Останні статті і огляди
Новини
Brave/LibreWolf
-
daesz
Member
Питання власне - хтось має досвід користування цими браузерами?
Підшуковую заміну, через білий курсор на радеонах в хромі, через доволі паршиву безпеку в хромі, мої паролі (10-12ти значні із великими/малими/цифрами/символами) - то тут, то там "вспливають" і це на нормальних сайтах, а не на ліваку, постійна реклама яка стосується саме того що гуглив останні декілька днів/тиждень. Гугл просто безличники - і мені це піднабридло.
Цікавить саме питання - чи є можливість синхронізації вкладок в тих браузерах з шапки та можливість групування вкладок, чи є можливість змінювати хоткєї, не принципово, але було б зручно переназначити кнопку плей/паузи в браузері (K - то не дуже зручно нажимати, коли ще й працюєш паралельно), і останнє - це чи є можливість встановлювати на них розширення (по типу майвербайтс/7tv/frankerfacez/додатки для почти і тд).
Підшуковую заміну, через білий курсор на радеонах в хромі, через доволі паршиву безпеку в хромі, мої паролі (10-12ти значні із великими/малими/цифрами/символами) - то тут, то там "вспливають" і це на нормальних сайтах, а не на ліваку, постійна реклама яка стосується саме того що гуглив останні декілька днів/тиждень. Гугл просто безличники - і мені це піднабридло.
Цікавить саме питання - чи є можливість синхронізації вкладок в тих браузерах з шапки та можливість групування вкладок, чи є можливість змінювати хоткєї, не принципово, але було б зручно переназначити кнопку плей/паузи в браузері (K - то не дуже зручно нажимати, коли ще й працюєш паралельно), і останнє - це чи є можливість встановлювати на них розширення (по типу майвербайтс/7tv/frankerfacez/додатки для почти і тд).
-
daesz
Member
Якщо когось буде мучити подібне запитання : спробував Брейв - леджит крутий браузер, користуюсь їхньою ж пошуковою системою (яка от трохи не зручна після хромової, але з часом звикнеться), секюріті на рівні, ніяких "персоналіфікованих" результатів пошуку основаних на регіоні та/чи попередніх запитах, браузер візуально схожий на хром, настільки ж зручний також, можна ставити будь-які додатки з хром стору, оскільки сорс код хроміума (тільки відкритий і без всього гугловсього барахла), налаштування хоткєїв поки не пробував (і навіть не знаю чи є), групування вкладок є, є синхронізація між різними платформами (по типу телефон/ноут/ПК), але чи можна якось бекапнути, щоб, припустим, в разі перестановлення вінди все залишилось - поки не знайшов
-
Васильович
Member
https://thorium.rocks/daesz: ↑ 20.11.2023 15:19Підшуковую заміну
P.S. Сам ще поки не встиг дотошно оцінити.
P.P.S. Є збірки для Windows 7
-
daesz
Member
Я от про цю вчора також читав, вже після того як запостив тему, вона правда називалась на тмоу ресурсі "ungoogled chromium"
Та в мене 11, трохи жалів що перейшов з десятки, але переставляти все наново було лінь, так і звик до неїВасильович: ↑ 21.11.2023 13:59 P.P.S. Є збірки для Windows 7
-
mklm
Member
brave це той шо свої рефералки підкидає в пошуковій системі?
-
daesz
Member
mklm: ↑ 21.11.2023 14:07 brave це той шо свої рефералки підкидає в пошуковій системі?
Не зустрічав.. покищо
-
mklm
Member
https://brave.com/referral-codes-in-suggested-sites/daesz: ↑ 21.11.2023 14:09mklm: ↑ 21.11.2023 14:07 brave це той шо свої рефералки підкидає в пошуковій системі?
Не зустрічав.. покищо
-
daesz
Member
Ну от я зараз ввів рандомний запит в пошуку, відкрив перших 10 результатів і в жодному небуло реф кодів.
По-друге, перше ж речення другого абзацу з того лінку, що ви кинули :
Тобто це був одиничний випадок, вони признали косяк і виправили його.
В чім проблема?
-
mklm
Member
проблема в тому шо брейв це шкурка для хрома від васяна. і коли васян спалився над підстановкою рефералок в пошукових системах - одразу ж почав писати про містейк
алсо там ще багато приколів було на кшталт цього https://www.reddit.com/r/netsec/comment ... your_tor/
алсо там ще багато приколів було на кшталт цього https://www.reddit.com/r/netsec/comment ... your_tor/
-
daesz
Member
Тож новини 3річної давності на момент коли він фактично був релізнутий. Другий комент від одного з їх "працівників", а саме "YanAtBraveDotCom" це підтвердив.mklm: ↑ 21.11.2023 14:20 проблема в тому шо брейв це шкурка для хрома від васяна. і коли васян спалився над підстановкою рефералок в пошукових системах - одразу ж почав писати про містейк
Запропонуйте мені альтернативу, з цією ж ціллю і була створена ця тема
-
mklm
Member
альтернатива - firefox. шкурка для хрому аж ніяк не є альтернативою хрому
-
daesz
Member
Хром - має закритий код, брейв - ні.mklm: ↑ 21.11.2023 14:40 альтернатива - firefox. шкурка для хрому аж ніяк не є альтернативою хрому
Фаєрфокс має гугланалітікс який працює на бекграунді 24/7 поки браузер запущений, і це не новини трьохрічної давності тому, а конкретно зараз
-
mklm
Member
-
daesz
Member
Так брейв на його основі і написаний і такий же оупен сорс
Тільки хроміум, наскільки я знаю. вже давно не отримував оновлень, в чому числі і безпеки.
