Останні статті і огляди
Новини
Змагаймось в нашій команді Folding@Home!
-
ShaggY
Member
Почитал я н-е колличсество старниц темы, на ру оверах про видяху..) Проблема с подергиванием ушла, разгон норм, даже можно 1250 ставить, осталось только сделать так что бы иногда, частоты не сбрасывались на заводские, при том что напряжение остается тем же..
Для разогна сейчас ползуюсь Saphire trix, afterburner глючной, все лаги из-за него!!!
Только возможно в новых бетах их меньше. Не пробовал, ибо задолбало, в трикс и так все отлично, а для мониторинга все равно удобнее ГПУ-З.
ronemun
Кстати, а сколько дает 7770? это ж аналог 650 простой. вроде бы.
Для разогна сейчас ползуюсь Saphire trix, afterburner глючной, все лаги из-за него!!!
Только возможно в новых бетах их меньше. Не пробовал, ибо задолбало, в трикс и так все отлично, а для мониторинга все равно удобнее ГПУ-З.
ronemun
Кстати, а сколько дает 7770? это ж аналог 650 простой. вроде бы.
-
ronemun
Advanced Member
7770 дає 19,3к у 8900, і 17,5к у 781х задачах. Але є одне но: жефорси у 8900 дають меньше ніж у 781х, наприклад 660Ті у 8900 дає 68к, а у 781х - 78к. При цьому у задачі 8900 і Радеон, і Жефорс дають однакові очки, лише у 78хх - Радеон меньше, а Жефорс більше.
Інші карти легко розрахувати: крок лінійно падає зі збільшенням частоти і кількості шейдерів. Тож у Жефорсе 650 (384 шейдера@1058) крок у задачі 8900 буде у (640*1000)/(384*1058)=1,57 раз довший, ніж у Радеон 7770, а отже ППД у 2 рази меньше - 10к, у задачі 781х - 11к.Частота 1058 взята з вікіпедії, думаю 1200 там норма при авторозгоні = + 20% до ППД.
Це з врахуванням що Жефорсе 650 має 384 шейдера, а не 768 як 650Ті.
У мене є одне прохання: якщо маєш планшет чи смартфон (на андроіді, iOS, win7-8), попробуй, будь-ласка, стрімінг іграшки 3Д (любої, але повноцінної DirectX чи OpenGL), з компа на мобільний, через Wi-Fi. Може це здасться дивним, але вже є проги які без жодних лагів передають робочий стіл з компа на простий смарт, і не просто стіл, з покадровим обновленням, як TeamViewer, чи VNC, а повноцінний потік в реальному часі, з повною підтримкою 3д ігр, 1080p 30-60 кадрів/с. Я наприклад, вчора іграв CS останній на максимальних настройках, яка на компі на 660Ті крутилась, а передавалась на смартфон з 1920х1080 екраном, в реальному часі без жодних лагів в ідеальній якості, через простий WiFi n-версії. При цьому прога, яка служить сервером передачі даних грузила проц Феном х4@3000 на 20%. Сама прога Splashtop є тут , зразу можна брати останні версії і клієнта, і сервера (обновлятись рекомендується). Мені цікаво, яка буде загрузка проца на картах Радеон 7-ї серії і при якій роздільчій здатності, чи будуть лаги і втрата чіткості. Також є Kainy - вона нібито краще підходить для радеонів.
Вся суть цих прог в тому, що вони в реальному часі перехоплюють відеобуфер і в реальному часі його зтискають, передають і декодують. Але потік 1920х1080@30-60Гц, мав би дуже сильно грузити проц, особливо при великому зтисканні, необхідному при передачі через WiFi в реальному часі. Як вони це роблять майже без нагрузки на проц- ?. Можливо використовують вбудовані кодеки самих відеокарт (є тільки у Жефорс 6000-7000 і Радеони 7000). Кодек - це повністю окремий модуль в відеочіпі, він не грузить основні модулі, настроюється через вбудований в драйвер API. Але головне є прямий доступ до потужного заліза навіть через інет без жодних лагів!!!! В них є версії клієнта не тільки на мобільні ОС, але і на віндовс і Лінукс, а також сервер для Лінукс.
Інші карти легко розрахувати: крок лінійно падає зі збільшенням частоти і кількості шейдерів. Тож у Жефорсе 650 (384 шейдера@1058) крок у задачі 8900 буде у (640*1000)/(384*1058)=1,57 раз довший, ніж у Радеон 7770, а отже ППД у 2 рази меньше - 10к, у задачі 781х - 11к.Частота 1058 взята з вікіпедії, думаю 1200 там норма при авторозгоні = + 20% до ППД.
