Останні статті і огляди
Новини
Windows 10 vs Windows 11 для сучасних систем і ігор. Пора?
-
NST1983
Member
Система поки на 7500f / 7700
Чи варто вже переходити на Windows 11? Окремий ПК, чисто для ігор.
-
Dremjke
Member
Варто.
Даже если не сделаете это сейчас, через год-полтора придётся в принудительном порядке.
Даже если не сделаете это сейчас, через год-полтора придётся в принудительном порядке.
-
John Doe
Member
В 2025 вже Win12 буде, мабуть після закінчення терміну підтримки у жовтні Win10.
-
NST1983
Member
Я думаю для Ryzen 7000 / 9000 всеж краще 11-та вінда, бо там планувальник пропатчили і буде більше фпс у іграх
-
VovaII
Member
Ще питання: чим саме не подобається 11? Чому не хочете(Ви чи ваші знайомі) на неї переходити? Не подобається інтерфейс, чи щось більш глибинне?
— Хочу для себе зрозуміти: на які граблі можна наступити при переході з 10 на 11? І на скільки вони критичні?
Дякую.
P.S.:Розглядаю перехід шляхом апдейту з 10 на 11.
— Хочу для себе зрозуміти: на які граблі можна наступити при переході з 10 на 11? І на скільки вони критичні?
Дякую.
-
Rex
Member
Граблі такі, що її зараз активно розробляють і додають нові чудові глючні фічі, які непотрібні. І є вірогідність, що з черговим оновленням щось перестане працювати нормально.на які граблі можна наступити при переході
В цьому сенсі 10 більш стабільна. Там вже все відлагоджено
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Ну і за суб'єктивними відчуттями, 11 жере більше ресурсів. Тому якщо залізо десь часів 10, то не бачу сенсу в переході
-
Alexsandr
Member
Граблей не много, местами порезали удобство (даже правая кнопка мышки по файлу, вечно еще найти и жать дополнительно надо, большие кнопки на панели задач (мал опрограм помещается в панель), после запуска ПО бывает кнопка отдельно, софт отдельно и с другим! значком...) и глюки в работе. Хоть чистую ставь, хоть нет, но какие-то, скорее всего не смертельные сюрпризы приподнесёт. И никогда нельзя спешить обновлять 11. После сокращения отдела тестировщиков и заменой их скриптами или ИИ или вообще не заменяли, 11 содержит больше проблем с обновлениями, а срок жизни 10 подходит к концу и к ней уже так не лезут.VovaII: ↑ 23.02.2025 23:00 Ще питання: чим саме не подобається 11? Чому не хочете(Ви чи ваші знайомі) на неї переходити? Не подобається інтерфейс, чи щось більш глибинне?
Дякую.
Востаннє редагувалось 23.02.2025 23:52 користувачем Alexsandr, всього редагувалось 1 раз.
-
shnok
Member
не варто, сидіть на ХРNST1983: ↑ 25.11.2024 11:54 Система поки на 7500f / 7700
-
Donate
Member
ХР надто багато жере, менi друг говорить що на 98 все ще ОКshnok: ↑ 23.02.2025 23:51не варто, сидіть на ХРNST1983: ↑ 25.11.2024 11:54 Система поки на 7500f / 7700

-
0kie
Member
Shift + правая кнопка мышки по файлу и сразу получаешь "классическое" подменю. Остальные фантазии из той же оперы: или незнание, или ОБС (Одна Бабка Сказала).Alexsandr: ↑ 23.02.2025 23:50правая кнопка мышки по файлу, вечно еще найти и жать дополнительно надо
-
VovaII
Member
0kie
Маю таку проблему: 10 "зависла" на 22H2, і не може оновитись. Вже перепробував декілька рекомендацій із очищенням кешів, і ще якісь. Бо було таке: при запуску ОС терміново починала оновлюватись, не виходило, відкачувалась, потім можна було працювати. Днів три терпів, потім перепробував купу порад(див вище), потім застосував утиліту WUB. — Це все було десь влітку.(Чи минулого літа?)
Тепер питання перейти на 11 шляхом оновлення... Бо не хочу все перевстановлювати. До цього перейшов із 7 на 10(давненько, років ~3-4(11 здається вже існувала) — якась гра потребувала 10), пізніше змінив платформу не перевстановлюючи 10. Можливо через це у 10 з оновленням щось не то?
Дякую.
Маю таку проблему: 10 "зависла" на 22H2, і не може оновитись. Вже перепробував декілька рекомендацій із очищенням кешів, і ще якісь. Бо було таке: при запуску ОС терміново починала оновлюватись, не виходило, відкачувалась, потім можна було працювати. Днів три терпів, потім перепробував купу порад(див вище), потім застосував утиліту WUB. — Це все було десь влітку.(Чи минулого літа?)
Тепер питання перейти на 11 шляхом оновлення... Бо не хочу все перевстановлювати. До цього перейшов із 7 на 10(давненько, років ~3-4(11 здається вже існувала) — якась гра потребувала 10), пізніше змінив платформу не перевстановлюючи 10. Можливо через це у 10 з оновленням щось не то?
Дякую.
-
Avenger80
Member
Не может обновиться куда именно - на Windows 11?VovaII: ↑ 24.02.2025 11:59Маю таку проблему: 10 "зависла" на 22H2
-
VovaII
Member
Ні, просто не може встановити чергове кумулятивне оновлення. Встановлює майже повністью(здається ~91%), потім пише помилку і відкачуе все назад.Avenger80: ↑ 24.02.2025 12:04Не может обновиться куда именно - на Windows 11?
А за 11 вже не пам'ятаю, пробував чи ні?...
-
strannik18
Member
VovaII
яка саме помилка?потім пише помилку
-
ervin
Member
Ще позавчора, я б написав: "Став 11", але вчора стикнувся з нестабільною роботою і бсодами при запуску cpu z. Проблема стара, присутня тільки на 11 вінді і тільки на платформі AMD. Власне ось https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/s/nWyGJgEhvH
В мене танці з бубном не допомогли, тому" І вассталі машиши віндовс 10 із пєпла ядєрнава агня." Свіжозібраний комп для знайомого, якби ото проявилось через місяці і роки - було б складніше і печальніше
В мене танці з бубном не допомогли, тому" І вассталі машиши віндовс 10 із пєпла ядєрнава агня." Свіжозібраний комп для знайомого, якби ото проявилось через місяці і роки - було б складніше і печальніше
-
0kie
Member
ervin
Сам не читал, что там пишут?
Проблема с тогдашней версией программы CPU-Z. Откат на более старую или скорее всего переход на нынешнюю актуальную решает "проблему". О чём там пишут. Но тебе лишь бы набросить на вентилятор.
И ты поставил 10-ку? Сделал неправильный вывод из ситуации. 10-ка не вечна и скоро ей кирдык как 7-ке. Нужно было пересобрать комп на Интел - там нет "синих" экранов.

