Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Мерзавчик
Member

Повідомлення

Rosberg: 08.10.2022 13:46
Мерзавчик: 08.10.2022 12:58
Ну і нафіга - щоб за пересилку платити?... Не розумно
І до чого цей комент? Мені в даному випадку чиєїсь аналітики не потрібно. Дякую!
При виборі післяплати з «Нова пошта» — доставку оплачує покупець при отриманні товару. У разі відмови від отримання або якщо покупець взагалі не прийшов за товаром — послуги доставки в обидва боки для продавця безкоштовні. Або сам оформлюю повернення, або автоматично повертається.
цей комент до того, що якщо посилка повертається по відмові або за нею до певного терміну не прийшли - це одне, а якщо ви її відкликаєте самостійно - це інше, і ви платите за доставку (у випадку з післяоплатою - не знаю, звичано)
Можете не дякувати)
Alex_Lviv
Junior

Повідомлення

Rosberg: 08.10.2022 12:50 ... Відправив посилку ОЛХ доставкою, оформлено з оплатою на відділенні. Після прибуття товару на відділення почався мороз, в месенджері ігнор. Почекав ще декілька днів, оформив повернення. Категорично не рекомендую!
так це нова тенденція , такі от розваги "покупашок" , як пошесть прямо :-/
ще в серпні так вислав якомусь перцю, пролежало 5днів , на повідомлення ігнор, і потім повернулось = згаяний час + ще прикол в тому що сім-карти на яку акк. лоха зареганий в мене нема, але викручуюсь, бо на відділенні фейс знають і маю скрін штрих-кода з додатку, то ж повернену посилку можу отримати.

після того, як хтось упорото хоче доставку, пишу застереження одразу (див скрін) "олх-доставка - оплата картою / післяплата - буде відхилена"
спойлер
Зображення

після того одразу зливаються...
Один (видно читати не вмів), таки оформив доставку, і звісно післяплатою. Але тепер це можна побачити лише після підтвердження, так як раніше (відкрити "детально" і там подивитись на комісію, щоб зрозуміти як був заказ - чогось не виходить) . я нічого не висилав, за 3 дні само відмінилось, той "покупака" більше нічо й не відписував...

! - може хто знає, як тепер побачити до підтвердження, оплачено чи післяплата ?

і до того ще 100-процентна статистика:
подібні цирки і винос мозгу - лише на дрібязок! в районі 200-300 гривень.
все шо від 500-1000 грн - завше адекватні покупці, одразу самі пишуть "дайте номер карти"

вже було бажання просто прибрати дрібязок, але то якось не по-людськи..., до того ж самому часто треба купити якусь фігню дрібну, але на здорову голову ну ніяк не налазить щоб купляти шось за 100грн і за доставку платити 120-140грн , коли на поштомат пакет приїде за 50грн)) - чи то народ з математикою геть не дружить, чи то з головою :facepalm:
yupi
Member

Повідомлення

Мерзавчик
Продавец ничего не платит. Даже если отзовет посылку в тот же день
Мерзавчик
Member

Повідомлення

yupi: 08.10.2022 17:21 Мерзавчик
Продавец ничего не платит. Даже если отзовет посылку в тот же день
ну, якщо так з післяоплатою - то це добре, бо такто можна ще й винним зі своїм товаром залишитись...))
Дима Динамит
Member

Повідомлення

Купил у человек ми 11 https://www.olx.ua/d/obyavlenie/xiaomi- ... PSe8z.html за 15300грн отверждал что деньги срочно нужны на кофемашину и мол порядочный и честный. железо тест прошло, взял и купил. Начал
детально осматривать дома телефон и увидел что екран не оригинальный он менялся. сразу же набрал человека и телефон был отключен. проверил телефон в магазине и увидел что цветоконтраст,яркость и резкость совсем другие на оригинале.
через полтора дня вышел на связь и назад забирать телефон отказался.