Відправлено через 31 хвилину 5 секунд:
Нарешті з'явилось трохи більше часу - погуглив, знайшов от це відео. Можливо або ввечері, або завтра поставлю і його, щоб глянути що воно таке
-
Васильович
Member
Так, я сам взнав про сабж також від Кріса в цьому відеоdaesz: ↑ 21.11.2023 16:04погуглив, знайшов от це відео
Це трохи інше, фактично "ванільний" Хроміум (що теж має свої плюси, тим не менше).daesz: ↑ 21.11.2023 14:01вона правда називалась на тмоу ресурсі "ungoogled chromium"
-
daesz
Member
Зараз от поставив, імпортував все через логін в почту гугла (вона фактично тільки для ютуба і ґудрідс, бо все інше в мене на протоні зареєстроване), пошукову використовую брейву, бо своєї в нього, наскільки я розумію - немає. По зручності такий же як хром, але справді "літає", за не цілу сутку використання помітив як він (брейв) підтуплює на деяких вкладках. Жаль тільки, що пошукової системи своєї "стерильної" не мають, бо в брейва трохи не зручний інтерфейсВасильович: ↑ 21.11.2023 16:41Так, я сам взнав про сабж також від Кріса в цьому відеоdaesz: ↑ 21.11.2023 16:04погуглив, знайшов от це відеоЦе трохи інше, фактично "ванільний" Хроміум (що теж має свої плюси, тим не менше).daesz: ↑ 21.11.2023 14:01вона правда називалась на тмоу ресурсі "ungoogled chromium"
-
daesz
Member
Покористувався ще сутку серч еджіном від брейва і все-таки здався, результати пошуку не завжди те, що саме є шукаю. Покопав у різних напрямках та спробував DuckDuckGo/SearX/StartPage. Перший був відверте лайно, другий часто вибивав помилки при пошуку, а на третьому зупинився, дуже достойний варіант.
Ні 2, ні 3 "нативно" в торіумі немає, але можна поставити розширення і все буде працювати
СтартПейдж рекомендую в любому випадку
-
arkadiilem0n
Member
Більше як півроку виділив собі брейв як "робочий" браузер, де окремий обліковий запис, свої закладки та все інше.
Хромом користуюсь як основним для особистих цілей.
Особливої різниці не відчув за оці півроку, ті ж яйця тіки в профіль
Пошукову систему з гугла не міняв, бо не треба.
Милом їх не користуюсь, у нас корпоративні від zoho mail.
Групування закладок є, самому можна додати сайти в панель швидкого доступу на кілька сторінок. Тобто не 8-10, а дофіга сторінок можна з цим зробити.
Можна фул копію браузера (окрім кеша) зробити на іншому пристрої, я таке вже намутив з ноутом, там тупо клонований по налаштуванням браузер + панель швидкого доступа та збережені паролі.
Всі інші плюшки не пробував, можливо дарма, але поки шо нагальної потреби в них нема.
Якось так
Хромом користуюсь як основним для особистих цілей.
Особливої різниці не відчув за оці півроку, ті ж яйця тіки в профіль
Пошукову систему з гугла не міняв, бо не треба.
Милом їх не користуюсь, у нас корпоративні від zoho mail.
Групування закладок є, самому можна додати сайти в панель швидкого доступу на кілька сторінок. Тобто не 8-10, а дофіга сторінок можна з цим зробити.
Можна фул копію браузера (окрім кеша) зробити на іншому пристрої, я таке вже намутив з ноутом, там тупо клонований по налаштуванням браузер + панель швидкого доступа та збережені паролі.
Всі інші плюшки не пробував, можливо дарма, але поки шо нагальної потреби в них нема.
Якось так
-
daesz
Member
arkadiilem0n,
я от день окористувався Брейвом (вчора), і день Торіумом (сьогодні), поки обидва сподобались, хоча Торіум реально швидший.
А от пошукову від StartPage рекомендую опробувати
я от день окористувався Брейвом (вчора), і день Торіумом (сьогодні), поки обидва сподобались, хоча Торіум реально швидший.
А от пошукову від StartPage рекомендую опробувати
-
Васильович
Member
Я давно використовую пошук Google з відфільтрованим по мові контентом і для себе (sic!) кращих альтернатив не знайшов.daesz: ↑ 22.11.2023 12:44результати пошуку не завжди те, що саме є шукаю