Заїзжена тема АМ5/1700/1851

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
alumem
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 15:54 Добре, ви тут мене заганяли. Поставлю питання ребром.
Якщо вибір між 7700х і 14600к? Однозначно Райзен?
7700 тут на форуме за 7к+-или за 6600 с алишки)
Цена решает
To4kaU
Junior

Повідомлення

alumem: 17.03.2025 15:57
To4kaU: 17.03.2025 15:54 Добре, ви тут мене заганяли. Поставлю питання ребром.
Якщо вибір між 7700х і 14600к? Однозначно Райзен?
7700 тут на форуме за 7к+-или за 6600 с алишки)
Цена решает
Оо
VladimirV
Member

Повідомлення

alumem: 17.03.2025 15:47 VladimirV
5 писька работает и на б650 платах, нет смысла 850 брать.
Что там у интуля не знаю :D
Сенс як раз є, бо вони дешевше. давно я туди не дивився, так на амд вже є плати, якщо відкинути всякі китайські максани, всякі біостари. Трохи за 6к стартують на 850.
На Інтелі вони давно вже не страшно дорогі, так що є сенс брати в довгострокову збірку.
https://hotline.ua/ua/computer/materins ... rt=priceUp
alumem
Member

Повідомлення

VladimirV
Ну не дешевле, между 650m hdv/m2 и 850m pro a где-то 800 грн разницы,
Просто не понятно за что переплачивать, за безболтовое крепление м2? :gigi:
Ну а так да , еще чуть-чуть и будет тож самое.
GreenMile
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 15:25
GreenMile: 17.03.2025 15:08 Тут на форумі кожен другий, що приходить у вибір проца - колись там в майбутньому офігєнний відеомонтажник, але який не здатний відповісти на прості питання: що саме він збирається монтувати і в якій програмі :rotate:
Поясню на пальцях, з монтажем справиться будь-який проц, різниця буде в тому, що умовний інтел це зробить швидше за умовий різен на умовні 15 секунд. Якщо ви там будете щось монтувати раз на місяць - це фігня, якщо ви таких роликів монтуєте 10 в день, то можливо в місяць зекономите годину часу на рендері.
А теперь повертаємося до того, чи варто вам купувати інтел, якщо ви навіть не впевнені, що будете користуватись його перевагами? Натомість просото так заплатите на 30% більше? :shuffle:

У ваз зараз написано 9600F - як, він дуже вам заважає працювати зараз? ;) Чи багато ви роликів намонтували до цього часу? Чи не станеться так, що коли ви вирішите таки щось монтувати, то той 14600к уже перетвориться на 9600F?

Ні про що не говорить в контексті обговорюваних задач.
Я так розумію, що ви великий відеомонтажник з двома компами! :laugh:
Якби я професійно займався відео, чи чимось іншим вибір стояв би не і5 і 7500, а 9950х і і9, думаю для людини з двома компами це має бути очевидним. :D
Ще раз повторюсь, ціна це один з аргументів. І ні, 9600ф, точніше 9400ф мені не заважав, я займався "монтажом" і т.д. для своїх потреб, але чи буду продовжувати я не знаю.
Якби мене цікавили тільки ігри, я б тему не підіймав би тут, а взяв би 7500.
В мене компіляції, зокрема, які дуже гарно паралеляться і там кількість потоків рішає. Так би я і другий взяв х3д і насолоджувався б іграх 60 ватами з проца, а не 160-ма :laugh:
Так я до того і веду, що обирати завжди треба те, з чого ви профіт будете мати тут і зараз, а не можливо колись там. Коли те "колись" настане - треба буде вже обирати новий проц, тим паче ваш 9400ф справлявся у роботі, а новий ви обираєте так, наче вам дають вибір тільки ігри, або тільки робота :) Он на 7800х3д пакет абода працює рівно так само як і на 13900к, ну, точніше, я на око різниці не бачу, можливо якщо там з секундоміром стояти то шось буде, а в цілому різниці нема, а це взагалі ігровий проц :)
Якщо так переживаєте - беріть 7700х, там вам і ігорі і "робота" :))
To4kaU
Junior

Повідомлення

Ну 7700 за норм прайс саме те.
VladimirV
Member

Повідомлення

alumem: 17.03.2025 16:19 VladimirV
Ну не дешевле, между 650m hdv/m2 и 850m pro a где-то 800 грн разницы,
Просто не понятно за что переплачивать, за безболтовое крепление м2? :gigi:
Ну а так да , еще чуть-чуть и будет тож самое.
Ага це цей прикол, що на відео
Зразу вибачаюсь за кримського блогера
А коли я це питав, у нас на форумі, експерти робили вигляд що нічого не розуміють. Ех експерти...
viewtopic.php?f=23&t=284763&p=3898495#p3898495
viewtopic.php?f=23&t=284763&p=3898503#p3898503
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

