На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:CLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19а от як зрозуміти чи буде підтримувати плата діод в середині свічів - без поняття
- спойлер
На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:CLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19а от як зрозуміти чи буде підтримувати плата діод в середині свічів - без поняття
і шо, прям в стоці з ргб-світлодіодом? 6-контактний світч? а ну, покаж, шо ти знайшов, дай посилання, будь ласка. скоріше за все, ти знайшов просто з прозорим/напівпрозорим корпусом, а це зовсім не означає, що там є світлодіодCLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19 Свічі Cherry MX Black (RGB) я знайшов
ну, шо сказати, буває така фігня, нічого не поробиш, доводиться обирати.CLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19виходить якщо хочеш підсвітку, то плата буде 1.2 мм і флекс-кат
та з цими пцб він розібрався. це як раз ті опціональні пцб з підсвіткою про які я написав вище.Kosdnepr: ↑ 05.03.2025 21:46На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:
leif: ↑ 05.03.2025 21:57і шо, прям в стоці з ргб-світлодіодом? 6-контактний світч? а ну, покаж, шо ти знайшов, дай посилання, будь ласка. скоріше за все, ти знайшов просто з прозорим/напівпрозорим корпусом, а це зовсім не означає, що там є світлодіодCLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19 Свічі Cherry MX Black (RGB) я знайшов![]()
для того щоб світлодіод був ще й РГБ, потрібна плата з 6-ма контактами під кожним світчем (два власне для світча і ще 4 під світлодіод - R, G, B, +). як раз така, як я постив трохи вище тут в топіку з під майже 10-річної клавіатури разер. але таких плат для кастомів я не зустрічав сам. під одноколірні (два контакти) світлодіоди у мене є плати, але вони всі солдер (під пайку) і для трохи інших клавіатур, а під шось типу кукеїв треба дивитись. вивчай фотки солдер пцб для кукеїв, дивись чи є майданчики під припаювання діодів. виглядають вони ось так:два отвора близько один до одного під посадковим місцем під світч.
- спойлер
![]()
але добре подумай, чи будеш ти це все взагалі паяти, бо, якщо це буде солдер плата (уявімо, що станеться диво і вона таки існує), то світчі також доведеться припаювати, або ж встановлювати мілл-макс сокети, що теж треба паяти і коштують вони доволі дорого по мірках того сегменту, який ти розглядаєш.ну, шо сказати, буває така фігня, нічого не поробиш, доводиться обирати.CLkaps25: ↑ 05.03.2025 21:19виходить якщо хочеш підсвітку, то плата буде 1.2 мм і флекс-кат
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:та з цими пцб він розібрався. це як раз ті опціональні пцб з підсвіткою про які я написав вище.Kosdnepr: ↑ 05.03.2025 21:46На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:
але він же не хоче 1.2мм і флекс кати, більш жорсткий тайпінг бажає, а так щоб і 1.6 мм і без флекс-катів і ргб, то кукей такого не пропонує.
ось там на попередній сторінці я виклав фотки на вагах більшості своїх клавіатур, жодна з них не має підсвічування і особисто на мою думку це абсолютно непотрібна функція. Дуже рекомендую освоїти сліпий 10-пальцевий друк і питання з роздивлянням клаватури відпадуть самі собою, потрібно лише намацати F та J і впередCLkaps25: ↑ 06.03.2025 22:04leif: ↑ 05.03.2025 21:57
і шо, прям в стоці з ргб-світлодіодом? 6-контактний світч? а ну, покаж, шо ти знайшов, дай посилання, будь ласка. скоріше за все, ти знайшов просто з прозорим/напівпрозорим корпусом, а це зовсім не означає, що там є світлодіод![]()
для того щоб світлодіод був ще й РГБ, потрібна плата з 6-ма контактами під кожним світчем (два власне для світча і ще 4 під світлодіод - R, G, B, +). як раз така, як я постив трохи вище тут в топіку з під майже 10-річної клавіатури разер. але таких плат для кастомів я не зустрічав сам. під одноколірні (два контакти) світлодіоди у мене є плати, але вони всі солдер (під пайку) і для трохи інших клавіатур, а під шось типу кукеїв треба дивитись. вивчай фотки солдер пцб для кукеїв, дивись чи є майданчики під припаювання діодів. виглядають вони ось так:два отвора близько один до одного під посадковим місцем під світч.
- спойлер
![]()
але добре подумай, чи будеш ти це все взагалі паяти, бо, якщо це буде солдер плата (уявімо, що станеться диво і вона таки існує), то світчі також доведеться припаювати, або ж встановлювати мілл-макс сокети, що теж треба паяти і коштують вони доволі дорого по мірках того сегменту, який ти розглядаєш.
ну, шо сказати, буває така фігня, нічого не поробиш, доводиться обирати.
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
та з цими пцб він розібрався. це як раз ті опціональні пцб з підсвіткою про які я написав вище.
але він же не хоче 1.2мм і флекс кати, більш жорсткий тайпінг бажає, а так щоб і 1.6 мм і без флекс-катів і ргб, то кукей такого не пропонує.
