Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
slv
Member

Повідомлення

maxn: 03.12.2023 19:01По факту нельзя открывать коробки типа как у айфонов
Я три айфона открывал запакованых ( по договору с продавцом)
maxn
Member

Повідомлення

slv
Если в примечании отправителем указано - без проблем. Там это всё фиксируется и отмечается. По умолчанию - нельзя.
7mindfields
Member

Повідомлення

maxn: 04.12.2023 20:46 7mindfields

Кто знает что ты там вводишь? Может ты лок на телефон ставишь чтобы потом 500 грн выманить с отправителя....... или ты думаешь что у тебя в голове происходит транслируется на всё отделение почты?
Ты наверно не понимаешь просто что на каждое одно твоё желание "проверятеля" находится с десяток вариантов как что-то при этом можно угробить или нагрееть отправителя.
Или почтальон должен быть в курсе что вы проверенный форумчанин который заказ бушный покофон и всеголишь делает ему сброс, а потом ещё кастом может накатить..
Если вы не понимаете что как и почему это работает то просто читаем правила и следуем им.
Ну а так вони розв’язали руки всякому скаму, хто намагається парити лочені девайси, заблоковані на іноземних операторів, з мдм профілями та інше, геніально :lol:
Desmond
Member

Повідомлення

7mindfields
Мда, не хотел бы вам что-то продавать. И ведь реально есть такие люди, которые за каждую мелочь мозг вынесут, попросят кучу тестов и в итоге ещё откажутся от посылки. Нужно быть проще и доверять людям хоть немного и кидалы вас сами будут миновать, я уже забыл вообще когда на почте что-то открывал. И на ебей тоже много чего заказывал и всё соответсвовало описанию.
fds2002
Junior

Повідомлення

Desmond
вы ибей и наш лох не сравнивайте, разные планеты

и на ибее тоже полно скама, он так же легко вычисляется как и на лохе

а вот вроде бы нормальные продавцы, которые в итоге парят и кидают - это проблема
7mindfields
Member

Повідомлення

Desmond: 05.12.2023 05:22 7mindfields
Мда, не хотел бы вам что-то продавать. И ведь реально есть такие люди, которые за каждую мелочь мозг вынесут, попросят кучу тестов и в итоге ещё откажутся от посылки. Нужно быть проще и доверять людям хоть немного и кидалы вас сами будут миновать, я уже забыл вообще когда на почте что-то открывал. И на ебей тоже много чего заказывал и всё соответсвовало описанию.
потужна заява, коли у тебе тут 1 продаж за 4 роки :laugh:
Навіть цікаво, чого ти з техніки такого замовляв на олх, що навіть коробку не відкривав? :lol:
З приводу довіри на олх - в цій темі чи не кожного тижня хтось відмічається, зіштовхнувшись з новим скамом - успіхів тобі з таким світоглядом
Skoda
Junior

Повідомлення

7mindfields: 05.12.2023 10:20
Desmond: 05.12.2023 05:22 7mindfields
Навіть цікаво, чого ти з техніки такого замовляв на олх, що навіть коробку не відкривав? :lol:
З приводу довіри на олх - в цій темі чи не кожного тижня хтось відмічається, зіштовхнувшись з новим скамом - успіхів тобі з таким світоглядом
Людина має рацію.
По-нормальному (по вашій схемі) - треба щоб кваліфікований спеціаліст транспортної компанії сам при отримувачі все перевіряв і показував отримувачу. Бо це є оф представник транспортної компанії з сертифікатом (чи що там за якійсь оф документ) - а хто ви такий? Чи ви будете диплом інженера свій показувати, який і не є доказом- що ви чогось не зламаєте чи не спалите при перевірці? Чи то до кого потім претензії від продавця - до отримувача який звалив з відділення, чи до транспортної компанії/цього спеціаліста?

Ну чесно, як таке можна не розуміти :insane:

Отправлено спустя 10 минут 4 секунды:
Хоча можна якось захистити транспортну компанію і додати таке (опціонально): дозволяється перевірка обладнання отримувачем з його стороннім ПО, елементами живлення, стендом тощо. Транспорта компанія не несе відповідальності - в разі поламаного обладнання з вини отримувача при його перевірці.

...

І який продавець піде на це? :-/
Xardas_95
Member

Повідомлення

Skoda: 05.12.2023 15:41додати таке (опціонально): дозволяється перевірка обладнання отримувачем з його стороннім ПО, елементами живлення, стендом тощо. Транспорта компанія не несе відповідальності - в разі поламаного обладнання з вини отримувача при його перевірці.
Ну і як потім комусь доказати що воно вже прийшло не працююче а не ти його зламав? :-/ Отож-бо й воно
ervin
Member

