За однією припискою "на мобілках". А мобілки давно не топ за доходами, тільки лише мобільні маркети дають доступну фрі-стату.
Kirakishou: ↑
04.04.2025 08:34Хойо отримують свої гроші, інакше вони б щось робили, а вони нічого не роблять. Навіть навпаки, вони роблять глобальні пасивки, філерні патчі і тому подібне.
Ви потрапляєте на зразу дві помилки, що і я часто потрапляв у реальному житті.
Перша - вважати, що люди розумні, бо якось же вони заробили(скільки я на цьому погорів - не перелічити).
Друга - що рішення у великих структурах(в даному випадку компанії) приймаються раціонально. Насправді вплив людського фактору дуже великий, плюс часто власники, з часом, делегують майже всі рішення і тоді взагалі капець.
У Хойо наразі ряд системних навіть не помилок, а тупо зливу певних речей. І це на фоні, коли Тенцент(а це, вибачте мене, ще та Слоняра) дуже багато інвестує в конкуренцію з ними.
Суть тих же пасивок в тому, що їх введення стало символом ігнору користувачів. Проблема саме у відсутності нормальної комунікації(особливо з Куро на фоні, котрі прямо нахабно збирають і реалізують в себе фідбек геншинят). Людей вже не влаштує пара рядків на стрімі до патчу, вони хочуть конкретного діалогу. Коли в ХСР здійнялась буря навколо інфляції хп, хойо тупо замодили наглухо сабреддіт і все, до чого могли дотягнутись, а потім тихо понерфили ХП в оновленні наступного режиму. Сказати, що в людей від такого згоріло, це не сказати нічого. І це вже не перша пожежа.
Тут є неочевидний момент з активною меншістю. Вважається, що вона маловажлива, адже не приносить прибутків. Але зазвичай це найадекватніша і найконструктивніша аудиторія. І коли вона йде, її місце займають люди набагато менш адекватні. Ти втрачаєш нормальну критику, отримуючи натомість лопати лайна. І, що найгірше, ком'юніті стає токсичним. В геймдейві на ці граблі наступали майже всі, і ніхто не вчиться. У випадку Хойо взагалі є дзеркальний приклад - Варгеймінг. Один в один. Гра-феномен, топ індустрії, корона на лобі, ігнор аудиторії - де зараз Варгеймінг? От там і Хойо будуть. І точку неповернення вони вже пройшли.
Ще одна помилка Хойо - повний ігнор власноруч заданих трендів. Вони буквально змінили ринок, а потім повернулись до старих практик, які втопили і їх конкурентів і їх власну гру(Хі3). Причому повернулись системно. Я особисто бачу причину в кар'єрному рості, "за вислугу" команди Хі3. Достатньо розповсюджений косяк власників, особливо технократів(бо в людях як правило вони погано розбираються).
Третє - злив "преси". Буквально їм би якого політтехнолога, бо в інфо-просторі все максимально паскудно. Ах так, була ж новина, що маркетологів всіх скоротили. Я цю породу не люблю, але тупо заперечувати, що вони наразі критично потрібні.
Четверте - ігнор конкуренції. Проти вас баблом кидається Тенцент, ну таке ігнорити, це... ВуВа лише верхівка айсберга, за аудиторією Хойо ціла бригада готується, і цілиться вона до речі якраз в ПК і консольний ринок. А це на сьогодні 2/3, а то і 3/4 потенційних доходів. І саме на цих ринках, з початку року, Хойо тупо провалились. Чхати зараз хто хотів на мобілки, надто там все волатильно і короткостроково, ще й з оверхедами.