Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kauil
Member

Повідомлення

mumu: 13.11.2024 17:29ось уже значно цікавіше
Виглядає круто, але хочу спробувати саме на планетарній втулці. На ній я так зрозумів дорожчі велосипеди?

Всім дякую за поради, що я зрозумів раму підбирати треба s або m і не більше 50см?
Зараз погуглив на моєму віннері взагалі 21 рама, і мені норм на ньому. Щось я заплутався. Для мене покупка того вело була, це подивився сподобався, сів проїхав по ринку трохи, та й купив :)
_Andrik_: 13.11.2024 18:29пам'ятаю як вже років 30+ тому по селі россікав під рамою на "Україні" від ХВЗ , щастя аж перло в усі боки :lol:, штанина від ланцюга чорна та в дірках бо регулярно зажовувало :laugh:.
Теж пам'ятаю так починав)) Потім їздив вже не під рамою, від лавки до лавки бо не діставав до замлі, якщо не через раму :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, в мене якраз експериментальний винос за 90 грн. з олх довжиною в 100мм. Там ще й шток не різаний, є куди з кільцями погратись для підбору. Не те щоб сильні претензії до рами, просто декілька років основним був найнер і тепер незвична посадка, вел здається візуально малим для мене.
Hotspur
Member

Повідомлення

Kauil: 13.11.2024 19:00Для мене покупка того вело була, це подивився сподобався, сів проїхав по ринку трохи, та й купив
ну це тобі повезло. загалом треба знати свій розмір
Барбарис
Member

Повідомлення

Kauil, дорожче, але на новій планетарці. Ті вели звісно свіжо виглядають і планетарка живуча штука(поки не зламається). А судячи з геометрії рам та вигляду, то вели старі. Тому питання до їх пробігу, зовні визначити його неможливо.
Hotspur
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.11.2024 21:08Тому питання до їх пробігу, зовні визначити його неможливо.
+ - можна по стану краски і відсутності царапин на рамі
_Andrik_
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.11.2024 19:04 dead_rat, в мене якраз експериментальний винос за 90 грн. з олх довжиною в 100мм. ....
Мусите мати стоматолога на чергуванні щоб довіряти цьому виносу :mad: , хіба що ви худенький та легенький :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 13.11.2024 19:04 dead_rat, в мене якраз експериментальний винос за 90 грн. з олх довжиною в 100мм. Там ще й шток не різаний, є куди з кільцями погратись для підбору. Не те щоб сильні претензії до рами, просто декілька років основним був найнер і тепер незвична посадка, вел здається візуально малим для мене.
Погодь! Візуально малим це зовсім інше! Тут важливо чи на ньому зручно :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

_Andrik_, та ні то середньостатистичний уно придатної якості. не знаю чому його так продавали, але для підбору підходить. Та й я не дуже тяжкий:D
dead_rat, я коли бачу 2метрові шафи на 26 -х коллесах та м рамі з півметровим підсиділдом - ото незручно. :lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 14.11.2024 06:03 dead_rat, я коли бачу 2метрові шафи на 26 -х коллесах та м рамі з півметровим підсиділдом - ото незручно. :lol:
Не плутай зовнішній вигляд і зручність посадки. Може людина 180+ але мала лише М раму, то довгим виносом і підсиділом можна зробити вельми нормальну посадку
big_bang
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.11.2024 08:32
Барбарис: 14.11.2024 06:03 dead_rat, я коли бачу 2метрові шафи на 26 -х коллесах та м рамі з півметровим підсиділдом - ото незручно. :lol:
Не плутай зовнішній вигляд і зручність посадки. Може людина 180+ але мала лише М раму, то довгим виносом і підсиділом можна зробити вельми нормальну посадку
ахахах)
не можна :puke:

як каже один блогер - поза сутулой собаки)))

виносами і вносами ви змістите центр тяжкості з рами та вилки, що призведете до вашого падіння з вела і травми
вперед !
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, навіть якщо підбере це все рівно як слон на поні.
big_bang
Member

Повідомлення

26ті колеса колись були стандартом для велотехніки але питання розміру рами - це зовсім інше
раму треба підбирати під ЗРІСТ !

якшо хочеш нормально катати - зроби нормально з самого початку, а не виносами коригувати :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 13 секунд:
Для дорослих
спойлер
https://velobest.bike/uk/vybor-rostovki-velosipeda.html
Для дітей
спойлер
Зображення
dead_rat
Member

Повідомлення

big_bang: 14.11.2024 08:46

виносами і вносами ви змістите центр тяжкості з рами та вилки, що призведете до вашого падіння з вела і травми
вперед !
1. Ви про міський вєл чи мтб/дорожний? В другому випадку посадка низька і звичайно «розумники» намагатимуться жартувати
2. Ні, винос не змінить позицію центра мас. Ви і сідло підіймаєте, тож зад рухається далі назад. Центр ваги при нормальній посадці над кареткою.
3. Вперед ви не впадете, це до легенд Хотспура. Профікі зазвичай міняють стандарт 10 см винос на шоссе на 15 і не літають.

