Ножеманы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
shatun
Member

Повідомлення

У кого на кухні є якась кількість відносно дешевих ножів з більш-менш гнучким лезом і жінки жаліються на гостроту, то рекомендую гріндер.
Мої швидко його освоїли і більше не дошкуляють цим питанням.
Taidea TG 1031
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

Дома все по класиці - німецькі Wüsthof це кайф
спойлер

Зображення
Krawez
Member

Повідомлення

TypStar: 06.06.2023 10:00
Krawez: 06.06.2023 09:25 Після проходження Far Cry 4, захотілось мати кукрі.
Зробив з шини від мотопилки, універсальна штука вийшла, в господарстві всі ним користуються :) :) :) :) .
І ім,я у ножа є - Аджай.
а фото буде?
Нажаль ні, не вмію фото встравляти.
Це звичайний рембоїд по типу мачете, яким можна рубати, косити, копати.
Робив по цьому відео:

Тільки лезо у формі кукрі.
sanya555
Member

Повідомлення

:lol: Используется на даче гарбузы рубать
спойлер
Зображення

Зображення
waryag
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.06.2023 01:06чим точите панове, камнем чи болгаркою
Для кухонників взяв керамічний мусат, правити ним швидко і зручно.
Krawez: 06.06.2023 11:15Нажаль ні, не вмію фото встравляти.
Стандартна відповідь і попередній перегляд - вкладення - додати файли
Krawez: 06.06.2023 11:15Це звичайний рембоїд по типу мачете, яким можна рубати, косити, копати.
Робив по цьому відео:
Цікаво, навіщо люди псують нормальний інструмент уявною універсальністю? Замість нормального мачете або (майже?) нормальної пилки - дещо незручне і травмонебезпечне
Krawez
Member

Повідомлення

waryag
Коли це стерта в нуль шина від мотопилки стала нормальним інструментом? Той ніж який я зробив не уявно універсальний, а ним дійсно легко рубати, косити, копати. Може колись як на тому відео наріжу зуби, тоді зможу і пиляти, але то мрії, я вже три роки ті зуби нарізаю :)
shatun
Member

Повідомлення

nochnik89: 02.06.2023 12:42 ...с ним никуда поехать нельзя.
спойлер
Зображення
Не думаю, що взагалі таке прям палаєш брати з собою... :gigi:
Прибери вістря зробивши округлим. Само собою - цей "кругляк" також загострити можна.
Прибери відверті підпальцеві виїмки і частину гарди. Все - бери куди хош. Воно що так "сокира", що так, але вже мінус три ознаки холодної зброї... :gigi:
спойлер
Зображення
waryag
Member

Повідомлення

Krawez: 06.06.2023 21:14Коли це стерта в нуль шина від мотопилки стала нормальним інструментом?
Мачете в принципі робиться з всілякого підручного лайна брухту
Krawez: 06.06.2023 21:14Той ніж який я зробив не уявно універсальний, а ним дійсно легко рубати, косити, копати. Може колись як на тому відео наріжу зуби, тоді зможу і пиляти, але то мрії, я вже три роки ті зуби нарізаю
Без пилки це і буде нормальний інструмент. З нею - ні.
Якщо вона потрібна - робіть окремо, з нормальною ергономікою, зі сталі, яка буде якось тримати заточку.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

А я походу якийсь віртуальний ножеман. Начебто хочеться собі хорошого ножа мати, але нащо він мені потрібен не придумав. Тому і не маю.
thejokerthe
Junior

Повідомлення

EvgeniyK86: 06.06.2023 22:30 А я походу якийсь віртуальний ножеман. Начебто хочеться собі хорошого ножа мати, але нащо він мені потрібен не придумав. Тому і не маю.
я вроде так же, но теперь просто не успокоюсь, пока не прикуплю эту вещицу.. :banghead:

https://www.bladehq.com/item--Benchmade ... fe--118557
shatun
Member

Повідомлення

thejokerthe: 07.06.2023 11:22 я вроде так же, но теперь просто не успокоюсь, пока не прикуплю эту вещицу.. :banghead:
спойлер

https://www.bladehq.com/item--Benchmade ... fe--118557
...заклинило його в тебе...
Це так званий полуавтомат. Будь готовий доводити його "до розуму" напилком і ходити до токаря. :gigi:
Якщо його пружинна частина занадто сильна, то лезо доведеться постійно вжимати перед відкриттям.
Якщо занадто слабка, то буде відкриватись частково і доводити до фіксації доведеться додатковим рухом.
Тобто в обох випадках тобі знадобляться обидві руки.
Найчастіший дефект там - втулка центрального гвинта, довжину якої китайці доводять своїми кривими руками "на око".
спойлер
Зображення
Зображення
Якщо бажаєш таке, то брати там де можна обміняти з претензіями. І це точно не аліекспресс...
На аліку можна взяти звичайний складний нормальної якості. В автомати і полуавтомати їх ноунейм майстри ще не навчились.
Ну, хіба що хтось з европейських/американських ОЕМ постачальників ще й під своєї маркою тихцем продає...
thejokerthe
Junior

