Останні статті і огляди
Новини
Вело овери?
-
Piter Cantrope
Member
Мені треба буде і насос (в мене такий простенький ручний), і щось щоб залити герметик через ніпель.
Сьогодні вперше перелетів через руль. Загруз переднім колесом в глибокому снігу і полетів)
Там де я катався мотики їздили, і мені теж хотілося щоб мене штовхав якийсь моторчик Бо по глибокому снігу важко самому крутити, і заднє колесо добряче буксує. Я згадував той електричний Haibike, на який дивився.
Сьогодні вперше перелетів через руль. Загруз переднім колесом в глибокому снігу і полетів)
Там де я катався мотики їздили, і мені теж хотілося щоб мене штовхав якийсь моторчик Бо по глибокому снігу важко самому крутити, і заднє колесо добряче буксує. Я згадував той електричний Haibike, на який дивився.
-
Filabatya
Member
Piter Cantrope
то треба просто гірський велик,з широкими колесами
то треба просто гірський велик,з широкими колесами
-
Piter Cantrope
Member
Filabatya
То так, хоча не знаю чи мені треба власне гірського, з амортизаторами і тим всім. Я от катався кар'єром, лісом, снігами на своєму, і мені дуже подобається який він легенький і як педалі легко крутити. Тільки хотілося б щоб в раму влізали ширші колеса. 50мм або навіть для гірського ровера, наприклад 29х2.1-2.2, і було би чудово. Мені позаду йдуть максимум 40мм
Якби я міг зараз взяти ідеальний ровер, то хотів би з отакою карбоновою рамою як в мене, тільки щоб ширші колеса влазили, з таким же прямим рулем, з однією зіркою спереду, бо дві мені не треба, з твердою вилкою. А ще я бачив, що є ровери з ременем, а не з ланцом - це взагалі чудово. Нічого не ржавіє, не треба змащувати, чистити і замінювати. Якраз для таких, як я. А передачі в осі ззаду.
Або взагалі фікс з ременем на 1 передачу, і електричний моторчик. І мотор буде як замінник передач - включив найбільший асист, і це як найлегша передача. І такий ровер ще й буде відносно легким.
То так, хоча не знаю чи мені треба власне гірського, з амортизаторами і тим всім. Я от катався кар'єром, лісом, снігами на своєму, і мені дуже подобається який він легенький і як педалі легко крутити. Тільки хотілося б щоб в раму влізали ширші колеса. 50мм або навіть для гірського ровера, наприклад 29х2.1-2.2, і було би чудово. Мені позаду йдуть максимум 40мм
Якби я міг зараз взяти ідеальний ровер, то хотів би з отакою карбоновою рамою як в мене, тільки щоб ширші колеса влазили, з таким же прямим рулем, з однією зіркою спереду, бо дві мені не треба, з твердою вилкою. А ще я бачив, що є ровери з ременем, а не з ланцом - це взагалі чудово. Нічого не ржавіє, не треба змащувати, чистити і замінювати. Якраз для таких, як я. А передачі в осі ззаду.
Або взагалі фікс з ременем на 1 передачу, і електричний моторчик. І мотор буде як замінник передач - включив найбільший асист, і це як найлегша передача. І такий ровер ще й буде відносно легким.
-
dead_rat
Member
Piter Cantrope
Мрії такі мрії
На ділі всі електровєли це важчезна ебаквака котру без допомоги мотору нікуди не впхаєш.
Всі, хто розповідає інше, просто не каталися на адекватних велосипедах. Передачі в задній осі колись в мене були, але я іх під навантаженням просто переламав і половина перестали працювати.
Раз є бажання, то можна поставити собі одну зірку з переду та 40 гуму на пробу.
Мрії такі мрії
На ділі всі електровєли це важчезна ебаквака котру без допомоги мотору нікуди не впхаєш.
Всі, хто розповідає інше, просто не каталися на адекватних велосипедах. Передачі в задній осі колись в мене були, але я іх під навантаженням просто переламав і половина перестали працювати.
Раз є бажання, то можна поставити собі одну зірку з переду та 40 гуму на пробу.
