Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

це Україна в сучасному світі, як би це не двухзначно би не прозвучало)
timetron666
Member

Повідомлення

Народ, перефарбувати велосипед поршковою фарбою в печі, норм буде? Хочу у чорний полуглянц
murzik
Member

Повідомлення

murzik: 01.01.2024 13:50 GT Alavance Elite 2019 29'' не бажає ніхто? 20 тисяч +-
беріть МТБшку, мурзику треба гроші :laugh: два цепка, два виноса
leif
Member

Повідомлення

murzik
на ОЛХ ти оголошення, звичайно, не розмістив, еге ж?
murzik
Member

Повідомлення

leif: 02.01.2024 12:38 murzik
на ОЛХ ти оголошення, звичайно, не розмістив, еге ж?
треба велик помити і фотки зробити :D
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

dead_rat
Дякую. А яке мастило для ланца купити?
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 02.01.2024 13:48 dead_rat
Хороше питання.
Я юзаю воск, оцей https://www.zefal.com/en/lubricants/480 ... y-wax.html
З плюсів - ціпок чистий і після тисячі км блищить як новий, але після кожної покатушки з дощем треба наносити заново.

Я пробував мастило для владної погоди, але на нього лайно липне жутко.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Дякую, замовив.
Сьогодні пробував навчитись стрибати на ровері (ото що називають bunny hop). Шось не дуже виходить, два рази чуть не скрутив собі шию :laugh: Було би набагато краще на ровері з амортизатором, а не з твердою вилкою, але спробую навчитись на своєму.
В мене максимум 40мм колеса йдуть. Сьогодні ганяв в парку, кілька разів ледь не зірвався на мокрому листі. Цікаво чи було б краще на ширших.
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Навпаки, стрибати набагато простіше без амортизаціі.
Кажу як спеціаліст що розбив собі бороду за тиждень до весілля, коли хотів навчитися хопати на мтб :laugh:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

dead_rat: 02.01.2024 23:34 Навпаки, стрибати набагато простіше без амортизаціі.
Нє, не може бути. З амортизатором - то як з пружиною.
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 03.01.2024 12:38
Може, ще й як. В мене і шоссери і мтб є.

З пружиною як раз важче підстрибнути, бо вона амортизує твоє відштовхування. Не просто так самі стрибучі байки то BMX і ніякої амортизаціі в них нема.

З кліп-педалями на шоссері можна взагалі просто підстрибувати.
l-m
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 03.01.2024 12:38
Ні.
Нормальний амортизатор не працює як пружина, він швидко поглинає енергію удару, а потім повільніше її вивільняє (якщо відбувається інакше, то треба крутити налаштування компресії та відскоку, якщо їх немає чи не допомагає, то купити щось нормальне).
Так от, при канонічному вірному бані-хопі заднє колесо використовується як точка для умовного важеля при підйомі в повітря переднього колеса. Амортизатор же поглине частину імпульсу від руху тіла, тому з ним буде важче.
З амортизацією приземлятись після стрибка комфортніше.
Filabatya
Member

Повідомлення

І вчитись бажано на топталках а не кліпсах)
Dark-seer
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 02.01.2024 13:48 dead_rat
Кефир
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Вчора їздив ввечері, було -7, і пальці на руках змерзли. Сьогодні теж хочеться покататись, але передають -15.

Відправлено через 1 годину 40 хвилин 39 секунд:
Холєра, камера пробита. А скажіть, якщо в мене рафки і резина tubeless ready, то що треба щоб поставити резину безкамерно? І чи обов'язково заливати ту юшку? Вона треба щоб закупорювати проколи. А спробувати можна і без неї?
murzik
Member

Повідомлення

коліна в теплі тримай щоб потім не жалкувати все життя
wow_w
Member

Повідомлення

Зимою безкамерно не має змісту ставити, здається вже при 5 градусах герметик не дуже добре працює. Принаймі мені так у веломайстерні сказали.
І ще врахуй, що велосипедна резина на морозі також втрачає частину своїх здібностей, відповідно збільшення гальмівного шляху та більше ризиків проколу.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

murzik
В мене є багато туристичного одягу, всяка термобілизна і штани добрі. Вчора 2 години катався. Коліна не змерзли, тільки пальці. Зайшов погрітися в АТБ, і далі поїхав кататись. :)
wow_w
Так, сьогодні холодно, але в нас така зима тепер, що рідко і до 0 доходить. Я трохи почитав про ці безкамерні колеса. Пишуть, що без юшки ніяк. І ще треба якийсь насос спеціальний. Треба буде знайти майстерню в своєму місті, хай мені поставлять.

Я зрозумів чому пробив колесо заднє. Я бавився занадто заднім гальмом і лочив заднє колесо. Коли міняв камеру, то витяг пінцетом кілька кілочків і камінців з нього. А в передньому такого нема.
l-m
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Юшка називається герметиком) Якщо повезе з ідеально рівними покришками та ободами, щоб дуже щільно прилягали, то буде стояти й без герметика. Також дещо допомагає звичайна вода) Але враховуючи мороз, то краще ні)
Колись дуже давно були обода та покри які не вимагали герметика, але вони більше важили, тому не прижились.

Спеціальний насос не потрібен, достатньо будь-якого з великим об'ємом, щоб дозволяв швидко вдути багато повітря. Загалом, якщо повезе з сумісністю обода та покришки, та знати деякі хитрощі, то інколи можна поставити навіть кишеньковим. А інколи настільки важко стає покришка, що бажано взагалі компресор або бустер.
Востаннє редагувалось 09.01.2024 17:04 користувачем l-m, всього редагувалось 1 раз.
wow_w
Member

Повідомлення

Він коли писав про насос, напевно мав на увазі пристрій для закачки герметика типу шприц.
В майстерні за звичай все зроблять, що потрібно. У мене було так:
1) поклейка ободної герметизуючої ленти
2) ніпеля під безкамерку
3) заливка герметика
Відповісти