Windows 11

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Залишу це тут (у мене було увімкнене по дефолту ~_~)
Filabatya
Member

Повідомлення

daesz
Віндовс хоум11 на ноуті - було вимкнено, то тільки на прошках включено :lol:
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 06:42 Залишу це тут (у мене було увімкнене по дефолту ~_~)
Якщо можете, то переходьте на Linux. Рекомендую спробувати Linux Mint. Звісно, вивчіть всі плюси та мінуси перед тим.
urand
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 13.01.2025 11:34 Якщо можете, то переходьте на Linux. Рекомендую спробувати Linux Mint.
Гадаю людина придбала RTX 4070 Super не для того щоб переходити на Linux. :)
0kie
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 06:42у мене було увімкнене по дефолту
У тебя "по дефолту" спрашивает разрешение на отправку диагностических данных и ты разрешил. Чего теперь удивляешься? У меня выключено и "шпионство" из видео не работает. За команды проверки спасибо, но не более того.
Ставил 11-ю Винду чистую, сторонними средствами кастрации не пользовался, ибо все необходимые "тумблеры" есть в настройках ОС. :-P
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

urand: 13.01.2025 12:06 Гадаю людина придбала RTX 4070 Super не для того щоб переходити на Linux. :)
Насправді, грати можна в усе, окрім мультиплеєрних ігор з драйверними античітами. А якщо обчислення робити (обробка зображень, математика, всякі ML та AI) - то Linux навіть зручніший і трохи швидший. Наприклад, той же python чи gcc на Linux вже йде з коробки. Або запустити вже налаштований docker імедж з потрібним софтом - значно швидше і простіше під Linux, ніж те саме зробити під Windows.
0kie
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
У Линукса всегда проблема с новым актуальным железом. Ну вот всегда. Даже если установилось и казалось бы работает - обновления запустил и всё окирпичивается. Такое себе решение для рабочей машинки. А для игрулек Винда всегда будет лучше.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

0kie: 13.01.2025 14:28 У Линукса всегда проблема с новым актуальным железом. Ну вот всегда.
Тут залежить від заліза і типу дистрибутиву (стабільний чи rolling). Але в цілому так: якщо відеокарта вийшла сьогодні, а ви поставите Linux 2-річної давнини - то драйверів під неї там не буде. Треба rolling дистрибутив або вручну завантажити самі свіжі драйвери (чи ядро). Проблем з AMD, Intel та Nvidia не буде - вони випускають оновлення під Linux інколи навіть швидше, ніж під Windows. А от Qualcomm чи Realtek можуть не поспішати :( Ну або якісь навушники з RGB підсвіткою.
0kie: 13.01.2025 14:28 Даже если установилось и казалось бы работает - обновления запустил и всё окирпичивается. Такое себе решение для рабочей машинки.
Це зовсім нетипова ситуація. Аналогічно, як на Windows встановив оновлення - і отримав BSOD.
0kie: 13.01.2025 14:28 А для игрулек Винда всегда будет лучше.
Так, для ігор краще (за винятком Minecraft і старих ігор). Але стосовно приватності, наявності телеметрій, можливості підхопити вірус чи троян - тут Linux краще. Ну і ширші можливості кастомізації: можна налаштувати під себе майже все, що завгодно. Хочете - буде виглядати, як macOS, хочете - як Windows 95 або Windows 7 з напівпрозорими бордюрами.

