Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosdnepr
Member

Повідомлення

CLkaps25: 05.03.2025 21:19а от як зрозуміти чи буде підтримувати плата діод в середині свічів - без поняття
На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

CLkaps25: 05.03.2025 21:19 Свічі Cherry MX Black (RGB) я знайшов
і шо, прям в стоці з ргб-світлодіодом? 6-контактний світч? а ну, покаж, шо ти знайшов, дай посилання, будь ласка. скоріше за все, ти знайшов просто з прозорим/напівпрозорим корпусом, а це зовсім не означає, що там є світлодіод :)

для того щоб світлодіод був ще й РГБ, потрібна плата з 6-ма контактами під кожним світчем (два власне для світча і ще 4 під світлодіод - R, G, B, +). як раз така, як я постив трохи вище тут в топіку з під майже 10-річної клавіатури разер. але таких плат для кастомів я не зустрічав сам. під одноколірні (два контакти) світлодіоди у мене є плати, але вони всі солдер (під пайку) і для трохи інших клавіатур, а під шось типу кукеїв треба дивитись. вивчай фотки солдер пцб для кукеїв, дивись чи є майданчики під припаювання діодів. виглядають вони ось так:
спойлер
Зображення
два отвора близько один до одного під посадковим місцем під світч.

але добре подумай, чи будеш ти це все взагалі паяти, бо, якщо це буде солдер плата (уявімо, що станеться диво і вона таки існує), то світчі також доведеться припаювати, або ж встановлювати мілл-макс сокети, що теж треба паяти і коштують вони доволі дорого по мірках того сегменту, який ти розглядаєш.
CLkaps25: 05.03.2025 21:19виходить якщо хочеш підсвітку, то плата буде 1.2 мм і флекс-кат
ну, шо сказати, буває така фігня, нічого не поробиш, доводиться обирати.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
Kosdnepr: 05.03.2025 21:46На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:
та з цими пцб він розібрався. це як раз ті опціональні пцб з підсвіткою про які я написав вище.

але він же не хоче 1.2мм і флекс кати, більш жорсткий тайпінг бажає, а так щоб і 1.6 мм і без флекс-катів і ргб, то кукей такого не пропонує.
CLkaps25
Junior

Повідомлення

leif: 05.03.2025 21:57
CLkaps25: 05.03.2025 21:19 Свічі Cherry MX Black (RGB) я знайшов
і шо, прям в стоці з ргб-світлодіодом? 6-контактний світч? а ну, покаж, шо ти знайшов, дай посилання, будь ласка. скоріше за все, ти знайшов просто з прозорим/напівпрозорим корпусом, а це зовсім не означає, що там є світлодіод :)

для того щоб світлодіод був ще й РГБ, потрібна плата з 6-ма контактами під кожним світчем (два власне для світча і ще 4 під світлодіод - R, G, B, +). як раз така, як я постив трохи вище тут в топіку з під майже 10-річної клавіатури разер. але таких плат для кастомів я не зустрічав сам. під одноколірні (два контакти) світлодіоди у мене є плати, але вони всі солдер (під пайку) і для трохи інших клавіатур, а під шось типу кукеїв треба дивитись. вивчай фотки солдер пцб для кукеїв, дивись чи є майданчики під припаювання діодів. виглядають вони ось так:
спойлер
Зображення

але добре подумай, чи будеш ти це все взагалі паяти, бо, якщо це буде солдер плата (уявімо, що станеться диво і вона таки існує), то світчі також доведеться припаювати, або ж встановлювати мілл-макс сокети, що теж треба паяти і коштують вони доволі дорого по мірках того сегменту, який ти розглядаєш.
CLkaps25: 05.03.2025 21:19виходить якщо хочеш підсвітку, то плата буде 1.2 мм і флекс-кат

Kosdnepr: 05.03.2025 21:46На фото видно, що діоди вже розпаяні на платі, тому вам потрібно лише вставити світчі в плату:
та з цими пцб він розібрався. це як раз ті опціональні пцб з підсвіткою про які я написав вище.

але він же не хоче 1.2мм і флекс кати, більш жорсткий тайпінг бажає, а так щоб і 1.6 мм і без флекс-катів і ргб, то кукей такого не пропонує.