Повідомлення

этой модели куча китайских копий.
я говорю о оригинальном американце.
BOBAHH
Member

Повідомлення

Может кому пригодится, из личного опыта:
Много лет назад подсел на GEHRING, раньше их можно было купит в TJ_MAX.
Иногда они проскакивают на eBay.
Относительно недавно они освоили HGS Domstmesser. Редкий зверь, но точно будете кайфовать просто держа в руке. :)
Как по мне, это навека, их не нужно точить, а только править (2-3 движения на хорошем камне) раз в полгода.
Из доступных на рынке могу порекомендовать Cutco (дорогие) и Carvel Hall вполне по карману.
Cutco https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... o&_sacat=0
Carvel Hall очень удобный такой:
https://www.ebay.com/itm/204363960803?h ... R9zftr-WYg
Вкладення
01.jpg
02.jpg
MobileLord
Member

Повідомлення

А кто знает где в Днепре качественно ножи точат? Шеф tramontina уже тупой через пару месяцев. Пользуюсь, но уже не то пальто, да и в целом лезвие ножа довольно тослтое, в след раз буду тоньше брать.
dead_rat
Member

Повідомлення

MobileLord: 30.06.2023 23:18 А кто знает где в Днепре качественно ножи точат? Шеф tramontina уже тупой через пару месяцев. Пользуюсь, но уже не то пальто, да и в целом лезвие ножа довольно тослтое, в след раз буду тоньше брать.
Ви б хоч почитали як користуватися ножами, а не нили що ніж за кіль місяців тупиться.

Відкрию таємницю, так і має бути, а щоб не тупився є мусат і ним правлять ніж після користування.
Порізав ножем, раз на день-два провів кілька разів по мусату, це 5 секунд, зато через чотири роки ніж все ще як новий
MobileLord
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.06.2023 23:41
MobileLord: 30.06.2023 23:18 А кто знает где в Днепре качественно ножи точат? Шеф tramontina уже тупой через пару месяцев. Пользуюсь, но уже не то пальто, да и в целом лезвие ножа довольно тослтое, в след раз буду тоньше брать.
Ви б хоч почитали як користуватися ножами, а не нили що ніж за кіль місяців тупиться.

Відкрию таємницю, так і має бути, а щоб не тупився є мусат і ним правлять ніж після користування.
Порізав ножем, раз на день-два провів кілька разів по мусату, це 5 секунд, зато через чотири роки ніж все ще як новий
Если нож уже затупился его разве мусатом заточишь? Я думал там круги используют под правильным углом. Сталь крепкая вроде как, но мне кажется он уже с завода слабо заточен был (хотя тест на бумагу и помидор проходил). Думал пол года-год хоть продержится без заточки.
dead_rat
Member

Повідомлення

MobileLord
Які пол-года год?! :lol:
Якщо пройшов тест на бумагу - значить був правильно заточен.

Ніж ви запороли, тепер і правда доведеться відносити на заточку.
Але купіть мусат і подивіться як ним користуватися
iwojima
Member

Повідомлення

dead_rat
Реально, якщо гарно замочити ніж, дотримуватись правил використання і лише рівняти РК мусатом, то ніж буде довго гострим :up:
Але тут нюанс, залежить ще яка сталь ножа, бо ножі за 2$ потрібно рівняти дуже часто :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

iwojima
Людина написала про Трамонтіну, там адекватний метал.
OC Falcon
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 06.06.2023 22:30 А я походу якийсь віртуальний ножеман. Начебто хочеться собі хорошого ножа мати, але нащо він мені потрібен не придумав. Тому і не маю.
Такая же фигня, периодически смотрю всякие качественные складни и фиксы, но задач для них нет вообще, поэтому вечно откладывается.

Есть немного виксов.
спойлер
IMG_20230428_170850.jpg
IMG_20230427_184048.jpg
Відповісти