Повідомлення

Там у тої нової пошти правил ціла купа, а ще й персонально залежить від працівників.
Якось відправляв новий запакований ноут і мені хлопчина заявив, що його треба розпакувати і подивитися, що там дійсно ноут. Я зателефонував замовнику, він справедливо заявив, що замовляв новий запакований ноут і Б/У його не цікавить. Все ж таки відправили як є, але хлопець шось белькотів, що якщо ноута всередині не виявиться, то я сам винен.
З іншої сторони неодноразово був свідком наложки, коли людина хоче вскрити заводську упаковку і їй відмовляють на пошті. Спершу плати, потім дивись. Чи дозволяти відкривати коробку на НП - це чисто рішення продавця. Оцінка ризиків так сказать. Що в середньому обходитья дорожче, відмова через те що не дали подивитись, чи відмова після "огляду". Доречі не знав, що це можна зазначати десь.
Я пропоную клієнтам перед відправкою відкрити і все перевірити, можу навіть зробити відео відкриття. Ну мені так спокійніше і клієнт не буде нервувать якщо не дозволять відкрити коробку. Також як продавець я недолюблюю занадто скрупульозних покупців. Витратити годину часу на всілякі недоцільні (на мою думку) перевірки заради умовних 500 грн - не приносить ніякого задоволення. Вибачте, але ви не останній покупець у світі.
Так чи інакше - я дотримуюсь того, що НП як перевізник повинна доставити річ в такому стані, в якому отримала. В одну сторону, чи в дві - без різниці. Якщо вам допустимо інакше як продавцю - повністю ваше право. Як покупець - вибачте, але тут вже залежить тільки від ваших навчичок дипломатії.
iwojima
Member

Повідомлення

ervin: 05.12.2023 16:33Доречі не знав, що це можна зазначати десь.
Залежить від працівника.
Була в мене конкретна історія. Замовляв 2 павербанки наложкою, магазин. Банки були запаковані у заводську коробку з пломбою, Baseus. У самому відправлені в коментарі одразу написали що відкривати після оплати. Насторожило. Прийшов на пошту. Питає оператор стосовно огляду, але бачу щось читає - чи буду оглядати?
Кажу буду. Оператор мені відкрив 2 банки, ми все оглянули і одна банка була не робоча. Не віддавала заряд. Ну і благополучно відмовився від посилки. Така от історія, тому більше залежить від оператора на якого попасти. Від не дозволяє брати посилку до рук до такого який сам розпакує :beer:
7mindfields
Member

Повідомлення

Skoda: 05.12.2023 15:41
7mindfields: 05.12.2023 10:20
Людина має рацію.
По-нормальному (по вашій схемі) - треба щоб кваліфікований спеціаліст транспортної компанії сам при отримувачі все перевіряв і показував отримувачу. Бо це є оф представник транспортної компанії з сертифікатом (чи що там за якійсь оф документ) - а хто ви такий? Чи ви будете диплом інженера свій показувати, який і не є доказом- що ви чогось не зламаєте чи не спалите при перевірці? Чи то до кого потім претензії від продавця - до отримувача який звалив з відділення, чи до транспортної компанії/цього спеціаліста?

Ну чесно, як таке можна не розуміти :insane:

Отправлено спустя 10 минут 4 секунды:
Хоча можна якось захистити транспортну компанію і додати таке (опціонально): дозволяється перевірка обладнання отримувачем з його стороннім ПО, елементами живлення, стендом тощо. Транспорта компанія не несе відповідальності - в разі поламаного обладнання з вини отримувача при його перевірці.

...

І який продавець піде на це? :-/
У мене зустрічне запитання, як таке можна не розуміти. Складається враження, що ти читати не вмієш. На новій пошті не дали скинути телефон до заводських налаштувань, що я таким чином можу там зламати? До чого тут вища освіта та стенди? :lol:
iwojima: 05.12.2023 17:08 залежить від оператора на якого попасти. Від не дозволяє брати посилку до рук до такого який сам розпакує :beer:
Тут згоден, є нормальні оператори, до того я одразу кажу ще перед отриманням, що саме планую зробити при перевірці, і аргументую заради чого, ніколи не було проблем
TSMatvey
Member

Повідомлення

Продаю акум агм 55ампер(4тис) новий 1 раз підключив лампочку перевірити і китай інвертор уже пів року на олх )) уже 3 рази писали обманщики і кидали ліві сайти-клони олх. Я тепер уже боюсь продавати.
От пише людина - типу відправ у Харків накладним платежем акумулятор, а він 15кг і ОЛХ доставки немає. Де можуть обманути? Бо волочити його у відділеня, щоб потім мене щей кинули - ну це двічі лох-ом потім бути
shnok
Member

