Стоїть на охладі MSI MAG CoreLiquid E360
Материнка B760 DDR5 Tomahawk wifi
Але після оновлення біоса є 3 режима
Мінімальний, середній и анліміт.
Хочу сбалансувати для максимальної продуктивності проц але не хочу температуру 100+ при тестах в ОССТ
Последние статьи и обзоры
Новости
Допоможіть заандервольтити i9 14900K
-
highthp
Junior
-
BoJIbHbIu
Member
highthp
не юзай осст, у чому проблема?
не юзай осст, у чому проблема?
-
highthp
Junior
В любий момент температура може досягати 100 , мені це не дуже подобається
-
Mixx
Member
highthp
Ну включите вазелиновый профиль и дайте ещё офсет на ядра от -50мв до -100мв.
-
Евгений King
Member
Всеодно буде 100градусів в OCCTMixx: ↑ 04.01.2025 03:43 highthp
-
Mixx
Member
Евгений King
Ну, на 14900к само собой, но в обычных задачах типо игор или работы с фото-видео будет заметна разница.
Ну, на 14900к само собой, но в обычных задачах типо игор или работы с фото-видео будет заметна разница.
-
Liquidator
Member
Ой да все настраивается как два пальца, я даже особо не возился со своим 14900KS - откусил ему банальным динамик офсетом -85 мв и заблочил IA VR limit = 1400 мв, чтобы он высоких напряжений не просил + на всякий случай поставил ограничение тдп до 253 Вт = теперь он выдает все те же +- 40 тыс попугаев и под самой дешманской LF III 420 не греется выше 85-89 градусов даже в ОССТ и прочей греющей бесполезной лабуде.Евгений King: ↑ 04.01.2025 07:28Всеодно буде 100градусів в OCCTMixx: ↑ 04.01.2025 03:43 highthp
-
Евгений King
Member
Коротше кажучи, ви вимкнули йому буст на одне/два ядра і придушили буст по всім ядрам лімітом в 253Вт, занятно занятно, а нашо тоді взагалі брали 14900КФС? (питання риторичне, відповіді не потребує. Це ваше право, робіть як бачите, та на мою думку - це все надто агресивно, такий собі реверс оверлок )Liquidator: ↑ 04.01.2025 11:55Ой да все настраивается как два пальца, я даже особо не возился со своим 14900KS - откусил ему банальным динамик офсетом -85 мв и заблочил IA VR limit = 1400 мв, чтобы он высоких напряжений не просил + на всякий случай поставил ограничение тдп до 253 Вт = теперь он выдает все те же +- 40 тыс попугаев и под самой дешманской LF III 420 не греется выше 85-89 градусов даже в ОССТ и прочей греющей бесполезной лабуде.
-
Liquidator
Member
1) Буст не вимикається так, проц працює ніби так як по дефолту (знижуючи чи підвищуючи частотіи ядер в залежності від навантаження), але максимальні межі бусту ядер знижуються, в моєму випадку при IA VR limit = 1400 мв 2 ядра до 6.2 вже не доходять, макс буст знижується до -200 МГц і вони бустяться до 5.9-6..0 (що для моїх задач є несуттєво), а для того шоб отримати повний "ака заводський" буст двох ядер до 6.2 - моєму екземплярпу тре ставити IA VR limit = 1500 мв - це канешно не смертельно якшо мамка посилатиме запит на півтора вольта для проца, але це вже відчутніше з точки зору деградації бо на камінець буде йти вища напруга, тому я лімітнув собі на повсякденку дещо жорсткіше, шоб не вилазити за 85-88 град, бо при IA VR limit = 1500 мв вже максимальні температури з цією недоводою сягають 95-98 макс, а саме різницю у шивдкості виконання своїх робочих задач я не помітив, але макс температура зростає на +10 градусів.Евгений King: ↑ 04.01.2025 12:45Коротше кажучи, ви вимкнули йому буст на одне/два ядра і придушили буст по всім ядрам лімітом в 253Вт, занятно занятно, а нашо тоді взагалі брали 14900КФС? (питання риторичне, відповіді не потребує. Це ваше право, робіть як бачите, та на мою думку - це все надто агресивно, такий собі реверс оверлок )Liquidator: ↑ 04.01.2025 11:55
Ой да все настраивается как два пальца, я даже особо не возился со своим 14900KS - откусил ему банальным динамик офсетом -85 мв и заблочил IA VR limit = 1400 мв, чтобы он высоких напряжений не просил + на всякий случай поставил ограничение тдп до 253 Вт = теперь он выдает все те же +- 40 тыс попугаев и под самой дешманской LF III 420 не греется выше 85-89 градусов даже в ОССТ и прочей греющей бесполезной лабуде.
2) Придушив ТДП до 253, бо якшо не душити - то там пекло настає 100+ А мені тре працювати і не паритись, а не заглядати запечеться він чи нє ......заради трьох попугаїв = воно того не варте;)... цей 420 мм охлад вже на межі саме для такого камня і імХо більше не вивозить, а городити кастом заради ще якихось 5 градусів не бачу сенсу, я свого часу намудокався з цими водами, для мене було б ідеально взагалі добротний повітряний кулер, а але ж вони для цих камінців усі куці і не витягують.
3) KS брав бо різниця у ціні була для мене несуттєва, але у них с заводу вже йдуть тіпа відбірні кристали, тобто більша ймовірність вдалого VID, тобто меншої робочої напруги для досягнення тих самих частот я у версій тіпа K та KF..... саме так і вийшло з вдалим KS - я банально без гємору отримав без переергрівів з запасом до тротлінгу у 15-20 градусів "заводську" продуктивність на рівні 14900K, або при бажанні "заводську" продуктивність 14900KS на межі ліміту тротлінгу 95-98 град при зміні всього одного параметру IA VR limit до дещо більшого значення та при використанні фактично найдешевшого на ринку водяного охладу з радіком 420 мм. Мене все поки задовольняє