Добре, поки відійду від вибору та задам таке питання.. яка у тебе клавіатура? з підсвіткою чи без? Та як на твою думку краще? Просто якщо роздивлятися без підсвітки, то тоді очевидно потрібно робити освітлення робочого столу, бо очі вийдуть з чату)) І я вже замовив стрічку лед для монітору (хочу Ambilight зробити), але цього скоріше за все буде не досить для нормального освітлення клавіш.
leif
Member

Повідомлення

CLkaps25: 06.03.2025 22:04
leif: 05.03.2025 21:57

спойлер
Зображення

Добре, поки відійду від вибору та задам таке питання.. яка у тебе клавіатура? з підсвіткою чи без? Та як на твою думку краще? Просто якщо роздивлятися без підсвітки, то тоді очевидно потрібно робити освітлення робочого столу, бо очі вийдуть з чату)) І я вже замовив стрічку лед для монітору (хочу Ambilight зробити), але цього скоріше за все буде не досить для нормального освітлення клавіш.
ось там на попередній сторінці я виклав фотки на вагах більшості своїх клавіатур, жодна з них не має підсвічування і особисто на мою думку це абсолютно непотрібна функція. Дуже рекомендую освоїти сліпий 10-пальцевий друк і питання з роздивлянням клаватури відпадуть самі собою, потрібно лише намацати F та J і вперед ;)
leif
Member

Повідомлення

leif: 04.03.2025 21:42але я достатньо вже назмащував цими мастилами, щоб по консистенції і по зовнішньому вигляду зробити попередні висновки.
недостатньо :lamer: попередні висновки виявились невірними.

до xht-bdz те що прислали китайці не має ані найменшого стосунку. халява відміняється :laugh:
CLkaps25
Junior

Повідомлення

leif: 06.03.2025 22:11
CLkaps25: 06.03.2025 22:04

ось там на попередній сторінці я виклав фотки на вагах більшості своїх клавіатур, жодна з них не має підсвічування і особисто на мою думку це абсолютно непотрібна функція. Дуже рекомендую освоїти сліпий 10-пальцевий друк і питання з роздивлянням клаватури відпадуть самі собою, потрібно лише намацати F та J і вперед ;)

Ну біс його знає) У мене просто абсолютно чорна клавіатура, тому підсвітка рятує)) бо якщо її вимкнути, навіть світла від монітору (наприклад вкладка в Хром, біла) - не допомагає) абсолютно чорна пляма :laugh: наче чорна діра))

можливо звісно якщо клавіатура не будет чорною та буде реалізована підсвітка за монітором Ambilight, буде не так погано) Але це ж потрібно пробувати.. де б грошей стільки взяти) по твоїй пораді звернувся до хлопця з сакред-кібс - дісно дуже допоміг) а з приводу свічів Cherry MX Black взагалі вибив землю з під ніг :laugh: :laugh:
leif
Member

Повідомлення

leif: 07.03.2025 16:37Але це ж потрібно пробувати
з клавіатурами, на жаль чи на щастя, інакше не працює. успіхів в збірці
leif
Member

Повідомлення

https://novelkeys.com/products/keycult-zero-keyboard

народний "кейкульт" за $195-265, в залежності від конфіга.

чекаєм пребілд за 100$ щоб конкурувати з рейні та вомієром :lol:
Razor707
Member

Повідомлення

Подскажите пожалуйста,что лучше взять,это будет первая мех клава,по идее Мотоспид самая старая и наверное самая надёжная,читал отзывы про Аулу,то говорят со временем начинаются приколы всякие,АОС вроде без нареканий,Винга тоже вроде ок
Может кто-то ползуется данными клавами и может дать реальный фидбек
Motospeed CK108 Outemu Blue
AOC GK500 Gaming RGB Outemu Red
Vinga KBGM160 Outemu Blue
Aula Wind F2088 Pro Mechanical KRGD Blue
7mindfields
Member

Повідомлення

Razor707: 11.03.2025 21:38 Подскажите пожалуйста,что лучше взять,это будет первая мех клава,по идее Мотоспид самая старая и наверное самая надёжная,читал отзывы про Аулу,то говорят со временем начинаются приколы всякие,АОС вроде без нареканий,Винга тоже вроде ок
З цих нічого, все дуже погано
feniks_tm
Member

