знаю. Скальпував, жм під кришку. На 4,8ГГц під зовсім не видатним MSI Core Frozr L. Пам'ять 3,4 ГГц.
Стосовно і5 14600кф, так то ж зовсім інша цінова категорія. 140 доларів?
QTJ1 2800 грн., ТОП плата z170-z270 на ОЛХ 1500-2000 грн. Трішки більше ніж 100 у.є. проц+плата. При тому що у "червоних" за таку вартість можна купити лише проц 5700х-5800х аналогічний по продуктивності. А навіщо платити більше? Його і так на все вистачає, для ігор з великим запасом. Мені і QQLT в принципі вистачало, але хотілося прокачати платформу по максимуму. Ну може комусь реально потрібна більша продуктивність так він не буде економити і з мутантами гратися.
-
Sanyoook92
Junior
Маю qtj1 невдалий кристал як писав вище. Так що це лотерея. Пам'ять треба однорангову, дешева не піде. Можливі різні баги. Мав qqlt тепер qtj1 є всяка фігня. Цінова категорія інше, але як я писав kf по продуктивності + 120% (врахуй це) ніякого гемороя, як взяти норм плату можна у майбутньому взяти мутанта 13 i9 13900hx, який впаде в ціні. На даний час платформа 1700 це перспектива. 1151 це вже все лише один варіант і викидати. Я б краще додав отримав би +120% потужності + перспектива. Отого проца хватить років на 5 а цього на рік? На два? Ну все ще від системи залежитьolexandrden: ↑ 03.05.2025 23:38Правильно. Проц з голим кристалом брати не варто. Тільки з кришкою, а далі вже експериментувати чи жм під кришку чи водянку на кристал.Sanyoook92: ↑ 03.05.2025 00:39
Найважливіша порада. Не бери процесор з голим кристалом. Бери з кришкою. Якщо її не треба, можеш скальпувати під жм, або зняти і використовувати з охолодженням. З кришкою проци ідуть новішої ревізії(китайські перепайки) , на пузі є конденсатори, інфа 100 такі проци більші беруть значення по пам'яті, меншої потребують напруги для стабільної частоти.Якщо ти хочеш бавитися з мутантами то вони є 13 покоління. І7 та і9. Там є свої нюанси, і я б на них переходив, але щось сильно мене вимахали 1151 мутанти, хочеться трішки стабільності. І якщо що на 1700 сокеті є багато мат плат з ддр4 і пам'ять дуже гарно гониться, через пам'ять різниця в продуктивності 5-10%. І на такій платі буде краще працювати "королівський мутант" та і5 14600кф. Щодо того що дохнуть. Дохнуть від високих напруг, які неадекватно давала плата, як ти в цьому шариш проблем пофіксити 0) Стосовно гарантії алі, якщо проц робочий, ти його хіба овервольтом уб'єш, якщо ні знімаєш відкриваєш диспут гроші повертають. Проблем 0. Але мутант агалог i7 13700k за 7к з алішки під ддр4 пам'ять виглядає дуже смачно. Причому то повний аналог без нюансів (з ддр5 є нюанси).Всеж подумай)![]()
OTJ0 пропали з аліка, але якщо брати під розгін то різниці з QTJ1 немає ніякої. Він так само бере без проблем 5,0 ГГц.
Сам взяв такий і горя не знаю. Скальпував, жм під кришку. На 4,8ГГц під зовсім не видатним MSI Core Frozr L. Пам'ять 3,4 ГГц.
QTJ1 2800 грн., ТОП плата z170-z270 на ОЛХ 1500-2000 грн. Трішки більше ніж 100 у.є. проц+плата. При тому що у "червоних" за таку вартість можна купити лише проц 5700х-5800х аналогічний по продуктивності. А навіщо платити більше? Його і так на все вистачає, для ігор з великим запасом. Мені і QQLT в принципі вистачало, але хотілося прокачати платформу по максимуму. Ну може комусь реально потрібна більша продуктивність так він не буде економити і з мутантами гратися.
-
olexandrden
Junior
Звичайно лотерея. Можна було б взяти без вагань якщо воно приблизно в одній ціновій категорії, але якщо плата+проц в три рази дорожче то це вже зовсім інше. Та якщо є гроші то звичайно можна взяти і на перспективу. І не цікаво ж без геморою. Я он купив БЖ Seasonic Connect, які у нас зараз на барахолках за копійки розпродають. Думав якось приколхожу у звичайний корпус, а воно не влазить. Купив full tower за 3500 грн., так за ті гроші сумарно можна було купити топовий БЖ звичайний. Але це ж романтика щось розганяти колхозити, мучатись. Тому ми тут і зібрались.Sanyoook92: ↑ 04.05.2025 01:10Маю qtj1 невдалий кристал як писав вище. Так що це лотерея. Пам'ять треба однорангову, дешева не піде. Можливі різні баги. Мав qqlt тепер qtj1 є всяка фігня. Цінова категорія інше, але як я писав kf по продуктивності + 120% (врахуй це) ніякого гемороя, як взяти норм плату можна у майбутньому взяти мутанта 13 i9 13900hx, який впаде в ціні. На даний час платформа 1700 це перспектива. 1151 це вже все лише один варіант і викидати. Я б краще додав отримав би +120% потужності + перспектива. Отого проца хватить років на 5 а цього на рік? На два? Ну все ще від системи залежитьolexandrden: ↑ 03.05.2025 23:38
Правильно. Проц з голим кристалом брати не варто. Тільки з кришкою, а далі вже експериментувати чи жм під кришку чи водянку на кристал.