Windows 10

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Donate
Member

Повідомлення

afhpwnd: 16.10.2023 19:52
WalkMan: 16.10.2023 18:48 afhpwnd
Тоді підключи SSD в компік через SATA (навіть бажано підключити лише його), встанови вінду і потім вже використовуй як портативний.
Так працювати буде?
Так
afhpwnd
Member

Повідомлення

Donate: 16.10.2023 20:00
afhpwnd: 16.10.2023 19:52
Так працювати буде?
Так
Якщо так. то дуже вдячен. Мені саме потрібно витягнути ССД з віндою з ПК і мати можливість з нього стартувати на цьому ж ПК через USB кишеню.
Donate
Member

Повідомлення

afhpwnd: 16.10.2023 20:02
Якщо так. то дуже вдячен. Мені саме потрібно витягнути ССД з віндою з ПК і мати можливість з нього стартувати на цьому ж ПК через USB кишеню.
Там взагалі немає ніяких проблем. Можна хоть в 100500 різних конфігурацій встановлювати воно працювати буде. Тільки перший старт буде більш довшим так як встановлення драйверів йде на єтапі першого завантаження.
Miki+
Member

Повідомлення

придбав нову NVMe і хочу зі старої зробити копію ОС і перенести на нову, зробив поки образ система штатними засобами ОС, хочу замінити диски і відновитись з образу, як правильно зробити бо не пам'ятаю, потрібно спочатку на новому диску створити розмітку GPT і відформатувати диски в NTFS, а потім вже пробувати відновити образ? чи треба просто встановити ОС, яка сама розіб'є диск і відформатує його, а далі вже пробувати відновити?

Відправлено через 2 години 27 хвилин 47 секунд:
зробив як колись радив камрад MSI-PC User, за допомогою Acronis True Image, зробив бекап і потім з нього же і відновив, дуже бистро і просто
strannik18
Member

Повідомлення

Вітаю маю проблему яку не можу побороти, один процесс постійно грузить проц на 7% вінда 10 свіжовстановлена ліцензія обновлена до останніх обнов, ніколи не мав ліцухи і вот тобі на :gigi: , пробував сканувати командою sfc /scannow знайшло Захист ресурсів Windows знайшов пошкоджені файли та успішно їх відновив, і ніякого результату, можливо хтось стикався з подібним? драйвера всі оновлені до останніх, пк в профілі, народ хелп :weep: :(
спойлер
123.jpg
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

strannik18
То несправжній процес. Але те, що він завантажує одне ядро на 100%, свідчить про проблему. Зазвичай, це драйвер мережі - він використовую багато переривань. Можна спробувати вимкнути його пристрій в менеджері пристроїв - і подивитися на результат. Ось тут є інструкція, як зібрати статистику і знайти, який саме драйвер є проблемним: https://forums.guru3d.com/threads/simpl ... rs.423884/
strannik18
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
вимкнення мережі не дало результату, встановив Latencymon
спойлер
Без імені.jpg
спойлер
Без імені1.jpg
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

strannik18
Останній скріншот вказує на ndis.sys - а це драйвер з мережевого стеку. Точно всі пристрої вимкнули: провідний ethernet, wifi, можливо встановлювали якийсь vpn чи firewall/antivirus? І з вимкненими пристроями після перезавантаження все одно використовується CPU?
Ще acpi.sys підозріло довго часу виконувався, але що в ньому шукати - я не знаю.
strannik18
Member

Повідомлення

SergiusTheBest
дякую за те що відгукнульсь, довго мучився з проблемою, ndis.sys здається вилікував вимкненням в мережевому адапрері параметра wake on magic packet, потім проблема була в acpi.sys так як на скріншоті одне ядро з 12 грузилося на 100% і частота проца в простої була постійно 4Ghz рішення було дуже просте у біосі потрібно уввімкнути Thunderbolt і в диспечері пристроїв-системні пристрої вимкнути PCI Express Roots№5 :mad: :insane: і все стало працювати як належить :super: я не знаю хто там бальше накосячив майкі чи асус обидва гівнюки :)
спойлер
Без імені.jpg
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

strannik18
Вітаю з вирішенням проблеми!
Hells Angels
Member

Повідомлення

сталась якась фігня при встановленні і Windows Update не відкривається.. Сталася помилка .. попробуйте пізніше. Це можна вилікувати чи накатити Вінду з нуля, просто зекономивши час?
Patruletz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 25.11.2023 11:12просто зекономивши час
переставляй, те що пише сапорт не допоможе, вже перевірив на собі коли місяць тому ставив на новий комп все з нуля, щось багнулось і доступу не було до серверу обнов.
Truchmann
Member

