Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

leif: 08.10.2023 00:46типу хтось продасть умовно свіжий санта круз Heckler 9 останніх років і в адекватному стані за 2-3 кілобакси?
так

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Denon480: 08.10.2023 07:54Может кому нужна вело фара по шикарной цене
акум не змінний. в ліс
olehbelykh
Junior

Повідомлення

Дякую за поради. Але є трішки не дорозуміння. Якщо все вирішує розмір рами - зручну посадку, ріст власника і т д.
Що вирішують колеса та їх розмір ? Це можна на малі колеса 26 встановити раму велику XL і буде нормально ? Або малу раму M на колеса 29 і буде те ж саме ? Читав що на 29 тяжко їхати , краще 27.5 , 28 , 26.
Можливо запитання "тупі" але вибачте я не розуміюсь в цьому. З дитинства їздив на дорослому батьківському велосипеді Україна спочатку під рамою а потім виріс та став звичайно їздити. А тут ноу-хау то розмір рами то колес
leif
Member

Повідомлення

olehbelykh: 08.10.2023 11:49Що вирішують колеса та їх розмір ?
на 29" колесах комфортніше їздити, краще долають нерівності, накат краще. 26" більш маневрені.
olehbelykh: 08.10.2023 11:4926 встановити раму велику XL і буде нормально ?
так.
olehbelykh: 08.10.2023 11:49що на 29 тяжко їхати
ні, все ок.

Відправлено через 30 секунд:
крадені байки :puke:
Denon480
Junior

Повідомлення

Hotspur: 08.10.2023 11:14не змінний
Это если ты по 10 часов катаешь ночью то да, я на своём ездили на максимальном режиме 2 часа, да и заменить его не проблема паяльник и руки все что надо.
Hotspur
Member

Повідомлення

olehbelykh: 08.10.2023 11:49Що вирішують колеса та їх розмір ?
швидкість і тип грунту по якому їздиш

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
olehbelykh: 08.10.2023 11:49Читав що на 29 тяжко їхати , краще 27.5 , 28 , 26.
по рівному буде саме швидке на вузьких 29-28. бо колесо просто більше. по поганих грунтах на вузькому проїхати складно-не можливо. на всіх дешевих 29 погано їздити бо тяжкі колеса+ погана тяжка покришка. на велах 50 000 - 100 000 вже стоять іноді нормальні покришки і колеса (не завжди, у канондейла не стоять)

Відправлено через 31 секунду:
Denon480: 08.10.2023 11:57Это если ты по 10 часов катаешь ночью то да, я на своём ездили на максимальном режиме 2 часа, да и заменить его не проблема паяльник и руки все что надо.
не треба купляти речі де не можна замінити акум без паяльника. це викинуті гроші
dead_rat
Member

Повідомлення

olehbelykh: 08.10.2023 11:49
Що вирішують колеса та їх розмір ?
Дуже мало, це більше мода щоб більше велів впарювати хом‘якам.

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Hotspur: 08.10.2023 12:04 на велах 50 000 - 100 000 вже стоять іноді нормальні покришки і колеса (не завжди, у канондейла не стоять)
Ні, така ж фігня. Зазвичай на велі за 1к$ і ща 5к$ стоять ті ж самі дешеві колеса
olehbelykh
Junior

Повідомлення

А яке сідло краще взяти ? От стокове від Cube тверде і син говорить що давить, не може багато проїхати. До школи 15хв їде а далі встає і крутить на ногах без сідла
leif
Member

Повідомлення

olehbelykh: 08.10.2023 12:23А яке сідло краще взяти ?
універсальної відповіді немає, анатомія буває різною. кращий варіант підбору, це приїхати в велику велокрамницю, в якій проведуть відповідні заміри і запропонують варіанти.
Hotspur
Member

Повідомлення

olehbelykh: 08.10.2023 12:23 А яке сідло краще взяти ? От стокове від Cube тверде і син говорить що давить, не може багато проїхати. До школи 15хв їде а далі встає і крутить на ногах без сідла
сходити в магазин де поміряють тазові кістки. це у кожного свій розмір. потім під розмір шукати сідло