Це з врахуванням що Жефорсе 650 має 384 шейдера, а не 768 як 650Ті.
У мене є одне прохання: якщо маєш планшет чи смартфон (на андроіді, iOS, win7-8), попробуй, будь-ласка, стрімінг іграшки 3Д (любої, але повноцінної DirectX чи OpenGL), з компа на мобільний, через Wi-Fi. Може це здасться дивним, але вже є проги які без жодних лагів передають робочий стіл з компа на простий смарт, і не просто стіл, з покадровим обновленням, як TeamViewer, чи VNC, а повноцінний потік в реальному часі, з повною підтримкою 3д ігр, 1080p 30-60 кадрів/с. Я наприклад, вчора іграв CS останній на максимальних настройках, яка на компі на 660Ті крутилась, а передавалась на смартфон з 1920х1080 екраном, в реальному часі без жодних лагів в ідеальній якості, через простий WiFi n-версії. При цьому прога, яка служить сервером передачі даних грузила проц Феном х4@3000 на 20%. Сама прога Splashtop є тут , зразу можна брати останні версії і клієнта, і сервера (обновлятись рекомендується). Мені цікаво, яка буде загрузка проца на картах Радеон 7-ї серії і при якій роздільчій здатності, чи будуть лаги і втрата чіткості. Також є Kainy - вона нібито краще підходить для радеонів.
Вся суть цих прог в тому, що вони в реальному часі перехоплюють відеобуфер і в реальному часі його зтискають, передають і декодують. Але потік 1920х1080@30-60Гц, мав би дуже сильно грузити проц, особливо при великому зтисканні, необхідному при передачі через WiFi в реальному часі. Як вони це роблять майже без нагрузки на проц- ?. Можливо використовують вбудовані кодеки самих відеокарт (є тільки у Жефорс 6000-7000 і Радеони 7000). Кодек - це повністю окремий модуль в відеочіпі, він не грузить основні модулі, настроюється через вбудований в драйвер API. Але головне є прямий доступ до потужного заліза навіть через інет без жодних лагів!!!! В них є версії клієнта не тільки на мобільні ОС, але і на віндовс і Лінукс, а також сервер для Лінукс.
-
ronemun
Advanced Member
Romanovfastov 14.000.000
Jumper007 50.000![super :super:](./images/smilies/super.gif)
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
Jumper007 50.000
-
ChegeWARe
Member
http://utmagazine.ru/posts/1851-novoe-l ... roche.html" target="_blank
Интересно кто их считает? Фолдеры?
Интересно кто их считает? Фолдеры?
-
Шаженла
Member
Странно, но задания 7810 и 7811 больше не идут ![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
-
ShaggY
Member
Мне разок пришла, ппд было 100 с мелочью тысяч. Но это буквально пару задач было из кеучи 8900.
-
ronemun
Advanced Member
в мене все норм з 781х, але тільки на Нвідії, на радеоні 99% це 8900.
Ніхто не хоче прикупити Ivi Bridge x12@3.0
всього навсього 1200 гів, usd тобто
таких 4 шт, + мама за 1000, + 16 планок памяті, і БЖ - всього 7500 гів
, а ППД 1,8 млн., тобто 250 очок/долар - і все одно не дотягує до відеокарт ![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Ніхто не хоче прикупити Ivi Bridge x12@3.0
всього навсього 1200 гів, usd тобто
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
таких 4 шт, + мама за 1000, + 16 планок памяті, і БЖ - всього 7500 гів
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
Шаженла
Member
У меня 781x в никакую. Только 8900 ![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
![spy :spy:](./images/smilies/spy.gif)
-
Шаженла
Member
ronemun
Пожалуйста, просвети в этом феномене, который наблюдается у меня.
Пожалуйста, просвети в этом феномене, который наблюдается у меня.
У меня 781x в никакую. Только 8900
-
ronemun
Advanced Member
Чесно, не знаю. В мене вже другий день ідуть 781х, навіть на Радеонах, де раніше самі 8900 ішли (завжди використовую client-type=beta). Видно, 781х доступні, але тобі не везе - клієнт попадає часто на сервер з 8900, а оскільки 8900 довго рахуються, виглядає ніби тільки вони доступні. А може ти довго рахуєш одну і туж задачу 8900 через великі перериви.
Попробуй заблокувати сервер з задачами 8900 (171.64.65.69 в брендмауері - вихідні зєднання). Клієнт пару раз постукається в цей сервер і далі має переключитись на сервер з 781х задачами, але якщо він буде недоступний чи задач не буде - то взагалі ніяких задач не буде.