Повідомлення

Razor707: 11.03.2025 21:38 Подскажите пожалуйста,что лучше взять,это будет первая мех клава,по идее Мотоспид самая старая и наверное самая надёжная,читал отзывы про Аулу,то говорят со временем начинаются приколы всякие,АОС вроде без нареканий,Винга тоже вроде ок
Якщо чесно, то жодна. Брати клаву у даному бюджеті це просто викинути гроші на вітер, докиньте до чогось типу тієї ж Aula F99, якщо треба з нампадом. З алішки з купонами має встати десь 2 тисячі з хвостиком.
Razor707
Member

Повідомлення

7mindfields
feniks_tm
Logitech G815 норм вариант?
7mindfields
Member

Повідомлення

Razor707: 11.03.2025 21:53 7mindfields
feniks_tm
Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивився би щось хоч трохи компактніше - 96%
З таким бюджетом, якщо розмір значення не має - monsgeek m5w за 5200 + свічі на вибір (сайлент, лінійні, тактильні, ітд) + капи на вибір, десь в 6500 можна вкластися
Razor707
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.03.2025 23:05
Razor707: 11.03.2025 21:53 7mindfields
feniks_tm
Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивись 96%
Просто я всю жизнь юзал Logitech mx3000,которой на сегодняшний день уже 20лет и которая перестала работать
Поэтому я полный 0 в клавах,я просто думал взять на Олх за недорого, потестить что такое механика,вдруг не зайдёт
Какие вообще хорошие механики?
7mindfields
Member

Повідомлення

Razor707: 11.03.2025 23:17
7mindfields: 11.03.2025 23:05
Ні, це теж шмат лайна, але дорогий. Ненавиджу фул борди, але якщо треба - дивись 96%
Просто я всю жизнь юзал Logitech mx3000,которой на сегодняшний день уже 20лет и которая перестала работать
Поэтому я полный 0 в клавах,я просто думал взять на Олх за недорого, потестить что такое механика,вдруг не зайдёт
Какие вообще хорошие механики?
Це вже давно не той лоджитек
Якщо просто спробувати - візьми щось дешеве 70-75% лейауту типу aula f99
Замість олх краще тут подивитися варіанти у цього форумчанина
було б в тебе більше відгуків за останній час - підкинув би свою portiko75 на тест на тиждень, без капів правда
PhoenixTMS
Member

Повідомлення

Что думаете о mechlands vibe99?
Стоит брать?
Kosdnepr
Member

Повідомлення

PhoenixTMS
По опису звичайна на зараз клавіатура. В відеодемонстрації виробник показує лише підсвітку та екранчик, мабуть найголовніші речі в клавіатурі)
Взагалі, якщо наявність екрану не є для вас обов'язковою, в цьому форматі та бюджеті радив би розглянути VGN S99.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.03.2025 23:17краще тут подивитися варіанти у цього форумчанина
так а шо там цікавого в продажу ти бачиш?

краще вже подивитись нео або сайкл, що Yurius досі продає (щойно глянув - висять, ціни - гуд)
Kosdnepr: 12.03.2025 17:33мабуть найголовніші речі в клавіатурі
в цьому ціновому сегменті - цілком ймовірно. якість збірки/світчів/кейкапів на фото не передаси, дизайни у всіх дуже схожі, по опису так людина дивиться - однакові клавіатури. а так - "о! дисплейчик, підсвіточка, крутілочка" і все одразу ясно, що треба брати :laugh:

ось стаби, які точно хочу спробувати:
https://oblotzky.industries/products/ty ... stabilizer

цікава конструкція, оригінальна :write:

буду замовляти якісь сети гмк з облотзкі - закину в замовлення.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 12.03.2025 19:24 так а шо там цікавого в продажу ти бачиш?
У нього доволі часто асортимент поповнюється, серед останніх той же bridge 75 або weikav d75 (хоч він в без віа підтримки)
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 13.03.2025 08:05У нього доволі часто асортимент поповнюється
ага. ну, тоді можна принаймні написати запитати, можливо, там щось їде цікаве.
такого і не бачив. оце ж розвелось останнім часом 75% бордів в цій ціновій категорії. у цього конфіг фоамів взагалі потужний:
Poron+IXPE+PET+EPDM+PET
5 шарів фоамів :insane:
Відповісти