Стара ліцензійна гра не активується - можливі варіанти дій?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

На тому тижні купив підлітку геймпад. У комплект додав пару запечатаних ліцензійних DVD дисків куплених ще у 2013 році.
Обидва диски видавництва ерефії - Сонопрес. Обидві гри - від EA Games.
Обидві становляться з дисків норм, стартують і під він7, і під він10.
При спробі старту - запускається файл перевірки на справжність ліцухи. Вилазить віконце де написано "release date check failed" і усьо - гру скінчено...
Насправді з обох ігор цікавить конкретно Alice Madness Returns, бо була думка з часом самому пройти її ліцуху
Пару годин копав форуми - була надія, що все не дуже погано.
Що люди пропонували з 2017 по 2020 роки включно "щасливчикам" типу мене - змінити дату/рік системи на 14 червня 2011 року - багатьом допомогло.
В нас не пройшло. А ні у режимі запуску з правами адміну, а ні з підключеним інетом, а ні з відключеним інетом.
Про всяк випадок шкет ставив ігри і в окрему папку Games, і потім пробував по дефолту - у Program Files (x86), куди ігри самі хотіли - нічого.
Жодних офіційних коментів від представників ЕА за ці роки не було. Єдине - там щось общаком, типу ми такі бідні - змушені через два десятки власників DVD крутити сервак - нам набридло - ви самі винні...
При цьому саме Аліси я у списку не знаходжу. Хоча я не спец по цим хитрощам від видавців і правовласників...
Online Services Shutdown
https://www.ea.com/legal/service-update ... cale=en-us
Online Services Shutdown Product Titles A-H
https://www.ea.com/legal/service-update ... cale=en-us
Ну, таке - будемо важати, що десь у всіх цих ліцензійних штуках є якесь виправдання для ЕА чисто юридичне, бо по людськи було б надати рішення проблеми, а не відмазки ліпити. Бо захист на диск ставили не видавці DVD по своєму бажанню, а саме на вимогу ЕА.

Так от - самі питання від мене - їх два.
1. Чи є таки якесь рішення саме для Alice Madness Returns щоб скористатись диском за прямим призначенням а не просто для краси/на згадку? Може хто стикався?
2. Натрапив на пост де людина пише наступне
try redeeming the cd key on Origins/EA App so you can download that version of the game (digital version)
This method worked for me with The Godfather 2 game.
спробуйте використати ключ cd у додатку Origins/EA, щоб ви могли завантажити цю версію гри (цифрова версія)
Цей метод спрацював для мене з грою The Godfather 2.
Що конкретно людина мала на увазі? Бо сам я ніколи нічого не купував ні в стімі, ні в оріджин.
Який порядок дій, якщо пробувати таке?
Думаю мається на увазі ключ, що вводиться при установці гри, але не розумію, як ним скористатись при спробі взяти на сайті ЕА гру.
Регу там завів, саму гру знайшов, а що далі щоб не купувати, а саме взяти на відшкодування?
https://www.ea.com/games/alice/alice-ma ... cale=en-us
Пропонувати купити гру наново, типу що там тих 300 гривень, не треба. По-перше - тут діло принципу.
По-друге - є відгуки, що тепер гра на сайті ЕА покоцана і якщо її купувати, то краще на XBox де до неї додадуть безкоштовно першу частину.
Дякую за увагу.
Rex
Member

shatun
Що конкретно людина мала на увазі?
Ось тут, у бібліотеці. Натискаєте "активувати код" і вводите код з диска. У вас має активуватися цифрова ліцензія в ЕА Апп і її можні буде завантажити через лаунчер.
Вложения
ea.JPG
shatun
Member

Rex: 31.03.2024 22:05 Ось тут, у бібліотеці. Натискаєте "активувати код" і вводите код з диска. У вас має активуватися цифрова ліцензія в ЕА Апп і її можні буде завантажити через лаунчер.
Тобто я вводжу код без прив'язки до гри? Типу воно саме знайде, від чого ключ? :think:
Чи спочатку обрану гру треба закинути в бажані чи кошик?
Rex
Member

Тобто я вводжу код без прив'язки до гри? Типу воно саме знайде, від чого ключ?
Так!) Перший раз таке робите?) Цій функції 100 років...
Ні. Нічого не треба. Просто ввести код
shatun
Member

