Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
3-14
Member

Повідомлення

leif:взагалі ротора не рахують в вартість колес
і покришки також. Я от відкриваю розділ Wheels на будь-якому сайті компонентів, і там окрім мавіків, можливо ще деяких виробників, всі колеса продаються без розхідників. Тобто ані роторів, ані покришок :beer:

А взагалі аж так хвалитися колесами на алексрімсах і втулках деор можна лише якщо самостійно їх зібрав :laugh: Ще більш тупо, це хвалитися що ці колеса коштували як непоганий велосипед :lamer:

Доречі, про велосипед. Я пошукав інформацію про MicroSHIFT Advent X 10 і думаю що якщо буду збирати собі гравел, то візьму саме цей групсет, особливо дивлячись на доступність та ціни А-брендів. Відгуки загалом дуже позитивні + на одному з моїх велів стоїть бюджетна перекидка і манетка від мікрошифта і я до них жодних претензій не маю.
mumu
Member

Повідомлення

3-14
до теми, чому навіть дешман вилка - добре в певних умовах.
Таку бруківку буває взагалі не об’їхати, і таких доріг у нас між селами багато. Ставлю максимально м’яке налаштування, і їду.
Зображення
Для асфальту з грубого щебеню карбон вилка норм, з’їсть тріщини в асфальті, а от на такій бруківці, вангую, відіб’є руки.
Rhizone
Member

Повідомлення

mumu
По такой брусчатке разве что на пружине без демпфера :gigi:
leif
Member

Повідомлення

mumu:Таку бруківку буває взагалі не об’їхати, і таких доріг у нас між селами багато.
бруківка між селами? де це у нас такого багато? взагалі не бачив.
mumu:на такій бруківці, вангую, відіб’є руки.
Париж Рубе гонку народ катає на ендуранс шосерах аж гай гуде. 260км загальна дистанція, бруківка (практично така як на твоєму фото) це десь четверта частина, якщо правильно пам'ятаю. моє імхо, якщо не катаєш жорстке КК, вилка у нас потрібна хіба що зовсім ніжним та лінивим. але кожен собі нехай сам вирішує ;)
mumu
Member

Повідомлення

leif
так то спортивна гонка. І там, здається, бруківки зараз значно менший відрізок залишили.

те фото в Овруцько-Словечанського кряжі, Ковань-Бігунь. Але й тут ближче в Бердичівському районі таких доріг вистачає. Інколи їдеш, норм асфальт, а потім 10-15км отакого. Загалом по всій Україні трапляється. Що не поїздка в мене, обов’язково такий відрізок, а то й пару знайду :gigi:
Для міста на кожен день буде ок карбон, для одноденної покатеньки навіть по такій бруківці може і норм, витерпіти можна, а коли 2-3 дня їдеш, і нема часу відходити після складної ділянки, дешман вилка відпрацює краще, мені здається.
3-14
Member

Повідомлення

mumu:до теми, чому навіть дешман вилка - добре в певних умовах.
Можливо так і є, але особисто в мене з вилками типу сантуру за 200-300 баксів досвід досить поганий поки-що. Їх неможливо повністю заблокувати, все одно залишається залишковий люфт, цей люфт погіршується коли вилка розлочена. В підсумку вся передня частина байку і його кермування стає якимось ватним, причому ця ватність дуже відрізняється від приємної "гнучкості", наприклад, класичних сталевих вилок. Важко описати відчуття, але мені часто здається, що нормальна карбонова або сталева вилка краще працюють в умовах саме такої брусчатки або інших відносно невеликих нерівностей. Крім того через високий коефіцієнт тертя і погану соосність ніг і штанів, такі вилки часто взагалі дуже погано працюють для брусчатки як на фото.