Сам не читал, что там пишут?

Проблема с тогдашней версией программы CPU-Z. Откат на более старую или скорее всего переход на нынешнюю актуальную решает "проблему". О чём там пишут. Но тебе лишь бы набросить на вентилятор.
И ты поставил 10-ку? Сделал неправильный вывод из ситуации. 10-ка не вечна и скоро ей кирдык как 7-ке. Нужно было пересобрать комп на Интел - там нет "синих" экранов.

-
Alexsandr
Member
Остальное практика. А вот научные фантазии типа "Shift + правая кнопка мышки по файлу", т.е. задействовать две руки для вызова контекстного меню это бред. Да я в курсе, но две руки для контекста? Нонсенс.0kie: ↑ 24.02.2025 01:00 Shift + правая кнопка мышки по файлу и сразу получаешь "классическое" подменю. Остальные фантазии из той же оперы: или незнание, или ОБС (Одна Бабка Сказала).
Отправлено спустя 4 минуты 2 секунды:
Media Creation Tool пробовал для 10? Часто помогает когда друге варианты не работают. По сути ставит винду наново с сохранением данных и софта. Но бывает и сбоит, не так давно не мог ни обновить ни скинуть винду, на SSD осталось 10% резерва и видать перешел в какой-то экономный режим, далеко не все операции на запись дает делать.VovaII: ↑ 24.02.2025 11:59 Маю таку проблему: 10 "зависла" на 22H2, і не може оновитись. Вже перепробував декілька рекомендацій із очищенням кешів, і ще якісь.
-
VovaII
Member
Та вже не згадаю. Здається по ній і шукав способи боротьби із нею. Може дома знайду скріншоти?strannik18: ↑ 24.02.2025 12:48яка саме помилка?
Можливо ні. Але не факт, бо боровся у декількох підходах.Alexsandr: ↑ 24.02.2025 15:13Media Creation Tool пробовал для 10?
А це скільки у ГБ? Якщо ~70ГБ, то могло і не вистачити. При такому оновленні, вона здається резервну копію папки Віндовс робить, а потім ще й нову інсталює, копіюючи і розпаковуючи чимало ГБ.Alexsandr: ↑ 24.02.2025 15:13а SSD осталось 10% резерва
-
ervin
Member
Мабуть я недостатньо підсвітив фразу "стикнувся з нестабільною роботою". А Бсоди на значно новішій версії CPU-Z тільки підкріпили сумніви і бажання вирішити на корню. Людині компа віддав і по відоезв'язку колупатись шо ж там може бути - не було ні часу, ні бажання. Та і зависання були зі слів людини. Я не Шерлок, розгадувати шо за фігня0kie: ↑ 24.02.2025 13:36 ervin
Сам не читал, что там пишут?![]()
И ты поставил 10-ку? Сделал неправильный вывод из ситуации. 10-ка не вечна и скоро ей кирдык как 7-ке. Нужно было пересобрать комп на Интел - там нет "синих" экранов.![]()
![]()
-
Alexsandr
Member
10% по запасным секторам. Не свободное место. В таком режиме похоже некоторые твердотельные накопители начинают давать ограничения. Наверное чем дальше, тем больше будет случаев износа таких дисков и глюков при отличном смарте, тем более, что новые диски особой надежностью уже не обладают.VovaII: ↑ 24.02.2025 17:25 А це скільки у ГБ? Якщо ~70ГБ, то могло і не вистачити. При такому оновленні, вона здається резервну копію папки Віндовс робить, а потім ще й нову інсталює, копіюючи і розпаковуючи чимало ГБ.