S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

ya98: 23.02.2025 13:18 Alligator, конечно же, каждый кто проходит игру во второй раз или смотрел видосы на ю-тубе не будет париться в нищенских обносках а сразу побежит на янтарь за зкзой. По дороге(объект "Лещина") в шкафчике лежит новенький "Днепр0", который является лучшим стволом в игре на 5.45х39. Натовская оптика на него регулярно бывает у каких-то торговцев, уже не помню где купил. То есть к моменту разговора с Коршуновым его ствол не актуален. Но при первом прохождении (если ничего не знать) очень бесит ствол Валенка, который согласно описанию сильно изношен а на деле имеет меньший урон чем стандартный АК и часто клинит в ответственный момент. В этом случае задумка разрабов понятна - как только в руки попадает годная оптика надо менять АК Валенка на стандартный ствол. И если игроку сотрудничество с Вартой не кажется лютым зашкваром, то почему бы не побегать с размалёванным стволом. Сложность в том, что собрать денег на прокачку Алмаза очень сложно. Я несколько раз ходил на "сферу" за хабаром, вынес всё что можно вынести в Залесье по нескольку раз, прошел свалку до разговора с Коршуновым, но Алмаз по прежнему лежит в ящике не прокачанный. И, кстати, если начать выносить Вартовцев на Терриконе, то тебя сразу объявляют врагом группировки. А если делать то же самое в Залесье, то ничего не происходит. Игра пока не знает как быть в такой ситуации.
3 ігрові дні, 130 годин стіму, я ще перший раз не пройшов :gigi:
Ну звісно можно зробити собі мітки на мапі, пробігти пів зони за топовим шмотом, але він і так валяється на кожному кроці. Пройшов рудий ліс, два екзоскелета, два гранатомета, три комбинезона Корунд і якщо спочатку по купону збирав на всяку дичь то зараз всі тільки на продажу. Ось реально цікаво, знайшов ти tкзоскелет на початку гри й що далі? Тіпша технік яка активує біг недоступна ще довго по сюжету, навіть зараз я не зміг два покращення контейнерів поставити бо не вистачає флешек з кресленням, якщо бігти чисто за стволом та екзоскелетом знаючи де вони то з тим самом успіхом можно на енергетиках голим пробігти пів мати не витрачаючи набої :laugh: Зараз монолітівці з РПК ходять та злі сталкери з СВД, два-три спавна противників та +50к купонів чистими після ремонту снаряги.
TSMatvey
Member

Повідомлення

я на початку грав у торент версію без модів і щось стало дуже сумно через зависання на шейдерах, маленький рюкзак, відсутність нормальних стрибків і стаміни як у немовля. Тільки вийду із поселення - трохи монстрів, трохи банд.ків і йди назад чинитись і здавати лут. Тому мод на паркур/стаміну+рюкзак і ще там всяким зробили гру значно приємнішою. Грою в серію сталкер вперше. Пройшов 1 раз типу за вільних сталкерів, уже проходжу 2й раз за варту. В перший раз гроші заброляв підбираючи лут з жертв перестрілок банд і з монстрів. А оскільки я облазив усе ,куди посилав сюжет, то і сутичок було багато і відповідно грошики були. У прип'яті взагалі у хрущовках - якась ферма мон**ців і коли рюкзак 500кг, то виходиш звідтіля із десятками стволів) 1 млн грошей - прокачував кожну зброю, що сподобалась.
Романтика, тиняєшся зоною, купа стволів на вибір. Реально гра дуже прикольна, але має купу недоліків, яку правлять моди. Особливо бісить відсутність міні-карти.
не знаю як у других, а у мене на початку гра вилітала мінімум кожну годину, а у поселеннях біля складу - і через 5хв. За весь час я закривав гру через диспетчер уже разів 300-400. Бісить, але що зробиш, торент едішин - ніяких скарг не напишеш))) (Але перед цим пройшов Метро ексодус - 0 вильотів )
Може хтось знає - чи є мод на додавання мінікарти?
Panasi
Member

Повідомлення

Скажіть, будь-ласка, чи вже виправили поппінг дерев перед носом і фрізи (статтеринг)? Який зараз технічний стан у гри?
Eduard1980
Member

Повідомлення

Фрізи залишились, що таке поппінг не знаю :-/
Alligator
Member

Повідомлення

Panasi: 26.02.2025 17:36 Скажіть, будь-ласка, чи вже виправили поппінг дерев перед носом і фрізи (статтеринг)? Який зараз технічний стан у гри?
Поппінг дерев не зустрічав, статери на Ростку на 3080 і зараз зустрічаються після взаємодії зі своїм схроном.
Panasi
Member

Повідомлення

Всі жалілись, що лоди дерев змінюються дуже різко, коли до них ближче підходиш і це дуже сильно кидається в очі. Тобто немає плавної зміни лодів рослинності, а ще дерева з'являлись на пустому місці на відстані 100 метрів. Наче в останніх патчах мали це виправити. Про це і питаю.
nutman
Member

Повідомлення

Panasi: 26.02.2025 18:05 Всі жалілись, що лоди дерев змінюються дуже різко, коли до них ближче підходиш і це дуже сильно кидається в очі. Тобто немає плавної зміни лодів рослинності, а ще дерева з'являлись на пустому місці на відстані 100 метрів. Наче в останніх патчах мали це виправити. Про це і питаю.
Здесь турбо-аудитория, она таких вещей не замечает. Скажи спасибо, что статтеры признают, но так, слегка и немножко :super:
Eduard1980
Member