Тим більше я вище рекомендував додавати 1-2 см до виносу, що ефективно +1 розміру рами. Більший промах вже важко компенсувати.
big_bang
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.11.2024 11:59
big_bang: 14.11.2024 08:46

вперед !
1. Ви про міський вєл чи мтб/дорожний? В другому випадку посадка низька і звичайно «розумники» намагатимуться жартувати
2. Ні, винос не змінить позицію центра мас. Ви і сідло підіймаєте, тож зад рухається далі назад. Центр ваги при нормальній посадці над кареткою.
3. Вперед ви не впадете, це до легенд Хотспура. Профікі зазвичай міняють стандарт 10 см винос на шоссе на 15 і не літають.

Тим більше я вище рекомендував додавати 1-2 см до виносу, що ефективно +1 розміру рами. Більший промах вже важко компенсувати.

1. якшо ми про міський вел з робочими дистанціями 3-5км - взагалі все одно на все)))
2. змінить, ще й як змінить.
3. перший раз чую, що б мтб ставили виноси з шосера... там навантаження зовсім інші ! знаю шо ставлять більш короткі виноси, чи навіть "нульові" шоб збільшити керованість.

Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
та не треба нічого компенсувати

продати і купити свого розміру
це єдина нормальна компенсація в будь якому випадку

а, ще є такий прикол у мтб, що брати на один розмір від потрібного але то специфішні дисципліни, а значить і специфічні потреби
dead_rat
Member

Повідомлення

big_bang: 14.11.2024 12:58 1. якшо ми про міський вел з робочими дистанціями 3-5км - взагалі все одно на все)))
2. змінить, ще й як змінить.
3. перший раз чую, що б мтб ставили виноси з шосера... там навантаження зовсім інші ! знаю шо ставлять більш короткі виноси, чи навіть "нульові" шоб збільшити керованість.

4. продати і купити свого розміру
це єдина нормальна компенсація в будь якому випадку

5. а, ще є такий прикол у мтб, що брати на один розмір від потрібного але то специфішні дисципліни, а значить і специфічні потреби
1. Так. Але я шоссер з покатушками 100-200км, мені ДУЖЕ треба щоб посадка була зручна.
2. Якщо робити правильно, то посадка як раз стане ідеальною. Я багато цим зацмався, щоб таки проіздити 200 км і нічого не боліло.
3. Я не то мав на увазі, проїхали.
4. Якщо втрати на перепродажі прийнятні то так
5. 90% рекомендацій втюхують людям завеликі рами. От майже всі це роблять неправильно, а виробники і раді продати два вєла. І ставлять на шоссе защирокий руль, щоб його теж міняли.

Що казати, я свій перший шоссер теж купив неправильно, хоч і покатав на ньому в магазі годину. Потім дивом зміг продати з невеликою втратою.
Filabatya
Member

Повідомлення

В мтб коли летиш вниз хочеться довшу раму для стабільності і можливості більше відсунутись назад. Принаймі в мене М а хочеть Л раму, так тільки коли лечу вниз гостро це відчуваю
big_bang
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.11.2024 13:59
1. Так. Але я шоссер з покатушками 100-200км, мені ДУЖЕ треба щоб посадка була зручна.
2. Якщо робити правильно, то посадка як раз стане ідеальною. Я багато цим зацмався, щоб таки проіздити 200 км і нічого не боліло.
3. Я не то мав на увазі, проїхали.
4. Якщо втрати на перепродажі прийнятні то так
5. 90% рекомендацій втюхують людям завеликі рами. От майже всі це роблять неправильно, а виробники і раді продати два вєла. І ставлять на шоссе защирокий руль, щоб його теж міняли.

Що казати, я свій перший шоссер теж купив неправильно, хоч і покатав на ньому в магазі годину. Потім дивом зміг продати з невеликою втратою.
цього року перший раз дав 100км і це було важкуввато)
в нас гірська місцевість з купою пійомів...
завжди було цікаво - як воно по рівнині їхати :popcorn:
катаю на мтб з дорожньою ризиною schwalbe big ben

шосер/гревел задумав взяти на наступний сезон
новий звичайно хочеться, а от втрати при продажу лякають
піду до продавців "з Європи" скоріше за все. але історія тих велів сумнівна, нажаль :weep:
dead_rat
Member

Повідомлення

big_bang: 14.11.2024 14:35 цього року перший раз дав 100км і це було важкуввато)
:up: На МТБ сотня це дуже поважно.

Ми іноді катаємо ескейпи в гори на шоссерах типу на тиждень і сумарно ~500-600 км і 10к набору. Здебільшого на арендних велах і тоді лишень позицією сідла регулювати посадку.

ПС. По плоскачу катати скучновато, на шоссері за рахунок швидкості ще так сяк, на мтб смерть від скуки
big_bang
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.11.2024 16:04
big_bang: 14.11.2024 14:35 цього року перший раз дав 100км і це було важкуввато)
:up: На МТБ сотня це дуже поважно.

Ми іноді катаємо ескейпи в гори на шоссерах типу на тиждень і сумарно ~500-600 км і 10к набору. Здебільшого на арендних велах і тоді лишень позицією сідла регулювати посадку.

ПС. По плоскачу катати скучновато, на шоссері за рахунок швидкості ще так сяк, на мтб смерть від скуки
не знаю
я стараюсь в день 30-40км проїжджати в залежності від погоди та бажання
пон, сер, чет 30-40, а субота 70-80км

маршрут особливо не міняю.
по рівнини мені особисто не сумно, просто люди починають з тобою здороватися)))
dead_rat
Member

Повідомлення

big_bang
Поважно :up:

Подивимося чи я кататиму на нову роботу на вєліку. Тоді теж десь 40км на день буде.
Відповісти