п.с. переписка с продавцом Зображення Зображення ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення

фото что подтверждает что брал у него на олх Зображення Зображення Зображення

https://www.instagram.com/jarikp/ - Ярослав Пашинский 0982921162 инста продавцаи и фото Зображення
больше человек на связь не выходит на мои телефоные звонки игнорит
Tim
Member

Повідомлення

Ребят,насколько безопасно продавать телефон на olx? Не дешевый (30к),или лучше наложенным с небольшой предоплатой?
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Tim
Лучше поместу , под личным присмотром .
Skoda
Junior

Повідомлення

Alex_Lviv
З продажем б.в. дрібниць- це реальний треш. Дуже багато гарних речей, але або хочуть ще дешевше - або тіки безкоштовною олх доставкою Укрпоштою.

Не раз виставляв лоти за дуже низьку ціну, з урахуванням того- що мінус 70-90 грн від Нової пошти (щоб по передоплаті відправити, а не олх доставкою), але всеж таки питали лише про Укрпошту і нічого не замовляли.

Промониторив ці речі на олх (по якій ціні і в якому стані інші продають)- був шоці, що лайно продають за мої ціни... Що ці покупаки купляють- я навіть уявити не можу.... Але вот олх-доставка+ Укрпошта для них це як панацея навіть на якість товару (вважають- що приїде "лялька", але стан і насфото видно, або зроблено фото так- що нічого не побачиш).

Малого речі віддав нещодавно безкоштовно, приїхали такі... Що потребують допомоги.... На такій іномарці.... Зато швиденько :laugh: один лише костюм зимовий б.в. на олх коштує 400-500 грн (я за 80 грн не міг продати).

Так що якось так.

Отправлено спустя 16 минут 26 секунд:
Дима Динамит
Доречі, виходити я не нормальний продавець, бо день на манібек зовсім не даю. Лише при осмотрі або у магазин :( і коли по місту купляють- зразу попереджаю про це.

І оці страшилки с поліцією- таке...
Спробуйте :)

Мабуть- ви ніколи б.в. авто не купляли ;)

Отправлено спустя 5 минут 14 секунд:
Tim
И желательно в руки сильно не давать так как у меня так покупатель не хрупкий товар испортил (при личном осмотре, я не углядел- а он начал такие кульбиты с ним втихаря делать...конечно- не купил, а я получил испорченный товар. На мои замечания ответ- качество ....вно, само сломалось :laugh: )
fds2002
Junior

Повідомлення

Skoda
многие продавцы складывают очень высокие цены, другие тоже ориентируются на них. получается сильно перегретый рынок где все кивают друг на друга с ценами, по которым никто не покупает месяцами и годами. т.к. денег у народа тупо нет сейчас и будет еще меньше. выше цены, меньше продаж.

я например когда-что ищу, имею определенный бюджет. всё, дороже я не заплачу какие бы там хотелки и ссылки не были. а хотелки есть просто фантастические :D если вещь умеренно дороже - предлагаю мой бюджет. да/нет. или предлагаю укрпочту если мелочь - я трачу свой бюджет, продавец получает больше на сумму пересылки нп.
Skoda
Junior

Повідомлення

fds2002
Есть ещё у многих недоверие к товару/продавцу из-за цены. К примеру - ставишь низкую цену- чтоб купили быстро. Начинается недоверие почему же такая низкая цена и т.д. проверки тебя на личность, куча доп запросов. Я так вещь за 70 грн продавал (цена средняя б.у. 150-350 грн). Мозг потрепали знатно. Вынес на мусорку и вздохнул свободно.
Krawez
Member

Повідомлення

Rosberg: 08.10.2022 12:50 Клієнт на ОЛХ Иван Фокин/Юлия Фокина 0950025810 м. Кременчук. Відправив посилку ОЛХ доставкою, оформлено з оплатою на відділенні. Після прибуття товару на відділення почався мороз, в месенджері ігнор. Почекав ще декілька днів, оформив повернення. Категорично не рекомендую!
А можна питання, нафіга ти це зробив? Через пару днів посилка вернулась би.
А так підпортив свою репутацію на ОЛХ, а може і карму, бо всяке бува і людина посилку б забрала в останній день.
sensey
Member