Повідомлення

TSMatvey: 05.12.2023 21:50 Продаю акум агм 55ампер(4тис) новий 1 раз підключив лампочку перевірити і китай інвертор уже пів року на олх )) уже 3 рази писали обманщики і кидали ліві сайти-клони олх. Я тепер уже боюсь продавати.
От пише людина - типу відправ у Харків накладним платежем акумулятор, а він 15кг і ОЛХ доставки немає. Де можуть обманути? Бо волочити його у відділеня, щоб потім мене щей кинули - ну це двічі лох-ом потім бути
просите предоплату за доставку в таком случае, если у вас нормальный профиль, думаю человек согласится. Другого варианта нет. Могут просто не прийти, и тогда придется платить в обе стороны за доставку
Что касается открытия посылок, попадал на тел. новый, китайский poco который просто не включался( подсоединял зарядный блок, пытался зайти в рекавери - безрезультативно) 2 раза, по заманчивой цене на олх, телефоны запаяны, весь комплект, 1 модель телефона от 2 разных продавцов, в итоге только потом прочитал, что в китае так делают поделку, или не знаю что там, но сейчас данную модель телефона полно продают на олх с диагнозом не рабочий. Мне банально повезло что работник новой почты, разрешил открыть моб.телефон. Так бы стал обладателем кирпича. Кстати, тот самый работник сказал, что как раз телефоны есть исключением, что можно вскрыть запечатанную коробку.
Еще история, мой друг покупая б/у телефон с известной торговой площадки договорился с продавцом, чтобы телефон запаяли в заводскую пленку). Сказать честно, я был удивлен, пленка абсолютно новая, без каких либо заломов, загибов - как завод.
Alonzo
Junior

Повідомлення

Проверяльщики иной раз бывают разные, продавал как-то V50 который был 10\10, в состоянии нового, на экране стекло поклеил как из коробки достал :gigi:
Пишет тело, мол, сними стекло, хочу убедиться что под ним нет косяков, тогда куплю. Я пишу что не буду, покупай и снимай, он накрапал простыню почему со стеклом у меня нет шансов его продать. Ну я говорю мол дядя, не нравится - ищи другой телефон, чего пристал вообще.
На следующий день олх доставка, отправляю не глядя аппарат. Пролежал он на отделении получателя пару дней и потом сообщение что отказ от получения. Прикинул что куда и понял что это туловище заказало аппарат с другого аккаунта, при гуглении номеров телефона с накладной и объявлений того кто писал совпали фамилии и город :)
Трубка вернулась, упаковка была не вскрыта. Такие дела. На олх мне сказали что это не мошенничество, человек имеет право отказаться по любой причине от получения.
Пришлось для моральной компенсации накинуть пару сотен грывней и тел ушел по месту :D
bobrik
Junior

Повідомлення

TSMatvey: 05.12.2023 21:50 Продаю акум агм 55ампер(4тис) новий 1 раз підключив лампочку перевірити і китай інвертор уже пів року на олх )) уже 3 рази писали обманщики і кидали ліві сайти-клони олх. Я тепер уже боюсь продавати.
Нова пошта не відправляє б\в акуми. Тільки нові у плівці\коробці, тобто тільки від магазинів.
Skoda
Junior

Повідомлення

7mindfields
Я не буду з тобою відкривати спір або входити в дискусію. Не бачу сенсу.

Скажу одне- що мабуть транспортним компаніям з їх сильними юридичними відділами/спеціалістами відніше, ніж тобі. Якщо хочеш щось змінити- стань транспортним перевізником зі своїми правилами. Покажи як треба працювати. Не словом- а ділом.

Отправлено спустя 11 минут :
Таке було.
Авто було не на ходу, відділення далеко. Телефонують і хочуть саме накладеним (бо їх вже кидали). Прикол в тому- що АКБ ще на гарантії, все заводське пакування і ціна 60% від ціни магазину. Я відмовився, бо чекав покупців саме з мого міста і для них ця ціна (щоб не тягнути на відділення тощо).

Людина так сильно хотіла- що телефонувала декілька разів.

Я запропонував 200 грн. Те ж ні. Ну ні - так ні. Всі ж мошенники (а ось я чомусь повинен вірити- що людина не шуткує і забере).

Через день купили з мого міста.
TSMatvey
Member

Повідомлення

раз немає олх доставки на акум, то доведеться продавати чисто по місту. Все як в старі добрі часи - тільки особиста зустріч і 15кг акум в пакетику )) я так гирю тащив через весь Київ по молодості - маса задоволення.
Skoda
Junior

Повідомлення

TSMatvey: 06.12.2023 10:40 раз немає олх доставки на акум, то доведеться продавати чисто по місту. Все як в старі добрі часи - тільки особиста зустріч і 15кг акум в пакетику )) я так гирю тащив через весь Київ по молодості - маса задоволення.
ОЛХ-доставка зовсім не панацея.
Я тут наводив приклад раніше - як замовляють ОЛХ-доставку Новою поштою саме оплата на відділенні і навіть не приходять за посилками. Це або шутники, або конкуренти, або обіженки, або дійсно щось в людині сталося. Тож хочеш автомобільний АКБ - або часткова передоплата за мої дії (запакуй, віднести - 15-18 кг), або самовивіз, або шукаємо інші варіанти. Часткова передоплата - дуже мотивує покупця хоч якось прийти на пошту.
TSMatvey
Member

Повідомлення

ну продавець із Харкова пропонує передплату у 200грн, але я не знаю. Я і так переплатив за той аакб, тепер продаю дешевше, а якщо іще й намахають, то якось буду двічі невдахою. :D
7mindfields
Member

Повідомлення

Skoda: 06.12.2023 09:37 Якщо хочеш щось змінити- стань транспортним перевізником зі своїми правилами. Покажи як треба працювати. Не словом- а ділом.
Ось же воно, класичне «спочатку сам добийся» nuff said :lol:
Відповісти