Хтось шарить в серверах? Підключення без відеокарти

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
meticulousboi134
Junior

Повідомлення

Привіт народ! Така ситуація, прибирав я в шкафу та замітив в пилючці свій старий пк, який на базі зеону з аліка. Вирішив запустити і от не задача! Немає відеокарти. Подумав... Хммм... а що якщо запустити свій основний пк, і цей серверок та підключитись до нього через наприклад Chrome Remote Desktop... і в мене навіть вийшло!! Але є одне но, так як на ньому немає відюхі, то воно відкрило робочий стіл в приблизно 320х480 піпікселей та 3 кадри в секунду, що не комфортно. Може хтось знає як вирішити це питання не вдаваючиись до покупки ще однієї відюхі затичкі? треба лише щоб ремоут стол був в хочаб 30 кадрів та 1920х1080 ну або хочаб в 720р :с хелп мі пліз =(
Crossbow
Member

Повідомлення

meticulousboi134: 19.01.2024 17:33Chrome Remote Desktop...
нахіба ?
RDP стандартний чим не підходить?
meticulousboi134
Junior

Повідомлення

Crossbow: 19.01.2024 17:38
meticulousboi134: 19.01.2024 17:33Chrome Remote Desktop...
нахіба ?
RDP стандартний чим не підходить?
в мене не виходить підключитись :shuffle: чомусь вибиває ошібку, а шо через RDP вирішиться ця проблема?
Deadpool
Member

Повідомлення

meticulousboi134: 19.01.2024 17:32Може хтось знає як вирішити це питання не вдаваючиись до покупки ще однієї відюхі затичкі? треба лише щоб ремоут стол був в хочаб 30 кадрів та 1920х1080 ну або хочаб в 720р :с хелп мі пліз =(
ніяк, треба хоч якась відеокарта, так як там зеон то нема інтегрованої, тому все, пасочки, буде 640х480 і все =)
як варіант проц змінити на інший, з графікою, і буде вам добре.
meticulousboi134
Junior

Повідомлення

Deadpool: 19.01.2024 17:44
meticulousboi134: 19.01.2024 17:32Може хтось знає як вирішити це питання не вдаваючиись до покупки ще однієї відюхі затичкі? треба лише щоб ремоут стол був в хочаб 30 кадрів та 1920х1080 ну або хочаб в 720р :с хелп мі пліз =(
ніяк, треба хоч якась відеокарта, так як там зеон то нема інтегрованої, тому все, пасочки, буде 640х480 і все =)
як варіант проц змінити на інший, з графікою, і буде вам добре.
в тому то і діло, що я хочу саме на цьому 24 поточному зіоні серверок зібрати =) Але я зрозумів, дякую за відповідь :beer:
l-m
Member

Повідомлення

Лінукс, X11, та непотрібна відяха зовсім.
meticulousboi134
Junior

Повідомлення

l-m: 19.01.2024 17:51 Лінукс, X11, та непотрібна відяха зовсім.
а я зможу таким чином візуальну апішку встановити, чи тільки через термінал?
Deadpool
Member

Повідомлення

l-m тоді йому віртуалку ще треба якусь піднімати, не по ssh же буде ходити)
і питання чи там можна примусово задати генерацію робочого столу при відсутності будьякого графічного адаптера. я просто забив свого часу і в одному випадку (775та платформа стояла в мене замість НАСа на вінді, то затичну гт210 ставив, а потім просто перейшов на OMV і лише вебморду юзав, а в іншому просто проц поставив з інтегрованою графікою і питання вирішилось).

але чи захоче з тим гратись? чи які там задачі потрібні? мб вінда лише треба, тоді лише відеоадаптер треба. проц чи дискретка.
nochnik89
Member

Повідомлення

что за платформа ? если 2011 / 2011-3 , то там там встройки - матрокс. Много Вы не выжмете с нее ...
Deadpool
Member

Повідомлення

meticulousboi134
під які задачі пк буде?
post_id=3746572:чи тільки через термінал?
тіки термінал думаю буде.
Crossbow
Member

Повідомлення

meticulousboi134: 19.01.2024 17:40RDP вирішиться ця проблема?
ну відео по RDP ви точно дивитись не зможете - воно для цього не призначене. Але буде явно не "3 кадри в сек".
головні умови: Windows 8.1 \ Server 2012 R2 і пізніше. Вони підтримують Remote FX.
Но так як у вас там нема "відяхи", то не берусь нічого прогнозувати
meticulousboi134: 19.01.2024 17:40чомусь вибиває ошібку
.....
meticulousboi134
Junior

Повідомлення

nochnik89: 19.01.2024 17:59 что за платформа ? если 2011 / 2011-3 , то там там встройки - матрокс. Много Вы не выжмете с нее ...
2011-3 :rolleyes: на какой максимум я могу рассчитывать?

