Windows 11

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

0kie: 15.03.2025 15:38 Поставь себе версию Аиды для Линукса и попробуй запустить на ней любую сенсорную панель, которая своими размерами влезет в текущий экран рабочего стола - заработает? Есть ли там вообще данный функционал? Просто интересно. :)
аіди для лінуха не існує наче. піратити - я принципово не буду. в мене все пз - або куплене, або безкоштовне.
тому протестити цей функционал - не можу (та і не цікаво, не бачу сенсу. зустрічав згадки що можна дещо, але так - зазвичай проблеми є. бо як правило це жорстка пропрієтарщина, прибита цвяхами до windows.)
якщо вже мені вкрай захочеться окремий дисплей з показами датчиків - будь який смартфон, планшет та т.п. + вебсторінка з даними з компа. не проблема :) але не бачу для себе сенсу, на сенсори дивився буквально декілька днів, поки налаштовував систему (андервольт, курви та інший мотлох). все. весь поточний моніторінг покладено на мишку - якщо вона зеленим кольором світиться, все гаразд. мені достатньо.
Shreder
Member

Було бажання перейти на 11 ще на старті, але мій тодішній р5 1600х виявився непідходящим через відсутність авх інструкцій. Навіть були думки щось там колхозити в реєстрі щоб таки її встановити і йти в ногу з сучасністю.
Але як тільки проапгрейдився - спасу немає від тих сповіщень, що треба обновитися. Навіть неможна відмовитись, можна тільки відкласти на 30 днів установку. Як так то не давали, бо комп старий, а зара я їм став дуже потребний!
Avenger80
Member

Shreder: 15.03.2025 16:12Було бажання перейти на 11 ще на старті, але мій тодішній р5 1600х
Не знаю... Отлично Windows 11 работал на I5 2500k с 8Гб ОЗУ. :) Та и что вам мешает сейчас Windows 11 поставить - всё у вас в голове, не более того - ваши фобии.
Shreder
Member

Avenger80: 15.03.2025 16:24
Shreder: 15.03.2025 16:12Було бажання перейти на 11 ще на старті, але мій тодішній р5 1600х
Не знаю... Отлично Windows 11 работал на I5 2500k с 8Гб ОЗУ. :) Та и что вам мешает сейчас Windows 11 поставить - всё у вас в голове, не более того - ваши фобии.
Нічого не мішає. Буду вже завтра, бо ці нагадування дістали. Вже погрожують тим, що в жовтні безкоштовний перехід пропаде :D
Ekz0rcyst
Member

Shreder
Що, прямо таки погрожують? :) Нічого особливого ви не втратите як і не отримаєте, +/- те ж саме, версії системних бібліотек, та фреймворків трошки новіші будуть, інтерфейс трохи зміниться, не краще і не гірше, трохи інше. В мене після оновлення до Windows 11 бездротова гарнітура Sony WH-H900N (h.ear) краще працювати стала ніж на 10-й але все одно гірше ніж на macOS та телефоні, різниця в стабільності зв'язку та якості звучання.
artko
Member

Ekz0rcyst: 15.03.2025 16:51 Shreder
Що, прямо таки погрожують? :) Нічого особливого ви не втратите як і не отримаєте, +/- те ж саме, версії системних бібліотек, та фреймворків трошки новіші будуть, інтерфейс трохи зміниться, не краще і не гірше, трохи інше. В мене після оновлення до Windows 11 бездротова гарнітура Sony WH-H900N (h.ear) краще працювати стала ніж на 10-й але все одно гірше ніж на macOS та телефоні, різниця в стабільності зв'язку та якості звучання.
десь бачив згадку, що в зв'язку з кривою реалізацією кодека aac у windows якщо він є у гарнітурі - спотворюється звук. якщо його через реестр заблокувати, то звучання гарнітур стає кращім...
Ekz0rcyst
Member

artko
Дякую, буду дома за ПК, треба буде глянути для цікавості.
SergiusTheBest
Member

0kie: 15.03.2025 12:26 Всё не так. Насобирал из интернета сплетен и втирает тут "взагалi-позагалям" о Винде и "превосходстве" Линукса. У себя с 2005-го года ни разу не видел "синьки" после обновления. Зато видел что-то аналогичное на любой версии Линукса после установки обновлений. Железо всегда было более-менее актуальное и красноглазики всегда отмазывались его "свежестью": "не успели отладить пакеты и надо потерпеть". Лет 10 потерпеть, пока вылижут голым энтузиазмом. Зато во все темы бегут и срут своим "единственно правильным выбором" ОС. :facepalm: Почему я никогда не бегал в темы Линукса и не кичился своим выбором Винды? Почему они себе такое позволяют? Вбили себе в голову свою избранность, что на деле есть обычная упоротость. Даже не фанатизм - тупая упоротость. :facepalm:
Звідки стільки агресії? Я ж явно написав, що мені не подобається, як Майкрософт міняє все туди сюди. То заокруглені кути, то квадратні. То прозорість і скляний аеро ефект, то йдемо до простоти і нічого того не треба. То плиточний інтерфейс наше майбутнє - і я їх налаштував, поробив там різні групи. А потім бац - ми випилюємо ті плитки, вони вам не потрібні! І всі мої налаштування треба просто викинути. Ну і купа такого. Я ще б зрозумів, якщо "ми змінили тему за замовченням, але ви можете повернутися до старої". Але ж ні! "Ми прибрали кнопку пуск - підкоряйтеся нашому рішенню. Ми прибрали прозорість, вона вам не потрібна. Ми ввімкнули автоматичні оновлення і вимкнути просто в налаштуваннях ви їх не можете. Бо ми велика корпорація і знаємо краще, що вам треба." Мені дістало і я перейшов на Linux Mint. І жодного разу не пожалкував. Якщо ще в когось такі проблеми (тут же питали за те, що порізали налаштування панелі задач в windows 11) - то хай люди знають, що є альтернатива.
Shreder
Member

Ekz0rcyst
є якісь нюанси при чистовій установці? І чи треба змінювати якісь параметри після?
Ekz0rcyst
Member

Shreder
Та наче ні. Якщо "залізо" сумісне, то навіть образ не потрібно модифікувати, - в моєму випадку модифікація необхідна бо "залізо" стареньке. Я rufus-ом створив завантажувальну флешку і при створенні вимкнув перевірку на TPM і ще там по дрібницям. Стала система без проблем, працює, необхідний мені софт теж працює, все. Єдине якщо сумісний проц там і все інше, що вимагає windows 11, і ви таки ISO не будете модифікувати то на момент інсталяція я б вимкнув інтернет, і можливо знадобиться ввести команду oobe \bypassnro аби увійти під локальним обліковим записом. Після встановлення системи налаштування типове, щось окреме не зможу виділити.
Додам ще що я після встановлення системи спершу оновлюю до самої актуальної версії, а вже потім ставлю мені необхідний софт. Ну ще оновлення виконувать треба не тільки в центрі оновлення, а і в магазині, - microsoft store, там ряд стандартних програм та бібліотеки оновлюються. Microsoft store дуже зручна штука, не така зручна як менеджер пакетів в linux, але всеж, - через нього можна доволі зручно, централізовано встановити та оновлювати чимало софту. Багато хто вимикає цей функціонал, - я цього відверто не розумію, бо це реально зручна і корисна функція.
Evgen88
Member

Avenger80: 15.03.2025 16:24
Підтримую, ніяких проблем на такій конфігурації. :)
Ответить