На client-type=advanced часто йдуть задачі не на 17 ядрі, тож ППД може впасти.
Також, я не впевнений до кінця, може бути залежність від версії ядра. На beta часто використовуються нові ядра, бета, і тому задачі ідуть тільки бета - не бета задачі нема сенсу рахувати на нестабільному ядрі. Незнаю, до яких відноситься 781х, але оскільки вони короткі і скоріше появились за 8900, то напевно вони не бета. Отже тре щоб ядро було не beta. Для цього тре переключити client-type на advanced, виключити клієнт, стерти папку з ядрами cores, і знов зупустити клієнт. Скачається стабільне ядро (тре щоб була задача саме на 17 ядрі). Нездана задача дорахується, але без бонуса - зміна параметрів клієнта посеред обрахунку задачі підозріла для серверів. Перед закачкою нових задач рекомендую повернути client-type=beta - нестабільне ядро не буде скачуватись без особливої потреби. Заодно стабільне ядро зменшить ризик глюків в обрахунках і втрати бонусів
Попробуй заблокувати сервер з задачами 8900 (171.64.65.69 в брендмауері - вихідні зєднання). Клієнт пару раз постукається в цей сервер і далі має переключитись на сервер з 781х задачами, але якщо він буде недоступний чи задач не буде - то взагалі ніяких задач не буде.
На client-type=advanced часто йдуть задачі не на 17 ядрі, тож ППД може впасти.
Також, я не впевнений до кінця, може бути залежність від версії ядра. На beta часто використовуються нові ядра, бета, і тому задачі ідуть тільки бета - не бета задачі нема сенсу рахувати на нестабільному ядрі. Незнаю, до яких відноситься 781х, але оскільки вони короткі і скоріше появились за 8900, то напевно вони не бета. Отже тре щоб ядро було не beta. Для цього тре переключити client-type на advanced, виключити клієнт, стерти папку з ядрами cores, і знов зупустити клієнт. Скачається стабільне ядро (тре щоб була задача саме на 17 ядрі). Нездана задача дорахується, але без бонуса - зміна параметрів клієнта посеред обрахунку задачі підозріла для серверів. Перед закачкою нових задач рекомендую повернути client-type=beta - нестабільне ядро не буде скачуватись без особливої потреби. Заодно стабільне ядро зменшить ризик глюків в обрахунках і втрати бонусів
-
Шаженла
Member
ronemun
Фаервол не помогает.
В графике ппд в день можно было видеть провалы по очкам, это времена пока пытался выловить 781x
Сейчас попробую на другие параметры поймать. Если не выйдет, то зря сносил старое ядро, вполне возможно и за этого 781x и шли.
Фаервол не помогает.
В графике ппд в день можно было видеть провалы по очкам, это времена пока пытался выловить 781x
Сейчас попробую на другие параметры поймать. Если не выйдет, то зря сносил старое ядро, вполне возможно и за этого 781x и шли.
-
ronemun
Advanced Member
В мене ночею на нвідії йшли тільки 8900 (2 шт), на радеонах - тільки 781х (2 по 2 шт)
може попробувати max-packet-size=small. Я його взагалі не вказую, але сам зацівлений у 781х - в них на нвідіях вищий ППД (78 проти 68), і рахуються швидше - меньше втрат бонусів через перерви на роботу
Хоча сумніваюсь що max-packet-size щось дасть - на smp задачах він вже даааавно нічого не визначає - серваки які є доступні задачі ті і розпихають не залежно від дрібних параметрів, а дуже часто не залежно і від client-type (крім beta)
зараз подивився на ядра - ядра для нвідії і радеонів однакові, але бета і не бета різні, всі ще за 7-й місяць. Вони зберігаються в різних папках. Можливо коли переключався на бета, скачалось бета ядро і використовувалось воно.
може попробувати max-packet-size=small. Я його взагалі не вказую, але сам зацівлений у 781х - в них на нвідіях вищий ППД (78 проти 68), і рахуються швидше - меньше втрат бонусів через перерви на роботу
Хоча сумніваюсь що max-packet-size щось дасть - на smp задачах він вже даааавно нічого не визначає - серваки які є доступні задачі ті і розпихають не залежно від дрібних параметрів, а дуже часто не залежно і від client-type (крім beta)
зараз подивився на ядра - ядра для нвідії і радеонів однакові, але бета і не бета різні, всі ще за 7-й місяць. Вони зберігаються в різних папках. Можливо коли переключався на бета, скачалось бета ядро і використовувалось воно.