Повідомлення

Нарешті вчора дістався таки комп'ютера і почав ставити Десятку ЕлТіЕсСі ІоТ. Все як належить для UEFI:
На Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD, 2 TB, PCIe 4.0 поставив GPT і приготував інсталяційну флешку на FAT32.
Запустив процес встановлення та доїхав до моменту переходу установки на системний диск. І віндоус відмовився ставитися: "We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files." Я пошукав в Інтернеті і знайшов, як це вирішується:
1,
2,
3.
Я переглянув кілька способів. Всі вони були відносно тривалими і до того ж не було впевненості в тому, що інсталяційний пакет дійсно прямо від Майкрософт, щоб уникнути підводних каменів, вдався до найпростішого, а найпростішим рішенням виявилося - просто видалити розділ:
Drive 0 - Partition 1 - 128 MB - MSR (Reserved).
При запуску видалення інсталятор попередив про те, що може бути видалена службова інформація, яка може бути важливою, здається, для матплати. Я видалив цей розділ. Після цього установка пройшла просто.
Питання, що це за такий розділ і чи багато я втратив, видаливши його. Чи може переінсталювати віндоус, вибравши більш складні способи, щоб цей розділ не видаляти?
0kie
Member

Повідомлення

Truchmann: 01.12.2023 16:48поставив GPT
Не нужно умничать с подготовкой разделов. Майкрософт считает такую разметку неправильной и предлагает её снести. Ничего страшного, что установщик разметил заново - всё согласно стандартов Винды и всё будет работать как надо.
Truchmann
Member

Повідомлення

0kie
Ви неуважно прочитали мій пост. Навпаки інсталятор Віндоус зупинився та не міг далі починати інсталяцію, заявляючи, як я писав вище: "We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files." Я почав шукати, як це подолати й найпростішим рішенням було знести розділ:
"Drive 0 - Partition 1 - 128 MB - MSR (Reserved)".
Я чув, що такі проблеми бувають при інсталяції віндоусу на NVMe M.2 SSD. А Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD, 2 TB, PCIe 4.0 я купив через доставлення поштою і розкрив незайману упаковку, далі за допомогою бутобної флешки запустив Acronis Disk Director і створив GPT і відформатував у NTFS. Після цього за допомогою інсталяційної флешки, створеної та форматованої в FAT32 за допомогою програми "WinSetupFromUSB 1.10", почав встановлювати Windows 10 x64. Як це виглядало можна подивитися на фото в заголовку або тут
Drive 0 - Partition 1 - 128 МБ - MSR (Reserved)
Drive 0 – Partition 2 – 1862.7 GB MB – Primary.
Після видалення "Drive 0 - Partition 1 - 128 MB - MSR (Reserved)" інсталятор віндоус вже не мав претензій та безпроблемно встановив віндоус.
0kie
Member

Повідомлення

Truchmann: 01.12.2023 21:24запустив Acronis Disk Director і створив GPT
Я же говорю - это было лишнее. Установщик сам всё сделает.
spong
Member

Повідомлення

Вітаю. Підкажіть будь ласка, де можна скачати windows 10 ? Чи потрібна буде активація ? Дякую
kostykbc2
Junior

Повідомлення

spong: 03.12.2023 17:25 Вітаю. Підкажіть будь ласка, де можна скачати windows 10 ? Чи потрібна буде активація ? Дякую
https://www.microsoft.com/uk-ua/software-download/
активація потрібна
shatun
Member

Повідомлення

0kie: 01.12.2023 22:41
Truchmann: 01.12.2023 21:24запустив Acronis Disk Director і створив GPT
Я же говорю - это было лишнее. Установщик сам всё сделает.
Що сам? Я тільки вчора служивим компік збирав. За системний був старий ссд який виявився у MBR.
Образ з оф сайту. Установочна флеха через їх же MediaCreationTool створена і вже разів п'ять норм використана була.
При виборі місця встановлення написало щось типу "неможливо встановити віндоус, бо ваш носій у MBR - потрібен GPT. завантажувач осі не має відповідних інструментів для перетворення." Типу зробіть це самі де інде і спробуйте знову. Ото тобі і "сам все зробить"... Також на другому ПК зробив з нього GPT і все стало без питань. :dontknow:
spong
Member

Повідомлення

kostykbc2 а можна буде якимось активатором активувати ?
Відповісти