Відправлено через 46 секунд:
leif: 08.10.2023 12:25універсальної відповіді немає, анатомія буває різною. кращий варіант підбору, це приїхати в велику велокрамницю, в якій проведуть відповідні заміри і запропонують варіанти.
маячню запропонують. міряти кістки треба
leif
Member

Повідомлення

leif: 08.10.2023 12:25в якій проведуть відповідні заміри
це і малось на увазі.
libero
Member

Повідомлення

Одразу попрошу щоб не кидались тапками :) , але я блін в веліках просто нуль, а мій тут поломався тож :help:
Що є: велік з дуже бюджетним обвісом якому прийшов капут :) ТТХ можу списати якщо в цьому є якась необхідність.
Задній перемикач Torneo TX, 7 швидкостей, тріщотка
спойлер
Зображення
Досить довго вже провсковзував ланцюг коли давив на педалі, задню касету потрібно міняти 100 пудов, також сломався задній перемикач. Ну і ланцюг жеш треба замінити правда якщо касету міняю? Питання як підібрати максимально бюджетно заміну. Ну і я не шарю що там з сумістністю
ось такий перемикач підійде ?
Shimano Altus 7/8-speed MegaRange MTB rear derailleur
спойлер
Зображення
касета така підійде? чи треба щось краще
спойлер
Зображення
ланцюг який потрібен?
Передні як там їх звати зірки, їх також кращє замінити якщо міняємо все інше? чи треба дивитися стан?
Буду вдячний за конструктивні поради, хоча я розумію що основна порада буде неси вєл до майстрів та хай вони купляють :) Але хочеться купити кращє з дешевого та просто віддати майстрам щоб поміняли.
murzik
Member

Повідомлення

в протезах на велосипеді їздити реально?
dead_rat
Member

Повідомлення

murzik: 15.10.2023 12:30 в протезах на велосипеді їздити реально?
Залежить від їх кількості.

Одноногого велосипедиста я бачив, безногого - ні. Точніше тоді це ручний велосипед.
murzik
Member

Повідомлення

dead_rat
2 протеза рук, 2 протеза ніг? :spy:
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 15.10.2023 12:30в протезах на велосипеді їздити реально?
так

Відправлено через 59 секунд:
murzik: 15.10.2023 12:342 протеза рук, 2 протеза ніг?
ні
dead_rat
Member

Повідомлення

murzik: 15.10.2023 12:34 dead_rat
2 протеза рук, 2 протеза ніг? :spy:
Електровелосипед?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

А якщо я хочу електроровер, то краще брати повністю готовий чи окремо ровер і електронабір?
Мій брат собі купив такий набір і поставив, я катався - дуже приємно. А ще я колись їздив на такому собі ELEEK, в Тернополі хлопці роблять. То він літає капець. Але то вже більше електромопед ніж ровер.
Зараз якраз осінь, може є хороші ціни на них.
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Все залежить від потреб і бюджету.

Якщо тобі тру МТБ треба, то лише купувати готове.
Якщо гоняти по місту на 40 кмг, то лише китайський конструктор.
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 15.10.2023 16:48Зараз якраз осінь, може є хороші ціни на них.
ціни дурні. готовий краще але є непогані китайці з кареточним бафангом просто в цьому треба розбиратись
odessitmws
Member

Повідомлення

Hotspur: 15.10.2023 17:12непогані китайці з кареточним бафангом
для города оно не нужно и даром
в остальном все просто, втыкнул штекеры по своим индивидуальным разъемам (не перепутаешь) и погнали
единственная сложность купить норм батарею ибо по ней не скажешь внутри нам новые ячейки или нет
я вот свой легенький дешман 2 год юзаю и все збс, даже обода все еще идеально ровные хотя тут сразу писали что сложатся на 2 яме и вилка воздушная отвалится :laugh: в веле за 9к
Відповісти