-
Шаженла
Member
Поигрался с настройками, результат:
Похоже мне так везёт ![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Код: Виділити все
20:04:32:ERROR:WU00:FS00:Exception: 'ADVANKED' not in ClientType enumeration
20:04:35:Started thread 9 on PID 3888
20:04:35:Server connection id=2 on 0.0.0.0:36330 from 178.165.74.169
20:06:09:ERROR:WU00:FS00:Exception: 'ADVANKED' not in ClientType enumeration
20:08:06:WU03:FS01:0xa3:Completed 105000 out of 500000 steps (21%)
20:08:47:ERROR:WU00:FS00:Exception: 'ADVANKED' not in ClientType enumeration
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
ronemun
Advanced Member
клієнт каже що нема такого типу 'ADVANKED
тре ADVANCED
команда 550,000,000
Добавлено через 32 минуты 26 секунд:
Нобелівською премією 2013 року вчені Майкл Левітт, Мартін Карплюс і Арі Воршел нагороджуются за развиток моделювання маштабних хімічних систем
Майкл Левітт нагороджений Нобелівською премією по хімії
цитата: Доктор Левитт был наставником директора F@H Виджея Панде с 1999 года, когда тот пришел в Стэнфорд, и неофициальным советником проекта Folding@Home на протяжении многих лет.
-
ronemun
Advanced Member
на карті 7950 пріоритет процесу відеоядра FAHCore_17 має значення - він має бути вище пріоритету процесу smp-клієнта. Хоча відеоклієнт грузить проц не більше 1%, при 100% занятому проці smp клієнтом крок відеокарти (на задачі 7810) зростає з 2:07 до 2:35, а ППД падає з 92тис до 67тис. Після підняття пріоритету відеоклієнта все стає нормально: загрузка чіпа зростає до 91% (з 75%), але все одно не до 100%: якщо порівнювати з 7770@1000, то 7950@1200 мала б давати 105тис. Якщо точніше, то загрузка відеокарти на тій же задачі періодами або хаотично від 44 до 100%, або рівномірно 91%.
Очевидно, доступність проца є вузьким місцем.
ShaggY, а в тебе як? Яка загрузка чіпа і який ППД
Очевидно, доступність проца є вузьким місцем.
ShaggY, а в тебе як? Яка загрузка чіпа і який ППД
-
ShaggY
Member
ronemun
Я тоже заметил такую особенность, по этому просто освободил одно ядро проца от расчетов, и все встало на свои места. ППД в районе 100 тысяч. Сейчас не могу сказть точнее, смотел кино, браузер запущен.. Я так понимаю на мощных радеонах, есть процессоро зависимость, у меня загрузка видео чипа 96%.
Купил 7950?![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Я тоже заметил такую особенность, по этому просто освободил одно ядро проца от расчетов, и все встало на свои места. ППД в районе 100 тысяч. Сейчас не могу сказть точнее, смотел кино, браузер запущен.. Я так понимаю на мощных радеонах, есть процессоро зависимость, у меня загрузка видео чипа 96%.
Купил 7950?
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
ronemun
Advanced Member
так. ![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
А ти чим напругу піднімаєш вище ліміта 1,25. А то в мене на 1,25 тільки 1200 тримає.
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
А ти чим напругу піднімаєш вище ліміта 1,25. А то в мене на 1,25 тільки 1200 тримає.
-
ShaggY
Member
![up :up:](./images/smilies/up.gif)
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Sapphire trixx, намного лучше афтербернера!
-
ronemun
Advanced Member
але ж він не піднімає вище 1,25
-
ShaggY
Member
У меня 1,3 макс. При том, когда стоаял афтербернер, был финт, если оба запущенны, то трикс, после того как выставишь частоту, и напряжение, отодвигал ползунок, и можно снова было поднимать.
Это гига? Может там не льзя выше 1,25, в биосе зашито?
Сегодня кстати, заупстил на разгоне для фолдинга кризис 3, для разминки перед новой батлой, так по хожу не выдерживает нагрузки, сбрасывается видяха, хотя может и кряк кривой ибо и так может подвисать, но то что грузится куда сильнее под игрой это факт и греется больше, я уж молчу про 1,75 гига памяти заюзанной![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Это гига? Может там не льзя выше 1,25, в биосе зашито?
Сегодня кстати, заупстил на разгоне для фолдинга кризис 3, для разминки перед новой батлой, так по хожу не выдерживает нагрузки, сбрасывается видяха, хотя может и кряк кривой ибо и так может подвисать, но то что грузится куда сильнее под игрой это факт и греется больше, я уж молчу про 1,75 гига памяти заюзанной