Reverse_rain
Ти оптичні перемикачі не поставиш замість механіки. Перемикачі в мене є. Самі фото елементи розпаяні безпосередньо на платі самої миші. В той же час, сам по собі перемикач електрично ніяк не повʼязаний з мишкою, він просто вставляється в пази і все. Його задача - переривати оптичний промінь. Все.
Останні статті і огляди
Новини
Мышь для Геймера! На чем остановиться?
-
VolandInferno
Member
-
Reverse_rain
Member
В мене миша Asus ROG, тут заміна перемикачів без пайки і стоїть колодка яка дозволяє використовувати як 3 пін механіку, так і 5 пін оптику.VolandInferno: ↑ 16.01.2025 22:23 Reverse_rain
Ти оптичні перемикачі не поставиш замість механіки. Перемикачі в мене є. Самі фото елементи розпаяні безпосередньо на платі самої миші. В той же час, сам по собі перемикач електрично ніяк не повʼязаний з мишкою, він просто вставляється в пази і все. Його задача - переривати оптичний промінь. Все.
-
VolandInferno
Member
Reverse_rain
І фото елементи є?
Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Ось razer-like(RAESHA) оптичний перемикач. Його задача переривати оптичний сигнал, в самому перемикачі ніякої оптики немає.
І фото елементи є?
Ось razer-like(RAESHA) оптичний перемикач. Його задача переривати оптичний сигнал, в самому перемикачі ніякої оптики немає.
- спойлер
Востаннє редагувалось 16.01.2025 22:44 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 6 разів.
-
tolebamber
Member
zelenuchka
Вангую что вам отправлялись на ремонт мышки которые использовали в гибридном режиме. И если переключить в дровах на оптический то мышка начала работать нормально без всяких траблов.
Механика там нужна для поверсейвинга что бы использовать оптику только в тот момент когда нажимается кнопка, в оптическом режиме - оптика работает всегда минуя механическую часть, и ушатать ее - ну максимально сложно.
Вангую что вам отправлялись на ремонт мышки которые использовали в гибридном режиме. И если переключить в дровах на оптический то мышка начала работать нормально без всяких траблов.
Механика там нужна для поверсейвинга что бы использовать оптику только в тот момент когда нажимается кнопка, в оптическом режиме - оптика работает всегда минуя механическую часть, и ушатать ее - ну максимально сложно.
-
Reverse_rain
Member
Сорь, трохи не шарю за які фотоелементи йде моваVolandInferno: ↑ 16.01.2025 22:31 Reverse_rain
І фото елементи є?
Ось razer-like оптичний перемикач. У омрон інші.
- спойлер
Навіть не думав що їх може бути різні види, але схоже що в мене омронівський варіант. Навіть розібрав мишку і сфоткав ту колодку.
- спойлер
- Фото з інету Мої фотки
-
VolandInferno
Member
Reverse_rain
У омрон, походу самі фотоелементи вбудовані в сам перемикач, якраз там де по 2 піни.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Ну тоді можете спробувати на алі замовити. Я собі замовляв, за 10 днів прийшли.
У омрон, походу самі фотоелементи вбудовані в сам перемикач, якраз там де по 2 піни.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Ну тоді можете спробувати на алі замовити. Я собі замовляв, за 10 днів прийшли.
-
Patruletz
Member
Reverse_rain а колесо оптика чи механічний енкодер?
-
Reverse_rain
Member
Ось тут проблема, механіка. І коли купував мишу то багато хто жалівся((Patruletz: ↑ 16.01.2025 22:54 Reverse_rain а колесо оптика чи механічний енкодер?
Нажахали мене так що нібіи вони взагалі місяць живуть ці енкодери, тому я одразу як замовив мишу купив на аліку 2шт нових енкодерів.
Пройшов рік, нові енкодери лежать в шухляді, а той що на заводі ще не сбоїть. Хоча це діло часу, з урахуванням що відносно нещодавно чистив колесо і вісь від шерсті (в хаті пухнаста тварюка). До речі, енкодери на роз'ємі, а не на пайці, що добре як на мене.
На минулій бладі, був оптичний енкодер, все ж гарна річ. 9 років відпахав і жодного нарікання. Але то мабуть единий гарний спогад про ту а4тек.