Having said that, треба сказати також що середньобюджетні вилки і вище, це вже зовсім інша історія, і з досвідом експлуатації там все норм. І якби я прямо часто катав по дорогах як на фото, то я б скоріше за все заінвестував у нормальну вилку.
Rhizone:По такой брусчатке разве что на пружине без демпфера
как раз на пружинах без контроля отскока там будет жестче всего, имхо. Вообще все эти аморты это дело тонкое, там не только поставить что-то модное нужно, а еще и настроить под конкретные условия неплохо-бы уметь. Я вот не умею, поэтому на кк гонки беру велосипеды у знакомых :gigi:
Rhizone
Member

Повідомлення

3-14:как раз на пружинах без контроля отскока там будет жестче всего, имхо
Там даже смайлик есть, указывающий на сарказм :gigi: ;)
3-14
Member

Повідомлення

3-14:Там даже смайлик есть, указывающий на сарказм
я не только в настройку подвесов не умею, но и в сарказм, очевидно :laugh:
Rhizone
Member

Повідомлення

3-14:я не только в настройку подвесов не умею, но и в сарказм, очевидно
А еще в цитирование :gigi: :lol:
leif
Member

Повідомлення

mumu:те фото в Овруцько-Словечанського кряжі, Ковань-Бігунь. Але й тут ближче в Бердичівському районі таких доріг вистачає.
класно! ніколи там не бував, згадав буквально пару разів подорожуючи Україною на машині зустрчав такі дороги колись, але зовсім маленькі ділянки.
mumu:а потім 10-15км отакого
це жорстко :horror:
mumu:Для міста на кожен день буде ок карбон, для одноденної покатеньки навіть по такій бруківці може і норм, витерпіти можна, а коли 2-3 дня їдеш, і нема часу відходити після складної ділянки, дешман вилка відпрацює краще, мені здається.
в цілому згоден, хоч і не катався ніколи в такому туристичному режимі.
mumu:І там, здається, бруківки зараз значно менший відрізок залишили.
54.5 км бруківки в 2019 році, в 2020 гонку перенесли на осінь, але так і не провели.

звичайно, спортивна гонка. менш із тим, загально 54км по жорсткій бруківці, а плюс до того, нехай навіть по більш-менш гарній дорозі, весь залишок у 200км.

використовують байки типу specialized roubaix і той же ж trek domane, розробки вібропоглинаючих систем яких багато в чому отримали натхнення саме цією гонкою. в історії були випадки коли ставили амо вилки на цю гонку, були випадки коли амортизатори в задній частині додавали, Bianchi навіть колись в 90х викатили на цю гонку чувака на двопідвісному шосері, але цей убершушпанцер розвалився невдовзі після початку гонки :) врешті решт більшість учасників від усього цього відмовились і амортизація зараз на Париж-Рубе це щось типу future shock. хоча бачив, здається, і якийсь пінарело двопідвіс, якщо не помиляюсь.

але загалом, звичайно, ти правий, у мене он на меріді, що продав нещодавно, стояла Suntour XCR 32 RL-R. вилка лайно і всі трабли що описав 3-14 у неї присутні: в місті і навколо міста, якщо не їхати КК, абсолютна зайва штука, як на мене. але для велотуризму по таких дорогах як ти скинув і в режимі на кілька днів, то я ймовірно змінив до неї ставлення .
murzik
Member

Повідомлення

wigar брав свого вела (kross level 7) тут https://rowerlife.com.ua/bu-velosipedy/ ... ltd-pro-29
але вже ремонтував його 2 рази у них же.
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik:wigar брав свого вела
у них цены дурные как для б у

Отправлено спустя 9 минут 38 секунд:
3-14:А взагалі аж так хвалитися колесами на алексрімсах і втулках деор можна лише якщо самостійно їх зібрав
так можно посмотреть что ставят на комплиты в 2021 году. Мерида что б далеко не ходить

Merida BIG.NINE 500 2021 цена 31 482,00 ₴ втулки - Shimano TX505 они же Tourney
Merida BIG.NINE SLX-EDITION цена 37 719,00 ₴ втулки - Shimano MT400 они же Alivio
Merida BIG.NINE XT2 цена 47 007,00 ₴ втулки - Shimano MT400 они же Alivio
Merida BIG.NINE 600 цена 41 391,00 ₴ втулки - Shimano MT400 они же Alivio
Merida BIG.NINE 700 цена 56 106,00 ₴ втулки -Shimano SLX

Итого до 700 Мериды все втулки внезапно гавно :lol: . Ты там закусывай в ЕС а то нам без тебя будет скучно и одиноко :beer: и помни больше литра водки пить вредно :beer:
Востаннє редагувалось 02.03.2021 15:13 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
Dark-seer
Member

