Windows 11

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 19:28
_FYA_EXel: 13.01.2025 19:16
А еще винда имеет доступ к камере и микрофону :gigi:
От телеметрии можно избавится только до установки винды, остальное костыли :learn:
Підкажіть як вирубити доступ до камери/мікрофону і як провірити чи до них доступ є зараз у вінди :)
На камеру в сервисах отключи camera frame server (не знаю как на рус-укр, ибо всегда юзаю проги на языке оригинала), а на микрофон speech recognition.
Заоодно там же можешь отключить часть телеметрии, customer experience как то так называется (уже не помню точно) :D
daesz
Member

Повідомлення

mult
я з попереднього коментаря зробив висновок, що просто посунувши повзунок вліво - це не фікситься, тому й питаю ;)
mult
Member

Повідомлення

daesz
У мене до недавна був ноут, продав на днях за ненадобностю.
То я клеїв акуратно і красиво вирізану чорну ізоленту :lol:
Ну для надійності, хоча в мене був окремий тумблер на корпусі вимкнення камери.
Але коли воно на тебе постійно дивиться, то якось не по собі :)
Тим більше я нею не користувався.
Круто коли виробники добавляють заводську шторку на це діло.
Хоча з мікрофоном там важче.
На ПК в мене немає ні камери ні мікрофонів, там якось пофіг включене воно чи ні.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

shnok: 13.01.2025 17:30 человеку наверное доплачивают за то, что он в теме вин11 советует линукс, это не тема выбора ос, а тема о вин11
На жаль, не доплачують :) Просто ділюсь власним досвідом. Якщо хтось не хоче відправляти в майкрософт, які програми він запускаєте чи що вводить з клавіатури - то є радикальне вирішення питання. А підходить воно вам чи ні - вже самі вирішуйте. Ще чув, що є скрипти, які вирізають телеметрію - але не мав з ними досвіду.
0kie
Member

Повідомлення

mult: 13.01.2025 20:04Хоча з мікрофоном там важче
Проведите эксперимент. Все, кто имеет смартфон с интернетом. Рядом с заблокированной мобилкой поговорите на темы, о которых никогда не говорили и никогда в поиске Гугла не искали ответы по этой теме. Религия, например. И через пару-тройку дней понаблюдайте за контекстной рекламой и рекомендациями в Гугле... ;)
Лучший способ избежать слежки за собой - полностью отказаться от гаджетов, ПК и интернета. Для связи с близкими используйте кнопочный телефон без возможности выхода в интернет. Иначе всё пустое. :-/
mult
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
Аби з лінуксом все було так же добре з іграми як і на віндовс, то мабуть вже давно більшість би сиділа на ньому.
Але на скільки я знаю там багато танців з бубном.
Звісно можна запустити і грати все на лінуксі.
Але основне треба щоб пересічному геймеру було якомога простіше, без форумів і вивчення кучі матеріалів.
Що для лінукса поки такого немає.
daesz
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 13.01.2025 19:39
daesz: 13.01.2025 19:28
Підкажіть як вирубити доступ до камери/мікрофону і як провірити чи до них доступ є зараз у вінди :)
На камеру в сервисах отключи camera frame server (не знаю как на рус-укр, ибо всегда юзаю проги на языке оригинала), а на микрофон speech recognition.
Заоодно там же можешь отключить часть телеметрии, customer experience как то так называется (уже не помню точно) :D
В мене англомовна вінда. Дяк :up:
mult: 13.01.2025 20:04 То я клеїв акуратно і красиво вирізану чорну ізоленту :lol:
На мікрофон не накдеєш :D