Rex: 31.03.2024 22:15 Так!) Перший раз таке робите?) Цій функції 100 років...
Ні. Нічого не треба. Просто ввести код
Справді не знав такого. Лише на тому тижні у ХВох зарегався, а вчора у ЕА - раз вже гейпади у сім'ї з'явились. :gigi:
Дякую, завтра вже спробую. :beer:
Rex
Member

shatun
Тільки майте на увазі, що активована гра стане нерозривно, назавжди і категорично привязаною до того акаунта, під яким її активуєте. Передати її на інший акаунт стане неможливо.
Тому якщо гратися буде дитина - то їй вже і треба створити акаунт на майбутнє все життя
shatun
Member

Rex: 01.04.2024 10:59 shatun Тільки майте на увазі, що активована гра стане нерозривно, назавжди і категорично привязаною до того акаунта, під яким її активуєте...
Малий казав, що норм активувалась. Правда це не зовсім те, за що я гроші свого часу віддав. Плачено було за можливість встановити, одноразово активуватись і надалі грати у автономному режимі незалежно від наявності інтернету чи існування якогось сайту.
Тепер гра, на кожному старті, перевіряє ліцуху на ЕА. Немає інету - немає гри. Ну, все як завжди - хоч так. :think:
Вчора приліпив йому українізатор - нехай грає.
Українізатор першої та другої частини Аліси
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 3131046302

Изображение
Ще раз дякую за відповіді - так і валявся б ДВД цеглою по хаті... :gigi:
pelia
Member

Друга Аліса топ, але рівні дуже довгі та нудні(
shatun
Member

Я своє питання вирішив, завдяки Rex. Думаю, модератор може закрити тему. Навряд чи в когось тут подібна проблема виникне.
marran
Member

shatun, привіт!) Тему вже давно закривають її ТСи, тобто, хто створив, той і закриває... Але я не про це.) Що хочу сказати: зараз в ЕА дуже великі проблеми з їх сервісом ЕА арр взагалі та з багатьма іграми зокрема. Друге питання схоже з твоїм: в мене є два лицензійні диски (навіть коллекційне видання!), в котрих код для активації в Стимі... не працює! Нібито термін дії скінчився... Хоча ж це неможливо повинно бути. Нічого не пише на цей рахунок, тільки, немов, помилка. З цим теж треба щось робити.
waryag
Member

marran: 07.04.2024 19:04 shatun, привіт!) Тему вже давно закривають її ТСи, тобто, хто створив, той і закриває... Але я не про це.) Що хочу сказати: зараз в ЕА дуже великі проблеми з їх сервісом ЕА арр взагалі та з багатьма іграми зокрема. Друге питання схоже з твоїм: в мене є два лицензійні диски (навіть коллекційне видання!), в котрих код для активації в Стимі... не працює! Нібито термін дії скінчився... Хоча ж це неможливо повинно бути. Нічого не пише на цей рахунок, тільки, немов, помилка. З цим теж треба щось робити.
ПРобували активувати в сервісах ЕА?
Dremjke
Member

marran
У ЕА є така практика, як зупиняти підтримку старих ігор та відключати сервери і ці ігри працювати в ліцензійних версіях не будуть, навіть сингл (приклад - nfs the run). Скоріш за все, ключі для стіма також не підійдуть.
marran
Member

waryag, ні, не пробував... Якось не думав, що якщо гра для Стіму, то може підійти й до іншого лаунчеру. Чесно кажучи, ще не доводилось зустрічатися з таким.

Dremjke, так, згоден з Вами. З ЕА все прикро взагалі зараз... Але ж це Стім і я не очікував такого. Але, доречі, що найменше одна з цих ігор не онлайнова (Мафія 2), тому тим більше не розумію, чого може не працювати ключ.

Гаразд... То таке... Як-небудь напишу їм ще, подивимось що за відповідь буде.
shatun
Member

marran: 07.04.2024 19:04 shatun, привіт!) Тему вже давно закривають її ТСи, тобто, хто створив, той і закриває...
Часу доби. Мабуть в цій гілці це не працює - немає тегу "закрити". Байдуже - нехай буде.
спойлер
Изображение
Ответить