Якщо немає яких-то стримуючих факторів - то рекомендую спробувати.
Rucha
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 13.01.2025 15:12 Якщо немає яких-то стримуючих факторів - то рекомендую спробувати.
Додайте ще "батато вільного часу, бажання нескінченно червоноглазити, стійкість до стресу".
0kie
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
Если я накачу актуальный Mint или что-то подобное на свой профильный ПК, который явно не вчера вышел, а потом накачу обновления из интернета, то будет кирпич с вероятностью 99%. Хрень этот ваш Линукс, годится только для ПК 10-летней давности. И то с оговорками. По поводу телеметрии в Винде - ничего страшного в этом не вижу. Учитывая кривой код Винды, то лишний раз отослать отчёт о падении ОС будет полезно не только разработчикам, но и конечным пользователям. Вирусы? Тоже маловероятно для человека, который брезгует шляться по помойкам и который во все браузеры ставит блокировщик рекламы (основной источник вирусни) типа AdBlock Origin. Репаки игр, где можно что-то подцепить? Так есть же проверенные временем трекеры типа nnmclub, где это моментально отлавливается и банится. "Синька" на Винде после обновления? С 2006-го года, как я переехал на Винду, ни разу такого не встречал на своих компах. Ну вот совсем. Может из-за того, что всегда использовал оригинальные версии Винды и обходил 10-й дорогой всякие сборки? ;)
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.01.2025 08:06 daesz
В мене, нажаль, прошка :/
0kie: 13.01.2025 12:29
daesz: 13.01.2025 06:42у мене було увімкнене по дефолту
У тебя "по дефолту" спрашивает разрешение на отправку диагностических данных и ты разрешил.
Класна історія, але перший раз чую щоб мікромягкі щось питали у юзера після оновлення :D
SergiusTheBest: 13.01.2025 11:34
daesz: 13.01.2025 06:42 Залишу це тут (у мене було увімкнене по дефолту ~_~)
Якщо можете, то переходьте на Linux. Рекомендую спробувати Linux Mint. Звісно, вивчіть всі плюси та мінуси перед тим.
Дякую за пораду, в мене не те щоб були проблема на вінді за винятком от таких не приємних моментів про які ще й дізнаєшся заднім числом :/
Bender911
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 16:01
0kie: 13.01.2025 12:29 У тебя "по дефолту" спрашивает разрешение на отправку диагностических данных и ты разрешил.
Класна історія, але перший раз чую щоб мікромягкі щось питали у юзера після оновлення :D
Взагалі після оновлення чи просто інсталяції постійно питають:
спойлер
Зображення
0kie
Member

Повідомлення

Bender911
Чувак никогда не видел данное окно - в используемых им г-сборках оно, скорее всего, отключено и заменено файлом ответов. :gigi:
shnok
Member

Повідомлення

человеку наверное доплачивают за то, что он в теме вин11 советует линукс, это не тема выбора ос, а тема о вин11
daesz
Member

Повідомлення

Bender911: 13.01.2025 16:10

Взагалі після оновлення чи просто інсталяції постійно питають:
спойлер
Зображення
Перший раз це вікно бачу :shuffle:
0kie: 13.01.2025 16:26 Bender911
Чувак никогда не видел данное окно - в используемых им г-сборках оно, скорее всего, отключено и заменено файлом ответов. :gigi:
Я створюю інсталяційні флешки тільки на офф сайті, але вам ж видніше ;)

Приходиш, щоб кинути корисну пораду в тему, але завжди знайдеться декілька ображених життям дітей. Впринципі, очікувано в Україні, чому я продовжую дивуватись - незнаю :rolleyes:
0kie
Member

Повідомлення

daesz: 13.01.2025 17:49Приходиш, щоб кинути корисну пораду в тему
Набросил на вентилятор, получил ответку и теперь сливаешься. Ну да, "ображенi життям дiти" виннi.... :lol:
Patruletz
Member

Повідомлення

Bender911: 13.01.2025 16:10Взагалі після оновлення чи просто інсталяції постійно питають
в суботу ставив з нуля, то було це вікно також
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Filabatya: 13.01.2025 08:06 daesz
0kie: 13.01.2025 12:29
У тебя "по дефолту" спрашивает разрешение на отправку диагностических данных и ты разрешил.
SergiusTheBest: 13.01.2025 11:34
Дякую за пораду, в мене не те щоб були проблема на вінді за винятком от таких не приємних моментів про які ще й дізнаєшся заднім числом :/
А еще винда имеет доступ к камере и микрофону :gigi:
От телеметрии можно избавится только до установки винды, остальное костыли :learn:
Bender911: 13.01.2025 16:10 Взагалі після оновлення чи просто інсталяції постійно питають:
спойлер
Зображення
Без лоха - жизнь плоха, ты там можешь выбирать, что душе угодно, но телеметрия все равно будет работать - можешь проверить в сервисах и планировщике :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

_FYA_EXel: 13.01.2025 19:16

А еще винда имеет доступ к камере и микрофону :gigi:
От телеметрии можно избавится только до установки винды, остальное костыли :learn:
Підкажіть як вирубити доступ до камери/мікрофону і як провірити чи до них доступ є зараз у вінди :)
mult
Member

Повідомлення

daesz
Ізолента, чорна :D
А серйозно, то може це - Натисніть кнопку Пуск > Настройки> Конфіденційність & безпеки > Камеру, а потім переконайтеся, що ввімкнуто доступ до камери.
Хоча сам я не ковирявся там бо в мене ПК.
Відповісти