Відправлено через 6 хвилин 55 секунд:
_FYA_EXel: 13.01.2025 19:39 camera frame server
Я або десь не там дивлюсь, або в мене такого немає (Services, перший скрін вкладка Extended, друга Standart)
спойлер
Зображення
Зображення
Спіч рекоґнішн та кастомер експіріенс також не бачу :/

edt.
Ось тут бачу в налаштуваннях (за замовчуваннях було вимкнуто), мб тому в службах не знайшов.
спойлер
Зображення
Камеру знайшов, вони з префіксом "віндовс" тож в самому низу :)
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 13.01.2025 20:38 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
mult
Member

Повідомлення

0kie
На війні і досі найнадійніший звязок це радянська польовка і тільки через неї передається важлива інфа.
По рації так і кажуть - такий то, вийди на провід, щоб передати щось важливе і не перехопили.
Ну а так в житті за нами постійно слідять, скрізь.
Я особливо по цьому не парюсь.
У вінді особо не виключаю нічого.
Ото камеру хіба заклеював, бо мало чого можуть зняти через неї :)
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

0kie: 13.01.2025 15:32 Если я накачу актуальный Mint или что-то подобное на свой профильный ПК, который явно не вчера вышел, а потом накачу обновления из интернета, то будет кирпич с вероятностью 99%.
Буде працювати прямо з коробки. Навіть нічого ручками доставляти не треба: CPU, videocard, motherboard, Wi-Fi 6E, LAN 2.5Gb, audio, BT, SSD - все підтримується Mint 22. Не скажу за більш старі версії, там, скоріш за все, Wi-Fi буде потребувати оновлення з інтернету.

Відправлено через 11 хвилин 33 секунди:
mult: 13.01.2025 20:17 Аби з лінуксом все було так же добре з іграми як і на віндовс, то мабуть вже давно більшість би сиділа на ньому.
Але на скільки я знаю там багато танців з бубном.
Звісно можна запустити і грати все на лінуксі.
Але основне треба щоб пересічному геймеру було якомога простіше, без форумів і вивчення кучі матеріалів.
Що для лінукса поки такого немає.
Steam Deck працює на Linux і може запустити той же самий S.T.A.L.K.E.R. 2. Але якщо комп'ютер суто для ігор, то Windows звісно буде краще.
Rucha
Member

Повідомлення

0kie: 13.01.2025 20:14 Проведите эксперимент. Все, кто имеет смартфон с интернетом. Рядом с заблокированной мобилкой поговорите на темы, о которых никогда не говорили и никогда в поиске Гугла не искали ответы по этой теме. Религия, например. И через пару-тройку дней понаблюдайте за контекстной рекламой и рекомендациями в Гугле... ;)
Гугл тут ні до чого. Це фейсбук бавиться. Не маю ані фейсбуку, ані інсти - вищезазначених проблем не маю.
https://www.bbc.com/ukrainian/features-41828857
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 20:30
спойлер
_FYA_EXel: 13.01.2025 19:39
mult: 13.01.2025 20:04 То я клеїв акуратно і красиво вирізану чорну ізоленту :lol:

_FYA_EXel: 13.01.2025 19:39 camera frame server
Я або десь не там дивлюсь, або в мене такого немає (Services, перший скрін вкладка Extended, друга Standart)
спойлер
Зображення
Зображення

edt.
Ось тут бачу в налаштуваннях (за замовчуваннях було вимкнуто), мб тому в службах не знайшов.
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Screenshot (281).png
Speech в планировщике отключается, там же и доп. теллеметрию можеш тоже отключить (тоже что-то там експіріенс) ;)
спойлер
Screenshot (282).png
daesz
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 13.01.2025 21:26
daesz: 13.01.2025 20:30
спойлер

спойлер
Зображення
Зображення

edt.
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Screenshot (281).png
Speech в планировщике отключается, там же и доп. теллеметрию можеш тоже отключить (тоже что-то там експіріенс) ;)
спойлер
Screenshot (282).png
Тут було ввімкнуте.
Повимикав у "скедулері" все, що так чи інакше мало якесь згадування "кастомер експірієнт імпрувмент блаблабла" :D
Дяк :beer:
VovaII
Member