Повідомлення

Panasi: 26.02.2025 18:05 Всі жалілись, що лоди дерев змінюються дуже різко, коли до них ближче підходиш і це дуже сильно кидається в очі. Тобто немає плавної зміни лодів рослинності, а ще дерева з'являлись на пустому місці на відстані 100 метрів. Наче в останніх патчах мали це виправити. Про це і питаю.
В мене така фігня була тільки при зміні графічних налаштувань. Заходиш після зміни в гру і поступово промальовується грунт, трава, дерева, і все інше в якійсь послідовності за секунду-дві-три. В грі з'явлення дерев на пустому місці не помічав.
А от спиною через стіни проходив, здається в будинку біля церкви, там кімната є з зачиненими дверима так туди через стіну задки попасти можна, ховався там від кровосіся :gigi:
ya98
Member

Повідомлення

На деревья не обращал внимания, но жмуры свежие за спиной встают. И не свежие тоже когда к ним приближаешься. А когда попадают в поле зрения - снова падают, и это очень заметно. Опять же костюм х7, который ни разу не используешь, но гг именно в нём во всех концовках. Ну самый заметный недочёт(потому что это первое, что бросается в глаза в начале игры) - сцена в Залесье, когда Батя пьёт пиво. Та канифоль, что у него в бокале абсолютно статична, поверхность содержимого бокала всегда параллельна дну а не земной поверхности. Вспомните как пьют алкоголь в gta5 и сразу поймёте, что это не так чтоб "руки из жопы" а в принципе всё ногами делалось.
Но, надо отдать должное разрабам, игра в сравнении с первыми частями стала битездатее. Теперь никто не скажет что игра заканчивается раньше чем успеваешь привыкнуть к управлению(хотя управление реально не удобное и привыкнуть к нему трудно).
VovaII
Member

Повідомлення

ya98: 27.02.2025 14:03хотя управление реально не удобное и привыкнуть к нему трудно
Керування наче б то не змінилося?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ya98
Незручне керування? В чому? В ТЧ незручне керування, оце правда. А тут все дуже зручно, і коліщатко вибору зброї, типу набоїв і т.д припаяли в тему. Тож я не згоден із тим що в с2 щось незручне.
mult
Member

Повідомлення

Для мене сама картинка якась всрата, в тому плані що вона неприємна для ока, вся переконтращена якась.
Я вже по всякому крутив графіку і тіні крутив, все одно якась неприємна для сприйняття.
Чимось нагадує the forest.
Ну це суто моє, в інших іграх така картинка мені теж не подобається.
Може доведеться шукати якісь моди чи решейдом пробувати правити якщо вийде.
Взагалі якесь освітлення не зрозуміле, постійні потьомки навідь коли сонце, провали в тінях.
Може на інших локаціях краще в цьому плані я ще не був, це я про залісся кажу.
TSMatvey
Member

Повідомлення

а можна якось забіндити різну зброю на різні клавіші типу ф1/ф2 ?
ще питання - чи буде якийсь прямо приріст від зміни проца райзен 2600х на райзен 5600х у с2 ? відяха 4060
Hotspur
Member

Повідомлення

Panasi: 26.02.2025 17:36 Скажіть, будь-ласка, чи вже виправили поппінг дерев перед носом і фрізи (статтеринг)? Який зараз технічний стан у гри?
вже сильно краще

Відправлено через 43 секунди:
TSMatvey: 27.02.2025 16:08а можна якось забіндити різну зброю на різні клавіші типу ф1/ф2 ?
ні
Alligator
Member

Повідомлення

TSMatvey: 27.02.2025 16:08а можна якось забіндити різну зброю на різні клавіші типу ф1/ф2 ?
Можна ніж, основну, додаткову, пістолет. По дефолту це 1,2,3,4,5.. в налаштуваннях, керування є накатування клавіатури, можешь замінити на F1, F2... можно додати, там по дві клавіши на кожну дію.
Hotspur
Member

Повідомлення

TSMatvey: 27.02.2025 16:08ще питання - чи буде якийсь прямо приріст від зміни проца райзен 2600х на райзен 5600х у с2 ? відяха 4060
якийсь буде. але краще тести подивись
Eduard1980
Member

Повідомлення

TSMatvey: 27.02.2025 16:08 а можна якось забіндити різну зброю на різні клавіші типу ф1/ф2 ?
ще питання - чи буде якийсь прямо приріст від зміни проца райзен 2600х на райзен 5600х у с2 ? відяха 4060
На ютубі є гарне порівняння райзенів у сталкері, від 2000 серії до 7000 з 3080ti. Канал здається neo chanel.
BoJIbHbIu
Member

Повідомлення

TSMatvey
буде краще на 5700х3d :beer:
Азазелло
Member

Повідомлення

Я щось застряг на квесті з ошийниками для Щерби:один зняв зі снорка на Смітнику,другий з псевдогіганта,третій купив недалеко від Малахіту...І все одно на мапі показує що треба бігти на Смітник-там де снорка застрелив,а там нікого нема :-/
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Азазелло
Має бути наче кровосісь
Відповісти