Windows 10

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

есть желающие помочь? не за просто так) мне просто нужно сегодня сделать, не зная сразу как займет не мало времени
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

Как оказалось бекап жив) правда он в формате vhdx, открывается как виртуальный диск, а возможен вариант просто перенести на свежеустановленную винду чисто системный раздел?
BnBT
Member

Повідомлення

Акронис -> образ-> загрузачная флешка -> акронисом налить системный раздел из образа на место грузившейся винды. Если повезет - заведется.
Schiller
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Miki+: 25.09.2022 21:12есть желающие помочь?
есть. Вам на предыдущей странице Ostin подробно объяснил.
Miki+: 25.09.2022 21:12не за просто так)
за просто так. И всё работает. А то Вам щас тут акронисов, парагонов, аомэйев, макриумов и прочий хлам насоветуют.
MSI-PC User
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Schiller
Можно и так, как Остин насоветовал. Но для общего развития и более качественного архивирования подойдёт что-то стороннее. Всегда так было, ибо Майкрософт не может быть криворуким везде, а в создании архивов безупречным и лучше всех. Ещё на 7-ке пытался восстановиться из "родного" архива и ничего не вышло - восстановленная система получилась крайне глючной. С тех пор только сторонний софт с загрузочной флешки.
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

я пробовал вчера средствами винды, не взлетело, ща попробую еще раз, нюанс, если винда была с разметкой MBR то нужно в любом случае накатывать винду новую с MBR? а то сделал GPT возможно потому и не пошло

Відправлено через 33 хвилини 6 секунд:
вот как выходит средствами винды
Вкладення
01.jpg
02.jpg
03.jpg
Rex
Member

Повідомлення

Miki+
я пробовал вчера средствами винды, не взлетело, ща попробую еще раз, нюанс, если винда была с разметкой MBR то нужно в любом случае накатывать винду новую с MBR? а то сделал GPT возможно потому и не пошло
Естественно, конечно да. Как вы представляете всстановить образ, который сделан из МБР на диск с ГПТ?
То, что размер образа 0 байт - это нормально. Там оно в каком-то супер защищенном каталоге лежит, который не показывает истинный размер диска.
Если коротк - нужно восстановить структуру разделов, как это было ДО форматирование - размер, тип (ГПТ и МБР) и пр. После этого - пробовать восстановить образ Винды.
Но как я и писал в своем первом посте - все было намного проще изначально.
а возможен вариант просто перенести на свежеустановленную винду чисто системный раздел?
Нет. Как вы это сделаете? Какой смысл вы вкладываете в понятия "свежеустановленную винду" и "системный раздел"? Винда устанавливается на системный раздел. Что и куда перенести??? :rotate:
Какие делали манипуляции с диском? ФОрматировали еще раз или преобразовывали из МБР в ГПТ?

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
Господа, теперь я прошу знающих людей
Есть доменный ноут, хотим сделать Reset this PC, но после перезагрузки появляется меню с выбором раскладки и варианты восстановления - удалить обновления, командная строка и пр. А должен быть запрос на ввод ключа БТ и последующим сбросом.
На другом идентичном компе - работает нормально - вводим ключ, еще раз подтверждаем сброс и т.д., а на этом - нет. Как-будто Винда считат, что у нее что-то сломалось и она просит себя восстановить. Т.е. меню "восстановления" как бы берет приоритет над меню "Сброса ПК" и грузится первым.
Там какая-то политика может блокировать Сброс? Какие есть нюансы?
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

Rex: 27.09.2022 11:25
Если коротк - нужно восстановить структуру разделов, как это было ДО форматирование - размер, тип (ГПТ и МБР) и пр. После этого - пробовать восстановить образ Винды.
значит если не помню что было ГПТ или МБР то возможно испробовать просто оба варианта, конвертнуть утилитой дабы не переустанавливать саму ОС, если не помню размеры разделов точно, возможен вариант создания немного большего размера?
Rex
Member

Повідомлення

Miki+
значит если не помню что было ГПТ или МБР то возможно испробовать просто оба варианта, конвертнуть утилитой дабы не переустанавливать саму ОС, если не помню размеры разделов точно, возможен вариант создания немного большего размера?
Ну теоретически, да. Можно методом тыка попробовать оба варианта.
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

Ostin: 25.09.2022 20:40 Загрузочна флешка з віндою, вибрати відновлення, накатити бекап, зроблений віндою. Завжди так робив, після формату системного диска або його заміни. Зазвичай ставлю на нерозмічений диск, але в мене один диск один розділ.
Чому тут не можна так зробити?
Ну і як варіант, поставити чисту віндовс, це пара хвилин, а потім накатити образ системи.
1-й варіант не стартує
2-й варіант також

пробував також загрузчик відновлювати, видаляти і заново створювати, одного не розумію навіщо вінда робить тот образ якщо з нього відновитися не можливо :mad:
Ostin
Member

Повідомлення

Miki+
Система бачить образ, запускає відновлення і відновлення ламається в процесі? Я про другий варіант.
Прочитав вище, що якісь конвертації робили.
Я б зробив так:
- видалив би диск
- зробив би його мбр (раз образ мбр)
- поставив би чисту систему з флешки на неформатований диск (хай зробить все саме при встановленні)
- запустив би відновлення з образу диску
На все десь півгодини, якщо ссд.
Востаннє редагувалось 28.09.2022 22:21 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

Acronis Disk Director, повидаляв ним всі томи, остався ссд диск М2 пустим, розмітка МБР
далі загрузився з установочного диску, вибираю мову, далі відновлення системи, потім вибираю відновлення образа системи
образ знаходить, вибираю його, в кінці отримую помилку 0x80042412

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
зараз спробую другий варіант