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Deadpool: 19.01.2024 18:00 meticulousboi134
під які задачі пк буде?
post_id=3746572:чи тільки через термінал?
під ОБС...) хотів спробувати пострімити з 2-х пк, на одному граю на другому кодую поток
Deadpool
Member

Повідомлення

meticulousboi134: 19.01.2024 17:54а я зможу таким чином візуальну апішку встановити, чи тільки через термінал?
якщо для файлообмінника/торентів, то монопісуально на графічний адаптер. ставите якусь OMW чи Хренолоджі, а далі просто через браузер по айпішці ходите для налаштування і т.д. а файли з любого пристрою шарите через стандартну самбу (SMB)
а торенти теж саме, через браузер таж ір але порт додається, і у вас вебморда умовного кубітторента.

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
meticulousboi134: 19.01.2024 18:03під ОБС...) хотів спробувати пострімити з 2-х пк, на одному граю на другому кодую поток
забудь на вінді.
проц купи з інтешрашкою або любу робочу відео затичку, що дешевше те і бери, + ти як зібрався без відеокарти з ОБСа перехоплювати і кодувати на іншому пк?

стоп! тіки не кажи що ти хотів грати на одному, запускати якийсь гуглрумоут, і вже його через захоплювання екрана писати? ))))) це ж треш) там же якість буде какашка. і лаги, а звук?
vladi7lav
Junior

Повідомлення

meticulousboi134: 19.01.2024 18:03
nochnik89: 19.01.2024 17:59 что за платформа ? если 2011 / 2011-3 , то там там встройки - матрокс. Много Вы не выжмете с нее ...
2011-3 :rolleyes: на какой максимум я могу рассчитывать?

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Deadpool: 19.01.2024 18:00 meticulousboi134
під які задачі пк буде?

під ОБС...) хотів спробувати пострімити з 2-х пк, на одному граю на другому кодую поток
+ Вам ще потрібно буде придбати карту захоплення.
l-m
Member

Повідомлення

Deadpool: 19.01.2024 17:59 l-m тоді йому віртуалку ще треба якусь піднімати, не по ssh же буде ходити)
і питання чи там можна примусово задати генерацію робочого столу при відсутності будьякого графічного адаптера. я просто забив свого часу і в одному випадку (775та платформа стояла в мене замість НАСа на вінді, то затичну гт210 ставив, а потім просто перейшов на OMV і лише вебморду юзав, а в іншому просто проц поставив з інтегрованою графікою і питання вирішилось).
X11 можна й через ssh. Але буде ресурси тоді на шифрування/дешифрування витрачати, у мене колись як раз на 775й, з Е8200 розіграним, не вистачало швидкодії Е8200 на те, щоб, наприклад відео дивись))
З X11 відеокарта потрібна тільки там де монітор в який дивишся, на сервері не треба. Якщо потрібно щось з вінди, то wine/proton/virtualbox.

Але я прочитав вже трохи далі, короч в цьому випадку ні)
ugluclar
Junior

Повідомлення

RDP має бути окремо включений, по замовчуванню цей сервіс відключений. При підключенні через RDP можна вказати роздільну здатність, при цьому відяха, наскільки я пам'ятаю, взагалі не використовується. Нюанси тільки можуть бути, якщо там є суттєва різниця між версіями вінди. Бо з якоїсь версії старі протоколи перестали підтримуватись. RDP - самий простий для цього випадку варіант.

Отправлено спустя 8 минут 37 секунд:
viewtopic.php?t=84824
Alligator
Member

Повідомлення

ugluclar: 21.01.2024 19:07 RDP має бути окремо включений, по замовчуванню цей сервіс відключений. При підключенні через RDP можна вказати роздільну здатність, при цьому відяха, наскільки я пам'ятаю, взагалі не використовується. Нюанси тільки можуть бути, якщо там є суттєва різниця між версіями вінди. Бо з якоїсь версії старі протоколи перестали підтримуватись. RDP - самий простий для цього випадку варіант.

Отправлено спустя 8 минут 37 секунд:
viewtopic.php?t=84824
Ага, тільки за замовчування воно має брати розподільну здатність як у ПК з якого йде підключення, тобто чуда не буде.
ugluclar
Junior

Повідомлення

Там можна вказувати практично любу роздільну здатність, чого зразу брати по замовчуванню.
Питання було про відсутність відяхи. RDP чудово справляється з таким. Скинув навіть посилання на цих же оверах.
Відповісти