Чи має хтось точні або хоч приблизні (із допуском хоча б 20-30%) дані по усім продажам на консолях та PC ?mavrsmart:Консоли делают игровой рынок. PC ничего не делают
...
Игры сначала пишутся под консоли (там бабла на порядок больше срубить можно)
...
консольщики покупать не будут (основной игровой рынок)
Колись хотів знайти відповідь на це питання, але так і не знайшов навіть приблизно. Більшість таких аналізів роблять на основі припущення та розходяться між собою у числах в рази. І хоч складових для аналізу не так вже й багато, але отримати вірну сумму часто неможливо.
От є ігровий ринок та різні канали отримання коштів за гру:
а) на дисках (навіть на PC продають іще)
б) дистрибуція через електронні сервіси на зразок Steam, Origin та інших
в) підписки та мікротрансаксії у різних ММО
г) інші варіанти
Наприклад по пункту а) піддаються аналізу лише отптові партії завод>дістрібютор, а продаж кінцевому споживачу (саме те що нас цікавить) неможливо врахувати.
По пункту б) ні стім ні інші не розкривають повної статистики продажів та по якій ціні. Навіть Гейбл останнім часом жалівся, що пік продаж став зміщуватися до розпродажу, і все менше купують іграшки по повній ціні $40/$60 а багато людей чекають знижок у 85%.
Ті хто заробляють на онлайні, точної статистики часто-густо не показують взагалі.
От і виходить, що обєм ринку оцінити можна лише емпірично. Хочу поспілкуватися на цю тему.
PS: Я не знущаюся, мене це дійсно цікавить.