Повідомлення

mult: 13.01.2025 20:17Аби з лінуксом все було так же добре з іграми як і на віндовс, то мабуть вже давно більшість би сиділа на ньому.
Скоріше так: Там раніше потрібо було багато танців із бубном. А зараз просто народ розлінився. Їм простіше на смартфоні гратися ніж віндою користуватись. А Ви про Лінукс.
У самого родичі в селі, які вже декілька років ПК не використовують. В тому числі і молодші мене. Останнім користувачем був я, коли ім черговий раз Вінду перествановив і програм накидав.
0kie
Member

Повідомлення

Rucha
Нет у меня этих помоечных программ и никогда не было. Гугл следит. Ты проверь, не поленись. ;)
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

VovaII: 13.01.2025 22:38
mult: 13.01.2025 20:17Аби з лінуксом все було так же добре з іграми як і на віндовс, то мабуть вже давно більшість би сиділа на ньому.
Скоріше так: Там раніше потрібо було багато танців із бубном. А зараз просто народ розлінився. Їм простіше на смартфоні гратися ніж віндою користуватись. А Ви про Лінукс.
У самого родичі в селі, які вже декілька років ПК не використовують. В тому числі і молодші мене. Останнім користувачем був я, коли ім черговий раз Вінду перествановив і програм накидав.
Согласен - вот только проблема не в лени, а в тупости - большинству ничего кроме ютубчика и тривряд ничего и не нужно.
Dremjke
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 13.01.2025 23:26проблема не в лени, а в тупости - большинству ничего кроме ютубчика и тривряд ничего и не нужно
Чому тупість?
Навіщо середньостатистичному користувачу ПК в 2025 році? Ну хіба що для офісних робочих задач на віддаленій роботі, ну документи ще якісь набрати у ворді і все. Для всього іншого є смартфон.
Bender911
Member

Повідомлення

Bender911: 13.01.2025 16:10 Взагалі після оновлення чи просто інсталяції постійно питають:
спойлер
Зображення
Без лоха - жизнь плоха, ты там можешь выбирать, что душе угодно, но телеметрия все равно будет работать - можешь проверить в сервисах и планировщике :gigi:
Тут питання в рівні та детальності тих даних, що передаються. Якщо не виключаєш, то даєш більше. А щодо планувальника чи ще десь щось шукати, я не настільки параноїк. Ваш телефон та браузер передають набагато більш цікаву інфу, але щось не бачу щоб всі від інету відмовлялись.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Bender911: 13.01.2025 23:55
Без лоха - жизнь плоха, ты там можешь выбирать, что душе угодно, но телеметрия все равно будет работать - можешь проверить в сервисах и планировщике :gigi:
Тут питання в рівні та детальності тих даних, що передаються. Якщо не виключаєш, то даєш більше. А щодо планувальника чи ще десь щось шукати, я не настільки параноїк. Ваш телефон та браузер передають набагато більш цікаву інфу, але щось не бачу щоб всі від інету відмовлялись.
Когда вам рекламу в пуске начнут показывать, по другому запоете - но будет уже поздно :gigi:
Это уже оффтоп, каждый сам решает - сливать данные или нет, он то что майки не предоставляют выбора - уже намекает...
0kie
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 14.01.2025 00:16Когда вам рекламу в пуске начнут показывать, по другому запоете - но будет уже поздно
:laugh:
Никогда не поздно поставить в систему AdGuard и забыть о рекламе везде и навсегда. На смартфоне стоит и я нигде рекламу не вижу, ни в одном приложении. Даже Xiaomi бессильны, которые любят в свою оболочку запихнуть рекламу. Тоже мне проблема.... ;)
Rucha
Member

Повідомлення

0kie: 13.01.2025 22:39 Rucha
Нет у меня этих помоечных программ и никогда не было. Гугл следит. Ты проверь, не поленись. ;)
Перевіряв - нічого не рекламує.
Відповісти