Светодиодная подсветка потолка через настенный диммер

Модификации любого компьютерного оборудования
Автор
Повідомлення
c0013r
Member

Повідомлення

Smurniy
регулювати яскравість, хоча зразу можна не купляти, подивитись як буде світити на повну потужність, підключити дімер завжди можливо.

ПС:робив підсвітку стелі 2 рівня 30д RGB, теж 15м, яскравість зменшувати нема потреби на мій смак.
Leeto
Junior

Повідомлення

thunder_blade
3-амперний автомат витягне блок живлення 6.5 ампер?
Я думаю, можна придбати комплектуючі і до них взяти 10м дроту 0,75. підключити на розетку і потестувати як він себе поведе, якщо все ок -- можна вішати під стелю на замурований дріт.

Smurniy
спочатку хотів ставити, поки не дізнався який дріт закладений, тепер коло буде через звичайний вимикач =)

c0013r
який розмір діодів брали? 5050 чи менші? ставили в короб з розсіювачем чи без нього?)
c0013r
Member

Повідомлення

Leeto
3А 220В та 6,5А 12В це різні речі, хоча навіщо той додатковий автомат :dontknow:

брав 5050, бо вони краще охолоджуються за 3528, розмістив на самому краю другого поверху, ніякого короба, до першого десь 5см, тобто світять знизу у гору, освітлює рівномірно периметр, у очі діоди не впадають з будь якого кута, хоча наліплені на самому краю.

зробив помилку - під'єднував стрічку у кутах клемами на проводі, а потрібно лише пайкою, бо ці клеми на один місяць :banghead:
Smurniy
Member

Повідомлення

Это уже не моддинг - это ремонт квартир. :gigi:
Leeto
Junior

Повідомлення

c0013r
Автомат, як розумію для безпеки, якщо стрибає напруга на лінії він буде відсікати лінію, щоб нічого не спалити.

Smurniy головне, що це не перетворилось в "колгосп" :D
c0013r
Member

Повідомлення

Leeto
відсікає лише реле напруги, воно ставиться одне на квартиру - дуже потрібна річ, автомат від перенавантаження, але на той лінії буде лише БЖ та ніяких розеток.
Leeto
Junior

Повідомлення

c0013r , все вірно, тому потрібно на цю лінію ставити окремий автомат, так як стоїть на кімнату 1 загальний.
c0013r
Member

Повідомлення

Leeto
хоч на кожну розетку,якщо є місце та кошти, але 200вт БЖ не буде їсти більш 1А 220В
Leeto
Junior

Повідомлення

c0013r За якою формулою розраховуєте? Мені мабуть цих даних не вистачає, щоб бути певним, що та вся схема запрацює і нічого не спалить :)
Приблизна схема:
Зображення

Добавлено через 4 минуты 29 секунд:
c0013r може маєте фото вашої підсвітки? щодо кутових клем, думаю замовляти такі Ви про них?

Добавлено через 8 минут 46 секунд:
Дойшло, I=P/U = 0,68A при 150/220
c0013r
Member

Повідомлення

Leeto

про такі хоча ті можуть бути теж гівно, такі ж тоненьки клеми з алюмінію :down:

24В це на велику кількість діодів 60 та 120.

ПС: фото на жаль не маю, якось так, як на пікче гугла
спойлер
Зображення
Leeto
Junior

Повідомлення

про такі хоча ті можуть бути теж гівно, такі ж тоненьки клеми з алюмінію :down:
все вірно, обидва варіанти китайські. дякую, що звернули увагу!
На фото сильне свічення :up:
boombyte
Member

Повідомлення

Leeto
тому що виходжу з практики.
60лед\м. 5м жере 1.3-1.5А. Які саме там світлодіоди--хтозна. (розмір ~3х3мм)
Може нові якісь дають набагато більше світла, але не думаю, що за 1.5 року щось суттєво змінилося.
Відповісти