To4kaU
Та вам вже ж відповіли )))) Але здається питання в іншому, - ви вже все для себе вирішили і хотіли аби тут підтвердили ваші думки. Якщо візьмете Intel у вас теж все буде працювати. Якщо бюджет дозволяє і "залізо" виконує поставлену задачуто взагалі байдуже що там на шильдику. В кінці кінців це ваші гроші і вам вирішувати, що купувати та чим користуватись. ;)
To4kaU
Junior

Повідомлення

Ekz0rcyst: 17.03.2025 19:26 To4kaU
Та вам вже ж відповіли )))) Але здається питання в іншому, - ви вже все для себе вирішили і хотіли аби тут підтвердили ваші думки. Якщо візьмете Intel у вас теж все буде працювати. Якщо бюджет дозволяє і "залізо" виконує поставлену задачуто взагалі байдуже що там на шильдику. В кінці кінців це ваші гроші і вам вирішувати, що купувати та чим користуватись. ;)
Поки схиляюсь до 7700, АМ5. Ще маю час на роздуми пару місяців. Скоріше за все зупинюсь на ньому.
Timedemo
Member

Повідомлення

To4kaU: 17.03.2025 14:00 Вирішив зібрати ПК в найближчому майбутньому.
Накидав 14600кф, мсі з790, водянка(забув яка), кіт 2*16 6000 кл30, 850 БЖ голдовий, корпус норм з 2 нейлоновими фільтрами з прямим продувом(не за всі гроші) ну і т.д.
І тут стала дилема, ютуб з фб і тіктоком підслухали, що я собі шукаю і почали кидати реклами різного роду з тех. роликами. І тут виявилось, що поки я бігав по посадкам райзен так нехіло нагнув інтел, і що якийсь "дешевий" 7500ф нагигає i5 розігнаний... І тут я задумався, а навіщо платити більше... І чому інтел такий дорогий, якщо він посасує так прилічно в дешевшого конкурента? :dontknow:
Але не довіряю я червоним, от не довіряю і все, навіть вчора на "новому" ноуті драйвер відвалився амдшний. Ще по причині жорсткого маркетингу, постійної брехні на презентаціях з тестами, ще з часів атлонів немає довіри, але може я помиляюсь і настав час спробувати кукурузен...
Задачі в компа будуть різні, в основному це простой, ігри і можливо робота з відео(рідко).
Вибір між 7500ф, 7600х, 14600к, 245к. Інші не розглядаю, бо не бачу сенсу платити, як за збитий самальот.
Я розумію, тема вибухово небезпечна, банда синіх проти банди червоних, але все ж треба пораду, можливо я чогось не розумію. Не знаю наскільки це об'єктивно про таке питати, але все ж.
Дякую.
райзен 7700
Filabatya
Member

Повідомлення

Є якісь переваги в інтела по кодекам перед райзеном для простого перегляду відео в ютубі наприклад?
розумію шо в кф інтеграшки нема але
Mixx
Member

Повідомлення

Filabatya
Якщо є дискретка - переваг нема, хіба на кілька вт менше споживатиме за рузен.

To4kaU
Нещодавно подарував знайомому на дн комплект r7 7700, b650m pro rs, 32 a die і водянку арктік 240.

Трохи налаштували (розгін пам'яті, зняті ліміти,курва, пбо+200).
Відяха там 4070с моя колишня, встигли затестувати кілька іграшок. В принципі різниці з моїм профільним 14600кф особливо немає, майже всюди відяха в 100% і фпс +- той самий. З невеликої вибірки знайшли тільки одну гру, де 7700 суттєво зливає 14600к - хогварц легасі (2к, все на ультра, ультра промені, рей реконстракшн, длсс якість, стім версія), там є одне місце на вулиці з великою кількістю зелені, де більшість ЦП просто на колінах, райзен без розгону там видає 45-48фпс, повністю налаштований 55-57фпс, на 14600кф там 75-80, обидва відеокарта недованьажують, я так розумію це пов'язано з залежністю гри від швидкості та затримок озп, у Інтел контролер пам'яті куди швидший, це факт, на 3д процах там проблем вже немає.

На мою думку, якщо комплект на 7700-х виходить значно дешевше ніж 14600к - краще розглядати його, материнка там підійде будь який 8ми фазний асрок, від 5к грн, пам'ять - будь який найдешевший хайнікс, але треба бути готовим, що одна з 10ти ігор попросить знизити налаштування, як з прикладом вище, якщо різниця в ціні комплектів виходить менше 15% - конкретно в цьому випадку для мене Інтел виглядає цікавіше.

Ну або додати до 9800х3д+б650+32гб і вже не думати про зміну платформи 5-7 років.
Відповісти