2 системи на одному пк

Обсуждение программ
Автор
Повідомлення
Alexsandre93
Member

Повідомлення

Добрий день формчани, перед тим як мені накидають за шиворот, хочу описати питання а там вирішуйте самі.
В загальному є 1 системник(мій), і потрібно дитині придумати/купити девайс для школи/слабих ігр типу роблокса, брати з 0 зараз особо сенсу не бачу, так як щось більш менш удобовариме буде коштувати біля 30к, або якийсь мак(не хочу заводити зверинець з різних систем в домі).
Полазившти по просторах інету найшов теми з 2 мишками(вказівник а не девайс) прийшов до ідеї взяти другий монітор і через шнур/віддалене підлючення вивести окреме стіл і якось їх розділити. Або як варіант спробувати запустити 2 системи віндовс-віндовс, щоб на кожен монітор був окремий вивід.
Є хто небудь, хто похожим займався чи це неможливо за якихось обмежень системи?
і5-13600кф
3080 10гб
32 рам
Або не вийожуватись і взяти мак міні, чи якийсь ноут?
Filabatya
Member

Повідомлення

взяти ноут і павербанк невеличкий на 200втг до нього :up:
tablestikus
Member

Повідомлення

Alexsandre93
купити за 100-200 баксів системник офісний і юзати його як тонкий клієнт підключаючись до твого потужного ПК. але там все рівні лаги в іграх будуть.
mycolaevich
Member

Повідомлення

Alexsandre93
Я цікавився, це можливо, але гемору багато, простіше взяти другий дешман-пк.
Можна подивитись в бік б/в брендових пк, там проскакують варіанти за адекватний прайс.
Alexsandre93
Member

Повідомлення

Filabatya: 23.08.2026 18:56 взяти ноут і павербанк невеличкий на 200втг до нього :up:
Ноут б\у з 3060 хотя б десь 30 зараз. А питання для економії, мала в 2 клас іде, навряд щось важке треба, но на встройкі навряд потяне, майн наприклад з трудом іде.
tablestikus
Member

Повідомлення

А ти за цим своїм компом граєш?
Alexsandre93
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.08.2026 18:59 А ти за цим своїм компом граєш?
Да.
SERGBILL
Member

Повідомлення

воно то звичайно можна віртуалку/гіпервізор, але краще мабуть таки купити окремо девайс
DEVES
Member

Повідомлення

Не трать время на всякую бобулу, а купи мак мини или ейр.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

Alexsandre93: 23.08.2026 18:53взяти мак міні
И поставить туда шиндовс? :gigi:
Соберите ящик на ой3 каком-нить + 1660 - и хватит на пару лет играть всякие роблоксы-шмоблоксы. Тыщ за 15, +\-.
Rex
Member

Повідомлення

Alexsandre93
Теж свого часу цікавився такою реалізацією. Якщо коротко - варіант майже абсолютно робочий. Алгоритм дій такий:
На ПК встановлюється гіпервізор, в ньому створюється окрема віртуальна машина - по суті повністю ізольований, незалежний ПК, зі своїм БІОСом, операц системою, драйверами, підключеними пристроями і дисками. Ви самі можете вказати кількість ОЗП, кіл-ть ядер процесора, та місця на диску. Далі до осн компа підключажться додатковий монітор, мишка, клавіатура. І воно живе повноцінно окремим життям в середині себе.
Але є два АЛЕ:
1. Майкрософт зі свого гіпервізора примусово категорично прибрала можливість додати у віртуальну машину графічний прискорювач, тобто 3Д ігри в середині вірт машини не вдасться запустити. Там з якимись костилями наче можна обійти, але треба танцювати з бубном.
2. Ця додаткова вірт машина створює навантаження на комп (що очевидно) і якщо обом грати одночасно - продуктивність знизиться, що очевидно. В цілому - можна спробувати погратися - поставити гіпервізор і накатити туди ОС нічого не вартує. Потренуваися для загального розвитку можна)
st0k
Member

Повідомлення

Колись для таких цілей мені цілком вистачило офісного б/у міні-пк на інтелі 2120 і gt 1030 gddr5. Цілком притомна була ціна. Шо саме цікаво, на інтеграшці навість сталкер перший можна було грать без слайд шоу
Melki
Member

Повідомлення

купи второй девайс и не трать время на выдумывание костылей

Мак хорошая тема, но шо по играм для ребенка я не знаю
Vitus
Junior

Повідомлення

Alexsandre93
Навіть, якщо налаштувати робоче місце дитині, все одно знаходиться поруч під час уроків дуже напряжно, особливо, коли ви теж на удальонці. Ми купили за 350$ б/в ноут Ryzen5825u 16/512Gb і хай займається в іншій кімнаті, або на кухні. Доречі встройка виявилась потужніша за мою в R9 7950 на якій я в cs2 гоняю! Так що роблокс літає.
Rex
Member

Повідомлення

Vitus
Навіть, якщо налаштувати робоче місце дитині, все одно знаходиться поруч під час уроків дуже напряжно, особливо, коли ви теж на удальонці
Кинути 5-10 метрів кабелю і перекинути мишку, клавіатуру і монітор в сусідню кімнату через дірку у стіні не велика проблема
Vitus
Junior

Повідомлення

Rex
Та ну, як так заморочуваться, шукати перфоратор, бур на 20-30, довгі кабеля, а можливо й хаби з окремим живленням, щоб просто "погратися" з віртуалкою? Краще тоді простецький системник або miniPC.
big_bang
Member

Повідомлення

Vitus: 24.08.2026 06:55 Так що роблокс літає.
заборонити наглухо той роблокс :mad:
Alexsandre93
Member

Повідомлення

big_bang: 24.08.2026 08:18
Vitus: 24.08.2026 06:55 Так що роблокс літає.
заборонити наглухо той роблокс :mad:
Чого, я малій закрив наглухо всі контакти з іншими людьми, вона може лиш в міні ігри там грати...
waryag
Member

Повідомлення

Alexsandre93: 23.08.2026 18:53так як щось більш менш удобовариме буде коштувати біля 30к
Для роблоксу і навчання можна дешевше. Навіть з урахуванням цін.
Vitus: 24.08.2026 08:04Та ну, як так заморочуваться, шукати перфоратор, бур на 20-30, довгі кабеля, а можливо й хаби з окремим живленням, щоб просто "погратися" з віртуалкою? Краще тоді простецький системник або miniPC.
Перевірити роботоздатність можна в тій же кімнаті з короткими кабелями. Якщо все ок, перенести додаткове місце не проблема.
big_bang
Member

Повідомлення

Alexsandre93: 24.08.2026 09:24 Чого, я малій закрив наглухо всі контакти з іншими людьми, вона може лиш в міні ігри там грати...
дуже ядерні кольори і атмосфера неонового двіжу

я іноді дивлюся в шо моя грає і таке враження, що то створено лсд наркоманами...
спойлер
Зображення
Відправлено через 29 секунд:
або так
спойлер
Зображення
Відповісти