AmigoPhoenix: ↑
11.03.2025 13:01
zalizo_org
Гляньте моє повідомлення в цій темі за 07.03.2025 11:53:57
2 посилки. Замовляв 20-21 січня. По ходу їхали з вашою.
Мої також ніби пройшли таможню.
Щодо ідей.
Наразі я для себе вирішив почекати до 21 березня і відкрити на алі спір на повернення коштів.
Також можна:
1. Написати скаргу на роботу митниці на
https://cc.customs.gov.ua/
2. Написати китайцям, щоб вони подавали в розшук.
Можу помилятися, але по міжнародним правилам поштових перевезень посилка належить відправнику до моменту вручення отримувачу.
upd: Щойно отримав від укрпошти (зранку їм писав)
- спойлер
- Доброго дня, Вікторе!
Ваші відправлення на територію України не надійшли, тому Укрпошта направила запит для уточнення інформації щодо даних відправлень
Вам радимо звернутись до відправника, щоб він подав заяву на розшук відправлень
Дякую, Вікторе. В мене теж відкриється можливість відкрити спір 21 березня 2025.
Я так розумію буде 2 можливості - 1. вимагати компенсацію грошима 2. просити надіслати товар повторно
В першому випадку продавець добровільно компенсує вартість товару (якщо відморожується - адміністрація Алі примусово компенсує за рахунок грошей продавця).
В другому випадку продавець може надіслати товар (в цьому разі він попадає на вартість товару і ціну доставки). Якщо відморожується - то далі автоматично все відбувається як в першому випадку.
Зразу питання - я тут все правильно написав?
Тепер щодо мого власного розслідування - я штормив УП по всіх можливих каналах. Одне з джерел в середині компанії мені сказало, що в Латвії три траки УП було пограбовано. Разом з тим, ніхто не зміг мені підтвердити чи була моя посилка в одному з цих траків.
Ще я взнав, що посилки які прибувають до України надходять на склади УП, а не на митницю. І саме на складах УП проходять митний контроль. Сам контроль здійснюється вибірково, а самі посилки перебувають в якихось "сітках" (що це саме таке я не зрозумів). Коли посилка має надійти в Україну УП (поштовий оператор) надсилає дані про посилки на митницю заздалегідь (це таке собі попереднє декларування, яке не вимагає ніяких дій митниці). Далі коли посилка перетинає митний кордон України фіксується час коли це відбулося, відповідно на цю дату береться курс НБУ, який використовується для встановлення митної вартості посилки. На цьому етапі митниця може 1. пропустити посилку, 2. вимагати проведення огляду посилки 3. вимагати надання документів - інвойс, товарна накладна, товарний чек, скріншоти, банківські квитанції, банківські виписки etc.
Другий і третій варіанти закінчуються або сплатою митних платежів, або пропуском посилки далі якщо митна вартість товару (ціна товару + ціна доставки) не перевищує Є150.
Одним словом в загальних рисах описав процедуру, яку вдалося видобути з працівників митниці і УП.
Можу помилятися, але по міжнародним правилам поштових перевезень посилка належить відправнику до моменту вручення отримувачу.
Так, це сто відсотків так і є. На це часто посилається УП щоб відшити свого вдячного клієнта як ми з вами.
Можна звичайно, але думаю їхня відповідь не буде відрізнятися від того, що вони відповідають телефоном - "Державна митна служба не зберігає посилки в себе. Звертайтесь до оператора поштового зв'язку за додатковою інформацією щодо вашого відправлення. Ми розшук відправлень не проводимо."
2. Написати китайцям, щоб вони подавали в розшук.
Я написав китайцю і повідомив про ситуацію. Він відповів що на пошті можливі затримки тому не варто переживати завчасно. Ну я подякував і сказав що чекатиму, хоч і починаю переживати. Десь читав що таке попередження може зіграти позитивну роль в розгляді справи після скарги і що адміністрація Алі враховує всю переписку для вирішення питання.