Windows 7

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
RockSan
Member

Повідомлення

shatun: 02.06.2023 20:18 Ти ж не думаєш, що я повинен перевіряти їх на чесність кожен місяць - чи припинили, чи передумали? :dontknow:
Дати не "міняються", а куплена підтримка діє рік, і вони її з самого почаку анонсовували на 2 роки мінімум. Тому постійно писали до 20хх і січень (початок дії першої підписки платної на оновлення безпеки)
shatun
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 02.06.2023 22:11 Довго тримався із він7 х64 ультімейт, але цього року програми поступово відмовлялися оновлюватися: спочатку Хром, за ним Спотіфай, за ним - Вацап, а коли і Сигнал не зміг оновитися, та повісив попередження, що у серпні 23го взагалі перестане працювати... апгрейднутися на 10Pro 22H2.
Та ти шо? Та не може бути. Мабуть не хочеш скористатись досвідом RockSan і щось там у майків докупити додатково на рік відтермінувавши дедлайн? :gigi:
Сімка усім подобалась, але довелось на 10Pro перейти - банально була відсутня можливость юзать інтеловську вбудовану графіку останіх трьох поколінь без танців з бубном.
RockSan
Member

Повідомлення

shatun: 03.06.2023 09:56
LiquidStorm: 02.06.2023 22:11 Довго тримався із він7 х64 ультімейт, але цього року програми поступово відмовлялися оновлюватися: спочатку Хром, за ним Спотіфай, за ним - Вацап, а коли і Сигнал не зміг оновитися, та повісив попередження, що у серпні 23го взагалі перестане працювати... апгрейднутися на 10Pro 22H2.
Та ти шо? Та не може бути. Мабуть не хочеш скористатись досвідом RockSan і щось там у майків докупити додатково на рік відтермінувавши дедлайн? :gigi:
Сімка усім подобалась, але довелось на 10Pro перейти - банально була відсутня можливость юзать інтеловську вбудовану графіку останіх трьох поколінь без танців з бубном.
Я нічого не купував, після 7 перейшов на 8.1, коли вона отримала всі великі оновлення, потім потрохи переходив на 10 ltsb\ltsc. Зараз на 10 21h2 ltsc.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

shatun: 03.06.2023 09:56 щось там у майків докупити додатково на рік відтермінувавши дедлайн
І як би та купівля помогла із додатками, які при перевірці version info продовжували би бачити v6.1.7601, а не бажані v10.0.* циферки?
З радістю би мігрував на цю версію, але з сімки мені не давало.
Натомість LTSB версію на другому компі в кілька заходів я таки дотягнув до LTSC 21H2/
0trog0
Member

Повідомлення

Маю запитання щодо переносу ОС на інший диск.
Є новий диск, на який потрібно перенести ОС Win 7 x64 із заміною старого диску. Я зробив клонування системного розділу С на новий диск у кармані через Parted Magic. Але система не загрузилась через карман, а стартує з основного старого диску, який зараз системний.
Через упавління дисками бачу, що на старому є 100Мб службових даних перед основним диском С:. Цей розділ я не клонував і на новому диску взагалі немає цих міні-розділів, лише один під систему і один загальний.
Питання наступне - якщо я зараз заміню клонований диск і поставлю новий із карману, я зможу легко відновити загрузчик (якщо воно не завантажиться чомусь) через Bootrec і флешку з ОС чи потрібно заново переформатувати всі розділи на новому і провести клонування двох розділів (100Мб і основного С:)?
В мене також є образ системи на старому диску D:. Його я зможу використати для відновлення загрузчика?
Дуже не хочеться зносити розділи на новому диску і заново клонувати.
Дякую.

P.S. Якщо зробити стиснення диску, то нові розділи будуть доступні ПІСЛЯ диску С:. Туди я зможу склонувати отой міні-розділ в разі необхідності? В оригіналі він самий перший.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Суть клонування диску в тому, що після завершення операції, старий диск відключається від системи і загрузка має відбутися з нового диску. Після першої загрузку можна підключити старий диск в систему, обравши в біосі першим в черзі новий диск.

При клонуванні розділами, а не диска в цілому, треба вручну правити BCD того диску, який лишається загрузочним.
0trog0
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 29.07.2023 20:29треба вручну правити BCD того диску, який лишається загрузочним
Як і де це зараз зробити? В мене є різні флешки загрузочні (Parted Magic, Win 7). Системний диск з усіма папками склонований. Більше ніяких додаткових розділів не клонувались. Диск новий, тому туди ніколи нічого не ставилось. Просто розбитий на два розділи - системний і додатковий. Системний копія старого диску С:.
Команди bootrec /fixmbr і bootrec /fixboot після запуску з флешки вирішать проблему?
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Перше треба визначитися, з якого саме розділу у вас грузиться система. Тоді треба перевірити/поправити базу \Boot\BCD з допомогою редактору, наприклад, BootICE.

Для того, аби система грузилася суто з нового диску, на ньому має бути або окремий розділ із файліком bootmgr в корені та папкою Boot, де власне лежить BCD, або це все може бути на системному диску, де знаходиться папка Windows.

Перевірити легко: вимкнули комп, відключили старий диск і вмикаєте комп. Якщо напише на чорному фоні, що бут менеджер не знайдено, значить загрузочний розділ залишився на старому диску. Якщо на синьому фоні, що систему не знайдено (може ще написати шлях типу C:\windows\...winload.exe), значить BCD посилається не на той диск. Тоді грузимся з флешки, запускаєм BootICE ідем в редактор BCD і правим шлях до розділу на потрібний розділ (де папка Windows).

Після правки BCD і першої успішної загрузки системи, можна буде (за потреби) підключити назад старий диск і, наприклад, перерозподілити його на новий лад.
Відповісти