Повідомлення

А кто-то юзал механико-гидравлические тормоза? Giant вон их везде смотрю ставят. Trp смотрю не отстают
https://trpcycling.com/product/hyrd/
https://www.bike24.com/p2225097.html
WalkMan
Member

Повідомлення

Rhizone:ама под эксцентрик, но если жесткий шрединг не планируется, то, как бы, все-равно =)
доречі, це лікується переходом на тру-болти і все стає жосским :super:
leif
Member

Повідомлення

murzik:тут
краденим торгують як і всі інші подібні контори. у таких купувати — себе не поважати, імхо. якщо вживаний байк, то виключно з чеками\документами.
Dark-seer:А кто-то юзал механико-гидравлические тормоза?
сам не юзав, але людина у якої були такі гальма розповідала, що звичайній гідрі вони програють, але все в цілому досить пристойно працюють, можна брати.

взагалі у Giant є дуже прикольні моделі, направду цікаво було б якось спробувати проїхатись на чомусь типу defy, revolt, tcr.

Відправлено через 2 хвилини 9 секунди:
Hotspur:Shimano MT400
а твої деор 525 краще ніж ці втулки? ти так вирішив тому що деор типу вище в лінійці номінально чи є якісь вагомі підстави?
3-14
Member

Повідомлення

Hotspur:Merida BIG.NINE 500 2021 цена 31 482,00 ₴ втулки - Shimano TX505 они же Tourney
Т.е. я правильно понимаю, что для тебя главное это название линейки?

Тебе не кажется, что Tourney в 2021 вполне может быть лучше чем Deore из музея?

Давай посмотрим на цены:
"гавно" по версии хотспура FH-MT400-B Rear Hub — 28,93 €
"отличная втулка" по версии хотспура Shimano FH-M525A — 26.36€

Странные они эти капиталисты :laugh:

Ну и да, давай похвалимся втулкой за 26 евро, она же прямо настолько отличается от втулки за 15 или 20 евро, я уже представил. Теорема Эскобара.
Ладно бы это было что-то вроде DT Swiss 350 и выше, а так совершенно обычне втулки.
Hotspur
Member

Повідомлення

3-14:Тебе не кажется, что Tourney в 2021 вполне может быть лучше чем Deore из музея?
такого не бывает но ты конечно не знаешь.

Отправлено спустя 3 минуты 11 секунд:
P. S. кстати что интересно цены мериды 700 сейчас ровно 2000 долларов. хороший бюджетный велосипед (с) где там шоссеры с калькулятором ? :lol:

Отправлено спустя 3 минуты :
3-14:Странные они эти капиталисты
сравнивать 135 эксцентрик и 148 ось показывает уровень твоей технической грамотности :beer: пиши еще но главное закусывай :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
https://www.bike24.com/p2325453.html?menu=1000,2,98 SLX под 148 уже внезапно 50.4 евро :lol:
3-14
Member

Повідомлення

Hotspur:SLX под 148 уже внезапно 50.4 евро
а slx под 148, это почти что твой деор под 135, я правильно понимаю ход мысли? :laugh:
Hotspur:сравнивать 135 эксцентрик и 148 ось показывает уровень твоей технической грамотности
Братишка, так ты ж сам начал это сравнение, разве нет?
Hotspur
Member

Повідомлення

3-14:Братишка, так ты ж сам начал это сравнение, разве нет?
братишка ты Турней на 135 забыл ? не выспался ? :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
https://www.bike24.com/p2383394.html?menu=1000,2,98 Tourney TX FH-TX506 13 Евро. На велике за 31 400 гривен :lol: . Да, Деор очень хороший :lol:
3-14
Member

Повідомлення

Hotspur: Tourney TX FH-TX506 13 Евро. На велике за 31 400 гривен
по ссылке у меня 17 евро, ты, видимо, налог забыл

Ну и дай я зафиксирую,
Hotspur:Tourney TX FH-TX506 13 Евро. На велике за 31 400 гривен
это фигово, а деор за 26 евро на колесах, которые, как ты утверждаешь,
Hotspur:ценой как раз в тот велосипед целиком
это норм?

Я правильно все понял?
Відповісти