Чи можливо розділити файли системи Windows 10 на два різних носія?

Обсуждение программ
Автор
Повідомлення
S
Member

Повідомлення

эх словечко то какое подзабытое :) а помнишь кто такие сисопы и андеды? :)
lindsay
Junior

Повідомлення

Ekz0rcyst: 06.03.2024 10:03
lindsay: 02.03.2024 12:33 Клевер не запускается на платах с биосом AWARD
Звідки ця інформація? Це не придирка, а цікавість.
Власний досвід і власна впертість, така вже я й*бнута, якщо ставлю перед собою задачу - то намагаюся її досягти, якою б не була ціна, можу наприклад витратити на суди і адвокатів десятки тисяч гривень щоб відсудити належні мені 850 грн. Ви не уявляєте скільки часу я витратила на те щоб у цьому усьму розібратися. На 2 платах з Авардом, Кловер не стартанув взагалі (матюкнулося що allocation чогось там error і зависло). Спроби гратися з налаштуваннями BIOS ніякого результату теж не принесли. На третій (gigabyte ga-g33m-s2), після 4 годин чаклунства з конфігом, з горем пополам запустився але працював лише в режимі текстової консолі, при старті з GUI сипалися якісь жахливі червоні помилки. Кожен раз заходити в efi-папку вручну і набирати в консолі з клавіатури ім"я файла .efi щоб стартанути систему - це не дуже зручно, та й не всі образи я змогла через консоль запустити. Також не запустився у двох моїх знайомих з Авардом, яких я попросила провести для мене досліди.
При цьому на усіх платах від ASUS/AsRock на біосі AMI (6 штук різних пробувала), Кловер завівся як то кажуть "з коробки", без танців з бубном і одразу побачив усі носії як з MBR так і з GPT. Одну з плат залишила собі, відклала для неї XEON E5450, 8 Гб хорошої DDR2 і Нвідію 1050 (більш потужну нема сенсу туди ставити, проц не вивезе), чекаю лише коли SSD з Китаю приїде - буде в мене улюблений комп TrashWare :)
До речі, нижче делальна інструкція для роботи з Clover
https://github.com/CloverHackyColor/Clo ... _.5157.pdf
0kie
Member

Повідомлення

lindsay
Я тебе исошник дал для теста на плате Аварда. Попробуй ради интереса. ;)
lindsay
Junior

Повідомлення

0kie: 06.03.2024 23:15 lindsay
Уже не сегодня, глаза слипаются. Если получится - отпишу
lindsay
Junior

Повідомлення

0kie: 06.03.2024 23:15 lindsay
Ну попыталась поставить, мою проблему этот образ не решает, поскольку момент подхвата загрузчика оси происходит еще до загрузки ядра с драйверами (то есть проблема в отсутствии UEFI, в котором уже есть драйвера nvme в отличие от биоса). В твоем образе драйвер nvme загружается уже после запуска ядра, то есть этот образ позволяет использовать nvme в качестве второго носителя, но не в качестве загрузочного. Кловер как раз для того и нужен чтобы взять кусочек оперативки (640 Кб) и сэмулировать в нем UEFI как надстройку над стандартным БИОСОМ.
lindsay
Junior

Повідомлення

Ekz0rcyst: 06.03.2024 10:03
lindsay: 02.03.2024 12:33 Клевер не запускается на платах с биосом AWARD
Звідки ця інформація? Це не придирка, а цікавість.
Розібралася зараз в деяких тонкощах (вірніше в мережі вичитала):
Для запуску на нестандартних/застарілих/та_інших БІОСах (з АВАРДом/Феніксом включно), а також з відеокартами від Matrox, потрібно запускати Кловер в гіпертекстовому режимі. Для цього відкриваємо конфіг, знаходимо там параметр "TextOnly" і міняємо його значення з false на true.
В результаті отримуємо таке ж саме меню з навігацією стрілочками (але без мишки), хіба що трохи менш красиве, але повністю робоче.
В порівнянні з тим що я описувала раніше - тоді мене викидало в консоль, де меню не було, а треба було запускати, набираючи вручну ім"я файлу.efi
Відповісти