Повідомлення

sensey: 07.10.2022 17:47
Xardas_95: 06.10.2022 17:39 sensey
а вотермарку на відео накласти зі своїм номером телефону не варіант? Якщо клієнт дійсно хоче купити відеокарту, йому вотермарка з вашим номером ніяк не завадить розгледіти товар, а от якщо це дійсно кидала, то навряд він буде використовувати відео з вашим номером телефону і навіть якщо він її затре, це буде помітно
Навіщо взагалі витрачати час, якщо ти знаєш що воно нічого не купить. От навіщо, ще потім займатися редагуванням відео? Якщо у вас часу вагон то це ваша справа.
Якщо людина хоче купити вона телефонує і ще ніразу не відмовлялася від відеодзвінка з перевіркою. Це набагато надійніше ніж всякі відео.
В продовження теми, Власне що і очікувалося...
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/vdeo ... bcd696d88b :gigi: :gigi: :gigi: берем не дорого тести все є... І паралельно просить в мене відеотест з акаунта з якого вже просив раніше..
\Набираю його, щоб вже наочно пояснити збиває... :gigi: :gigi:
https://ibb.co/3N7ZYLX
Rosberg
Member

Повідомлення

Krawez: 12.10.2022 10:11
Rosberg: 08.10.2022 12:50 Клієнт на ОЛХ Иван Фокин/Юлия Фокина 0950025810 м. Кременчук. Відправив посилку ОЛХ доставкою, оформлено з оплатою на відділенні. Після прибуття товару на відділення почався мороз, в месенджері ігнор. Почекав ще декілька днів, оформив повернення. Категорично не рекомендую!
А так підпортив свою репутацію на ОЛХ, а може і карму, бо всяке бува і людина посилку б забрала в останній день.
Карта лежала, практично до останнього дня. Про яку ти карму говориш, коли людина, за 5 днів не спромоглась відписати два слова. Повернення безкоштовне, а час успішно згаяний.
Krawez
Member

Повідомлення

Rosberg: 13.10.2022 08:42
Krawez: 12.10.2022 10:11

Карта лежала, практично до останнього дня. Про яку ти карму говориш, коли людина, за 5 днів не спромоглась відписати два слова. Повернення безкоштовне, а час успішно згаяний.
ОЛХ ввели індикатори успіштості покупок, гадаю скоро введуть індикатори успіштості продажу. А коли ти сам відмінив угоду, то явно не покращиш цей індекс.
А щодо часу, то в принципі треба бути готовим, що товар не заберуть.
nochnik89
Member

Повідомлення

Если кому станет легче - польский олх такое же глючное убожество как и наш . Начал там продавать и столкнулся с такими же проблемами что и у нас . Постоянные висячки сайта
Alex_Lviv
Junior

Повідомлення

nochnik89
так, таке саме! але ніби менше чуть глючить, хоч повідомлення приходять,, а пошук - стало таке саме Г. як і в укр. олх...
Вихлоп - майже нульовий...

пробуйте allegro.pl - там реальний двіж і продажі! бо на той олх - місцеві ніхто майже не ходять і вже давно, від початку "покращень" забили на нього ;)
nochnik89
Member

Повідомлення

Alex_Lviv
Ооо, а вот за сайт спасибо :beer: . Новая почта начала дешево возить товары в Польшу и я со своими серваками могу составлять там конкуренцию. Ну просмотры идут и народ вроде интересуется , но как только говорю что доставки с Украины - то как-то теряются. Возможно скоро предложу с подвозом в города , но пока в планах.
Alex_Lviv
Junior

Повідомлення

nochnik89так Аллегро - то площадка №1 , поза конкуренцією, сам там досить часто купую.

новоюпоштою - ну не знаю, як на мене ризиковано як-то, + не варто казати що доставка з України, будуть шугатись, що товар може не приїхати взагалі. = то моя субєктивна оцінка. і в мене геть інша група товарів.
але всяке залізо, то тільки на аллегро беру
nochnik89
Member

Повідомлення

Alex_Lviv
Пока зондирую , ошибки будут полюбе . Просто я увидел сколько серваки стоят в Польше и немного прифигел. Но огромное спасибо за наводки :beer:
ARomanA
Member

Повідомлення

nochnik89
А как с пошлиной? Там же лимит 22 евро вроде.
Відповісти