Добре, поки відійду від вибору та задам таке питання.. яка у тебе клавіатура? з підсвіткою чи без? Та як на твою думку краще? Просто якщо роздивлятися без підсвітки, то тоді очевидно потрібно робити освітлення робочого столу, бо очі вийдуть з чату)) І я вже замовив стрічку лед для монітору (хочу Ambilight зробити), але цього скоріше за все буде не досить для нормального освітлення клавіш.
недостатньоleif: ↑ 04.03.2025 21:42але я достатньо вже назмащував цими мастилами, щоб по консистенції і по зовнішньому вигляду зробити попередні висновки.
leif: ↑ 06.03.2025 22:11ось там на попередній сторінці я виклав фотки на вагах більшості своїх клавіатур, жодна з них не має підсвічування і особисто на мою думку це абсолютно непотрібна функція. Дуже рекомендую освоїти сліпий 10-пальцевий друк і питання з роздивлянням клаватури відпадуть самі собою, потрібно лише намацати F та J і впередCLkaps25: ↑ 06.03.2025 22:04
Добре, поки відійду від вибору та задам таке питання.. яка у тебе клавіатура? з підсвіткою чи без? Та як на твою думку краще? Просто якщо роздивлятися без підсвітки, то тоді очевидно потрібно робити освітлення робочого столу, бо очі вийдуть з чату)) І я вже замовив стрічку лед для монітору (хочу Ambilight зробити), але цього скоріше за все буде не досить для нормального освітлення клавіш.![]()
з клавіатурами, на жаль чи на щастя, інакше не працює. успіхів в збірціleif: ↑ 07.03.2025 16:37Але це ж потрібно пробувати
З цих нічого, все дуже поганоRazor707: ↑ 11.03.2025 21:38 Подскажите пожалуйста,что лучше взять,это будет первая мех клава,по идее Мотоспид самая старая и наверное самая надёжная,читал отзывы про Аулу,то говорят со временем начинаются приколы всякие,АОС вроде без нареканий,Винга тоже вроде ок
Может кто-то ползуется данными клавами и может дать реальный фидбек
Motospeed CK108 Outemu Blue
AOC GK500 Gaming RGB Outemu Red
Vinga KBGM160 Outemu Blue
Aula Wind F2088 Pro Mechanical KRGD Blue
Якщо чесно, то жодна. Брати клаву у даному бюджеті це просто викинути гроші на вітер, докиньте до чогось типу тієї ж Aula F99, якщо треба з нампадом. З алішки з купонами має встати десь 2 тисячі з хвостиком.Razor707: ↑ 11.03.2025 21:38 Подскажите пожалуйста,что лучше взять,это будет первая мех клава,по идее Мотоспид самая старая и наверное самая надёжная,читал отзывы про Аулу,то говорят со временем начинаются приколы всякие,АОС вроде без нареканий,Винга тоже вроде ок
Может кто-то ползуется данными клавами и может дать реальный фидбек
Motospeed CK108 Outemu Blue
AOC GK500 Gaming RGB Outemu Red
Vinga KBGM160 Outemu Blue
Aula Wind F2088 Pro Mechanical KRGD Blue
Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивився би щось хоч трохи компактніше - 96%
Просто я всю жизнь юзал Logitech mx3000,которой на сегодняшний день уже 20лет и которая перестала работать7mindfields: ↑ 11.03.2025 23:05Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивись 96%
Це вже давно не той лоджитекRazor707: ↑ 11.03.2025 23:17Просто я всю жизнь юзал Logitech mx3000,которой на сегодняшний день уже 20лет и которая перестала работать7mindfields: ↑ 11.03.2025 23:05
Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивись 96%
Поэтому я полный 0 в клавах,я просто думал взять на Олх за недорого, потестить что такое механика,вдруг не зайдёт
Какие вообще хорошие механики?
так а шо там цікавого в продажу ти бачиш?7mindfields: ↑ 11.03.2025 23:17краще тут подивитися варіанти у цього форумчанина
в цьому ціновому сегменті - цілком ймовірно. якість збірки/світчів/кейкапів на фото не передаси, дизайни у всіх дуже схожі, по опису так людина дивиться - однакові клавіатури. а так - "о! дисплейчик, підсвіточка, крутілочка" і все одразу ясно, що треба братиKosdnepr: ↑ 12.03.2025 17:33мабуть найголовніші речі в клавіатурі
У нього доволі часто асортимент поповнюється, серед останніх той же bridge 75 або weikav d75 (хоч він в без віа підтримки)leif: ↑ 12.03.2025 19:24 так а шо там цікавого в продажу ти бачиш?
ага. ну, тоді можна принаймні написати запитати, можливо, там щось їде цікаве.7mindfields: ↑ 13.03.2025 08:05У нього доволі часто асортимент поповнюється
такого і не бачив. оце ж розвелось останнім часом 75% бордів в цій ціновій категорії. у цього конфіг фоамів взагалі потужний:7mindfields: ↑ 13.03.2025 08:05weikav d75
5 шарів фоамівPoron+IXPE+PET+EPDM+PET