Відправлено через 1 годину 55 хвилин 25 секунд:
другий варіант абсолютно те саме, код помилки той же
Вкладення
01.jpg
02.jpg
MSI-PC User
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Miki+
Я так понял - это фотографии с монитора? Кривизна - это жесть...
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

так, монітор опуклий)
Mr_Volan
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Miki+: 29.09.2022 08:48 монітор опуклий)
звучит как неизлечимая болезнь)
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

третій варіант спробував

інсталював нову ОС, зробив спочатку розмітку МБР, далі зжав том, щоб було пусте місце не розмічене, потім в самій ОС відкрив образ з розширенням vhdx, він добавився як віртуальний диск, потім програмою AOMEI Backupper переніс дані з віртуального диска на пусте місце того диску де стоїть ОС

потім програмкою EasyBCD добавив ще одну ОС з запуском з цього клонованого розділу, перезавантаження і в списку вибрав іншу ОС, але в кінці облом, отримав помилку inaccessible boot device

в когось є якісь ідеї, варіанти?
MSI-PC User
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Miki+
Вот вроде бы нормальный хелп по восстановлению.
Rex
Member

Повідомлення

Miki+
Ви можете пояснити мені, нащо юзати сторонній софт? Всі ці Аоеми і Акроніси. У вас є образ створений засобами Вінди, який так само відновлюється - засобами самої ОС.
Все що потрібно - флешка з Він і сам образ. Все інше - то вже рукоблудство.
ВОно пише, що не може знйти диску, придатного для відновлення. Покажіть результат команди DISKPART - List disk - List Volume

Відправлено через 10 хвилин 56 секунд:
На одному з форумів писали, що цільовий диск не відформатовано і така помилка. Ви просто створювали розділи на диску, чи форматували їх в НТФС?
Miki+
Member
Аватар користувача
Звідки: Uzh

Повідомлення

Rex: 30.09.2022 07:02 Miki+
Ви можете пояснити мені, нащо юзати сторонній софт? Всі ці Аоеми і Акроніси. У вас є образ створений засобами Вінди, який так само відновлюється - засобами самої ОС.
ага, щас) і я так спочатку думав, шо може бути краще ніж інструментами самої ОС створити образ, а потім його відновити її же інструментами, як же я помилився, краще тим же акронісом би зробив образ і потім би його відновив, ще ні в кого не було з ним проблем, чого не скажеш про "вікна"

Rex: 30.09.2022 07:02 Miki+
Відправлено через 10 хвилин 56 секунд:
На одному з форумів писали, що цільовий диск не відформатовано і така помилка. Ви просто створювали розділи на диску, чи форматували їх в НТФС?
чого я тільки не робив
1. просто не розмічений диск - не відновлюється
2. розмітка GPT - не відновилося
3. розмітка GPT + форматування всього диску в NTFS - не відновилося
4. розмітка MBR - не відновилося
5. розмітка MBR + форматування всього диску в NTFS - не відновилося
6. все що вище, але відновлення розділів пробував робити за допомогою інших програм, методом копіювання розділів - не відновилося
7. пробував встановити нову ОС і з допомогою EasyBCD добавляв знаходження іншою ОС, котру перед тим скопіював з образа - не відновилося
8. ...... вже і не пам'ятаю - не відновилося

Відправлено через 12 хвилин 7 секунд:
Rex: 30.09.2022 07:02 Miki+
Покажіть результат команди DISKPART - List disk - List Volume
зараз встановлена нова ОС, з розміткою MBR , створив додатковий розділ і туди переніс методом клонування систему з образу, котрий відкривається як віртуальний диск, пробував варіант через EasyBCD добавити місцезнаходження потрібної ОС, але не проблема спробувати ще раз ) для мене це вже легко :gigi:

Код: Виділити все

DISKPART> list disk

  Диск ###  Состояние      Размер   Свободно Дин  GPT
  --------  -------------  -------  -------  ---  ---
  Диск 0    В сети         1863 Gбайт  1024 Kбайт        *
  Диск 1    В сети          931 Gбайт      0 байт
  Диск 2    В сети          931 Gбайт      0 байт

DISKPART> list volume

  Том    ###  Имя  Метка        ФС     Тип         Размер   Состояние  Сведения
  ----------  ---  -----------  -----  ----------  -------  ---------  --------
     Том 0     D   NAS          NTFS   Раздел      1863 Gб  Исправен
     Том 1     F   Новый том    NTFS   Раздел       931 Gб  Исправен
     Том 2         Зарезервиро  NTFS   Раздел        50 Mб  Исправен   Системны
     Том 3     C                NTFS   Раздел       227 Gб  Исправен   Загрузоч
     Том 4     E                NTFS   Раздел       464 Gб  Исправен
     Том 5                      NTFS   Раздел       521 Mб  Исправен   Скрытый

DISKPART>
Том 0,1 це вінти просто з даними

Том 2-5 ssd m2
2,3,5 нова система стоїть
4 скопійований розділ з віртуального диску, якраз на ньому і є система котру хочеться відновити
Ostin
Member

Повідомлення

Miki+: 30.09.2022 08:53акронісом би зробив образ і потім би його відновив, ще ні в кого не було з ним проблем, чого не скажеш про "вікна"
Не треба так категорично. Я роками користуюсь схемою з відновленням системи з образу віндовс штатними засобами. Чого у Вас "не їде" не зовсім ясно, бо я не експерт в цій галузі. Але штатний метод загалом робочий.
Можливо, є якась проблема через розділи, які були на старому диску і які чомусь не хочуть відновлюватись. Можливо, до образа були включені (заархівовані) диски, які зараз відсутні (чи система їх не бачить як потрібно). Я завжди йшов найпростішим шляхом. Один фізичний диск - один розділ - один архів. В такій варіації все без нарікань.
Відповісти