-
Piter Cantrope
Member
"Ну нє скажитє, Соломон Самсонович". Вага це недобре, погоджуюсь. Але от наприклад мій ровер 9.5 кг, якщо зняти передні передачі, поставити безкамерно колеса і купити легші педалі, то вже буде менше 9. Поставити невеличний моторчик і батарею 48V, і думаю можна до 14-15кг вписатись. А багато хто так чи так їздить на 15 кг роверах і у вус не дує.dead_rat: ↑ 13.01.2024 17:56 На ділі всі електровєли це важчезна ебаквака котру без допомоги мотору нікуди не впхаєш.
40мм я вже якраз поставив, замість тих які були. Вони дуже добрі, але хочеться ще ширші.
Щоб поставити одну зірку спереду, то треба позаду мабуть іншу касету з більшою зіркою, і то вже трохи багато роботи. Поки за таке не буду братись.
Наразі буду їздити як є, може з часом ще мої смаки зміняться. Так чи так катаюсь багато, вчора більше 2 годин, і сьогодні от трохи мокрий сніг підмерзне і поїду.
-
dead_rat
Member
Piter Cantrope
От покатай на нормальному, а потім сядь на 15-17 кг єбакваку і ти закинеш це хоббі через дві покатушки Я на собі перевірив.
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
2 години це не багато. Багато це більше 10 000 км за сезон Он в мене знайомий пенсіонер 16к наїздив
От покатай на нормальному, а потім сядь на 15-17 кг єбакваку і ти закинеш це хоббі через дві покатушки Я на собі перевірив.
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
2 години це не багато. Багато це більше 10 000 км за сезон Он в мене знайомий пенсіонер 16к наїздив
-
wow_w
Member
dead_rat
Одного ланцюга на скільки км має вистачати?
Одного ланцюга на скільки км має вистачати?
-
dead_rat
Member
Залежить від умов. Зазвичай 2-3к км
-
l-m
Member
2 години кожен день це 730 за рік, а це багато. З шосейними швидкостями вийшло б понад 20000 км.dead_rat: ↑ 13.01.2024 19:30 2 години це не багато. Багато це більше 10 000 км за сезон Он в мене знайомий пенсіонер 16к наїздив
-
dead_rat
Member
l-m
Це рахують по ітогам року, а не по першому місяцю з покупки вєла
Якщо людина втримає 300+ годин на рік - моя повага.
Це рахують по ітогам року, а не по першому місяцю з покупки вєла
Якщо людина втримає 300+ годин на рік - моя повага.
-
Piter Cantrope
Member
Поїв трошки снігу сьогодні. Малі катались з гори на санках, а я на ровері)
На снігу треба вагу більше переносити на заднє колесо, наскільки я розумію.
На снігу треба вагу більше переносити на заднє колесо, наскільки я розумію.
-
Morf_ua
Junior
Зіткнувся з необхідністю заміни ланцюга, а так як я сам особисто цим ніколи не займався, я трошки в ступорі.
В мене Merida Crossway 20, 3х9, на скільки ланок треба брати ланцюг, чи як його виміряти? Коробки від оригінального ланцюга вже давно нема, хоча на сайті виробника вказаний Sunrace M84 на 116
В мене Merida Crossway 20, 3х9, на скільки ланок треба брати ланцюг, чи як його виміряти? Коробки від оригінального ланцюга вже давно нема, хоча на сайті виробника вказаний Sunrace M84 на 116
-
dead_rat
Member
Morf_ua
Будь який 9 швидкісний ланцюг.
Подивися відяшкі на ютюбі - «розбиваєш старий ланцюг, вкорочуєш новий до тієї ж довжини і встановлюєш його.
Будь який 9 швидкісний ланцюг.
Подивися відяшкі на ютюбі - «розбиваєш старий ланцюг, вкорочуєш новий до тієї ж довжини і встановлюєш його.
-
DimafonX
Junior
або якщо не хочеш заморачуватись чи немає вижимки ланцюга - купляеш в веломагазі де є майстер ланцюга і за символічні 50-100 грн. його вкоротять та поставлять.
