tpm модуль

Модификации любого компьютерного оборудования
Автор
Повідомлення
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Прохання допомогти. Хоу купити tpm 2.0 модуль для свого компа на базі плати B450 AORUS M. Неможу докумекати, який саме модуль потрібно купувати щоб точно підійшов і не було проблем. :beer:
Avenger80
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
А на борту у МП его нет?
Dremjke
Member

Повідомлення

Поддерживаю, у меня на простенькой B450m плате есть программный tpm-модуль, без проблем активируется в UEFI и тот софт, который его требует, работает исправно.
odessitmws
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk: 28.09.2023 16:40Хоу купити
зачем? для 11 винды чтоль?
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

odessitmws
да

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Dremjke
Avenger80
точно не знаю чи наявний даний модуль програмно але піни на платі під нього розпаяно точно. Як дізнатись чи він є? і яка тоді різниця між ними? :spy:
Avenger80
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
Полезь в Биос и включи его перед установкой Win 11 и не заморачивайся. Если даже нет (а он есть :) ), то даже без него можно поставить Win 11.
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Avenger80
я гляну ок.

ти можеш пояснити яка між ними різниця? Для чого робити порт під модуль, якшо він доступний з коробки? :idea:
RockSan
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk: 28.09.2023 16:40 Прохання допомогти. Хоу купити tpm 2.0 модуль для свого компа на базі плати B450 AORUS M. Неможу докумекати, який саме модуль потрібно купувати щоб точно підійшов і не було проблем. :beer:
Вам не потрібен TPM модуль для шифрування типу Bitlocker. Для AM4 сокету є апаратний в процесорі (можливо потрібно активувати в біосі), для інтела в чіпсеті (Intel PTT).
Avenger80
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
Ну наверное, если тебе нужен какой-то особенный модуль или этот отказал или его недостаточно.
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Навіть якшо функція доступна на платі програмно, всеодно прошу допомоги підібрати даний модуль. :rotate:

Я щось подібне кляцав у біосі і установщик віндовс усеодно матюкався і не давав встановити. Хай там буде на тій платі і я не буду думати що у мене під кришкою щось не так. А користуватись ламаними дистрибутивами бажання немає взагалі.
Востаннє редагувалось 28.09.2023 17:35 користувачем Shkrabaliuk, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
Для поиска в Биосе этого модуля набери в строке поиска Биоса - TPM. По крайней мере у меня так на Asus. :)
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Avenger80

https://comp-security.net/wp-content/up ... 37_TP8.png

Ось така є кнопочка і у мене він увімкнений.
odessitmws
Member

Повідомлення

просто качаешь винду где вырезано требование тмп
Kirakishou
Member

Повідомлення

Особисто я б не став купувати модуль тільки для того, щоб поставити одинадцятку. Я буквально на минулій неділі встановив останню ревізію одинадцятки, переконався, що статери в іграх як були на райзені, так і залишилися. Локальний профіль при встановленні просто так не зробити. Без локального профілю робочий стіл зберігається на вандрайві і відповідно все, що ти кидаєш на робочий стіл (типу скріншота) з'являється на робочому столі з затримкою. Та і з локальним профілем затримка все одно є. Драг-н-дроп все ще не працює, групування кнопок на панелі задач вимкнути не можна і просто видалив цей шматок лайна. Підтримка десятки буде до виходу дванадцятки, особисто я це лайно під назвою одиннадцатка дропаю як вісімку. Типу якщо на всіх нормальних системах я можу просто перетягнути файл на значок на панелі задач, а потім кинути його в браузер, то на одинадцятій я повинен почати його тягнути, потім альт-табнутися на браузер і тільки потім його кинути. Це просто шматок кривого лайна.
Ну і її можна поставити взагалі без модуля, записуйте образ через руфус, там є опція вимкнути вимогу модуля.
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Kirakishou
:beer:

Для він 12 ще якийсь новіший модуль придумають.
Dima4s
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk: 28.09.2023 16:40 Прохання допомогти. Хоу купити tpm 2.0 модуль для свого компа на базі плати B450 AORUS M. Неможу докумекати, який саме модуль потрібно купувати щоб точно підійшов і не було проблем. :beer:
https://comp-security.net/wp-content/up ... 37_TP8.png ось це має бути ввімкнуте
Avenger80
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
А вы уверены, что дело в TPM модуле? Как ругается установщик? Что прям так и пишет, что отсутствует TPM модуль?
Может я конечно ошибаюсь, но у вас Ryzen 2400G - он входит в список поддерживаемых Win 11 процессоров?
https://answers.microsoft.com/ru-ru/win ... 0e35cf78cb
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Avenger80
Что прям так и пишет, что отсутствует TPM модуль?
да
Kirakishou
Member

Повідомлення

Shkrabaliuk
Просто запишіть флешку через руфус і поставте галочку "не перевіряти наявність TPM 2.0 модулю". Все одно він потрібен тільки для бітлокера. Не треба ніякі піратські образи скачувати, качаєте образ диску прямо з сайту майкрософт і записуєте його руфусом. Це утиліта в відкритим кодом.
Shpoker
Member

Повідомлення

ох развели срач. там же прямо во время установки можно реестр рихтонуть шоб тпм скипало, как и оффлайн профиль создать. без всяких руфусов
Відповісти