Все про процесори Intel Core Ultra 200 «Arrow Lake»

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Lorichic
Дякую. Питань немає, 8500G підтримує 10-бітний HEVC. Чому вони не вказали це в описі характеристик процесора у себе на сайті – не зрозуміло. Адже для когось це може бути важливим при виборі процесора.
Lorichic
Member

Повідомлення

Kirakishou: 28.10.2024 09:50Чому вони не вказали це в описі характеристик процесора у себе на сайті – не зрозуміло. Адже для когось це може бути важливим при виборі процесора.
Встройка 7800x3d всё тоже самое поддерживает кроме кодинга в AV1, 10 бит HEVC присутствует, но информации по этой встройке амд вообще не указывает
EddieDean
Member

Повідомлення

Timedemo: 28.10.2024 09:45та немаэ там 95 в стоці, у мене під баштами вінга за 1500 грн. легкий офсет. і ніяких взагалі проблем.
Під 100% навантаженням? Просто дивився купу оглядів та тестів 7950х (на ньому буду збирати робочій комп собі у листопаді) та без налаштування лімітів та вольтажу він гріється моментально до 95 градусів під будь яким охладом, і в залежності від якості охладу він дає більші або менші частоти. А якшо андервольтити його він меньше гріється та дає вищі частоти. Принаймні це те шо я бачив у оглядах.
Volodya811
Member

Повідомлення

Kirakishou: 28.10.2024 09:50 Lorichic
Дякую. Питань немає, 8500G підтримує 10-бітний HEVC. Чому вони не вказали це в описі характеристик процесора у себе на сайті – не зрозуміло. Адже для когось це може бути важливим при виборі процесора.
Цікаві висновки. АМД каже, що не підтримує, на профільних ресурсах пишуть, що підтримки немає, а ми тут на форумі вирішили. У мене немає карти з підтримкою HEVC 10 біт. Показую, як має бути, коли повна апаратна підтримка Н.264.
Вкладення
Untitled2.jpg
Kirakishou
Member

Повідомлення

Volodya811: 28.10.2024 10:58Цікаві висновки. АМД каже, що не підтримує, на профільних ресурсах пишуть, що підтримки немає, а ми тут на форумі вирішили. У мене немає карти з підтримкою HEVC 10 біт. Показую, як має бути, коли повна апаратна підтримка Н.264.
Людина вище записала відео, тому особисто у мене питань немає. 8500G кодує 10-біт HEVC. Просто на відеокартах від AMD там не Video Encode/Video Decode, а в Video Codec 0/ Video Codec 1.
спойлер
Зображення
Хоча, якщо не помиляюся, то на моїй RX 470 також Video Encode/Video Decode.
Volodya811
Member

Повідомлення

Kirakishou: 28.10.2024 12:11
Volodya811: 28.10.2024 10:58Цікаві висновки. АМД каже, що не підтримує, на профільних ресурсах пишуть, що підтримки немає, а ми тут на форумі вирішили. У мене немає карти з підтримкою HEVC 10 біт. Показую, як має бути, коли повна апаратна підтримка Н.264.
Людина вище записала відео, тому особисто у мене питань немає. 8500G кодує 10-біт HEVC. Просто на відеокартах від AMD там не Video Encode/Video Decode, а в Video Codec 0/ Video Codec 1.
спойлер
Зображення
Хоча, якщо не помиляюся, то на моїй RX 470 також Video Encode/Video Decode.
Питання в тому, як кодує. Яка якість і чи є на виході HEVC 10 біт 4.2.2. Сумнівно. Ще й до якості питання і бітрейту.
Timedemo
Member