Отправлено спустя 1 час 39 минут 21 секунду:
обо купляеш де хочеш і тулиш в майстерню, там роботи на 2 хвилини.
Отправлено спустя 1 час 39 минут 21 секунду:
обо купляеш де хочеш і тулиш в майстерню, там роботи на 2 хвилини.
-
Heatstroke
Junior
длина цепи зависит от количества передач с переди и с зади.Morf_ua: ↑ 18.01.2024 11:07 Зіткнувся з необхідністю заміни ланцюга, а так як я сам особисто цим ніколи не займався, я трошки в ступорі.
также если кого что интересует осталось много вело запчастей тормоза ходовая рамы вилки вобщем все и колеса пара 29)
-
Барбарис
Member
Зайти на сайт виробника цепу - там є рекомендації для всіх типів передач і кількості зірок, але грубо - натягнути на найбільші зірки і +2 для нових трасмісії, + 4 для старих.Morf_ua: ↑ 18.01.2024 11:07 Зіткнувся з необхідністю заміни ланцюга, а так як я сам особисто цим ніколи не займався, я трошки в ступорі.
-
Vladitaker14
Junior
Я зазвичай віддаю перевагу велосипедам з амортизаторами, особливо коли йдеться про катання по снігу та льоду. По шинам згоден, що ширші надають краще зчеплення і комфорт, але на підйомах треба добре каші поїсти, щоб піднятись Тут ще потрібно по погоді дивитись, краще на 26 шині поїхать, ради безпеки, чим десь наї....сь.Piter Cantrope: ↑ 01.01.2024 18:19 Катався сьогодні з братом, у мене 700x40 без амортизаторів, а він взяв у кума 26x2.5" і з амортизатором спереду. На моєму крутити педалі і їхати вгору набагато легше, звичайно ж, але той з широкими колесами такий м'який і зручний.
А це я катався, коли випав сніг перед Різдвом, здається 22-го або 23-го. Було тепло, а того дня впало на диво багато снігу ввечері, і був мінус так що все підмерзло. Я не втримався і поїхав потестувати резину. На снігу взагалі проблем нема, на льоді треба вже бути обережнішим і не користуватись передніми гальмами. Але в принципі їхати цілком можна. Коли я пускав заднє колесо в дрифт на льоді, то при спробі вирівняти велосипед в якийсь момент воно на диво сильно і різко чіплялось за поверхню, так що можна було вилетіти з сідла, як деколи мотоциклісти в motoGP перелітають через свій мотик. Але загалом кататися в таку погоду страшенно сподобалось
- спойлер
- PXL_20231222_214924113.LONG_EXPOSURE-02.ORIGINAL_final.jpgPXL_20231222_215310100.jpgPXL_20231222_215405706.LONG_EXPOSURE-02.ORIGINAL.jpgPXL_20231222_203329952.jpgPXL_20231222_195959565.NIGHT.jpg
- спойлер
- Стоимость асфальтирования можно посмотреть по ссылке, с доставкой по Киеву и области.
-
murzik
Member
на гібриді GEKKO ANATOMY покришка задня вже стерта, поміняв місцями з передньою. вони сильно впливають на їзду по асфальту? варта міняти, чи це зайві трати? покришки рідні, їм з десяток років, жодної тріщини.
п.с: розбаньте хотспура, все одно тема закрита.
п.с: розбаньте хотспура, все одно тема закрита.
-
Барбарис
Member
murzik, звісно впливає - швидше їде. Якщо по асфальту, то позаду краще лиса - для швидкості, якщо ґрунт, то краще позаду зубату, а спереду можна ширше - для керованості.
-
murzik
Member
Барбарис
1 штука - 1 косарь
https://velogo.com.ua/ua/pokryshka-28x1 ... ix-67epi-b
Швабля УРАГАН (чи Хуліган )
1 штука - 1 косарь
https://velogo.com.ua/ua/pokryshka-28x1 ... ix-67epi-b
Швабля УРАГАН (чи Хуліган )