Процессор: i5-9300H грітися почав до 95 градусів. Допоможіть!!!

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
RaMko
Junior

Повідомлення

Всім привіт.
Зіткнувся з такою проблемою, коли поставив программу CPUID HWMONITOR PRO і був в шоці, температура повишається до 95 градусів що робити?
При том це просто дивлюсь кіно чи лазю по сайтах!
Може треба замінити термопасту? То яку? Дайте пораду. :beer:
Коли купляв ноутбук він теж грівся я не придавав значеняя це ноутбук і він гріеться)
Від пилу чистив все добре.
Зображення

Конфігурація ноута:
Процессор: Intel(R) Core(TM) i5-9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Оперативна пам'ять: 16,0 ГБ
Відеокарта: GeForce GTX 1650 4gb
Востаннє редагувалось 15.03.2025 14:59 користувачем RaMko, всього редагувалось 1 раз.
Artem_M
Member

Повідомлення

Ноутбуку скільки років вже? Три мінімум...
Термопасту давно пора замінити.
Проте і наявність "майнера" теж може бути причиною перегріву
Щодо термопаст є профільна тема - шукай на форумі. За одним і термопрокладки на gpu/vram пора поміняти.
RaMko
Junior

Повідомлення

Це як? :rotate:
Panasi
Member

Повідомлення

RaMko: 15.03.2025 15:02
Це як? :rotate:
Може бути вірус, який навантажує проц під час простою. Можна глянути в диспетчері задач, які програми на фоні працюють і навантажують проц і паралельно спостерігати за температурою.
RaMko
Junior

Повідомлення

і паралельно спостерігати за температурою.
Дякую вам добрі люди, зараз буду шукати все це. Ще треба пофіксити яку треба термопасту і добрий чоловік написав
Artem_M: 15.03.2025 14:58 За одним і термопрокладки на gpu/vram пора поміняти.
і це треба) Роботи не початий край :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

В простої цілком нормальна температура, червоним показало максимальну. Що конкретно за модель ноута? Якщо там типовий охлад на 2 термотрубки то так він і гріється, якщо термопасту не міняли то вона могла висохти/видавитись з під чіпа. Якщо вмієте - раджу замінити термопасту або несіть на ТО людині яка вміє.
RaMko
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 В простої цілком нормальна температура, червоним показало максимальну. Що конкретно за модель ноута? Якщо там типовий охлад на 2 термотрубки то так він і гріється, якщо термопасту не міняли то вона могла висохти/видавитись з під чіпа. Якщо вмієте - раджу замінити термопасту або несіть на ТО людині яка вміє.
ASUS TUF Gaming FX505GT

як думаете підійде термопаста MX-4 мені?

Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 Якщо вмієте - раджу замінити термопасту або несіть на ТО людині яка вміє.
Та вмію, не стикався з термопрокладками бо відос дивився там є ці прокладки, які треба товщини взагалі не розумію :-/
WaRMacTep
Member

Повідомлення

RaMko: 15.03.2025 15:53
AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 В простої цілком нормальна температура, червоним показало максимальну. Що конкретно за модель ноута? Якщо там типовий охлад на 2 термотрубки то так він і гріється, якщо термопасту не міняли то вона могла висохти/видавитись з під чіпа. Якщо вмієте - раджу замінити термопасту або несіть на ТО людині яка вміє.
ASUS TUF Gaming FX505GT

як думаете підійде термопаста MX-4 мені?

Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 Якщо вмієте - раджу замінити термопасту або несіть на ТО людині яка вміє.
Та вмію, не стикався з термопрокладками бо відос дивився там є ці прокладки, які треба товщини взагалі не розумію :-/
підійде але через рік требе ще раз міняти, а так оптимально фазовий перехід мазати чи пластинкою купити
RaMko
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 Якщо там типовий охлад на 2 термотрубки то так він і гріється,
Зображення
В мене такий.

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
WaRMacTep: 15.03.2025 15:58 чи пластинкою купити
Це буде ефективніше?
WaRMacTep
Member

Повідомлення

RaMko: 15.03.2025 16:07
AntonyKandaurov: 15.03.2025 15:34 Якщо там типовий охлад на 2 термотрубки то так він і гріється,
Зображення
В мене такий.

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
WaRMacTep: 15.03.2025 15:58 чи пластинкою купити
Це буде ефективніше?
фазового хватает без заміни на 3+ років(на такому як у вас цпу), а термопасти на рік+
Crossbow
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 15.03.2025 15:58підійде але через рік требе ще раз міняти, а так оптимально фазовий перехід мазати чи пластинкою купити
МХ-4 то "таке собі" народне мазюкало :gigi:
а "ptm7950" хороша штука, але втрачає "вологу" і через рік десь починається ріст температури. Коротше змінювати стабільно треба її, але штука крута.
RaMko: 15.03.2025 16:07Це буде ефективніше?
ptm7950 - крута, але "швидко сохне".
RaMko
Junior

Повідомлення

Crossbow: 15.03.2025 16:17 ptm7950 - крута, але "швидко сохне".
Дякую вам
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

RaMko
viewtopic.php?f=26&t=236111
За фазовим переходом вам сюди.
RaMko
Junior

Повідомлення

Crossbow: 15.03.2025 16:17 ptm7950 - крута, але "швидко сохне".
Товщина я так розумію стандартна. Так?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Crossbow
Майже як 2 роки замінив в ноуті - стабільно все тримає, хоча із мх4 під сотню в аіді як з куща, а через місяць вже 105 і далі.
RaMko
Junior

Повідомлення

AntonyKandaurov: 15.03.2025 16:27 Crossbow
Майже як 2 роки замінив в ноуті - стабільно все тримає, хоча із мх4 під сотню в аіді як з куща, а через місяць вже 105 і далі.
Добре. Буду розглядати тоді ці з фазовим переходом, за МХ-4 я так побачив всі тулят її всюди той спитав :)
RaMko
Junior

Повідомлення

Хлопці а може е і дівчата на нашому форумі, коли підключаю зарядку к ноуту начінае дути градуси вгору. Це щось значить? Перед цим у мене був ноут но не такий міцний, я і питаю. Дякую вам що ви присутні на цьому сайті.
Panasi
Member

Повідомлення

RaMko: 15.03.2025 22:32 Хлопці а може е і дівчата на нашому форумі, коли підключаю зарядку к ноуту начінае дути градуси вгору. Це щось значить? Перед цим у мене був ноут но не такий міцний, я і питаю. Дякую вам що ви присутні на цьому сайті.
На мою думку, тут може бути 2 моменти.
Під час зарядки значно сильніше гріється батарея, можливо також прогріває сусідні елементи.
Під зарядкою у ноутбуків збільшується ліміт живлення, тобто вони можуть працювати на повну потужність, відповідно сильніше гріються.
Відповісти