Повідомлення

EddieDean: 28.10.2024 10:01
Timedemo: 28.10.2024 09:45та немаэ там 95 в стоці, у мене під баштами вінга за 1500 грн. легкий офсет. і ніяких взагалі проблем.
Під 100% навантаженням? Просто дивився купу оглядів та тестів 7950х (на ньому буду збирати робочій комп собі у листопаді) та без налаштування лімітів та вольтажу він гріється моментально до 95 градусів під будь яким охладом, і в залежності від якості охладу він дає більші або менші частоти. А якшо андервольтити його він меньше гріється та дає вищі частоти. Принаймні це те шо я бачив у оглядах.
вони пашуть під 100% навантаженням нон стоп, більше року. нічого там не гріється до 95 градусів. то якщо больному на голову асусу дозволити режим типу перфоманс, то воно больне на голову той камінь жаре по самі яйки.
якщо на прикладі сайнбенчу, я легко отримую 38тис балів при споживанні від розетки 160-170вт всього системника без дискретної відяхи. проц при цьому жере біля 130-140вт. темпа влітку 70-80 максимум, зарад біля 65.
EddieDean
Member

Повідомлення

Timedemo: 28.10.2024 21:36вони пашуть під 100% навантаженням нон стоп, більше року. нічого там не гріється до 95 градусів. то якщо больному на голову асусу дозволити режим типу перфоманс, то воно больне на голову той камінь жаре по самі яйки.
якщо на прикладі сайнбенчу, я легко отримую 38тис балів при споживанні від розетки 160-170вт всього системника без дискретної відяхи. проц при цьому жере біля 130-140вт. темпа влітку 70-80 максимум, зарад біля 65.
Так все ж таки налаштовував у біосі ватти та вольти? Я ж про з коробки кажу)
Timedemo
Member

Повідомлення

EddieDean: 28.10.2024 22:15
Timedemo: 28.10.2024 21:36вони пашуть під 100% навантаженням нон стоп, більше року. нічого там не гріється до 95 градусів. то якщо больному на голову асусу дозволити режим типу перфоманс, то воно больне на голову той камінь жаре по самі яйки.
Так все ж таки налаштовував у біосі ватти та вольти? Я ж про з коробки кажу)
так. але в стоці, всеодно там немає таких нагрівів.
EddieDean
Member

Повідомлення

Timedemo: 28.10.2024 22:36так. але в стоці, всеодно там немає таких нагрівів.
ну от в кінці листопада і подивлюся) Бо наразі маю тіки ту інфу шо на ютубі побачив)
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Посмотрел ролик про Arrow Lake - даже интересно стало - кто в теме - это получается Интел сколхозили чиплетный дизайн на подложке, которая обеспечивает низкие задержки между процессорами чиплетов, то есть можно там без всякого рингбаса как раньше было хоть 32 больших Р ядра нафигачить без потери производительности? И для Интела это - революция, которую пока никто не заметил, но потом как выскочат 16Р ядер и 16 Е ядер и подобные процессоры...
waryag
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 01.11.2024 00:05Посмотрел ролик про Arrow Lake - даже интересно стало - кто в теме - это получается Интел сколхозили чиплетный дизайн на подложке, которая обеспечивает низкие задержки между процессорами чиплетов, то есть можно там без всякого рингбаса как раньше было хоть 32 больших Р ядра нафигачить без потери производительности? И для Интела это - революция, которую пока никто не заметил, но потом как выскочат 16Р ядер и 16 Е ядер и подобные процессоры...
Без потери пока не получается даже 8 Р-ядер и на лучшем техпроцессе. Настолько, что пришлось выпускать 14 поколение для выигрыша времени, и даже так результат не поражает воображение.

И шина в том или ином виде все равно нужна.
Vlaad13
Member

Повідомлення

там подьехали тесты
285 лучше в работе даже чем 9950х если переставить винду с нуля и во многих играх
исключение только киберпанк - пока тут никак
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlaad13: 03.11.2024 18:59 там подьехали тесты
285 лучше в работе даже чем 9950х если переставить винду с нуля и во многих играх
исключение только киберпанк - пока тут никак
Ще біос новий вийшов з оновленням мікрокоду процесора. Зменшили затримку пам'яті. В чудеса вірити не варто, але покращення будуть.
Відповісти