Як виключити нав"язливе автоматичне оновлення Опери.
Ті, хто зараз користується Оперю, скоріш за все давно мають оновлений інтерфейс браузеру, який зайшов далеко не всім в тому числі мені, а прописування в ярлику команди "--disable-update" (чи "--disable-background-networking") та видалення лоадерів з автозапуску не допомагає. Форум оперистів чомусь мовчить з цього приводу.
Я знайшов робочий метод.
1. Качаємо улюблену версію Опери звідси
https://get.opera.com/ftp/pub/opera/desktop/ ;
2. Відключаємо Інтернет та встановлюємо браузер;
3. Заходимо в Планувальник завдань в Адмініструванні та видаляємо звідси Opera scheduled Autoupdate і все що схоже на це;
4. Заходимо в Реєстр HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run та видаляємо параметр Opera Browser Assistant;
5. Заходимо в наступні діректорії і видаляємо в них папку .opera:
C:\Users\User
C:\Users\User\Downloads
C:\Users\User\AppData\Local\Temp
6. У деяких користувачів цих папок може бути не видно, тому що у них скоріш не включений показ прихованих файлів та папок, а включити це можна через Параметри Провідника в Панелі керування.
7. Створюємо пустий файл з назвою .opera без розширення (для тих хто не знає як додати крапку на початку - це треба робити через консоль cmd, де вводимо команду "NUL> .opera");
8. Копіюємо тільки що створений файл .opera у всі вищенаведені діректорії.
9. Користуємось браузером.
Розробники Опери настільки хитрі, що коли користувачі блокують оновлення браузеру в одних місцях, то воно вилізає в інших. Завдяки вищезгаданому методу я зміг виявити майже всі "дірки" оновлення та залишитись на версії 99.0.4788.9.